Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Andzia i ewelinka - czy jak byłyście ostatnio w schronie to był jakiś psiul potrzebujący na już pomocy ?

Rozmawiałam dziś z p. Scarlett z Fundacji Tara - mogą przyjąć coś co wymaga natychmiastowej pomocy. Problemem jest tylko odległość, bo to Rawicz ...

Posted

[quote name='eliza_sk']Andzia i ewelinka - czy jak byłyście ostatnio w schronie to był jakiś psiul potrzebujący na już pomocy ?

Rozmawiałam dziś z p. Scarlett z Fundacji Tara - mogą przyjąć coś co wymaga natychmiastowej pomocy. Problemem jest tylko odległość, bo to Rawicz ...[/QUOTE]

z tego co widziałyśmy to ta sunieczka z podejrzeniem nosówki:(

[IMG]http://i1140.photobucket.com/albums/n578/ewelinkamataninka/schron/52e882bb.jpg[/IMG]

i chudy jak szkapa onkowaty psiak, który jadł z piachu g..o:( parę piesów było widać w otworach ...ale nie wychodziły:( więc nie wiem w jakim one stanie...

Posted

postaram sie znow o naglosnienie medialne,sprawa dla reportera,uwaga itp,wklejcie tylko tekst abo przeslijcie to co dawalyscie,tak bedzie szybciej,nie bede musiala klecic tekstu calego ze wszystkimi danymi tylko powysylam gdzie sie da.ja wezme tv a ktoras niech wezmie prase

Posted

[quote name='wilczka']postaram sie znow o naglosnienie medialne,sprawa dla reportera,uwaga itp,wklejcie tylko tekst abo przeslijcie to co dawalyscie,tak bedzie szybciej,nie bede musiala klecic tekstu calego ze wszystkimi danymi tylko powysylam gdzie sie da.ja wezme tv a ktoras niech wezmie prase[/QUOTE]
Wilczka nie dziel na prase i tv. Wysyłaj do wszystkich, ja też będę. Jak się będziemy dublować to nawet lepiej, przynajmniej nasze maile nie zginą w tłoku.
Jeśli ktoś ma gotowy tekst to ja też poproszę

Posted

[quote name='"agnieszka24"']
Odi, czy mogłabym prosić o gotowca takiego maila do Lubawskiego ws konkursu. Trzeba na FB znowu zrobić akcję mailingową.[/quote]

Agnieszko, świetny pomysł z akcją na FB, mam przygotowanego przykładowego gotowca, ale czekam jeszcze na scan od Eliza_sk, który mam otrzymać jutro.
Zatem takiego gotowca będę mogła zapodać jutro.

[B]Nie ma co się oglądać na obietnice prezydenckie tylko trzeba ze wszystkich stron słać do Prezydenta Kielc maile i pisma domagające się konkursu.[/B]

Na szczęście Dziewczyny z organizacji pozarządowych wystąpiły do Prezydenta Kielc z wnioskiem na piśmie o przeprowadzenie konkursu i na to konkretne pismo Prezydent Kielc musi dać konkretną odpowiedź zgodnie z ustawą na którą Dziewczyny się powołały oraz zgodnie z kpa i to jest istotne.

Posted

[quote name='andzia69']tak poza tematem...a może nie bardzo:( zerknijcie...weszłam tam przez przypadek, bo zobaczyłam kolejną bullowatą bidę w potrzebie w banerku:(

[url]http://www.dogomania.pl/threads/188803-Straci%C5%82a-swoje-dzieci-czy-ona-takze-ma-umrze%C4%87-w-schronisku/page41[/url][/QUOTE]
Ciotki przysyłały mi te zdjęcia miesiąc temu z pytaniem czy to też Dyminy. Dalej nie wiemy gdzie to jest...

Posted

Ewab, piszę tylko to, co usłyszałam, że to Magdalena Szwarc z Korabiewic kupiła sobie kangura, a o zakupionym kangurze jest mowa na wątku, który podałaś, więc stąd wniosek, ze to mogą być Korabiewice.

