Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ohoh to faktycznie :) moja sunia (nie moze jesc suchej karmy przez jakas alergie wiec po prostu jej gotujemy) jak dostaje jakies miesko to wszystko musi byc pokrojone na male kawaleczki bo ryzc jej sie nie chce :roll:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hahahaha
Tak sobie myślę, że nasze psy mają lepiej od nas.
Wracając z pracy do domu najpierw wychodzę z psami, potem je karmię (muszę się również liczyć z tym, że mogą wystąpić niepowołane zachowania plucia jedzeniem, więc więcej czasu się zejdzie) a na koniec jestem tak zmęczona i nie mam ochoty nic sobie robić do jedzenia, więc najczęściej kolację jem po 15 w pracy :) ).

Posted

mysza 1 napisał(a):
Cieszę się, że Jaśminek ma się dobrze, przykro mi tylko z powodu wpisów na wątku Frania, czytam i ręce mi opadają...
Pozdrawiam Ajlii i Bubu :)

eh, mi tez przykro z zaistniales sytuacji na watku Frania. Nawet nie chce sobie wyobrazac jak Ajli i Jubu jest przykro. Robia co moga a czytaja ze pies jest zostawiony sam sobie.

magdyska25 napisał(a):
Hahahaha
Tak sobie myślę, że nasze psy mają lepiej od nas.
Wracając z pracy do domu najpierw wychodzę z psami, potem je karmię (muszę się również liczyć z tym, że mogą wystąpić niepowołane zachowania plucia jedzeniem, więc więcej czasu się zejdzie) a na koniec jestem tak zmęczona i nie mam ochoty nic sobie robić do jedzenia, więc najczęściej kolację jem po 15 w pracy :) ).

Z pewnoscia moja lepiej. Moga spac kiedy sobie tylko chca, jedzonko im robimy, pranie robimy...ah.. :)

Posted

Ale wystarczy jedno ich spojrzenie, czarny, mokry nochal w naszym oku rano, liz w ust korale oraz merdanko i mamy kopniaka na resztę dnia oraz na dogadzanie psowatym, najukochańszym;)
Damy radę Ludkowie:):):)

Posted

Tak... Te mokre nochale i ozory dają najlepszego kopa :)

A ja muszę odrobić formalności czyli zapytać czy od 11 sierpnia coś wpłynęło jeszcze na konto Jaśka do którejś z cioteczek i fundacji?
I ponowawiam pytanie, żeby nie uciekło czy ustalona jest już data kolejnych badań Jaśka. Muszę uzupełnić info na FB.
Dziękuję :)

Posted

Witam:)
Na koncie fundacyjnym jest tylko jedna nowa wpłata dla Jaśmina:
1. Ewelina K., Łódź - 25,- ( z 17.08.)

Magdysko kochana, czy masz zsumowane pieniążki Jaśmina na koncie Vivy? Może trzeba coś dla niego zamówić? Jakiś suplement? Viva ma zniżkę na preparaty Vetfood. Zajrzyjcie na stronę.
Ajlii, czy on zjadał BB&Recovery?

Posted

wadercia napisał(a):
Co tam u Ciebie Jasiu slychac? :)

Właśnie skończyliśmy karmienie...................... drugie dziś wieczorem. Dziś dostał po raz pierwszy kroplówkę. Glukoza zadziałała błyskawicznie i Jasiek natychmiast chciał sobie pójść.

A wczoraj sam jadł rano suche kulki i kosteczki z dziczyzny. Ale nadal za mało na normalną porcję. Mimo to cieszy że jednak interesuje się czasem jedzeniem.

Próbowaliśmy go wcześniej karmić strzykawką, ale to porażka. Po 40 strzykawkach z papką byliśmy umęczeni nie mniej niż Jasiek. Butelka odpada, bo gęste nie przechodzi a płyn to za duże ryzyko zadławienia. Łyżeczka sprawdza sie najlepiej, i czasem podejrzewam że Jaśkowi nawet się to podoba ;)

Ale widzę wyraźnie, że goi się ubytek skóry na głowie. To miejsce gdzie była wykonana pierwsza punkcja, gdzie wogóle było wcześniej pękniecie i trochę skóry sam sobie Jasiek wytarł. W pewnym momencie rozbujała się tam ziarnina i uniemożliwiała wogóle gojenie. Obecnie to się ewidentnie goi i zarasta świerzą skórą. Moim zdaniem to dobry znak, że organizm ma siłę się regenerować.

