eliza_sk Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Andzia i ewelinka - czy jak byłyście ostatnio w schronie to był jakiś psiul potrzebujący na już pomocy ? Rozmawiałam dziś z p. Scarlett z Fundacji Tara - mogą przyjąć coś co wymaga natychmiastowej pomocy. Problemem jest tylko odległość, bo to Rawicz ... Quote
andzia69 Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 [quote name='eliza_sk']Andzia i ewelinka - czy jak byłyście ostatnio w schronie to był jakiś psiul potrzebujący na już pomocy ? Rozmawiałam dziś z p. Scarlett z Fundacji Tara - mogą przyjąć coś co wymaga natychmiastowej pomocy. Problemem jest tylko odległość, bo to Rawicz ...[/QUOTE] z tego co widziałyśmy to ta sunieczka z podejrzeniem nosówki:( [IMG]http://i1140.photobucket.com/albums/n578/ewelinkamataninka/schron/52e882bb.jpg[/IMG] i chudy jak szkapa onkowaty psiak, który jadł z piachu g..o:( parę piesów było widać w otworach ...ale nie wychodziły:( więc nie wiem w jakim one stanie... Quote
ewab Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Fakt czy obietnica? [url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8550275,Przetargu_nie_bedzie__Schronisko_dla_zwierzat_oddadza.html[/url] Quote
wilczka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 postaram sie znow o naglosnienie medialne,sprawa dla reportera,uwaga itp,wklejcie tylko tekst abo przeslijcie to co dawalyscie,tak bedzie szybciej,nie bede musiala klecic tekstu calego ze wszystkimi danymi tylko powysylam gdzie sie da.ja wezme tv a ktoras niech wezmie prase Quote
Elka_Ka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='wilczka']postaram sie znow o naglosnienie medialne,sprawa dla reportera,uwaga itp,wklejcie tylko tekst abo przeslijcie to co dawalyscie,tak bedzie szybciej,nie bede musiala klecic tekstu calego ze wszystkimi danymi tylko powysylam gdzie sie da.ja wezme tv a ktoras niech wezmie prase[/QUOTE] Wilczka nie dziel na prase i tv. Wysyłaj do wszystkich, ja też będę. Jak się będziemy dublować to nawet lepiej, przynajmniej nasze maile nie zginą w tłoku. Jeśli ktoś ma gotowy tekst to ja też poproszę Quote
Odi Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='"agnieszka24"'] Odi, czy mogłabym prosić o gotowca takiego maila do Lubawskiego ws konkursu. Trzeba na FB znowu zrobić akcję mailingową.[/quote] Agnieszko, świetny pomysł z akcją na FB, mam przygotowanego przykładowego gotowca, ale czekam jeszcze na scan od Eliza_sk, który mam otrzymać jutro. Zatem takiego gotowca będę mogła zapodać jutro. [B]Nie ma co się oglądać na obietnice prezydenckie tylko trzeba ze wszystkich stron słać do Prezydenta Kielc maile i pisma domagające się konkursu.[/B] Na szczęście Dziewczyny z organizacji pozarządowych wystąpiły do Prezydenta Kielc z wnioskiem na piśmie o przeprowadzenie konkursu i na to konkretne pismo Prezydent Kielc musi dać konkretną odpowiedź zgodnie z ustawą na którą Dziewczyny się powołały oraz zgodnie z kpa i to jest istotne. Quote
ewab Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='andzia69']tak poza tematem...a może nie bardzo:( zerknijcie...weszłam tam przez przypadek, bo zobaczyłam kolejną bullowatą bidę w potrzebie w banerku:( [url]http://www.dogomania.pl/threads/188803-Straci%C5%82a-swoje-dzieci-czy-ona-takze-ma-umrze%C4%87-w-schronisku/page41[/url][/QUOTE] Ciotki przysyłały mi te zdjęcia miesiąc temu z pytaniem czy to też Dyminy. Dalej nie wiemy gdzie to jest... Quote
