erka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Fairy04, bo musisz skonkretyzować, na jakiego psa chcesz przeznaczyc pieniądze, a tak, to nie wiadomo , jakie konto Ci podać. Jeśli by to miała byc mała psina wskazana na zdjęciu, to może lepiej na nia przelać na nia pieniądze , jak juz będzie wyciągnieta, bo jezeli sie nie uda, to co wtedy. Natomiast dwie sunki zostały już wyciągniete wczoraj, więc może na nie. Quote
todo Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [URL="http://uwaga.onet.pl/reportaz,39950,18485,215034,przygarnij_psa,przygarnij_psa,galeria.html"][IMG]http://1.1.1.3/bmi/m.onet.pl/_m/eb3c720f418dc2d1b9cb502ea81f7675,14,1.jpg[/IMG][/URL] to ta sunia, a ja jestem z Elbląga Quote
Ada-jeje Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Potter, moze jednak za rada Twoich kolezanek po fachu, lepiej dla dobra zwierzat spuscic troche z tonu, a zamiast listu otwartego za tak duza kase wydrukowac plakaty, ktore moga spelnic wieksze oczekiwania anizeli list otwarty. Przemysl to na spokojnie bez emocji jeszcze raz. Quote
andzia69 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [quote name='todo'][URL="http://uwaga.onet.pl/reportaz,39950,18485,215034,przygarnij_psa,przygarnij_psa,galeria.html"][IMG]http://1.1.1.3/bmi/m.onet.pl/_m/eb3c720f418dc2d1b9cb502ea81f7675,14,1.jpg[/IMG][/URL] to ta sunia, a ja jestem z Elbląga[/QUOTE] [URL="http://uwaga.onet.pl/39950,foto,18485,215034,przygarnij_psa,przygarnij_psa,reportaz.html"][IMG]http://m.onet.pl/_m/eb3c720f418dc2d1b9cb502ea81f7675,21,1.jpg[/IMG][/URL] 27/99 [URL="http://uwaga.onet.pl/reportaz,39950,18485,215033,przygarnij_psa,przygarnij_psa,galeria.html"]poprzednie[/URL] [URL="http://uwaga.onet.pl/reportaz,39950,18485,215036,przygarnij_psa,przygarnij_psa,galeria.html"]następne[/URL] czy to ta? musimy poczekać na Enedę - ona była ostatnio w schronie...może pamięta Quote
wilczka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 POTTER oczywiscie decyzja nalezy do ciebie ale ja bym nie spuszczala z tonu,wszystkie organizacje walcza "po cichu"od lat-i rezultaty zadne,a teraz jak sprawa rozdmuchana,naglosniona to cos sie dzieje.i trzeba isc za ciosem!!!im glosniej tym lepiej,im krwawiej i drastyczniej tym wieksze zainteresowanie.ok.org przez lata wiele zrobily dla psow,ale dla sztuk i to ich dzialanie nie przynioslo sutkow dla ogolnego poprawienia zycia w schronie,dlatego ze wlasnie robiono to zbyt delikatnie Quote
kahoona Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 nie wypisuj głupot dziewczyno słyszałaś kiedyś o Krzyczkach? wiesz dokładnie co zrobiły inne organizacje? wiesz ile wyroków skazujących zapadło w polskich sądach? popieraj kogo chcesz, ale pisz prawdę Quote
wilczka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 wiesz dokładnie co zrobiły inne organizacje? no wlasnie nie,bo robia to po cichu,a dzieki potter wiem o sprawie,ja i wielu innych ludzi,wiec to jak widac dziala w przeciwienstwie do metod innych organizacji Quote
kahoona Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='wilczka']wiesz dokładnie co zrobiły inne organizacje? no wlasnie nie,bo robia to po cichu,a dzieki potter wiem o sprawie,ja i wielu innych ludzi,wiec to jak widac dziala w przeciwienstwie do metod innych organizacji[/QUOTE] na niewiedzę nie poradzę nic, ja wiem, Ty nie usiłujesz wiedzieć - miłej zabawy - koniec dyskusji z mojej strony odpadam przy takim znawstwie tematu a wystarczyłoby poczytać trochę... Quote
wilczka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 a wystarczyłoby poczytać trochę...[/QUOTE] no wlasnie,a o potter nie trzeba czytac,jej czyny sa namacalne,widoczne i same wpadaja w ucho Quote
