Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doginka napisał(a):
Z tymi wystawami to jest tak, że im szybciej zaczniesz, tym szybciej się piesio przyzwyczai. Trzeba go nauczyć chodzenia, stania wystawowego i takie tam. Oczywiście trzeba mieć sporo kaski, bo ten sport sporo kosztuje;-)Przygotowanie szaty do wystawy tez nie jest tanie;-)
A tak w ogóle, to IRYSEK jest śliczniutki:loveu:

Dlatego piszę że odstawiam na później :D Oczywiście nie mówiłam tu o mojej obecnej suni bo ona rozpieszczona jak nie wiem i ma już 6 lat więc nic jej nie nauczę :) W przyszłości chdzi o psa od szczeniaka uczonego wystawiania i pielęgnacji szaty. Po 2. własnie czas i kasa, jak będę zarabiać to dopiero wtedy będę mogła sobie pozwolić :) (ostatnio taki pies którego bym chciała mieć to chart awgan .... lecz uważam że każdy pies jest piękny więc każdego bym mogła mieć, nawet bullowate.... o taki pitbull to marzenie)

anka11 napisał(a):
hihi, a już myślałam, że szczotkujecie :diabloti:
ciekawe czy naprawdę to coś daje, tzn. mycie psu zębów

moja poprzednia sunia uwielbiała nóżki świńskie, a Wena też wszystko wcina. Ostatnio dostała średnią kość i w pięć minut jej nie było, ale staramy się ogarniczać, bo ma potem zatwardzenie. Za to ciągle zapominam jej dać, leżą w worku żwacze...

Doginka napisał(a):
Ja ze zwaczami przesadziłam i miałam zatrucie trzech sznupów:sad:Teraz ograniczam do jednego na tydzień;-)

no właśnie się zastanawiam, bo moja sunia dostaje pedigree denta stix i naprawdę je kocha, lecz się zastanawiam nad jakimiś kościami aby móc czyścić zęby. Ostatni miała usuwany kamień więc chce teraz o to zadbać, lecz boję się że coś się jej stanie(np. po tabletkach na odrobaczanie wymiotuje zawsze, nie wiem czym to jest uwarunkowane). No i jakie kości można dać, aby nie były za małe i aby jej smakowały (np. kości ze skóry nie lubi)
Macie jakieś propozycje lub rady?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

polecam wędzonego gnata ze sklepu zoologicznego rozmiar XXL (Tekla mówi, że wołowa, ale ja obstaję przy mamucie)

Irysowi smakuje, nie szkodzi a ząbki na zdjęciach widać :D

Posted

anka11 napisał(a):
może specjalne zabawki, np. z konga, ale nie wiem czy one coś dają

ona nie lubi bawić się zabawkami... ona jedzenie lubi :D ale też zależy jakie

ahedok napisał(a):
polecam wędzonego gnata ze sklepu zoologicznego rozmiar XXL (Tekla mówi, że wołowa, ale ja obstaję przy mamucie)

Irysowi smakuje, nie szkodzi a ząbki na zdjęciach widać :D

A ile ok kosztuje? A w zwykłym mięsnym nie kupujecie?

Posted

greatmadwomen napisał(a):
A ile ok kosztuje? A w zwykłym mięsnym nie kupujecie?

a nie wiem czemu kupiliśmy w zoologu, ale kosztowała 8 zł i Irys bawi się nią od września O.o prawie codziennie :)

Posted

no właśnie nie wiem w czym różnica(znaczy się wiem co znaczy uwędzona) ale która będzie smaczniejsza? która się będzie dłużej trzymać?

Posted

ja też haha

znalazłam fote i okazało się, że nasza była większa ciut :evil_lol:
dla porównania

i obiecuję,że już nie będę zaśmiecała Waszego tematu moim psem, a zauważyłam, że mam takie skłonności :lol:

btw, Wy używacie cyfrówki czy lustrzanki? bo często te zdjęcia mają taki ładny kolor+dobrą ostrość, a czasem gorszą i już nie wiem :o

Posted

zaśmiecaj, zaśmiecaj swoją śliczną Weną :loveu:

nasza kość też była większa, ale Irys się nią zajmuje codziennie i został tylko ten środek :D

a robimy zawsze lustrzanką (jakiśtam Olympus) tylko nie zawsze wychodzi :)

Posted

no, dzisiaj był test predyspozycji językowych do klas dwujęzycznych u mnie w szkole
na poziomie FCE, ale samo Use of English, niezbyt fajnie...

a po szkole powlokłam się (mimo choroby!) na ogród i zrobiłam małemu sesyjkę

Posted

eria napisał(a):

ach ta broda!!!

:loveu:

Tekla64 napisał(a):
ja sie wlasnie zbieram i zbieram coby Done obciac bo bedzie tak jak Irys zaraz wygladac hihihi

piekny kudlacz z niego naprawde i jaki radosny

no właśnie Irys jakoś szybko nam zarósł strasznie, ja nie wiem co mam z nim zrobić :mad:

Posted

Doginka napisał(a):
I jak pasuje do tej świeżo-zielonej trawki:loveu:

Jak ja kocham wiosnę:multi:

wiosna ma ładne kolory :)

mrowa23 napisał(a):
genialnie owlosiony :D ja uwielbiam sznupy z burzą włosów ;)

witam, mrowa23

ano, włochaty jest :loveu:

Posted

co masz robic???? masz pare wyjsc hihihi
ciac go jak potrzeba, ciac go jak juz nie mozesz wytrzymac, nie ciac go wcale i rozne rozniste wariacje wszystkich podstawowych sposobow hihihi
wybor nalezy do ciebie i ewentualnie do rodziny

ja osobiscie lubie krotkie gdzie maja byc ale to moja wizja sznupow, Sandra ma zupelnie inna hihihi jak sama wiesz