Shania Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Policja:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Tu nikt nic nie robi, a Ty o policji piszesz???Gdyby nie dziewczyny, to dalej byłoby cicho szaaaa, i być może nikt by nie wiedział co tam się dzieje... Quote
andzia69 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 [quote name='AresekSE']znalazlem dzisiaj ten link przez przypadek i nie moge uwiezyc ze pierwszy post o tej mordowni jest datowany w 2006 roku dzisiaj mamy 2010 a wiec 4 lata i z tego co ja rozumiem nie stalo sie nic oprocz naglosnienia sprawy ... ludzie ktorzy odpowiadaja za te stan sprawy w schronisku lacznie z tym bandyta weterynarzem powinni siedziec od dawna i to jest sprawa jasna ze robia to swiadomie ... rozne okropnosci i zbrodnie na swiecie sie dzieja ale zeby przez 4 lata nikt z tym porzadku nie zrobil kwalifikuje polske jako kandydata nr 1 na wyzucenie ze spolecznosci ludzi cywilizowanych! i tutaj mam prosbe czy ktos kto jest dobrze poinformowany w sprawie moglby mi wyslac na priva artykul na temat tej mordowni a ja go przetlumacze i rozesle w szwecji do wszystkich mediow, organizacji ochrony zwierzat i gdzie tylko sie da! apeluje tez do wszystkich polakow na calym swiecie zeby zrobili to samo! PETYCJA NIE POWINNA BYC PETYCJA TYLKO żąDANIEM! ULTIMATUM! dla tych zlobow (czyt. politykow) w Kielcach, albo rozwiazecie sprawe albo pojdziecie w odstawke ... ONI NAJBARDZIEJ SIE BOJA ZE ICH KTOS OD ZLOBA ODSTAWI i wtedy zrobia wszystko lacznie ze sprzedaza wlasnej matki[/QUOTE] Aresek..sprawa ciągnie się dłuzej niż od 2006 r - tylko to ja próbowalam coś zrobić i założyłam wątek tych psiaków...do czasu, aż zabronili mi wstępu na teren schronu:( to są artykuły z 2002 roku nt. schroniska co do tekstu do przetłumaczenia - mozesz wziąść z 2 postu tego wątku - pierwsza strona lub skorzystać z tekstu petycji - tak mi się wydaje:) Dzięki!:):) Quote
mru Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 ja wiem, że już około 5 lat temu były problemy i że jedna gmina sprawdzała co się z psami tam dzieje. jechało 12, następnego dnia był jeden. jechało kilka szczeniaków, za chwilę nie było. i to bardzo mało samego morbitalu używano... w takich miejscach problem jest od samego początku. to jest puk, wszędzie gdzie jest puk czy mpo to jest czyszczenie miasta przecież! Quote
AresekSE Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Andzia69: Ok, znalazlem ... dzisiaj tego juz nie zdaze zrobic bo przesiedzialem na dogomani cale przedpoludnie ... zrobie to jutro i porozsylam gdzie sie tylko da ... jezeli nic sie nie zmieni to zrobie szwedzka stronke ze zdjeciami i moze pozbieram troche podpisow od szwedow im sie w glowach nawet nie miesci ze cos takiego sie dzieje w UE na oczach wszystkich wladz przez 8 lat i nikt nic nie do tej pory nie zrobil ... CZY POLICJA TEZ SIE PODPISALA POD PETYCJA???!!! bo jezeli tak to zaje ... scie, czy jezeli w Polsce ktos kogos zamorduje to tez policja sie podpisuje pod petycja??? nastepna moja mysl to jest zrobienie stronki (i to ja sie tym moge zajac) gdzie poumieszczamy zdjecia wszyskich odpowiedzialnych, pracownikow (czyt. bandziorow) itd. z nazwiskami i miejscami zamieszkania , niech sasiedzi sie dowiedza jalkich potworow maja za sasiadow i niech im mr. Donek lepiej da ochrone BOR-u stronke umiesci sie na serverze w jakims bardziej cywilizowany kraju np w Ghanie albo gdzies w Mongolii i wszystcy w Polsce beda mogli sobie obejrzec, rozejrze sie gdzie by mozna bylo taki serwerek znalesc a moze ktos juz wie to niech podpowie zaoszczedzi sie czasu jezeli dalej nic nie bedzie pomagalo no to trzeba bedzie wyslac do tych ludzi negocjatorow na twarde negocjacje :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Quote
Ada-jeje Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Jezeli dobrze zrozumialam wasz wpis ze wlascicielem zakladu utylizacji jest PUK to nic dziwnego ze schronisko nie jest ujete na czarnej liscie Fundacji Argos. Quote
ewab Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [url]http://www.tvp.pl/kielce/aktualnosci/spoleczne/losy-schroniska-w-dyminach/3117124[/url] Spotkanie u wiceprezydenta było nagrywane. Na spotkaniu p. Gruszewski przedstawił propozycje dotyczące prowadzenia schroniska: 1. konkurs dla organizacji pozarządowych - podobno względy proceduralne (brak uchwały Rady Miasta dotyczącej współpracy z organizacjami pozarządowymi, zmiany w budżetowaniu i tylko jedna sesja Rady w tym roku) nie pozwalają na przeprowadzenie tego konkursu do końca roku, 2. przetarg - nie ma problemu z terminowym przygotowaniem i przeprowadzeniem konkursu do końca roku, 3. prowadzenie schroniska przez PUK z kierownikiem i ew. drugą osobą wskazaną przez organizacje prozwierzęce. Ewidentnie ostatnia propozycja została odrzucona. Co do pozostałych dwóch - ustaliliśmy, że otrzymamy propozycje na piśmie i w tym samym trybie odpowiemy. [B]Na spotkaniu nie zapadły żadne decyzje[/B]. Pani redaktor ma nagraną moją wypowiedź po spotkaniu. Rozumiem, że artykuł napisała na podstawie wypowiedzi innych osób. Dzisiaj TZ i eneda w towarzystwie przedstawiciela weta powiatowego i schroniskowego opisywali zwierzęta znajdujące się w schronisku. Nie mieli problemu z wejściem. Quote
AresekSE Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='andzia69'][SIZE=4][/SIZE] Sprawa zajely sie rowniez organizacje prozwierzece, kancelaria prezydenta, parlamentarzysci. [/QUOTE] prosze jeszcze mi powiedziec ktora kancelaria prezydenta sie tym zajela bo od 2002 roku chyba bylo juz ich kilka:angryy::diabloti: ... nie ma to jak prezydent ma przebicie UPARTA TA KIEROWNICZKA SCHRONU SKORA JA SAM PREZYDENT PROSIL (moze nawet na kolanach) A ONA NIE!!! I CO NAM PAN ZROBI!!! Quote
Linssi Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 No bez *******... jedna rada miasta w tym roku? TYLKO? Przeciez moga zwloac nadzwyczajne obrady?? A wiadomo kiedy bedzie gotowa uchwala budzetowa na przyszly rok? ew. kiedy zostana uchwalone zmiany? Quote
Linssi Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='AresekSE'] nastepna moja mysl to jest zrobienie stronki (i to ja sie tym moge zajac) gdzie poumieszczamy zdjecia wszyskich odpowiedzialnych, pracownikow (czyt. bandziorow) itd. z nazwiskami i miejscami zamieszkania , niech sasiedzi sie dowiedza jalkich potworow maja za sasiadow i niech im mr. Donek lepiej da ochrone BOR-u [/QUOTE] Pomysl fajny, ale licz sie z tym, ze ktos moze Cie pozwac o znieslawienie... ew. o jakies inne bzdury. To wg mnie ryzykowna sprawa. Quote
andzia69 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 [url]http://www.um.kielce.pl/animals/lublin/wizyta.jpg[/url] od lewej nasza wrażliwa:) a obok niej jej zastępczyni - czyli kolejna wrażliwa:) to tak do wiadomości, gdyby ktoś je na ulicy spotkał;) Quote
ewab Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='andzia69'][url]http://www.um.kielce.pl/animals/lublin/wizyta.jpg[/url] od lewej nasza wrażliwa:) a obok niej jej zastępczyni - czyli kolejna wrażliwa:) to tak do wiadomości, gdyby ktoś je na ulicy spotkał;)[/QUOTE] A po prawej ten co charytatywnie "leczył" schroniskowe psy. Quote
Shania Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Świetne towarzystwo,aż by się chciało ich poznać i wycałować:angryy::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Quote
AresekSE Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='Linssi']Pomysl fajny, ale licz sie z tym, ze ktos moze Cie pozwac o znieslawienie... ew. o jakies inne bzdury. To wg mnie ryzykowna sprawa.[/QUOTE] to niech mnie pozywaja, najpierw beda musili sprawdzil w Mongoli z jakiego IP adressu zostala strona zrobiona a pozniej w Szwecji beda musieli powiazac IP numer z uzytkownikiem a do tego potrzebne jest przestepstwo zagrozone min rokiem wiezienia ... a nadodatek moj internet dostawca ma za honor przechowywanie tych danych tylk poprzez chyba 2 tygodnie (tyle co prawo wymaga) wiec beda sie musieli spieszyc Quote