ewelinka_m Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Em_']...aha, i prośba, jeśli coś zostanie z tych funduszy stad przesłanych, to wszystko jak najbardziej niech będzie przeznaczone na pomoc psom z Dymin, cokolwiek pod tym rozumieć. Poza tym przesłałam Agnieszce i innym tekst ulotki, jeden obok wielu innych na dogo, Agnieszko, dopiero potem sobie pomyślałam, ze może trzeba to opublikować tutaj, a nie dusić, może ktoś zechce jeszcze skorzystać, mam nadzieje, ze nie masz mi za złe. Wszelkie zmiany dozwolone. [I] Szanowni Państwo! Prosimy o chwilę uwagi dla rzeczy tak nieważnej jak 660 tysięcy złotych wydawanych rocznie przez miasto na schronisko dla bezdomnych zwierząt w Dyminach w Kielcach prowadzone przez Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych (PUK). Nie każdy musi kochać psy lub chcieć się nimi zajmować. Nikt jednak nie może zadawać niepotrzebnie cierpienia zwierzętom. A tym bardziej, jeśli na opiece nad nimi polega jego praca! W Dyminach od lat giną psy, w strasznych warunkach, konają z głodu i chorób, zagryzają się nawzajem. Nie ma tam sterylizacji, gabinetu weterynarza, nie ma szczepień, lekarstw. „Wyszkolony” personel nie oddziela suk w rui od psów. A przecież dodatkowo każda z 27 gmin płaciła po 1200 zl. za każdego z wielu tam przywiezionych psów! Wybudowano za to ogródek dla dzieci z grillem![/I] [I] Pytamy – DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE? GDZIE SĄ TE PIENIĄDZE? KTO CHRONI OPRAWCÓW?! [/I] [I] Nie wolno do schroniska wchodzić wolontariuszom i za darmo pomagać. Zbyt niewygodni to świadkowie? Zakazywano nam robienia zdjęć! Od lat podnoszone alarmy nic nie dają, dowody czarno na białym, zdjęcia, filmy, dane, artykuły w prasie, reportaże w tv. My wolontariusze pomagający zwierzętom płacimy wszystko z własnej kieszeni, by psy nie trafiały do miejsca kaźni, opłacanej sowicie przez Urząd Miasta. Mimo wszczęcia przez prokuraturę sprawy w Dyminach nadal rządzi PUK![/I] [I] Prosimy – POMÓŻCIE NAM! [/I] [I] Na 17 marca o godz. 11 planowana jest manifestacja protestu przed Urzędem Miasta odpowiedzialnym za ten stan rzeczy od lat. Wesprzyj nas!! [/I] [I] [SIZE=1] Więcej informacji: [/SIZE][/I] [SIZE=1][I][URL="http://www.fundacja-emir.pl/"]www.fundacja-emir.pl[/URL] * [URL="http://www.stowarzyszeniezwierzak.pl/"]www.stowarzyszeniezwierzak.pl[/URL] * [URL="http://www.obrona-zwierzat.pl/"]www.obrona-zwierzat.pl[/URL][/I][I] [FONT="]Petycja -protest wobec Dymin: [URL="http://www.petycje.pl/"]http://www.petycje.pl[/URL] (szukaj klikając na Gorąca lista),[/FONT][/I][/SIZE][/QUOTE] jeszcze do tego się odniosę bo giną tu ważne rzeczy [B]zbieramy się na rogu ul.żelaznej i sienkiewicza,a nie jak zawarte jest w liście przed um!![/B] co do artykułu Potter mam wrażenie,że przeciętnemu kowalskiemu,który nie oszukujmy się,ale w dupie ma psy nie będzie się chciało czytać tak długiego listu,spojrzy na wszystko i przerzuci kartkę dalej,zapominając o temacie z prędkością przeglądanych stron. może dużo bardziej wymowne byłyby owszem i ostre słowa ale w krótszej formie Quote