Odi Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Ewab, piszę tylko to, co usłyszałam, że to Magdalena Szwarc z Korabiewic kupiła sobie kangura, a o zakupionym kangurze jest mowa na wątku, który podałaś, więc stąd wniosek, ze to mogą być Korabiewice. Koniecznie trzeba zrobić taka akcję, jak z Kielcami, bo śmierć tej Suni to przerażające okrucieństwo, wygląda, że została zjedzona żywcem. Elka_Ka, gotowca podam, tylko czekam na scan pisma od Eliza_sk. Quote
obraczus87 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 ODI tak to jest to schronisko o którym piszesz. My stamtąd wyciagamy psiaki od dłuższego czasu. Wiem, że były zbierane dowody od kilku miesiecy, tak aby raz a porządnie zrobic z tym porządek.. Po śadach pani M.Sz. byla ciagania kilka razy. Za każdym razem za kasę schroniska wybraniała się. Wiem, że osoba, osoba, któa ma informacje z pierwszej ręki jakis miesiąc temu była w prokuraturze..... jednak teraz mam coraz więcej wątpliwości czy prokurator włączył się w to tak jak należy :( Na DGM działają dwie wolontariuszki, które stoja murem za tą babą... to przez nie, nie mamy teraz łatwego dojścia jesli chcemy zabrac jakiekolwiek psy.. :( Quote
eliza_sk Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Potter wróciła wczoraj jakąś dziką nocą z psich wojaży - nie mam więc skanu. [B]Może ewab szybciej go wstawi, bo też nim dysponuje - chodzi o wniosek z 08.10.2010. [/B]EDIT - mam skan, zaraz Ci wysyłam. Quote
mona132 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Dziewczyny tak jak pisalam wczesniej zdjecia mialam w albumie na swoim facebooku tylko dla wtajemniczonych, Kogos poniosło i je puscił w obieg nie zdajac sobie sprawy ze moze spalic akcje , która jest prowadzona od wielu miesiecy . Jesli do wlascicielki dojdzie ze az tak dokumentowalam jej dzialalnosc nie wyprowadze stamtad zadnego psa, a polskie prawo wiemy jak dziala, zaraz jest zima i zanim zwierzeta zostaną jej odebrane pół schroniska padnie z powodu nieprzygotowania do zimy. Uwierzcie, ze kilka osób bardzo mocno sie trudzi aby zebrac takie dowody i dopiero rozdmuchac sprawe aby zakonczyła sie ona pozbawieniem praw do opieki na jakimikolwiek zwierzetami. Jesli wlascieielka juz teraz pozna wszystko co na nia mamy przygotuje sie do rozprawy ( takich spraw wygrała kilkadziesiąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! obecnie tocza sie trzy sprawy w tym dwie z wolontariuszkami z empatii ) Kiedy nadejdzie wlasciwy czas dokladnie opowiem Wam co i jak i mam nadzieje wspólnie zrobimy z tego schronu prawdziwe schronienie dla zwierzat. Na razie alarmuje o nierozpowszechnianie tych inf. bo na dogo sa dwie bardzo przychylne wlascielce osoby, ktore donosza jej o wszystkim co tu robimy z psami ,które od niej wyciagamy i z tego powodu mam juz zakaz adopcji jesli nie ma wlasciela terenu. Nie wiedzac jak wyglada sprawa mozna bardzo zaszkodzic wiec prosze uzbrojcie sie w cierpliwosc. Jutro jedziemy tam po kolejne psy ale wobec afery, która juz sie roznosi mozliwe, ze wlascielka zostanie poinformowana od Rubi18 np i jutro bedziemy mieli ...... zamiast udanych adopcji. Pracowalismy nad tymczasowym odebraniem zwierzat ale okazało sie, ze w tym czasie zwierzeta sa jakby zawieszone i nie mozna ich adoptowac bo sa jakby dowodem w sparwie wiec chcemy miec takie dowody aby od razu uzyskac odbiór NA ZAWSZE. Quote
Soema Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 A ja mam takie pytanie.. skoro to jest materiał dowodowy to po co wstawiłaś go na portal społecznościowy?! Quote
mona132 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='Soema']A ja mam takie pytanie.. skoro to jest materiał dowodowy to po co wstawiłaś go na portal społecznościowy?![/QUOTE] Nie przypuszczalam ze ktos , kto zna sprawe bez mojej zgody upubliczni moje prywatne zdjecia. Podkreslam ze mialam to w albumie tylko dla znajomych Quote
