basia0607 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Zgadzam się z Potter w zupełności. Ciągnijcie to dalej, nie odpuszczajcie aby ludzie odpowiedzialni za tą " rzeż niewiniątek " nie wywineli się bezkarnie. Jak widać nie czują się winni ! Quote
Potter Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 19 października wystąpiliśmy do Lubawskiego [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]o udzielenie informacji publicznej [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]w następującym zakresie:[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B]1. [/B]treść decyzji Prezydenta Kielc z dnia 3 grudnia 2002, zawierającej zezwolenie dla PUK Kielce na prowadzenie działalności ochronnej przed bezdomnymi zwierzętami oraz prowadzenie schroniska dla bezdomnych zwierząt na terenie Miasta Kielce, wraz z ew. załącznikami,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B]2.[/B] treść umowy z dnia 15 stycznia 2007 zawartej między Urzędem Miasta Kielce a PUK Kielce na wyłapywanie bezdomnych zwierząt i zapewnienie im opieki, wraz z załącznikami:[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]a) zasady i warunki wyłapywania bezdomnych zwierząt,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]b) wymogi dotyczące wykonania usługi zapewniania opieki bezdomnym zwierzętom,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]c) wykaz zadań wynikających z "Programu zapobiegającego bezdomności zwierząt" przewidzianych do wykonania,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]d) regulamin schroniska dla bezdomnych zwierząt.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B]3.[/B] treść 27 umów na wyłapywanie bezdomnych zwierząt, zawartych przez PUK z innymi gminami, obowiązujących w dniu 10 czerwca 2010 r.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B]4.[/B] informacja o tym, kto i wedle jakiego programu prowadził dla pracowników schroniska kurs p.n. "Postępowanie ze zwierzętami w schroniskach i placówkach opieki nad zwierzętami"[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B]5.[/B] informacja o tym kto i na jakiej podstawie prawnej wystawił we wrześniu 2006 r. certyfikat dla kierownika schroniska w zakresie "zarządzania schroniskami dla bezdomnych zwierząt". [B]Oczywiście do dzisiaj bez odpowiedzi. Dlatego proszę o kontakt osoby, którym udało się zdobyć któryś z wyżej wymienionych dokumentów/informacji. [URL="http://www.dogomania.pl/[email protected]"][email protected][/URL][/B] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] Quote
Marzycielka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Sukin...y!!!!!!!!!!!! Jeśli będzie manifestacja idę z Wami!!!!! Quote
Potter Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [B]Wszystkich chcących pomóc w organizacji manifestacji proszę o zgłaszanie się do 3 zespołów:[/B] - [B]zespół prawno-administracyjny[/B] - odpowiedzialny za kontakt z urzędasami, pisma i szeroko pojęte kruczki prawne - [B]zespół lobbingowo-reklamowy[/B] - odpowiedzialny za poinformowanie wszelkimi kanałami o manifestacji maksymalnie dużej liczby osób - [B]zespół gadżetowy[/B] - odpowiedzialny za banery, zdjęcia, bębny, gwizdki, znicze, taczki, itp... Quote
Marzycielka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='Potter'] - [B]zespół gadżetowy[/B] - odpowiedzialny za banery, zdjęcia, bębny, gwizdki, znicze, taczki, itp...[/QUOTE] Ja do tej grupy proszę o dopisanie Quote
Potter Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [B]Zespół prawno-administracyjny: [/B]- Potter Quote
Potter Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [B]Zespół lobbingowo-reklamowy: [/B]- eliza_sk - ada-jeje Quote
Ada-jeje Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Rowniez jestem zdania ze nadszedl czas na manifestacje, zaczynajmy ja w Kielcach. Wszystkie organizacje pro zwierzece powinni sie stawic w Kielcach. Pokazmy ze jestesmy jednomyslni, a nie tylko potrafimy klepac w klawiature, wyciagac po jednym zwierzaku a setki tysiecy gina w calej Polsce. To nie tylko problem schroniska w Kielcach ale w calej Polsce. Nie chcemy schronisk mordowni, umieralni. Zapisuje sie. Trzeba powiadomic jak najwiecej osob i org. pro zwierzecych. Quote