Koniecznie trzeba zrobić taka akcję, jak z Kielcami, bo śmierć tej Suni to przerażające okrucieństwo, wygląda, że została zjedzona żywcem.

Elka_Ka, gotowca podam, tylko czekam na scan pisma od Eliza_sk.

Posted

ODI tak to jest to schronisko o którym piszesz. My stamtąd wyciagamy psiaki od dłuższego czasu.
Wiem, że były zbierane dowody od kilku miesiecy, tak aby raz a porządnie zrobic z tym porządek.. Po śadach pani M.Sz. byla ciagania kilka razy. Za każdym razem za kasę schroniska wybraniała się. Wiem, że osoba, osoba, któa ma informacje z pierwszej ręki jakis miesiąc temu była w prokuraturze..... jednak teraz mam coraz więcej wątpliwości czy prokurator włączył się w to tak jak należy :(

Na DGM działają dwie wolontariuszki, które stoja murem za tą babą... to przez nie, nie mamy teraz łatwego dojścia jesli chcemy zabrac jakiekolwiek psy.. :(

Posted

Potter wróciła wczoraj jakąś dziką nocą z psich wojaży - nie mam więc skanu. [B]Może ewab szybciej go wstawi, bo też nim dysponuje - chodzi o wniosek z 08.10.2010.

[/B]EDIT - mam skan, zaraz Ci wysyłam.

Posted

Dziewczyny tak jak pisalam wczesniej zdjecia mialam w albumie na swoim facebooku tylko dla wtajemniczonych, Kogos poniosło i je puscił w obieg nie zdajac sobie sprawy ze moze spalic akcje , która jest prowadzona od wielu miesiecy . Jesli do wlascicielki dojdzie ze az tak dokumentowalam jej dzialalnosc nie wyprowadze stamtad zadnego psa, a polskie prawo wiemy jak dziala, zaraz jest zima i zanim zwierzeta zostaną jej odebrane pół schroniska padnie z powodu nieprzygotowania do zimy.
Uwierzcie, ze kilka osób bardzo mocno sie trudzi aby zebrac takie dowody i dopiero rozdmuchac sprawe aby zakonczyła sie ona pozbawieniem praw do opieki na jakimikolwiek zwierzetami. Jesli wlascieielka juz teraz pozna wszystko co na nia mamy przygotuje sie do rozprawy ( takich spraw wygrała kilkadziesiąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! obecnie tocza sie trzy sprawy w tym dwie z wolontariuszkami z empatii ) Kiedy nadejdzie wlasciwy czas dokladnie opowiem Wam co i jak i mam nadzieje wspólnie zrobimy z tego schronu prawdziwe schronienie dla zwierzat. Na razie alarmuje o nierozpowszechnianie tych inf. bo na dogo sa dwie bardzo przychylne wlascielce osoby, ktore donosza jej o wszystkim co tu robimy z psami ,które od niej wyciagamy i z tego powodu mam juz zakaz adopcji jesli nie ma wlasciela terenu. Nie wiedzac jak wyglada sprawa mozna bardzo zaszkodzic wiec prosze uzbrojcie sie w cierpliwosc.
Jutro jedziemy tam po kolejne psy ale wobec afery, która juz sie roznosi mozliwe, ze wlascielka zostanie poinformowana od Rubi18 np i jutro bedziemy mieli ...... zamiast udanych adopcji. Pracowalismy nad tymczasowym odebraniem zwierzat ale okazało sie, ze w tym czasie zwierzeta sa jakby zawieszone i nie mozna ich adoptowac bo sa jakby dowodem w sparwie wiec chcemy miec takie dowody aby od razu uzyskac odbiór NA ZAWSZE.