Em_ Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 No dobra, to ja będę może jedna z pierwszych (?), która zareaguje (w nawiasach do Fairy04: coś wspaniałego, co proponujesz, ale sadze, ze lepiej będzie, jeśli skontaktujesz się sama z wybrana osoba, tu mało kto reaguje, bo wszelka ostrożność weszła w krew działaczom, z tego, co się zorientowałam, co widać w bieżącej dyskusji). Co do listu i wycofania się pozostałych organizacji z podpisania się pod nim: nie czuje ansów i niuansów, czy to prawniczych, czy etycznych, lub czysto koniunkturalnych lub właśnie akoniunkturalnych, zarówno w najlepszym, jak i gorszym znaczeniu tych słów. Rozumiem, ze najbardziej tu chodzi o wezwanie polityczno-wyborcze, z użyciem konkretnych nazwisk. Rzecz sama w sobie mało godna polecenia, ale zważywszy, ze od początku walki o Dyminy te właśnie nazwiska przewijają się w tej walce (no niestety, prawnie to głównie ci panowie SA ODPOWIEDZIALNI za to, co się dzieje, z racji urzędu przyzwalając, kręcąc, kłamiąc, stanowiąc parasol nad zbirami), to nie wydaje mi się to takim przestępstwem etycznym (może z prawniczego punktu widzenie jest), by po nazwisku ich wywołać. Samozwańczo (bo nie konsultowałam tego z holenderskimi darczyńcami, chyba nawet nie mam na to szansy, by z każdym to z osobna omówić, po prostu zaufali mi i nam, stad ten tytuł do niekiedy wypowiedzi w [I]pluralis majestatis[/I] [FONT=Wingdings]:-[/FONT]) stwierdzam, ze za mało jest czasu na konsultacje, by wciąż ulepszać i dążyć do właściwego zaznaczenia pozycji, należnych pozycjom. Wg mnie słać ten list-ogłoszenie! Wykorzystać zebrane fundusze zgodnie z przeznaczeniem, a jeśli coś zostanie, to już pisałam. Nie dać się zagłuszyć własnym i cudzym wątpliwościom. Jasne, ze szkoda, ze nie jest to solidarne wystąpienie, rozumiem i szanuje – formalne i pozaformalne - obiekcje innych (organizacji), niemniej wieczne roztrząsanie, stąpanie po lince poprawności niewiele dotąd w RP dało w kwestii poprawy sytuacji zwierząt. PUK i prezydent miasta też działa w imię prawa, jak twierdzi? Dziwi mnie brak masowego udziału wszelkich organizacji prozwierzecych w tej akcji. Dziwi i smuci. Gdzie są wszelkie TOZ-y, OTOZ-y, STOZ-y, SOZ-y, BOZ-y, SOS-y, małe i większe fundacje, towarzystwa, stowarzyszenia, związki, chatki nadziei, azyle, przytuliska, ostatnie i pierwsze szanse itp. ? Tradycja solidarności? Przecież tam, w okolicach Kielc, tez jest ich sporo? Wszystkich skażą jakby co? W skali kraju byłby to ewenement. Ale też akcja musi być w skali kraju. Z wszelkim ryzykiem takiej skali. [FONT="]Potter, jakby co, to będziemy słać ci paczki do schronu![/FONT] Quote
Ada-jeje Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Wilczka, tak glosno jest, byle nie przesadzic w druga strone. Nikt nie napisal zeby zrezgnowac z walki, zeby schowac glowe w piasek, tylko ze zawsze nalezy pamietac [B]KIJ MA DWA KONCE.[/B] Wszystkie organiyacje walcza i nie mysl ze po manifestacji schronisko wam natychmiast oddadza, jeszcze dluga droga przed wami, oczywiscie jestesmy z wami i kazdy pomoze na tyle na ile bedzie mogl. Quote
aanka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 O choinka - co teraz, Tychy poparły - dlaczego inni nie :-(- w ciszy już chyba niewiele się da załatwić . Krzyczki , czy Ligota - to bez sensu porównanie. .......... Quote
wilczka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 no i o to chodzi,niech kazdy walczy jak moze byle w jednej sprawie.ja tez 3mam kciuki za wszystkich,za tych co krzycza,co dzialaja na wlasna reke i za tych co tylko sie modla,bo wszystko jest jest potrzebne wiec pozwolmy wszystkim pomagac tak jak uwazaja ze potrafia najlepiej,a im wiecej metod tym lepiej,jesli zawiedzie jeden sposob to zawsze jest inna alternatywa Quote
eneda Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='andzia69'][url="http://uwaga.onet.pl/39950,foto,18485,215034,przygarnij_psa,przygarnij_psa,reportaz.html"][img]http://m.onet.pl/_m/eb3c720f418dc2d1b9cb502ea81f7675,21,1.jpg[/img][/url] 27/99 [url="http://uwaga.onet.pl/reportaz,39950,18485,215033,przygarnij_psa,przygarnij_psa,galeria.html"]poprzednie[/url] [url="http://uwaga.onet.pl/reportaz,39950,18485,215036,przygarnij_psa,przygarnij_psa,galeria.html"]następne[/url] czy to ta? Musimy poczekać na enedę - ona była ostatnio w schronie...może pamięta[/quote] ta sunia ostatnio na pewno była jeszcze w schronie. Quote
