Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='Potter']Też jestem gotowa, aby zeznawać.
Mam daty, zdjęcia, zaświadczenia weterynaryjne. Eliza chyba też chętnie opowie, jak wyglądała ostatnio "izolatka" dla chorych psów.[/QUOTE]
Super. Myślę, że p. kierownik będzie na bardzo długim zwolnieniu. I nie tylko ona:)

Posted

[quote name='ewab']Majaa to nie był powiatowy. To wypowiadał się zastępca wojewódzkiego. Pewnie też wiedział...[/QUOTE]
Też miałam wątpliwość pisząc, czy powiatowy, czy wojewódzki, ale przy necie u mnie w domu zajęłoby to godzinę, aby znów zbuforować material i sprawdzić podpis, a i tak wszyscy zorientowani wiedzą, o co chodzi

A że wiedzieli wszyscy, którzy wiedzieć powinni, to chyba nikt kto "w tym siedzi" nie ma wątpliwości ............ :-(:-(:-(

Posted

[quote name='ewab']Dziekuję Wam za gotowość do podjęcia rękawicy. Myślę, że tym razem damy radę. We wtorek w Urzędzie Wojewódzkim jest konferencja poświęcona sytuacji w schronisku. Będą: przedstawiciel Kancelarii Prezydenta RP p. Karina Schwerzlner, politycy różnych opcji, media ogólnopolskie i regionalne.

14 psów do hoteliku, a nie do schroniska, skierowała gmina Suchedniów. Myślę, że inne gminy pójdą tym śladem.[/QUOTE]

Ewab .... to nie my podejmujemy rękawicę ;) My dorzucamy kolejne. Oni na razie niez podjęli nawet małego palca z tej naszej biednej wystrzępionej rękawicy!!!!

A wiesz kto (wydział) lub która instytucja urzędozależna w Suchedniowie odpowiada za to?

Posted

[quote name='Majaa']
A wiesz kto (wydział) lub która instytucja urzędozależna w Suchedniowie odpowiada za to?[/QUOTE]
Tego nie wiem. Psy zostały przywiezione przez Staż Miejską(???) ze Skarżyska lub Suchedniowa. Jutro Wam mogę napisać coś więcej. Psy były zabrane od jakiegoś gościa, który podobno trzymał je przywiązane do... lodówki.

Posted

[quote name='ewab']Tego nie wiem. Psy zostały przywiezione przez Staż Miejską(???) ze Skarżyska lub Suchedniowa. Jutro Wam mogę napisać coś więcej. Psy były zabrane od jakiegoś gościa, który podobno trzymał je przywiązane do... lodówki.[/QUOTE]

Pewnie jednak byłato Straż Pożarna (domysły) Znam trochę sytuację i w Suchedniowie i Skarżysku

Przywiązane do lodówki ............. no proszę, mało mamy atrakcji na tym wątku ?

No to jak tak ;) to dorzucę 3 grosze ze Starachowic, ale tylko informacyjnie, na razie - może ktoś zauważy, zapamięta i w razie "potrzeby na już" będzie mógł pomóc:
Po krótce - zmarła nagle osoba - lekarka w wieku ok. 50 lat. Zwierzętolubna to napewno, ale raczej nieodpowiedzialnie opiekująca się zwierzakami. Wypośrodkowuję z informacji jakie do mnie i innych zaufanych osób dotarły: Na podworku zostało wg różnych źródeł ok. 10 psów (w tym 3-4 szczeniaki, chore, z przykurczem łap) oraz ok. ~ 15 - 20 kotów Niby ktoś się tym problemem zajął, a później zaczynją się rozpaczliwe dyskusje ............. Na razie nie było oficjalnego zgłoszenia, a kupa oszołomów i osób przypadkowych mniej lub bardziej się nimi zajmuje, ale jak znam życie padnie na mnie lub mrs.ka

Posted

Dziekuję Wam za gotowość do podjęcia rękawicy. Myślę, że tym razem damy radę. We wtorek w Urzędzie Wojewódzkim jest konferencja poświęcona sytuacji w schronisku. Będą: przedstawiciel Kancelarii Prezydenta RP p. Karina Schwerzlner, politycy różnych opcji, media ogólnopolskie i regionalne.

czy moze przyjsc na konf. ktos nie zrzeszony?taki zwykly szary kielczanin?

Posted

[quote name='Linssi']A o ktorej jest ta konferencja?[/QUOTE]
O 11.30 Urząd Wojewódzki bud. A sala 13.
Wilczka myślę, że może przyjść każdy. Sala jest co prawda na 50 miejsc, ale w razie czego można stać, a nie siedzieć.