Posted

[quote name='Soema']A ja mam takie pytanie.. skoro to jest materiał dowodowy to po co wstawiłaś go na portal społecznościowy?![/QUOTE]

Nie przypuszczalam ze ktos , kto zna sprawe bez mojej zgody upubliczni moje prywatne zdjecia. Podkreslam ze mialam to w albumie tylko dla znajomych

Posted

[B]Wczoraj przed południem odbyło się spotkanie z prezydentem Kielc, p. Wojciechem Lubawskim.
W spotkaniu wzięli udział:

- poseł Paweł Suski
- Karina Schwerzler - Kancelaria Prezydenta
- Krystyna Sroczyńska i Katarzyna Śliwa-Łobacz - Fundacja EMIR
- Dominika Sadowińska - prawnik Fundacji EMIR
- Anna Studzińska - TOZ Kielce
- Powiatowy Lekarz Weterynarii

W trakcie spotkania uzgodniono, że władz Kielc rezygnują z przetargu na rzecz konkursu. Otrzymaliśmy zapewnienie, że PUK nie będzie startował w konkursie. Prezydent zgodził się z naszymi sugestiami, aby sporządzić protokół, który zawierać będzie wszystkie informacje dotyczące stanu aktualnego - przede wszystkim identyfikację wszystkich zwierząt.
Uzgodniliśmy, że warunki konkursu i inne kwestie związane ze schroniskiem będą z nami konsultowane.

Zgodnie z ustaleniami Powiatowy i przedstawiciel TOZ Kielce będzie wizytował schronisko codziennie m.in. pod kątem stanu liczebnego zwierząt. Sporządzana będzie również dokumentacja merytoryczna i fotograficzna każdego psa, który zostanie uśpiony bądź zejdzie w inny sposób.
[/B]

Posted

[quote name='kahoona'][B]Wczoraj przed południem odbyło się spotkanie z prezydentem Kielc, p. Wojciechem Lubawskim.

- poseł Paweł Suski

W trakcie spotkania uzgodniono, że władz Kielc rezygnują z przetargu na rzecz konkursu. Otrzymaliśmy zapewnienie, że PUK nie będzie startował w konkursie. Prezydent zgodził się z naszymi sugestiami, aby sporządzić protokół, który zawierać będzie wszystkie informacje dotyczące stanu aktualnego - przede wszystkim identyfikację wszystkich zwierząt.
Uzgodniliśmy, że warunki konkursu i inne kwestie związane ze schroniskiem będą z nami konsultowane.

Zgodnie z ustaleniami Powiatowy i przedstawiciel TOZ Kielce będzie wizytował schronisko codziennie m.in. pod kątem stanu liczebnego zwierząt. Sporządzana będzie również dokumentacja merytoryczna i fotograficzna każdego psa, który zostanie uśpiony bądź zejdzie w inny sposób.
[/B][/QUOTE]

[B]Czy ze spotkania został sporządzony protokół przyjętych uzgodnień ?.[/B] Jak mają się uzgodnienia do info zawartego w Wyborczej [U][URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8550275,Przetargu_nie_bedzie__Schronisko_dla_zwierzat_oddadza.html[/URL]
[/U]Czy to wszystkie uzgodnienia ?, co jest z wnioskiem o pełną inwentaryzację zwierząt ?, kiedy kontrolna wizyta PLW w schronie ?, w jaki sposób zabezpieczono dokumentację schroniska ? , jaki jest status służbowy dotychczasowej ....... kierowniczki ?.
Czy były zaproszone na spotkanie wszystkie zaangażowane w kieleckim temacie organizacje ? Czy była wizja lokalna w schronie ?

Jeśli jest protokół z tego spotkania - powinien być natychmiast upubliczniony w imię bezpieczeństwa dotrzymania uzgodnień. jak widać z różnych zachowań PUK i władz miasta, również komunikatów publicznych obracanie zwierza ogonem to dla nich chlebek powszedni. Żadne uzgodnienia nie poparte podpisami wysokich, układających się stron, nawet w obliczu kamer, nie mają żadnej wartości poza propagandową.
Kahoona - więcej światła.