Shania Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ja tez jestem w szoku., że inne organizacje sie wycofały.......przykre to..zawsze muszą prywatnie obywatele, mam nadzieję , ze sie uda coś zdziałać Quote
Majaa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='DuDziaczek'][/COLOR][/B][B][COLOR=Red][SIZE=3]Brakuje ok. 1400 zł, bo bank pobiera prowizję za wymiany walut[/SIZE][/COLOR][/B][/QUOTE] A jaka to prowizja od wymiany EUR? Może prościej, łatwiej i taniej by było przelać te transakcje z konta Waszego na konto EUR moje, już po tym, jak będę znała kwotę transakcji, wymienię walutę u własciciela kantoru - psiarza zresztą, więc kurs wynegocjuję dobry na ten moment i zrobię przelew w PLN na Wasze konto. Po choerę oddawać bankowi prowizje i trwonić kasę ? Quote
Em_ Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Przeleciałam strony innych organizacji prozwierzecych. NIGDZIE nie ma informacji o manifie (na tych przynajmniej, na których ja byłam, a o ktorych wiem na 100%, ze wiedza o demonstracji). Ludzie, co się z wami dzieje?! Wspaniale będzie, jak za 3 lata winni tragedii Dymin zostaną skazani na 3 miesiące w zawieszeniu na dwa lata, w przeliczeniu na los psów wszyscy wiemy, co to oznacza. Na każdej stronie dumne prezenie miesni kazdej organizacji (w praktyce to oznacza jedna do 7 działających osób) i błaganie o wsparcie. Tak się wspieracie nawzajem? Quote
li1 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Przeczytalam list. Sa opisane fakty. Nazwiska, funkcje i dzialania tez sa prawdziwe. Fundacje wycofaly sie, bo nie obchodzi ich cierpienie zwierzat. Quote
Pies Wolny Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Taaak. Jest jak jest. To ja też się dołożę. Otóż tzw. badacze 'pisma' będą mieli znowu problem. Krajowi dziwić się nie będą, bo to znowu swojskie tematy. Zagraniczni znowu będą się uśmiechać znacząco i nagroda temu, kto zgadnie z czego lub kogo. A o co chodzi. Ano o to, że pomysł na sponsorowany artykuł od początku uważałem za chybiony lub przestrzelony i się niestety sprawdziło. Dlatego też nie deklarowałem dokładki. Chybiony, bo mało kto czyta w gazetach tego typu ogłoszenia. Są dostępne badania prasoznawcze, wyniki czytalności, przekroje socjalne czytacieli i takie tam różne naukowe dyrdymały i tam proszę sobie doczytać dlaczego to słabe oddziaływanie. Dlatego proponowałem wydrukowanie plakatów Andzi - bo to ma siłę, a nie są plakatami stricte wyborczymi i można nimi walczyć nawet w dniu wyborów. To tytułem wstępu. Gdybyś Potter wykazała się mądrością to procedowałabyś tekst tego apelu w drodze konsensusu, a nie dyktatu - stąd odmowa i słusznie. Swoją droga ciekawe, że prawnicze powody nie trafiają do prawniczki. Pod tym tekstem może się podpisać Kowalski, nawet i ja (choćbym go tam gdzie trzeba nawet wyostrzył) ale prywatnie. W końcu ja mam 'ustawowe gwarancje' , że nasze 7 psów i 4 koty będą nadal miały opiekę nawet jak mnie wsadzą. Fundacje i inne organizacje powinny zachować zdolność do dalszej walki, a nie w wyniku łatwej procedury prawnej ze strony przeciwnika stracić prawo do walki, a nawet załapać się na obowiązek zachowania należnego odstępu lub milczenia. Jak masz tak wiele odwagi idź do Zoo i kopnij w dupę niedźwiedzia - to będzie ciekawe doświadczenie. Potter podobno nie lubisz jak się stawia Ciebie pod