Ati kciuki bardzo potrzebne:)

Dziś w schronisku malują kraty. Psów z boksów nie wolno wyprowadzać więc chodzą pomalowane z niebieskimi nosami:(. Qrcze, że też nie mam jak podjechać zrobić fotek.

Posted

[quote name='ewab']Dziś w schronisku malują kraty. Psów z boksów nie wolno wyprowadzać więc chodzą pomalowane z niebieskimi nosami:(. [/QUOTE]
Szaleństwo po prostu..........(ja nie wiem jak oni to ogarniają ;) ) Ale to jest właśnie bardzo prawidłowa reakcja na fakt wizyty kamer z tv publicznej, bo a nuż się zdarzy tak, że w ślad za nią może przyjadą kolejne, a nie daj Boże, niepubliczne a kraty, w pierwszym filmie wypadły źle, a w kolejnych będą ładnie wyglądały! pani (małe p.) kierownik tak trzymać!

Ja już nie wiem jak reagować - ratuje mnie tylko cynizm, ignorancja i ubaw przez łzy! ;(

Posted

w sumie dobre i to ze kraty maluja,zawsze to mala poprawa warunkow zycia,tylko zamiast na farbe nikt nie pomyslal ze mozna bylo kupic im karme...ale teraz beda umierac z glodu za nowoodmalowanymi kratami...debile...nawet slow szkoda..
na konferencje przyjde,nawet bede stala pod sala,niech widza ze zwyklych ludzi tez interesuje ta sprawa

Posted

Jeszcze raz obejrzałam reportaż i stwierdzam - dobra robota.

Widać, jak na dłoni, że Grażyna K., jest wrednym, podłym człowiekiem, bardzo źle jej z oczu patrzy - taki potwór, który popełnił tak ohydne czyny nie ma prawa pracować z psami.
To barbarzyństwo, które ma miejsce w schronisku kieleckim jest tylko i wyłącznie zasługą Grażyny K., bo ona, jako kierownik placówki decyduje o wszystkim.

Cała ta ohydna ekipa - won ze schroniska !
Potwory nie mają prawa pracować ze zwierzętami !

Porządni ludzie są bez pracy, a ekipa potworów w schronisku bierze pensje i za publiczne pieniądze morduje psy.
Przecież wyliczenie po kontroli Wojewódzkiej Inspekcji Weterynaryjnej dotyczy niecałych 9 miesięcy 2010 r., a już wymordowali ok. 150 psów !
Te 360 rzekomych adopcji też przecież dotyczy tylko niecałych 9 miesięcy!
Czyli w dni otwarcia schroniska każdego dnia wyadoptowywali dwa psy.

Prawda jest taka, że psy były celowo mordowane, aby brać kolejne i kolejne i kolejne i w ten sposób pozyskiwać kasę z gmin.

Pytanie jest, w jaki sposób kasa była wyprowadzana, a jest na to wiele sposobów i możliwości.
Tu pole do popisu dla prokuratury i w doniesieniu ten wątek musi być wyraźnie akcentowany.

Do prokuratury musi być skierowane doniesienie przeciwko Grażynie K., a ponadto na wszystkich pozostałych - prezydent Kielc oraz włodarze gmin z których pochodziły przyjęte do schroniska psy.

Pytałaś Andzia, jak wydobyć umowy adopcyjne.
Najlepiej w sposób nieoficjalny.
Stąd mam kserokopie umów za 2008 r. z Wielunia, które udało się "sposobem" zdobyć.
Poza tym należy próbować pozyskać kserokopie umów adopcyjnych oficjalnie - pismem poprzez:
- Powiatowego Lekarza Weterynarii, który, jak rozumiem wystąpił już przeciwko mordercom psów;
- prezydenta Kielc lub Wydział Gospodarki Komunalnej Urzędu Miejskiego w Kielcach;
- biuro poselskie Pani europoseł Joanny Senyszyn;
- Pełnomocnika d/s Zwierząt przy Prezydencie RP;
- za pośrednictwem jakiejkolwiek organizacji pozarządowej, która w swoim statucie ma ochronę zwierząt.

Przy skierowaniu przez organizację sprawy do prokuratury, należy od razu wnosić o zabezpieczenie materiałów dowodowych, w tym umów adopcyjnych.
Policja powinna sprawdzić wszystkie umowy adopcyjne - trzeba się tego domagać, gdyby wystąpiła jakaś obstrukcja.
Organizacja, będąc stroną postępowania ma prawo dostać ksero umów i przystąpić do sprawdzania warunków bytowych wyadoptowanych zwierząt, ale powinni to wykonywać członkowie organizacji lub osoby mające w tym celu udzielone pełnomocnictwo od organizacji.