Posted

Eliza_sk, dziękuję za scan:smile:

Agnieszka24, Elka_Ka, proszę oto gotowiec - pismo do Prezydenta Kielc popierające wniosek Dziewczyn:
[quote] [FONT=&quot]Pan[/FONT]
[FONT=&quot]Wojciech Lubawski[/FONT]
[FONT=&quot]Prezydent Miasta Kielc[/FONT]
[FONT=&quot]Urząd Miasta Kielce[/FONT]
[FONT=&quot]ul. Rynek 1[/FONT]
[FONT=&quot]25-303 Kielce[/FONT]

[FONT=&quot]Schroniskiem dla bezdomnych zwierząt w Kielcach od lat zajmuje się Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych Kielce (PUK).[/FONT]
[FONT=&quot]PUK doprowadził do tego, że kieleckie Schronisko nie jest miejscem schronienia dla bezdomnych zwierząt, lecz stało się miejscem masowej eksterminacji bezdomnych zwierząt. [/FONT]
[FONT=&quot]Za sprawą PUK kieleckie Schronisko stało się de facto obozem zagłady bezdomnych zwierząt zwożonych do Schroniska przez PUK z terenu 28 gmin dla zysku.[/FONT]

[FONT=&quot]Społeczeństwo mówi zdecydowane NIE takiemu bezprawiu i bestialstwu.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Prawem i jednocześnie obowiązkiem organizacji pozarządowych mających w swym statucie ochronę zwierząt jest przejęcie Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Kielcach w celu zapewnienia sprawowania należytej i zgodnej z obowiązującymi przepisami prawa opieki nad bezdomnymi zwierzętami przebywającymi w Schronisku.
[/FONT]
[FONT=&quot]W związku z powyższym organizacje pozarządowe[/FONT]
[FONT=&quot]- Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”,[/FONT]
[FONT=&quot]- Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce, Oddział Kielce,[/FONT]
[FONT=&quot]- Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT]
[FONT=&quot]działając w trybie art. 12 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego [/FONT]
[FONT=&quot]i o wolontariacie (Dz.U.03.96.873) z własnej inicjatywy złożyły w dniu 8 października 2010 r. [/FONT]
[FONT=&quot]wniosek o realizację zadania publicznego polegającego na zapewnieniu opieki bezdomnym zwierzętom z terenu Gminy Miasta Kielce oraz ich wyłapywaniu.[/FONT]
[FONT=&quot]
Występując w interesie dobra publicznego zwracam się do Pana Prezydenta z prośbą o pozytywne rozpatrzenie w/w wniosku i ogłoszenie na zasadach i w trybie przepisów w/w ustawy otwartego konkursu ofert na realizację zadania publicznego, którego wniosek dotyczy.[/FONT]

[FONT=&quot]Z poważaniem[/FONT]

[FONT=&quot]Imię i nazwisko (lub nazwa)[/FONT]
[FONT=&quot]Adres[/FONT][/quote][FONT=Verdana]Każdy, kto ma życzenie - proszę się częstować.

[B]Ruszamy z akcję poparcia dla wniosku Dziewczyn - ogłoszenie konkursu na prowadzenie schronu na zasadach i w trybie ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie. [/B][/FONT]

Posted

[quote name='"Pies Wolny"']
[INDENT] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]kahoona[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/showthread.php?p=15593067#post15593067"][IMG]http://www.dogomania.pl/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
[B]Wczoraj przed południem odbyło się spotkanie z prezydentem Kielc, p. Wojciechem Lubawskim.

- poseł Paweł Suski

[/B]

[B]Czy ze spotkania został sporządzony protokół przyjętych uzgodnień ?.[/B] Jak mają się uzgodnienia do info zawartego w Wyborczej [U][URL="http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8550275,Przetargu_nie_bedzie__Schronisko_dla_zwierzat_oddadza.html"]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,352...t_oddadza.html[/URL]
[/U]Czy to wszystkie uzgodnienia ?, co jest z wnioskiem o pełną inwentaryzację zwierząt ?, kiedy kontrolna wizyta PLW w schronie ?, w jaki sposób zabezpieczono dokumentację schroniska ? , jaki jest status służbowy dotychczasowej ....... kierowniczki ?.
Czy były zaproszone na spotkanie wszystkie zaangażowane w kieleckim temacie organizacje ? Czy była wizja lokalna w schronie ?

Jeśli jest protokół z tego spotkania - powinien być natychmiast upubliczniony w imię bezpieczeństwa dotrzymania uzgodnień. jak widać z różnych zachowań PUK i władz miasta, również komunikatów publicznych obracanie zwierza ogonem to dla nich chlebek powszedni. Żadne uzgodnienia nie poparte podpisami wysokich, układających się stron, nawet w obliczu kamer, nie mają żadnej wartości poza propagandową.
Kahoona - więcej światła.[/INDENT][/quote][INDENT]

Do tego, co napisał Pies Wolny dodam jeszcze, iż [B]PUK de iure nie ma możliwości złożenia oferty w otwartym konkursie ofert ogłoszonym na zasadach i w trybie ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, zatem owo " Otrzymaliśmy zapewnienie, że PUK nie będzie startował w konkursie" jest bezprzedmiotowe oraz dużo mówi o tym ile naprawdę warte są obietnice Prezydenta Kielc. [/B][/INDENT]

Posted

ja w ich zapewnienia "na gębę" to nie wierzę...już nie raz udowodnili, że mówić to sobie mogą różne rzeczy, a robią wręcz co innego...

no chyba, że to jest na piśmie...

nie uwierzę, póki nie zobaczę:)... że jest rozpisany konkurs:p

link do zagramanicznych petycji:

[URL]http://www.thepetitionsite.com/12/stop-abusing-animals-in-shelters/[/URL]

jest już 125 podpisów z całego świata:lol: od 21.X!!!

Posted

[quote name='kahoona'][B]
[/B][/QUOTE]
Obiecanki cacanki. Zgodnie z obietnicą dziewczyny z TOZ poszły dziś do schroniska. Nie zostały wpuszczone. Więcej wiadomości wieczorem.
Niestety buta urzędniczo/pukowska jest niewyobrażalna!!!!!

Posted

[U]przeklejam z forum EMIRA:[/U]

Mimo dwukrotnych prób wejścia do schroniska - nikt nie zostal wpuszczony ( mimo obecności policji) ; w schronisku był p.Klikowicz i to on wydal taką decyzję; wywieszono kartki: schronisko nieczynne oraz zakaz fotografowania ( zdjęcia dokumentujące ten skandal za chwilkę) ; w schronisku trwają bardzo gorączkowe prace budowlane; istnieje podejrzenie - graniczące nieomal z pewnością,że pod wylanym betonem usiłuje się ukryć zwłoki psów; w związku z powyższych w poniedziałek składamy zawiadomienie do prokuratuty przeciwko PUK- owi ( Solecki, Klikowicz) i Khier o ukrywanie dowodów przestępstw, mataczenie, oraz łamanie ustawy o ochronie zwierzat art.33. wraz z wnioskiem o wydanie nakazu przeszukania terenu schroniska i terenu obok schromniska ( tuż za ogrodzeniem) . Pismo z relacją z dzisiejszych zajść, jako dowód,że prezydenta miasta mają za nic, a PUK to państwo w państwie, gdzie niepodzielnie rządzą długie łapy tandemu Solecki-Klikowicz,
- wysyłamy do Prezydenta W.Lubawskiego, posłów, Kancelarii Prezydenta, Prokuratury Okręgowej w Kielcach i Krakowie, Krajowego Lekarza Weterynarii, prasy miejscowej i ogólnopolskiej, TVN 24, UWAGI, oraz do organizacji europejskich, które wysyłały protesty przeciw bestialstwu , jakiego dopuszczało się kierownictwo wobec zwierząt w schronisku w Dyminach.

