Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mani2000 napisał(a):
Wyobraźcie sobie doga w tunelu nie umial by tam wejść hahah:D

Dlaczego? Są tunele różnych rozmiarów, w agility grupy dzielą się na rozmiar psów, więc nie wiem skąd twoje przekonanie, ze nie umiałby tam wejść? :roll:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Dlaczego? Są tunele różnych rozmiarów, w agility grupy dzielą się na rozmiar psów, więc nie wiem skąd twoje przekonanie, ze nie umiałby tam wejść? :roll:

chyba jednak musiałby się czołgać, bo tunel w kategorii Large ma 60cm średnicy, a nawet taki drobniutki Irys ma 70 :roll:

Posted

anka11 napisał(a):
a tam agility, ja chce zdjecia! :D
a tak poza tym nie musisz przecież bawić się z tunelem tylko, np. z tymi takimi... hopkami :???:

hopki ćwiczymy, mały pojął w lot :multi:

mamy też palisadę, idzie dobrze w miarę :roll:

a zdjęcia zrobiłam w parku pierwszego dnia świąt, wrzucę jutro

jest kilka z 4-miesięczną samojedką :loveu: i sporo innych

zapraszamy jutro i pozdrawiamy świątecznie ;)

Posted

anka11 napisał(a):
aa to dobrze :) a palisada zawsze jest taka stroma jak dach czy też można tak nazwać, np. taki mostek?

w regulaminie jest na pewno, chyba 105 stopni kąt, ale nie wiem

a my na razie ćwiczymy na takiej mocnooo rozczłapanej :D

Posted

anka11 napisał(a):

to wąskie z 3 części na 1 zdjęciu to jest kładka, to w tle to palisada/ściana

a ta druga to chyba właśnie dla początkujących :roll:

Posted

Niewazny jest rozmiar (60 -70), wazna jest zabawa:cool3::lol: a skoro mu tak dobrze idzie, to da sobie rade i z tunelem;).
Czekamy z niecierpliwoscia na nowe foty :lol:.

Posted

kaho napisał(a):
Niewazny jest rozmiar (60 -70), wazna jest zabawa:cool3::lol: a skoro mu tak dobrze idzie, to da sobie rade i z tunelem;).
Czekamy z niecierpliwoscia na nowe foty :lol:.

idzie mu o tyle dobrze, że jest nieokrzesanie chętny i ledwo naprowadzony woli sobie skoczyć niż ominąć przeszkodę (Karus
  • robił dokładnie odwrotnie :roll:)

będą foty, obiecuję :multi:

• Posted

ja tak samo myślę że może ćwiczyć wszystko poza tunelem :) fooooty poproszę :) czarnej cudowności :)
    a tymczasem idę oglądać pozostałe w galerii, jednak ze sznupów czarny to mój ulubiony kolor (albo czarno srebrne ale to już nie to samo)

Posted

anka11 napisał(a):
    aa, dzięki za wyjaśnienie ;) ja w ogóle jestem ciemna jeśli chodzi o agility ;d

ja też, ale w regulaminie są obrazki :roll:

Jaga. napisał(a):
    ja tak samo myślę że może ćwiczyć wszystko poza tunelem :) fooooty poproszę :) czarnej cudowności :)
    a tymczasem idę oglądać pozostałe w galerii, jednak ze sznupów czarny to mój ulubiony kolor (albo czarno srebrne ale to już nie to samo)

bedą zdjęcia za sekundkę :multi:

wilczy zew napisał(a):
    Irysek jest jeszcze bardzo młody i ma mało rozwinięte mięśnie,więc uważaj na razie z tymi szaleństwami bo może nadwyrężyć stawy.

jest właśnie w wieku rozwijania mięśni, więc jak będzie leżał i nic nie robił to jego sylwetka na tym nie zyska
    oczywiście, że uważam i staram się go nie przeciążać, ale Irysa rozpiera energia i nawet jak nie ma przez co to skacze w miejscu
    na stawy bieże tabletki od zawsze i sądzę, że powinno być okej, rodzice wolni od dysplazji
    tak btw mój poprzedni pies, który był wprawdzie mieszańcem, ale ON-ka, skakał całe życie bardzo wysoko i dożył 10 lat bez problemów ze stawami i także nie z powodu stawów odszedł

a oto obiecane zdjęcia wielkanocne, głównie z parku leśnickiego

ubrali mnie w ringówkę, wyglądałem uroczyście, żeby nie robić państwu wstydu na osiedlu :roll:

później nie wytrzymałem i szalałem aż miło między wózeczkami z dziećmi i malutkimi pieskami na smyczach

Posted

ślicznotka samojedka (4 mies.) niestety tylko na smyczy :loveu:

i jeszcze taki malutki bonusik na koniec - cesarska korona nam zakwitła w ogrodzie :)

Posted

Mani2000 napisał(a):
    pięknie wychodzi na fotkach:)
    jakby tylko Furby tak ładnie wychodził......

o ciężko złapać na fajne pozycje:p

Mani, to są zdjecia robione bez kadrowania wgl, na zasadzie co wyjdzie to wyjdzie :D

Posted

ahedok napisał(a):
    tak btw może ktoś mi powie, czy ze sznaucerem olbrzymem mam jakiekolwiek realne szanse na trenowanie agility?
    (nie chodzi o żadne tam zawody, tylko tak dla zabawy)

Oczywiście że tak! W Polsce chyba w zawodach żaden nie startuje ale np w USA z powodzeniem śmigają i dają radę. A tunel jest w sam raz i nie stanowi żadnego problemu. Pamiętaj tylko że rosnący młody olbrzym nie może trenować agility na wysokich przeszkodach! Co najwyżej na S-kach, a najlepiej na położonych. No i bardzo uważaj na przeszkody strefowe.
    A tak w ogóle to super te świąteczne zdjęcia :) Pozazdrościć fajnej pogody i takich letnich spacerów i strojów ;)