Potter Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Proszę andzie69 o przyklejenie informacji o manifestacji i zespołach do I postu tego wątku. Czy jest możliwość, abyś na bieżąco uaktualniała osoby zgłaszające się do zespołów? Chodzi o płynność przepływu informacji, aby wszyscy wiedzieli z kim się mają kontaktować. Quote
Marzycielka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='ada-jeje']rowniez jestem zdania ze nadszedl czas na manifestacje, zaczynajmy ja w kielcach. Wszystkie organizacje pro zwierzece powinni sie stawic w kielcach. Pokazmy ze jestesmy jednomyslni, a nie tylko potrafimy klepac w klawiature, wyciagac po jednym zwierzaku a setki tysiecy gina w calej polsce. To nie tylko problem schroniska w kielcach ale w calej polsce. Nie chcemy schronisk mordowni, umieralni. Zapisuje sie. Trzeba powiadomic jak najwiecej osob i org. Pro zwierzecych.[/quote] zgadzam sę!!! Quote
Ada-jeje Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Prosze mnie dopisac do [B]zespół lobbingowo-reklamowy, [/B]podajcie prosze przyblizona date. Quote
Elka_Ka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 a ja poproszę o poinformowanie WIELKIMI LITERAMI kiedy ma się odbyć manifestacja i gdzie się spotykamy Quote
eve-w Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 a ja pprosze o osobny watek w dziale AKCJE bo tu wszystko zginie! Quote
Potter Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Kiedy tylko ustalimy datę manifestacji, zostanie ona tutaj niezwłocznie upubliczniona. Nie będę z tego robić tajemnicy, bo i tak musimy poinformować UM Kielce o dacie i miejscu. Weekend absolutnie nie wchodzi w rachubę. Nie będziemy sterczeć przed pustym ratuszem. [B]O założenie osobnego wątku w dziale Akcje proszę osobę, która ma większe niż ja możliwości czasowe w przebywaniu na dogo.[/B] Chodzi o uaktualnianie na bieżąco. Quote
Viris Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Ja postaram się być, wszystko zależy oczywiście od terminu. Jak się uda zabiorę autem kilka osób. Quote
Eruane Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='agnieszka24'][URL]http://lh5.ggpht.com/_hWYwuIj_rC4/TNLufQMpsFI/AAAAAAAAEzw/giHEXSLREW4/s640/113.jpg[/URL] o bosh... :placz: sunieczko kochana tak bardzo zapadłaś mi w pamięć, tak bardzo chciałam ci pomóc, gdybm nie miała w domu suki, tylko psa - zabrałabym cię wtedy i żyła byś :-( wybacz maleńka, że nie zdążyliśmy ci pomóc :placz::placz::placz: [B]MORDERCY!!!![/B] obyście szczezli w męczarniach!:chainsaw:[/QUOTE] Aga, to było szczenię, tak wygląda ze zdjęcia. Co się z nią stało, wiesz coś o niej więcej? Quote
Odi Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='Potter']19 października wystąpiliśmy do Lubawskiego [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]o udzielenie informacji publicznej [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]w następującym zakresie:[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B]2.[/B] treść umowy z dnia 15 stycznia 2007 zawartej między Urzędem Miasta Kielce a PUK Kielce na wyłapywanie bezdomnych zwierząt i zapewnienie im opieki, wraz z załącznikami:[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]a) zasady i warunki wyłapywania bezdomnych zwierząt,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]b) wymogi dotyczące wykonania usługi zapewniania opieki bezdomnym zwierzętom,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]c) wykaz zadań wynikających z "Programu zapobiegającego bezdomności zwierząt" przewidzianych do wykonania,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]d) regulamin schroniska dla bezdomnych zwierząt.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B]3.[/B] treść 27 umów na wyłapywanie bezdomnych zwierząt, zawartych przez PUK z innymi gminami, obowiązujących w dniu 10 czerwca 2010 r.