AresekSE Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 OK, zdjecie juz mam ... teraz by bylo dobrze jakby mi ktos na priva wyslal dane osobowe ... tylko w ten sposob; niech sobie otworzy skrzynke mailowa w jakims tam kraju albo byle gdzie, wysle do mnie informacje ze cos dla mnie ma a ja mu na ta skrzynke wysle instrukcje jak to wyslac zaszyfrowane - poprostu dogomania.pl jest napewno pod jurysdykca polska i tak na wszelki wypadek Quote
AresekSE Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='Shania']Świetne towarzystwo,aż by się chciało ich poznać i wycałować:angryy::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:[/QUOTE] moze ich ktos jeszcze wycaluje ... skad wiesz Quote
Osiolek Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dzialania prawne w sprawie kieleckiego schroniska sa udokumentowane na stronie Fundacji EMIR: [url]http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCHRONISKA/SCHRON/kielce.htm[/url] Quote
Osiolek Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='AresekSE']Andzia69: Ok, znalazlem ... dzisiaj tego juz nie zdaze zrobic bo przesiedzialem na dogomani cale przedpoludnie ... zrobie to jutro i porozsylam gdzie sie tylko da ... jezeli nic sie nie zmieni to zrobie szwedzka stronke ze zdjeciami i moze pozbieram troche podpisow od szwedow im sie w glowach nawet nie miesci ze cos takiego sie dzieje w UE na oczach wszystkich wladz przez 8 lat i nikt nic nie do tej pory nie zrobil nastepna moja mysl to jest zrobienie stronki (i to ja sie tym moge zajac) gdzie poumieszczamy zdjecia wszyskich odpowiedzialnych, pracownikow (czyt. bandziorow) itd. z nazwiskami i miejscami zamieszkania , niech sasiedzi sie dowiedza jalkich potworow maja za sasiadow i niech im mr. Donek lepiej da ochrone BOR-u stronke umiesci sie na serverze w jakims bardziej cywilizowany kraju np w Ghanie albo gdzies w Mongolii i wszystcy w Polsce beda mogli sobie obejrzec, rozejrze sie gdzie by mozna bylo taki serwerek znalesc a moze ktos juz wie to niech podpowie zaoszczedzi sie czasu jezeli dalej nic nie bedzie pomagalo no to trzeba bedzie wyslac do tych ludzi negocjatorow na twarde negocjacje :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:[/QUOTE] ArekSE, stronke szwedzka juz od dawna mamy: [url]http://fundacja-emir.pl/aktualnosciSV/Hundhem/kielceENG.htm[/url] [url]http://fundacja-emir.pl/shelterENG/shelter-newsSV.htm[/url] Szwecja juz wie.... Pisma tez juz wyslala, do Prezydenta RP i nie tylko. W kilkanascie roznych miejsc. Quote
Shania Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 i jest tam plakat i wiersz....który mówi wszystko:(:(:(:( Quote
Osiolek Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 List Fundacji Emir do Prezydenta Kielc: [url]http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCHRONISKA/SCHRON/KIELCE/listPrezydentKielce.htm[/url] Quote
Ellig Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='AresekSE']na tablicy ogloszeniowej "W SCHRONISKU OBOWIAZUJE BEZWZGLEDNY ZAKAZ FOTOGRAFOWANIA" ... :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: czy w Kielcach wiedza ze komuna upadla 20 lat temu?[/QUOTE] Widocznie jest to obiekt "militarny" :evil_lol: Quote
Shania Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 rób co trzeba....a trzeba działać..to jest najważniejsze Quote
kobix Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='andzia69'][URL]http://www.um.kielce.pl/animals/lublin/wizyta.jpg[/URL] od lewej nasza wrażliwa:) a obok niej jej zastępczyni - czyli kolejna wrażliwa:) to tak do wiadomości, gdyby ktoś je na ulicy spotkał;)[/QUOTE] hehehe ...mi to wygląda jak rodzina Adamsów(była tak bajka no nie) a z prawej to niejaki Gebels;) tj.jeden z wetów schroniskowych. Quote
Recommended Posts