Badania przewidziane nie na ten tydzien, ale jeszcze na kolejny. Zobaczymy czy leukocyty nadal spadają, no i jak wątroba Jasia...

Posted

ah ten kochany Jasiu :)
Moze on po postu lubi byc pepkiem świata? :)

A wlasciwie to ile Jasiu ma gdzies latek, bo nawet się nigdy nie pytalam o to?

Wiek Franka byl dla mnie szokiem gdyz sadzilam ze ma gora 8 lat :)

Posted

No pewnie że lubi :) Jasiek to wogóle pieszczoch i pupilek Ajlii ;)

A Franio ma podobno 14-15 lat. Po zębach ciężko cokolwiek wnioskować, bo choć ma komplet... to startych dokładnie do lini dziąseł.
Poza tym jest taki "wesołym staruszkiem" i chyba nie zdaje sobie sprawę z powagi jaka powinna towarzyszyc jego wiekowi.

Posted

Z własnych smutnych doświadczeń - Peritol w tabletkach na poprawę apetytu /na receptę/ - /do konsultacji z wetem, oczywiście/ i HILL'S PD Canine/Feline a/d /puszkowa karma dla rekonwalescentów, ładnie pachnie, delikatna konsystencja jak plankton/ rozmieszana z wodą + strzykawka 100 ml.

Posted

Ach ten Jasio... Choć na starość sobie pokróluje i pomarudzi a niech reszta się trudzi :)

EDIT: wkleiłam poprawione rozliczenie Jaśka na FB.
Mnie wyszło, że Jasiek na koncie Fundacji powinien mieć 370,- zł na lek + 25,- które nie miało żadnego przypisu.
Ale oczywiście czekamy na potwierdzenie Magdyski, bo mogłam gdzieś przeoczyc, jakies płatności, ktorych nie odnotowuję.

Posted

No, i kolację też Jasio spożył SAM :) Własnomordnie - jeśli tak można rzec :)

Waderciu - Jaś kocha kołdry i poduszki. I masowanie łap - gdy do mnie przyszedł miał zaniki mięśniowe i zwalał sie z nóg - a masaże zalecone przez weta które robiliśmy codziennie przyśpieszyły powrót do zdrowia pod tym względem. Nadal sprawia mu to wielką przyjemność, choć nie ma już takiej potrzeby.
Zabawkami zainteresował się tylko raz. Częściej interesował się koszem na śmieci - raz nawet złapał się w pułapkę za pomocą klapy :)

Posted

Gdzieś widziałam zdjęcia Jaska z klapą na głowie i zdaje się konkurencyjne APSY :)
Nareszcie Hrabia jje :) HURA :) Może mu się nie spodobała kroplówka, a może ona dodała mu sił???

Posted

hm.. ja tu obmyslalm powoli jakies prezenciki dla moich ulubiencow... a tutaj poduszka... hehe:D no coz jesli to lubi :)

Wiem ze to nie ten watek, ale zapytalm i o Frania jakies upodobania do jakis przedmiotowm rowniez posiada? :)

Posted

[FONT=Times New Roman]Do mnie nie doszły żadne wpłaty dla Jasia....

A to rozliczenie dla Ciebie Malibo.
[/FONT] [FONT=Times New Roman]
Pieniądze uzbierane do tej pory na konto Fundacji Viva:

I. Wpłaty z FB:

20 zł- Marta G. Golczewo
20 zł- Aleksandra K. Sulechów
15 zł- Maja Anna M. Milanówek
15 zł- Katarzyna Agnieszka S. Warszawa ( na lek)
50 zł.- z dn 29.07. - Mariola Lidia P. Warszawa (FB)
5 zł.- z dn. 29.07. - Edyta Z. Kołbiel ( FB)
40 zł.- z dn. 29.07. - Monika M-Z. Warszawa (FB)
25 zł.- z dn. 17.08 - Ewelina K. Łódź

II. Wpłaty z allegro:

50 zł.- Alina Ch. Ciechanów
30 zł- Urszula D. Głuchołazy
20 zł.- Małgorzata G. Skierniewice
10 zł.- Joanna U. Wrocław
15 zł.- Kinga B. Warszawa
5 zł.- Irena H. Zamość
50 zł.- Krystyna K. Mikołów
5 zł.- z dn. 1.08. - Michał W., Warszawa
5 zł.- z dn. 5.08. - Monika M. Wołów
[/FONT] [FONT=Times New Roman]10 zł.- Anna Maria D. Gorzów Wlkp.

W sumie: 390 zł.
[/FONT]