kahoona Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [B]Wczoraj przed południem odbyło się spotkanie z prezydentem Kielc, p. Wojciechem Lubawskim. W spotkaniu wzięli udział: - poseł Paweł Suski - Karina Schwerzler - Kancelaria Prezydenta - Krystyna Sroczyńska i Katarzyna Śliwa-Łobacz - Fundacja EMIR - Dominika Sadowińska - prawnik Fundacji EMIR - Anna Studzińska - TOZ Kielce - Powiatowy Lekarz Weterynarii W trakcie spotkania uzgodniono, że władz Kielc rezygnują z przetargu na rzecz konkursu. Otrzymaliśmy zapewnienie, że PUK nie będzie startował w konkursie. Prezydent zgodził się z naszymi sugestiami, aby sporządzić protokół, który zawierać będzie wszystkie informacje dotyczące stanu aktualnego - przede wszystkim identyfikację wszystkich zwierząt. Uzgodniliśmy, że warunki konkursu i inne kwestie związane ze schroniskiem będą z nami konsultowane. Zgodnie z ustaleniami Powiatowy i przedstawiciel TOZ Kielce będzie wizytował schronisko codziennie m.in. pod kątem stanu liczebnego zwierząt. Sporządzana będzie również dokumentacja merytoryczna i fotograficzna każdego psa, który zostanie uśpiony bądź zejdzie w inny sposób. [/B] Quote
Pies Wolny Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='kahoona'][B]Wczoraj przed południem odbyło się spotkanie z prezydentem Kielc, p. Wojciechem Lubawskim. W spotkaniu wzięli udział: - poseł Paweł Suski - Karina Schwerzler - Kancelaria Prezydenta - Krystyna Sroczyńska i Katarzyna Śliwa-Łobacz - Fundacja EMIR - Dominika Sadowińska - prawnik Fundacji EMIR - Anna Studzińska - TOZ Kielce - Powiatowy Lekarz Weterynarii W trakcie spotkania uzgodniono, że władz Kielc rezygnują z przetargu na rzecz konkursu. Otrzymaliśmy zapewnienie, że PUK nie będzie startował w konkursie. Prezydent zgodził się z naszymi sugestiami, aby sporządzić protokół, który zawierać będzie wszystkie informacje dotyczące stanu aktualnego - przede wszystkim identyfikację wszystkich zwierząt. Uzgodniliśmy, że warunki konkursu i inne kwestie związane ze schroniskiem będą z nami konsultowane. Zgodnie z ustaleniami Powiatowy i przedstawiciel TOZ Kielce będzie wizytował schronisko codziennie m.in. pod kątem stanu liczebnego zwierząt. Sporządzana będzie również dokumentacja merytoryczna i fotograficzna każdego psa, który zostanie uśpiony bądź zejdzie w inny sposób. [/B][/QUOTE] [B]Czy ze spotkania został sporządzony protokół przyjętych uzgodnień ?.[/B] Jak mają się uzgodnienia do info zawartego w Wyborczej [U][URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8550275,Przetargu_nie_bedzie__Schronisko_dla_zwierzat_oddadza.html[/URL] [/U]Czy to wszystkie uzgodnienia ?, co jest z wnioskiem o pełną inwentaryzację zwierząt ?, kiedy kontrolna wizyta PLW w schronie ?, w jaki sposób zabezpieczono dokumentację schroniska ? , jaki jest status służbowy dotychczasowej ....... kierowniczki ?. Czy były zaproszone na spotkanie wszystkie zaangażowane w kieleckim temacie organizacje ? Czy była wizja lokalna w schronie ? Jeśli jest protokół z tego spotkania - powinien być natychmiast upubliczniony w imię bezpieczeństwa dotrzymania uzgodnień. jak widać z różnych zachowań PUK i władz miasta, również komunikatów publicznych obracanie zwierza ogonem to dla nich chlebek powszedni. Żadne uzgodnienia nie poparte podpisami wysokich, układających się stron, nawet w obliczu kamer, nie mają żadnej wartości poza propagandową. Kahoona - więcej światła. Quote