Dobrze by było zacząć słać pisma do gmin, które oddawały za publiczne pieniądze psy do kieleckiego schroniska, aby zastopować proceder przyjmowania kolejnych.

Musicie wykorzystać fakt, że po stronie prawa, czyli Waszej i Psów stanął Powiatowy Lekarz Weterynarii.

Musicie wygrać i usunąć morderców ze schroniska.
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI !

Posted

[QUOTE]- Pełnomocnika d/s Zwierząt przy Prezydencie RP;[/QUOTE]
Zapomniałam:oops: Zaraz - jutro podeślę mu pisemko i komplecik zdjęć schronu jakby jeszcze ich nie dostał przez przypadek:razz:

Posted

[quote name='Elka_Ka']Zapomniałam:oops: Zaraz - jutro podeślę mu pisemko i komplecik zdjęć schronu jakby jeszcze ich nie dostał przez przypadek:razz:[/QUOTE]
pełnomocnik w kancelarii czyli niejaka Karina Sz. doskonale wie jakim schroniskiem są Dyminy -jej przekonywać nie musicie;)

Odnośnie gmin,np.mojej,z nieoficjalnych rozmów wynika,że doskonale zdają sobie jak funkcjonuje schronisko do którego wysyłają psy.W umowie jest zapis że po 2m-cach zwierzęta przechodzą na własność schroniska,w tym momencie przestaje być finansowany ich pobyt przez gminę.W zapisie umowy jest mowa o tym że gmina jest informowana o każdym uśpionym ,padłym lub zagryzionym zwierzęciu.Wiedzą i popierają usypianie psów,które nie znajdą domów(powołuję się na moje prywatne rozmowy z urzędnikami)

Posted

[QUOTE]pełnomocnik w kancelarii czyli niejaka Karina Sz. doskonale wie jakim schroniskiem są Dyminy -jej przekonywać nie musicie[/QUOTE]
Chodzi o pełnomocnika przy prezydencie RP a nie o tą paniusię z Kielc:diabloti:

Posted

[quote name='Elka_Ka']Chodzi o pełnomocnika przy prezydencie RP a nie o tą paniusię z Kielc:diabloti:[/QUOTE]
jeszcze raz -Karina Sz. jest pełnomocnikiem d/s zwierząt przy kancelarii RP.
Nie mam pojęcia jaką "paniusię z Kielc" masz na myśli:roll:

Posted

Czytam dziewczyny watek i jestem z wami, popieram, musimy brac sie za urzedasow, moze walka jeszcze potrwa troche, ale zaczyna sie cos dziac, szpic gory lodowej zaczyna topniec. Nasze zlozone zazalenie na umorzenie sprawy w Olkuszu nie zostalo odrzucone. Czekamy na postanowienie i uzasadnienie. Nie zalamujcie sie procesy sie ciagna ale najwazniejsze jak sie zaczyna to trzeba sprawy pilnowac, zeby nie dac im mozliwosci do umorzenia.

Posted

:oops:

Kitka dostała szansę , opuściła schronisko. Już nie patrzy na człowieka przez kraty. Jednak jej transport trochę kosztował... jednak dzięki temu że skorzystała z okazji transportu dzisiaj Kitka siedzi już w domu.... ona spokojna , my niestety nie ... dług został a trzeba go spłacić... proszę pomóż - 1 puzzel kosztuje 5 zł - to niewiele, a może pomóc kolejnym psiakom - brak długu = szansa na pomoc następnym.

zapraszam serdecznie z nadzieją :loveu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192534-Odkrywamy-tajemnice-puzzli-z-Kitką-do-30.09.godz.-22-[/url]

Posted

[quote name='Odi']
Widać, jak na dłoni, że Grażyna K., jest wrednym, podłym człowiekiem, bardzo źle jej z oczu patrzy - taki potwór, który popełnił tak ohydne czyny nie ma prawa pracować z psami.
To barbarzyństwo, które ma miejsce w schronisku kieleckim jest tylko i wyłącznie zasługą Grażyny K., bo ona, jako kierownik placówki decyduje o wszystkim.
[/QUOTE]

Zgadzam sie w pelni. Choc przy pierwszym poznaniu wydaje sie super i moze to zwiesc - sama na chwile uleglam:oops:, ale na szczescie erka mi wspomniala jak ona dziala;( A co do wyrazu twarzy to moja mama widzac jej wypowiedzi uzyla chyba wszystkich przeklenstw jakie zna;D Tez powiedziala, ze z twarzy jej zle patrzy...Czyli cos w tym musi byc.