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [B]Oczywiście do dzisiaj bez odpowiedzi. [/B] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Potter, ja wystąpiłam o udostępnienie informacji publicznej do Prezydenta Miasta Kielce w dniu 25 października 2010 i kilka dni temu otrzymałam wszystko, o co prosiłam, tj.: [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] 1. Kserokopię umowy z dnia 15 stycznia 2007 zawartej pomiędzy Miastem Kielce, a PUK Kielce na wyłapywanie bezdomnych zwierząt i zapewnienie im opieki, [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]2. Kserokopię załącznika nr 1 do w/w umowy - Zasady i warunki wyłapywania bezdomnych zwierząt,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]3. Kserokopię załącznika nr 2 do w/w umowy - Wymogi dotyczące wykonania usługi zapewniania opieki bezdomnym zwierzętom,[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]4. Kserokopię załącznika nr 3 do w/w umowy - Wykaz zadań wynikających z "Programu zapobiegającego bezdomności zwierząt" przewidzianych do wykonania. Załącznik nr 4 do w/w umowy czyli Twój pkt 2.d znajdziesz na stronie PUK. [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] Kserokopie umów zawartych pomiędzy PUK oraz 27 gminami na wyłapywanie bezdomnych zwierząt z terenów owych 27 gmin o których piszesz w pkt 3 otrzymasz z PUK lub od każdej z tych 27 gmin z osobna.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] Urząd Miasta Kielce nie wytworzył tych umów i może nie mieć ich u siebie. [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] Quote
eneda Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ja się piszę do zespołu lobbingowo reklamowego [wraz z mediami] i częściowo gadżetowego. Najlepiej zorganizować spotkanie osób organizujących, aby wymienić się pomysłami i przydzielić konkretne zadania. Mam jeszcze pytanie ważne: Kto wie, ile od 6 października umarło psów zabranych ze schroniska?? [oprócz Lunka, dużego psa zabranego tego samego dnia co Lunka] A ta wyżłowata sunia?? Quote
Handzia55 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Z pewnością wiszą plakaty wyborcze Lubawskiego, Gruszewskiego i innych drani startujących w wyborach. Proponuję zrobić plakat przedstawiający twarz kandydata na tle pomordowanych psów i podpis: on odpowiada za śmierć niewinnych zwierząt! Czy chcesz na niego głosowac??? Quote
ewab Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='Eruane']Aga, to było szczenię, tak wygląda ze zdjęcia. Co się z nią stało, wiesz coś o niej więcej?[/QUOTE] To nie jest szczenie tylko suczynka, której zdjęcie zrobiły dziewczyny 18.X [IMG]http://i1140.photobucket.com/albums/n578/ewelinkamataninka/schron/52e882bb.jpg[/IMG] [IMG]http://i1140.photobucket.com/albums/n578/ewelinkamataninka/schron/01764ac2.jpg[/IMG] Była chora, mogła mieć nosówkę, z nosa ciekł jej glut i cała się trzęsła. Dziewczyny zwróciły uwagę pracownicy, żeby pokazać sunie wetowi. No to chyba ją wyleczyli. Na zdjęciach widać, że na głowie miała ranę od uderzenia, a w boksie razem z nią nie było psów agresywnych:( Quote
ewab Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Przerażają mnie zdjęcia tej suczynki. Ma rozerwany brzuch. Wg mnie była ciężarna i zaczęła szczenić się w boksie ogólnym:( [IMG]http://img41.imageshack.us/img41/2420/099tj.jpg[/IMG] [IMG]http://img121.imageshack.us/img121/2111/102sz.jpg[/IMG] Quote
Jaaga Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Weźcie poróbcie jakies ulotki z tymi makabrycznymi zdjęciami i w przyszłym tygodniu pod wystawą rozdawajcie. Będą psiarze z całej Polski (i nie tylko), może częśc chociaż przyłączy się do akcji. Jest okazja, żeby dużo ludzi to zobaczyło i dowiedziało się o sytuacji. Poza tym będą tam przecież zwiedzający wystawę Kielczanie, moze im tez się tym oczy otworzy. Quote
Eruane Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Jezu...Ewab, myślisz, że możliwe, że sunia dostała w głowę zamiast morbitalu? Taki uraz głowy prędzej mógł być przyczyną zejścia niż choroba. Takie uderzenie jak u tej suni widziałam kiedyś na zdjęciach psa, którym walnięto o ścianę. Czy oni wpisują, jaka jest przyczyna śmierci psów? Czy jest szansa jeszcze to sprawdzić? Widziałam zdjęcie suni z rozerwanym brzuchem, wygląda na zagryzienie. Też koszmar. Eneda, myślę, że chyba nikt nie wie, ile psów zeszło od 6 października, chyba że mówisz o dokumentacji, ale czy ona wskazuje faktyczna liczbę - tego pewnie nikt nie wie. Wiadomo, że boksy opustoszały, ale bądźmy szczerzy - jaka jest szansa na adopcje na taką skalę w tak krotkim czasie? Musieliby chyba dopłacać do psów... Quote
Recommended Posts