Odi Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Eliza_sk, dziękuję za scan:smile: Agnieszka24, Elka_Ka, proszę oto gotowiec - pismo do Prezydenta Kielc popierające wniosek Dziewczyn: [quote] [FONT="]Pan[/FONT] [FONT="]Wojciech Lubawski[/FONT] [FONT="]Prezydent Miasta Kielc[/FONT] [FONT="]Urząd Miasta Kielce[/FONT] [FONT="]ul. Rynek 1[/FONT] [FONT="]25-303 Kielce[/FONT] [FONT="]Schroniskiem dla bezdomnych zwierząt w Kielcach od lat zajmuje się Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych Kielce (PUK).[/FONT] [FONT="]PUK doprowadził do tego, że kieleckie Schronisko nie jest miejscem schronienia dla bezdomnych zwierząt, lecz stało się miejscem masowej eksterminacji bezdomnych zwierząt. [/FONT] [FONT="]Za sprawą PUK kieleckie Schronisko stało się de facto obozem zagłady bezdomnych zwierząt zwożonych do Schroniska przez PUK z terenu 28 gmin dla zysku.[/FONT] [FONT="]Społeczeństwo mówi zdecydowane NIE takiemu bezprawiu i bestialstwu.[/FONT] [FONT="] [/FONT][FONT="]Prawem i jednocześnie obowiązkiem organizacji pozarządowych mających w swym statucie ochronę zwierząt jest przejęcie Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Kielcach w celu zapewnienia sprawowania należytej i zgodnej z obowiązującymi przepisami prawa opieki nad bezdomnymi zwierzętami przebywającymi w Schronisku. [/FONT] [FONT="]W związku z powyższym organizacje pozarządowe[/FONT] [FONT="]- Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”,[/FONT] [FONT="]- Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce, Oddział Kielce,[/FONT] [FONT="]- Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT] [FONT="]działając w trybie art. 12 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego [/FONT] [FONT="]i o wolontariacie (Dz.U.03.96.873) z własnej inicjatywy złożyły w dniu 8 października 2010 r. [/FONT] [FONT="]wniosek o realizację zadania publicznego polegającego na zapewnieniu opieki bezdomnym zwierzętom z terenu Gminy Miasta Kielce oraz ich wyłapywaniu.[/FONT] [FONT="] Występując w interesie dobra publicznego zwracam się do Pana Prezydenta z prośbą o pozytywne rozpatrzenie w/w wniosku i ogłoszenie na zasadach i w trybie przepisów w/w ustawy otwartego konkursu ofert na realizację zadania publicznego, którego wniosek dotyczy.[/FONT] [FONT="]Z poważaniem[/FONT] [FONT="]Imię i nazwisko (lub nazwa)[/FONT] [FONT="]Adres[/FONT][/quote][FONT=Verdana]Każdy, kto ma życzenie - proszę się częstować. [B]Ruszamy z akcję poparcia dla wniosku Dziewczyn - ogłoszenie konkursu na prowadzenie schronu na zasadach i w trybie ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie. [/B][/FONT] Quote
agnieszka24 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Odi dzięki :) Na jakie maile słać to pismo? Quote
Odi Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='"Pies Wolny"'] [INDENT] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]kahoona[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/showthread.php?p=15593067#post15593067"][IMG]http://www.dogomania.pl/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL] [B]Wczoraj przed południem odbyło się spotkanie z prezydentem Kielc, p. Wojciechem Lubawskim. W spotkaniu wzięli udział: - poseł Paweł Suski - Karina Schwerzler - Kancelaria Prezydenta - Krystyna Sroczyńska i Katarzyna Śliwa-Łobacz - Fundacja EMIR - Dominika Sadowińska - prawnik Fundacji EMIR - Anna Studzińska - TOZ Kielce - Powiatowy Lekarz Weterynarii W trakcie spotkania uzgodniono, że władz Kielc rezygnują z przetargu na rzecz konkursu. Otrzymaliśmy zapewnienie, że PUK nie będzie startował w konkursie. Prezydent zgodził się z naszymi sugestiami, aby sporządzić protokół, który zawierać będzie wszystkie informacje dotyczące stanu aktualnego - przede wszystkim identyfikację wszystkich zwierząt. Uzgodniliśmy, że warunki konkursu i inne kwestie związane ze schroniskiem będą z nami konsultowane. Zgodnie z ustaleniami Powiatowy i przedstawiciel TOZ Kielce będzie wizytował schronisko codziennie m.in. pod kątem stanu liczebnego zwierząt. Sporządzana będzie również dokumentacja merytoryczna i fotograficzna każdego psa, który zostanie uśpiony bądź zejdzie w inny sposób. [/B] [B]Czy ze spotkania został sporządzony protokół przyjętych uzgodnień ?.[/B] Jak mają się uzgodnienia do info zawartego w Wyborczej [U][URL="http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8550275,Przetargu_nie_bedzie__Schronisko_dla_zwierzat_oddadza.html"]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,352...t_oddadza.html[/URL] [/U]Czy to wszystkie uzgodnienia ?, co jest z wnioskiem o pełną inwentaryzację zwierząt ?, kiedy kontrolna wizyta PLW w schronie ?, w jaki sposób zabezpieczono dokumentację schroniska ? , jaki jest status służbowy dotychczasowej ....... kierowniczki ?. Czy były zaproszone na spotkanie wszystkie zaangażowane w kieleckim temacie organizacje ? Czy była wizja lokalna w schronie ? Jeśli jest protokół z tego spotkania - powinien być natychmiast upubliczniony w imię bezpieczeństwa dotrzymania uzgodnień. jak widać z różnych zachowań PUK i władz miasta, również komunikatów publicznych obracanie zwierza ogonem to dla nich chlebek powszedni. Żadne uzgodnienia nie poparte podpisami wysokich, układających się stron, nawet w obliczu kamer, nie mają żadnej wartości poza propagandową. Kahoona - więcej światła.[/INDENT][/quote][INDENT] Do tego, co napisał Pies Wolny dodam jeszcze, iż [B]PUK de iure nie ma możliwości złożenia oferty w otwartym konkursie ofert ogłoszonym na zasadach i w trybie ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, zatem owo " Otrzymaliśmy zapewnienie, że PUK nie będzie startował w konkursie" jest bezprzedmiotowe oraz dużo mówi o tym ile naprawdę warte są obietnice Prezydenta Kielc. [/B][/INDENT] Quote
andzia69 Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 ja w ich zapewnienia "na gębę" to nie wierzę...już nie raz udowodnili, że mówić to sobie mogą różne rzeczy, a robią wręcz co innego... no chyba, że to jest na piśmie... nie uwierzę, póki nie zobaczę:)... że jest rozpisany konkurs:p link do zagramanicznych petycji: [URL]http://www.thepetitionsite.com/12/stop-abusing-animals-in-shelters/[/URL] jest już 125 podpisów z całego świata:lol: od 21.X!!! Quote
ewab Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='kahoona'][B] Zgodnie z ustaleniami Powiatowy i przedstawiciel TOZ Kielce będzie wizytował schronisko codziennie m.in. pod kątem stanu liczebnego zwierząt. Sporządzana będzie również dokumentacja merytoryczna i fotograficzna każdego psa, który zostanie uśpiony bądź zejdzie w inny sposób. [/B][/QUOTE] Obiecanki cacanki. Zgodnie z obietnicą dziewczyny z TOZ poszły dziś do schroniska. Nie zostały wpuszczone. Więcej wiadomości wieczorem. Niestety buta urzędniczo/pukowska jest niewyobrażalna!!!!! Quote
kahoona Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [U]przeklejam z forum EMIRA:[/U] Mimo dwukrotnych prób wejścia do schroniska - nikt nie zostal wpuszczony ( mimo obecności policji) ; w schronisku był p.Klikowicz i to on wydal taką decyzję; wywieszono kartki: schronisko nieczynne oraz zakaz fotografowania ( zdjęcia dokumentujące ten skandal za chwilkę) ; w schronisku trwają bardzo gorączkowe prace budowlane; istnieje podejrzenie - graniczące nieomal z pewnością,że pod wylanym betonem usiłuje się ukryć zwłoki psów; w związku z powyższych w poniedziałek składamy zawiadomienie do prokuratuty przeciwko PUK- owi ( Solecki, Klikowicz) i Khier o ukrywanie dowodów przestępstw, mataczenie, oraz łamanie ustawy o ochronie zwierzat