Posted

Na mnie ta kobieta od poczatku nie robila dobrego wrazenia. Oprocz tego, ze chciala wyciagnac od nas kase ("Wiecie, bernardyn to duzy pies..."), to zachowywala sie, jakby nigdy nie miala do czynienia z psem. Nie wspomne juz o tym zulu, ktory wyciaga psy z boksow na chwytaku. Moj TZ mowi, ze gdyby nie to, ze byl tam wtedy z nami, to nie uwierzylby w moje opowiesci o schronie. A w czasie ogladania reportazu mialam ochote wywlec ja za ten czarny wszarz przez monitor :angryy::angryy::angryy:

Ja niestety nie dostalam zezwolenia na opuszczenie miejsca pracy dzisiaj, wiec nie bedzie mnie na konferencji. w zamian pytam: co mam robic? slac jakies pisma? do kogo? czego sie domagac? zorganizujmy sie siakos ;)

Posted

[quote name='Linssi']Na mnie ta kobieta od poczatku nie robila dobrego wrazenia. Oprocz tego, ze chciala wyciagnac od nas kase ("Wiecie, bernardyn to duzy pies..."), to zachowywala sie, jakby nigdy nie miala do czynienia z psem. Nie wspomne juz o tym zulu, ktory wyciaga psy z boksow na chwytaku. Moj TZ mowi, ze gdyby nie to, ze byl tam wtedy z nami, to nie uwierzylby w moje opowiesci o schronie. A w czasie ogladania reportazu mialam ochote wywlec ja za ten czarny wszarz przez monitor :angryy::angryy::angryy:

Ja niestety nie dostalam zezwolenia na opuszczenie miejsca pracy dzisiaj, wiec nie bedzie mnie na konferencji. w zamian pytam: co mam robic? slac jakies pisma? do kogo? czego sie domagac? zorganizujmy sie siakos ;)[/QUOTE]

Ja w schronie jej nie wiedziala, bo jak bylam to w soboty i po godzinach niby urzedowania, wiec w schronie jej nie widzialam. Ale jak bylam z nia w radiu :crazyeye: to byla mega mila - tak w sumie grunt neutralny...
I podpinam sie pod pytanie Linnsi czy cos gdzies trzeba slac? Nękac? :cool3:

Posted

Wilczka wyszła z propozycją petycji i chyba zbiera podpisy. Inicjatywy obywatelskie mile widziane. Dobrze by było, żeby urzędnicy mieli świadomość, że to nie tylko "panie ze stowarzyszenia" wymyślają nie wiadomo co.

Posted

[quote name='Linssi']

Ja niestety nie dostalam zezwolenia na opuszczenie miejsca pracy dzisiaj, wiec nie bedzie mnie na konferencji. w zamian pytam: co mam robic? slac jakies pisma? do kogo? czego sie domagac? zorganizujmy sie siakos ;)[/QUOTE]

Linssi - ale konferencja ma być we wtorek!:)

"We wtorek w Urzędzie Wojewódzkim jest konferencja poświęcona sytuacji w schronisku. Będą: przedstawiciel Kancelarii Prezydenta RP p. Karina Schwerzlner, politycy różnych opcji, media ogólnopolskie i regionalne."

BasiuZ - tutaj cięzko w tej chwili znaleźć cokolwiek innego niż posty tekstowe;)

Jeśli może być piesek - nie sunia to EwaB ma na tymczasie małego wredotę ratlerkowatego:diabloti:

[IMG]http://img227.imageshack.us/img227/734/1001825q.jpg[/IMG]

pies typowo obronny!:evil_lol: jest do wziecia!

Posted

dla odmiany pokażę wam boksy - nie w Szczecinku, ale w Dzierzoniowie:

[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/2130/dsc2780custom.jpg[/IMG]

[IMG]http://img535.imageshack.us/img535/4020/dsc2781custom.jpg[/IMG]

[IMG]http://img9.imageshack.us/img9/4978/dsc2796custom.jpg[/IMG]

[IMG]http://img833.imageshack.us/img833/4422/dsc2783custom.jpg[/IMG]

i wolontariusze są...i nie wojewódzkie miasto...ech:(

Posted

Andziu ale tam tez byla masakra. Wniosek wszedzie nasuwa sie jeden, to od ludzi pracujacych w schronisku zalezny jest dobrostan zwierzat i podejdcie do nich. W przyszlosci obecna kierowniczke ze schronu zatrudnila bym na etat do sprzatania kojcow :evil_lol: