What May NN Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 boszzz.. biedna psia dupka :-( i taka ufność w smutnych oczkach! Quote
supergoga Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 Wieści poranne - sunia w nocy spała. Ela zajrzała okolo 1.00 - było ok. Raniutko zjadła troszkę sniadanka, wzięla lekarstwa. Zrobiła niedużego wprawdzie, ale jest - kupalka - hurrra. Cioteczka Ela określiła, że to najpiekniejszy bobelek na świecie. A co. Teraz czekamy na wieści z wizyty kontrolnej cioci Anety. Trzymajcie za nią kciuki, ona walczy, ale poraniona jest mocno i jeszcze nic nie jest przesądzone. Patrzy mała w człowieka, delikatnie liże po rękach, jakby prosiła, żeby ja ratować. Plakać się chce - jak się pomyśli, jak bardzo cierpiała w tym rowie ta maleńka psina, jak bolało, jak sie bała. Bądźcie z nią myślami - my walczymy raczem z Mishką. Quote
eloonia Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Nawet nie wiem co napisać... trzymajcie kciuki, módlcie się, ślijcie dobre myśli... Mała jest bardzo dzielna, ale potrzebuje mnóstwa dobrej energii... Kupiłam naturalny tran bez żadnych dodatków zapachowych i smakowych - cieszę się jakbym zdobyła ambrozję :) Quote
supergoga Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 Mała dostała zastrzyk, ciotka Aneta była u suni. Kupolek też był. Najgorzej, że sunia zaczyna sie interesowac łapinka i raną. Dzwonie i myśle, żeby kupić kołnierz. Quote
kmk Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Filmik jeszcze z Buku z 21.03.2011 od Iwony. [video=youtube;ZuYUyjsY7X0]http://www.youtube.com/watch?v=ZuYUyjsY7X0[/video] Quote
xxxx52 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Nie wiem czy wet powiedzial ,ale piesek po operacji peknietej miednicy musi tylko wychodzic na bardzo krotkiej lince ,gdyz powinien obciazac ta noge ,ktorej miednica byla operowana. Mialam pieska u siebie w domu co mial pekniete biodro i miednice ,zeby nie byl inwalida ,obcito mu czesc panewki stawowej .Otrzymalam pieska tak samo wygladajacego jak Misha.Po 2 tygodniach zaczelam rehabilitacje polegajaca, przechodzenie przez plocik z drewna.skoki do pilki na 2 nozkach ,spacery polegajace na obcizeniu slabszej nogi. Quote
What May NN Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Misha nie miała operowanego biodra!! tylko udo i kość piszczelową (chyba)!! byłam u Mishy - jest cudowna i taka strasznie biedna!!! wylizała mnie całą, machała ogonkiem, przytulała się, troche mnie nawet podgryzała ;-) siedziałam z nią w klatce, tuliłam ją i przepraszałam za gatunek ludzki.. Zjadła spora porcję żarełka, wypiła wodę, dała sobie zrobić zastrzyk. Po 2 godzinach miętolenia i gadania miała chyba dość, zasnęła i poszłam.. Quote
nykea Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Dziewczyny, ponawiam pytanie, czy mozna na malutka przesylac pieniadze PayPal-em????? Quote
Ajula Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='nykea']Dziewczyny, ponawiam pytanie, [B]czy mozna na malutka przesylac pieniadze PayPal-em[/B]?????[/QUOTE] [COLOR=red][B]musiałby ktoś udostępnić, bo my nie mamy - kto nam udostępni swoje konto PayPal ??[/B][/COLOR] pogrubię, to może ktoś zauważy i pomoze w tej sprawie Quote
xxxx52 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Ach to bedzie wszystko okey,tylko kontrolujcie temperature pieskowi.Piesek ma mlode kosteczki ,ktore zrosna sie w mig Quote
Barkelona Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 wpłacilam właśnie pieniądze na leczenie Małej. i trzymam mocno kciuki! Malutka, bądź dzielna, teraz otaczają Cie już tylko dobrzy ludzie. pozdrowienia dla wszystkich, którzy tak troskliwie zajęli się psinką. świetny pomysł z facebookiem - to stamtąd dowiedziałam się o akcji. Quote
Ajula Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='Barkelona'] świetny pomysł z facebookiem - to stamtąd dowiedziałam się o akcji.[/QUOTE] to dzięki cioci Anetce :) Quote
What May NN Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='mussimusk']Pal Pay ja mogę jeżeli jeszcze nie macie[/QUOTE] nie mamy, więc bylibyśmy wdzięczni!! Quote
kmk Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Ogonek :) [video=youtube;rEzM6K1t1d8]http://www.youtube.com/watch?v=rEzM6K1t1d8[/video] Quote
Marylin Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='What May NN']Misha nie miała operowanego biodra!! tylko udo i kość piszczelową (chyba)!! byłam u Mishy - jest cudowna i taka strasznie biedna!!! wylizała mnie całą, machała ogonkiem, przytulała się, troche mnie nawet podgryzała ;-) siedziałam z nią w klatce, tuliłam ją i przepraszałam za gatunek ludzki.. Zjadła spora porcję żarełka, wypiła wodę, dała sobie zrobić zastrzyk. Po 2 godzinach miętolenia i gadania miała chyba dość, zasnęła i poszłam..[/QUOTE] Zryczałam się... Też ją będę przepraszała za ludzi - ale jutro. Miałam być dziś wieczorkiem ale pojechali do weta tzn. Misha z Eloonią i Goga. Gadałam z Ellonią jak wróciła z pracy - mówiła że jak weszła do Mishki to ta na jej widok ogonkiem wystukiwała powitanie - chyba morsem :-). Przywrócimy jej zdrowie i wiarę w ludzi. Quote
What May NN Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='Marylin'] Przywrócimy jej zdrowie i wiarę w ludzi.[/QUOTE] inaczej być nie może!! Quote
mussimusk Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Chętnie użyczę konta , prosiłabym o kontakt zaufanego kogoś z fundacji Animalia , bo to też dostęp do mojej karty kredytowej dlatego chciałabym osobę którą znam proponuję Justynę S [quote name='What May NN']nie mamy, więc bylibyśmy wdzięczni!![/QUOTE] Quote
Inez de Villaro Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 wklejcie nr konta w pierwszym poście , dziewczyny, po pierwszym grosz wrzucę. Quote
Ajula Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='mussimusk']Chętnie użyczę konta , prosiłabym o kontakt zaufanego kogoś z fundacji Animalia ,[/QUOTE] to Supergoga jest najbardziej zaufana i ona jest szefową Quote
What May NN Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 wieści od Elooni po północy Misha spała głęboko, a rano powitało mnie cudne ziewanie z efektem dzwiekowym, czyli spalo sie dobrze :-) Leki je z pasztetem, lakcid pije z łyżeczki. Zjadła pół miseczki żarełka. Łapki wymasowane, kupalek zrobiony. Quote
Recommended Posts