art.33. wraz z wnioskiem o wydanie nakazu przeszukania terenu schroniska i terenu obok schromniska ( tuż za ogrodzeniem) . Pismo z relacją z dzisiejszych zajść, jako dowód,że prezydenta miasta mają za nic, a PUK to państwo w państwie, gdzie niepodzielnie rządzą długie łapy tandemu Solecki-Klikowicz, - wysyłamy do Prezydenta W.Lubawskiego, posłów, Kancelarii Prezydenta, Prokuratury Okręgowej w Kielcach i Krakowie, Krajowego Lekarza Weterynarii, prasy miejscowej i ogólnopolskiej, TVN 24, UWAGI, oraz do organizacji europejskich, które wysyłały protesty przeciw bestialstwu , jakiego dopuszczało się kierownictwo wobec zwierząt w schronisku w Dyminach. ciąg dalszy w miarę rozwoju wydarzeń; jest także zapowiedź,że ani jutro, ani w niedzielę nikt z organizacji prozwierzęcych nie zostanie wpuszczony na teren schroniska; jeśli chodzi o odwiedzających wchodzić może tylko 1 osoba, aparat fotograficzny musi oddać na czas pobytu w schronisku i oprowadzać tę osobę będzie "schroniskowy kapuś" [CENTER][B][COLOR=red]na miłość boską ile oni mają do ukrycia,że tak im się d u p y trzęsą ??!!!![/COLOR][/B][/CENTER] p.s. podczas drugiej próby wejścia do schroniska Klikowicz osobiście podszedł do bramy i powiedzial,że nie może nikogo wpuścić, ponieważ panie ze schroniska dostały histerii i musi wezwać pogotowie; sprawdziliśmy - żadnego wezwania karetki do schroniska NIE BYŁO ! Quote
Majaa Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='kahoona']Mimo dwukrotnych prób wejścia do schroniska - nikt nie zostal wpuszczony ( mimo obecności policji) [/QUOTE] Czegoś nie rozumiem - jak to nikt nie został wpuszczony????? A co policja na to? Konsultowałam to, co teraz napiszę z kilkoma policjantami różnych szczebli, a właściwie to jest Ich zdanie (chyba, że o czymś nie wiemy, tj np. zakaz wstępu grożący wybuchem lub epidemią itp. ustanowiony np. przez Sanepid, ale wówczas wstęp mieliby zawsze policjanci tylko odpowiednio zabezpieczeni do sytuacji): "Doopki, a nie policjanci" [quote name='kahoona']; w schronisku był p.Klikowicz i to on wydal taką decyzję; wywieszono kartki: schronisko nieczynne oraz zakaz fotografowania [/QUOTE] A kim dla mnie np. jest p. Klikowicz, czy inny p. Iksiński wraz z ich kartkami, karteczkami, decyzjami, tudzież nawet plakatami? Kim są dla policji? Kiedyś przerabiałam taką akcję z policją - nie wejdą na interwencję, bo się boją, bo ............ de facto - nie znają ustawy, która nakazuje im asystę w takich sytuacjach!! Bardzo szybko ich przeszkoliłam w zakresie ustawy o ochronie zwierząt, a potem bardzo szybko zmusilam do ogarnięcia się w kwestii hierarchii ich wewnętrznej - zaznaczam, że przez ułamek sekundy nie powołałam się na żadne kontakty prywatno - towarzysko - małżeńskie z policjantami (takie mam zasady i już!) Za 15 minut miałam asystę, więc czegoś nie rozumiem! Prawo jest w tym kraju goofniane w zakresie ochrony zwierząt to fakt, ale można egzekwować skutecznie, chociaż to co nawet tak beznadziejne i dziurawe prawo dokładnie określiło [quote name='kahoona']; w schronisku trwają bardzo gorączkowe prace budowlane; istnieje podejrzenie - graniczące nieomal z pewnością,że pod wylanym betonem usiłuje się ukryć zwłoki psów; w związku z powyższych w poniedziałek składamy zawiadomienie do prokuratuty przeciwko PUK- owi ( Solecki, Klikowicz) i Khier o ukrywanie dowodów przestępstw, mataczenie, oraz łamanie ustawy o ochronie zwierzat art.33. wraz z wnioskiem o wydanie nakazu przeszukania terenu schroniska i terenu obok schromniska ( tuż za ogrodzeniem) . jest także zapowiedź,że ani jutro, ani w niedzielę nikt z organizacji prozwierzęcych nie zostanie wpuszczony na teren schroniska; jeśli chodzi o odwiedzających wchodzić może tylko 1 osoba, aparat fotograficzny musi oddać na czas pobytu w schronisku i oprowadzać tę osobę będzie "schroniskowy kapuś" [/QUOTE] Te prace budowlane to jest temat, który od kilku dni nie daje mi spokoju............ Nie jestem pewna czy powinnam pisać o tym tutaj, ale Andzia69 mi kazała ;) choć wiem, że "Ameryki nie odkryłam". Mam wiele obaw z tym tematem związanych. To wszystko nie trzyma się tzw. "koopy" PUK ma nie przystępować do konkursu/przetargu, miasto też nie przejmie tego dobytku w zarządzanie, zwłaszcza w obecnej sytuacji, prace budowlane trwają .......... To, co napiszę teraz może zabrzmieć bardzo źle dla wielu, ale mam nadzieję, że jest tak jak podejrzewacie - beton ma ukryć zbrodnie przeszłości. Moje obawy skierowane są jednak w inną stronę - czy w tej absurdalnej ekonomicznie sytacji, kiedy i miasto, i PUK nie powinny nawet grosza inwestować w schronisko, ten cały plac budowy, inwestycje zwane nowymi kojcami lub spacerniakiem, lub jak się komu podoba, nie są zwykłym nakierunkowywaniem na tzw."minę" organizacji prozwierzęcych Pamiętajmy - tonący brzytwy się trzyma [quote name='kahoona']p.s. podczas drugiej próby wejścia do schroniska Klikowicz osobiście podszedł do bramy i powiedzial,że nie może nikogo wpuścić, ponieważ panie ze schroniska dostały histerii i musi wezwać pogotowie; sprawdziliśmy - żadnego wezwania karetki do schroniska NIE BYŁO ![/QUOTE] I to niestety potwierdza mój tok rozumowania ;( Quote
Odi Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Spokojnie - Dziewczyny, pierwsze śliwki robaczywki. Toż Pan Prezydent Miasta Kielc ledwie wczoraj czegoś tam naobiecywał, a przecież te obiecanki macanki mogły jeszcze nie dotrzeć do PUK, widać gołąbek pokoju z gałązką oliwną w dziubku jeszcze nie pokonał drogi od J.P. Prezydenta do PUK. Zamiast dzwonić do Policji należało przedstawicielom Inspekcji Weterynaryjnej zadzwonić do J.P.Prezydenta, czy aby na pewno rozesłał wici i czy aby na pewno do PUK. Żywmy nadzieję, iż od poniedziałku wszystkie macanki obiecanki jednak ziszczą się i towar macany faktycznie będzie należał do macanta. Krótko mówiąc: srutu tutu pęczek z drutu. [B]Teraz poważnie. Po pierwsze i po ostatnie - każdy kontakt z organem administracji publicznej dotyczący Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Kielcach trzeba zakończyć protokołem zawierającym punkt po punkcie wszystkie ustalenia. Protokół musi być podpisany przez strony uczestniczące w spotkaniu. Zdania odrębne, jeśli takie zaistnieją, muszą być ujęte w protokole. Każda ze stron otrzymuje jeden egzemplarz protokołu. Polecam zapoznać się z art. 67 oraz art. 68 kpa. Na spotkanie trzeba ze sobą zabrać laptop i drukarkę oraz nie zapomnieć o kablu. Gniazdko z prundem w urzędzie na pewno się znajdzie.[/B] Quote
Odi Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Najlepszym programem na temat zarówno zarabiania na psach, jak i łamania praw zwierząt był reportaż o Dyminach zrobiony przez Celownik i jeśli ktoś ma to ciągnąć to tylko ludzie z Celownika. Dziennikarka zadawała inteligentne i celne pytania, jak przystało na CELOWNIK właśnie. LUDZIE - TRZEBA POPROSIĆ CELOWNIK O KOLEJNY REPORTAŻ! Quote
Shania Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 A ja uważma, że jednak nie tylko-jest osoba w eksp.repert., która kocha psy i osoba która jest na górze tez je kocha może by tu spróbować?Miałam syt.kiedy chciałam zadziałac i dostałam od razu odpowiedź z polecenia, ale osoby się wycofały, co do schronu zal mi do dzisiaj , bo ta osoba jest gotowa przyjechać i zrobić reportaż... Quote
Recommended Posts