ścianą, a Ty to zrobiłaś i po co ?? Nikt tu się nie wywyższa ani nie dyryguje - a może były jakieś wybory - przegapiłem ? Jesteśmy tu by walczyć o psy, nie ze sobą. Jak do tej pory nikt Ciebie nie atakował, choć powody dajesz. Wystąpienia oceniał nie będę, bo to Ty się pod nim podpiszesz (Twoja organizacja). Poprzedzający post oceniam bardzo negatywnie. Poza tym tak dla porządku, choć ja święty nie jestem - jak dostaniesz banana to ....... właśnie się stanie to o czym mówię - odstrzelisz sobie klawisze, ...na początek. Innym dla zachowania zdrowotności też radzę to przemyśleć. Quote
Em_ Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Majaa']A jaka to prowizja od wymiany EUR? Może prościej, łatwiej i taniej by było przelać te transakcje z konta Waszego na konto EUR moje, już po tym, jak będę znała kwotę transakcji, wymienię walutę u własciciela kantoru - psiarza zresztą, więc kurs wynegocjuję dobry na ten moment i zrobię przelew w PLN na Wasze konto. Po choerę oddawać bankowi prowizje i trwonić kasę ?[/QUOTE] Majaa, wyjaśniam po raz enty - NIE MA ŻADNEGO POBIERANIA PROWIZJI ZA WYMIANĘ WALUT. To był pewien błąd kogoś, kto nieświadomie zamieścił te informacje, i ja nadal każdemu będę cierpliwie to wyjaśniać. Oplata, niewielka, dotyczy tylko operacji bankowej (rzędu - wedle mej wiedzy, zresztą to zależy od banku, nie od sumy - 10 zl.). Quote
Ada-jeje Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Tylko ze ja naszego finansowego wsparcia nie odmowilam, nawet kasa juz poszla w piatek, wspomnialam tylko ze Potter moze sie jeszcze wycofac z listu otwartego w gazecie, i przelac czesc tej kasy na plakaty a reszte na zwierzeta. Quote
li1 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Ada-jeje']Tylko ze ja naszego finansowego wsparcia nie odmowilam, nawet kasa juz poszla w piatek, wspomnialam tylko ze Potter moze sie jeszcze wycofac z listu otwartego w gazecie, i przelac czesc tej kasy na plakaty a reszte na zwierzeta.[/QUOTE] Popieram ten pomysl, bo w/g mnie szkoda tyle forsy wpakowac w jedna strone w gazecie. Plakaty beda bardziej widoczne dla ludzi. Chyba wiecej osob przeczyta tekst na slupie czekajac na autobus niz w domu przy kawie. Quote
Asior Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Em_']Przeleciałam strony innych organizacji prozwierzecych. NIGDZIE nie ma informacji o manifie (na tych przynajmniej, na których ja byłam, a o ktorych wiem na 100%, ze wiedza o demonstracji). [/QUOTE] helooooł, nie dalej jak kilka postów w górę pisałam że wrzuciłam info o manifestacji na naszą str KTOZ-u.. oczywiście oprócz Andzi nie zauważył tego nikt.. po co. lepiej rozpaczać, ze żadna organizacja tego nie zrobiła :roll: ehhh Quote
Em_ Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Pies Wolny']Taaak. Jest jak jest. To ja też się dołożę. Otóż tzw. badacze 'pisma' będą mieli znowu problem. Krajowi dziwić się nie będą, bo to znowu swojskie tematy. Zagraniczni znowu będą się uśmiechać znacząco i nagroda temu, kto zgadnie z czego lub kogo. A o co chodzi. Ano o to, że pomysł na sponsorowany artykuł od początku uważałem za chybiony lub przestrzelony i się niestety sprawdziło. Dlatego też nie deklarowałem dokładki. [/QUOTE] Ja tu siedzę "w tem temacie" jak pies (nomen omen) od początku (od jakiegoś 680 postu czy 870) i nie zauważyłam twojego Wolny Psie głosu wolnego wolność ubezpieczającego w kwestii odżegnywania od pomysłu ogłoszenia, być może się mylę, tedy odszczekam. Jak teraz zaczniecie analizować wstecz "a nie mówiłem", to mnie chyba szlag trafi. Potter, niestety, zostaliście, zostalismy sami, wraz z rzesza. Quote
Recommended Posts