ciąg dalszy w miarę rozwoju wydarzeń;

jest także zapowiedź,że ani jutro, ani w niedzielę nikt z organizacji prozwierzęcych nie zostanie wpuszczony na teren schroniska; jeśli chodzi o odwiedzających wchodzić może tylko 1 osoba, aparat fotograficzny musi oddać na czas pobytu w schronisku i oprowadzać tę osobę będzie "schroniskowy kapuś"
[CENTER][B][COLOR=red]na miłość boską ile oni mają do ukrycia,że tak im się d u p y trzęsą ??!!!![/COLOR][/B][/CENTER]
p.s.
podczas drugiej próby wejścia do schroniska Klikowicz osobiście podszedł do bramy i powiedzial,że nie może nikogo wpuścić, ponieważ panie ze schroniska dostały histerii i musi wezwać pogotowie; sprawdziliśmy - żadnego wezwania karetki do schroniska NIE BYŁO !

Posted

[quote name='kahoona']Mimo dwukrotnych prób wejścia do schroniska - nikt nie zostal wpuszczony ( mimo obecności policji) [/QUOTE]
Czegoś nie rozumiem - jak to nikt nie został wpuszczony?????
A co policja na to?

Konsultowałam to, co teraz napiszę z kilkoma policjantami różnych szczebli, a właściwie to jest Ich zdanie (chyba, że o czymś nie wiemy, tj np. zakaz wstępu grożący wybuchem lub epidemią itp. ustanowiony np. przez Sanepid, ale wówczas wstęp mieliby zawsze policjanci tylko odpowiednio zabezpieczeni do sytuacji): "Doopki, a nie policjanci"

[quote name='kahoona']; w schronisku był p.Klikowicz i to on wydal taką decyzję; wywieszono kartki: schronisko nieczynne oraz zakaz fotografowania [/QUOTE]
A kim dla mnie np. jest p. Klikowicz, czy inny p. Iksiński wraz z ich kartkami, karteczkami, decyzjami, tudzież nawet plakatami? Kim są dla policji? Kiedyś przerabiałam taką akcję z policją - nie wejdą na interwencję, bo się boją, bo ............ de facto - nie znają ustawy, która nakazuje im asystę w takich sytuacjach!! Bardzo szybko ich przeszkoliłam w zakresie ustawy o ochronie zwierząt, a potem bardzo szybko zmusilam do ogarnięcia się w kwestii hierarchii ich wewnętrznej - zaznaczam, że przez ułamek sekundy nie powołałam się na żadne kontakty prywatno - towarzysko - małżeńskie z policjantami (takie mam zasady i już!) Za 15 minut miałam asystę, więc czegoś nie rozumiem! Prawo jest w tym kraju goofniane w zakresie ochrony zwierząt to fakt, ale można egzekwować skutecznie, chociaż to co nawet tak beznadziejne i dziurawe prawo dokładnie określiło

[quote name='kahoona']; w schronisku trwają bardzo gorączkowe prace budowlane; istnieje podejrzenie - graniczące nieomal z pewnością,że pod wylanym betonem usiłuje się ukryć zwłoki psów; w związku z powyższych w poniedziałek składamy zawiadomienie do prokuratuty przeciwko PUK- owi ( Solecki, Klikowicz) i Khier o ukrywanie dowodów przestępstw, mataczenie, oraz łamanie ustawy o ochronie zwierzat art.33. wraz z wnioskiem o wydanie nakazu przeszukania terenu schroniska i terenu obok schromniska ( tuż za ogrodzeniem) . jest także zapowiedź,że ani jutro, ani w niedzielę nikt z organizacji prozwierzęcych nie zostanie wpuszczony na teren schroniska; jeśli chodzi o odwiedzających wchodzić może tylko 1 osoba, aparat fotograficzny musi oddać na czas pobytu w schronisku i oprowadzać tę osobę będzie "schroniskowy kapuś" [/QUOTE]

Te prace budowlane to jest temat, który od kilku dni nie daje mi spokoju............ Nie jestem pewna czy powinnam pisać o tym tutaj, ale Andzia69 mi kazała ;) choć wiem, że "Ameryki nie odkryłam". Mam wiele obaw z tym tematem związanych. To wszystko nie trzyma się tzw. "koopy" PUK ma nie przystępować do konkursu/przetargu, miasto też nie przejmie tego dobytku w zarządzanie, zwłaszcza w obecnej sytuacji, prace budowlane trwają .......... To, co napiszę teraz może zabrzmieć bardzo źle dla wielu, ale mam nadzieję, że jest tak jak podejrzewacie - beton ma ukryć zbrodnie przeszłości.
Moje obawy skierowane są jednak w inną stronę - czy w tej absurdalnej ekonomicznie sytacji, kiedy i miasto, i PUK nie powinny nawet grosza inwestować w schronisko, ten cały plac budowy, inwestycje zwane nowymi kojcami lub spacerniakiem, lub jak się komu podoba, nie są zwykłym nakierunkowywaniem na tzw."minę" organizacji prozwierzęcych
Pamiętajmy - tonący brzytwy się trzyma
[quote name='kahoona']p.s.
podczas drugiej próby wejścia do schroniska Klikowicz osobiście podszedł do bramy i powiedzial,że nie może nikogo wpuścić, ponieważ panie ze schroniska dostały histerii i musi wezwać pogotowie; sprawdziliśmy - żadnego wezwania karetki do schroniska NIE BYŁO ![/QUOTE]
I to niestety potwierdza mój tok rozumowania ;(

Posted

Spokojnie - Dziewczyny, pierwsze śliwki robaczywki.
Toż Pan Prezydent Miasta Kielc ledwie wczoraj czegoś tam naobiecywał, a przecież te obiecanki macanki mogły jeszcze nie dotrzeć do PUK, widać gołąbek pokoju z gałązką oliwną w dziubku jeszcze nie pokonał drogi od J.P. Prezydenta do PUK.

Zamiast dzwonić do Policji należało przedstawicielom Inspekcji Weterynaryjnej zadzwonić do J.P.Prezydenta, czy aby na pewno rozesłał wici i czy aby na pewno do PUK.

Żywmy nadzieję, iż od poniedziałku wszystkie macanki obiecanki jednak ziszczą się i towar macany faktycznie będzie należał do macanta.
Krótko mówiąc: srutu tutu pęczek z drutu.

[B]Teraz poważnie.
Po pierwsze i po ostatnie - każdy kontakt z organem administracji publicznej dotyczący Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Kielcach trzeba zakończyć protokołem zawierającym punkt po punkcie wszystkie ustalenia.
Protokół musi być podpisany przez strony uczestniczące w spotkaniu.
Zdania odrębne, jeśli takie zaistnieją, muszą być ujęte w protokole.
Każda ze stron otrzymuje jeden egzemplarz protokołu.
Polecam zapoznać się z art. 67 oraz art. 68 kpa.
Na spotkanie trzeba ze sobą zabrać laptop i drukarkę oraz nie zapomnieć o kablu.
Gniazdko z prundem w urzędzie na pewno się znajdzie.[/B]

Posted

Najlepszym programem na temat zarówno zarabiania na psach, jak i łamania praw zwierząt był reportaż o Dyminach zrobiony przez Celownik i jeśli ktoś ma to ciągnąć to tylko ludzie z Celownika.
Dziennikarka zadawała inteligentne i celne pytania, jak przystało na CELOWNIK właśnie.

LUDZIE - TRZEBA POPROSIĆ CELOWNIK O KOLEJNY REPORTAŻ!

Posted

A ja uważma, że jednak nie tylko-jest osoba w eksp.repert., która kocha psy i osoba która jest na górze tez je kocha może by tu spróbować?Miałam syt.kiedy chciałam zadziałac i dostałam od razu odpowiedź z polecenia, ale osoby się wycofały, co do schronu zal mi do dzisiaj , bo ta osoba jest gotowa przyjechać i zrobić reportaż...