Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

zobaczcie-zamiast zbierac sily na walke ze sk...synstwem takim jak na zdjeciu to my wypalamy sie na tych....juz mi okreslen brakuje a brzydkie slowa i tak sie nie pokaza

Posted

Coś ucichli byli pracownicy - może zmądrzeją i spasują - bo ,jak widzę do powiedzenia wiele nie mają mądrego :cool3:::motz:
Trzyma kciuki za wszystkich uczciwych pracowników , wolontariuszy i psiaki szczęśliwe . :p

Posted

Jestem w lekkim szoku. Większość z tych zarzutów powinna być skierowana do poprzednich władz schroniska i do tych ćwierćinteligentów, co to wymyślili ten durny zakres remontu. Coś tu nie rozumiem. Wcześniej przez lata, kiedy w schronisku panoszył się PUK, powiatowy po kontroli stwierdzał, że jest "cacy" i nie ma się co czepiać, tak? A teraz (po "remoncie"), kiedy w końcu ktoś dba o zwierzęta i przejmuje się ich losem, nagle zrobiło się "be"? To z tego wynika tyle, że jak było żle, to było dobrze, a jak już jest lepiej, to jest gorzej. Albo ktoś tu pali głupa, albo potrzebuje specjalistycznych badań lekarskich.

Posted

[quote name='aanka']Coś ucichli byli pracownicy - może zmądrzeją i spasują - bo ,jak widzę do powiedzenia wiele nie mają mądrego :cool3:::motz:
Trzyma kciuki za wszystkich uczciwych pracowników , wolontariuszy i psiaki szczęśliwe . :p[/QUOTE]

eee ja tam myślę, ze pewnie planują kogo by tu jeszcze na schron nasłać....

Posted

[quote name='słodkokwaśna']Marta uważa się za wielką znawczynie psów, ale chyba ta wiedza to tylko książkowa.[/QUOTE]

Nie posadzalabym jej o czytanie ksiazek ;)
Andzia, ewab, czy ŚTOZ niema zadnych narzedzi, ktore pomoglyby zatrzymac te chore dzialania lowelasa i jego blond niuni?
Mam wrazenie, ze sprawdza sie porzekadlo "Boze, chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze".

Posted

dzisiaj dostałam tel z jednego z hoteli...wysyłają wezwanie do zapłaty za nieuregulowane f-ry:( jeśli nie zapłacimy to przywiozą psy...

tylko patrzeć jak reszta hoteli to zrobi...oraz lecznice, w których też mamy długi...

po prostu zaje...ście:placz:

Guest Elżbieta481
Posted

Ciąg dalszy nastąpił?I to jest prawda,,Broń mnie Boże przed przyjaciółmi,bo z wrogami sam sobie poradzę,,To ja już wolę wrogów..:angryy::angryy::angryy:
Przynajmniej są szczerzy i wiadomo,że wróg,a najbardziej cenię wrogów z otwartą przyłbicą ..
Co to za koszmar jest jakiś..Wiem trzeba płacić-tylko mnie zastanawia tak wszystko naraz?I ten protokól i domaganie się zapłaty?
Czy te hotele wcześniej monitowały o zapłatę?
Ja już nie wiem czy jakieś rady pisać tu czy na PW,bo wszystko może zostac wykorzystane przeciwko Wam..:shake:
Waldek

Posted

Także dzisiaj dostaliśmy faks z UM o natychmiastowe odłowienie kolejnego psa. Z uwagą, że nienależyte wykonywanie umowy może skutkować rozwiązaniem przez Zleceniodawcę (czyli UM).

edit
Dziś w Echodnia pisze o Abelku
[url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110627/POWIAT0104/335635341[/url]

Posted

Nie byłam w schronie kawał czasu i jak dzisiaj weszłam doznałam szoku!!!!!!!!!!
Zastanawiam się czy jest gdzieś w Polsce drugi tak czysty,uporządkowany gdzie pracownicy wszystko robią według wytycznych ,dosłownie chodzą jak w szwajcarskim zegarku a przy tym są uśmiechnięci ??? Czyli co,nasuwa się jeden wniosek ta praca ich satysfakcjonuje:sweetCyb: Mówię wam bywałam w schronie jeszcze zanim PUK sie wyniósł i chyba na zawsze zapamiętam ten smród a teraz to istny Wersal:miseczki aż lśnią,boksy czyściutkie że można by jeść z podłogi,mordki najedzone do syta(sama dawałam repety Boksiowi i jeszcze paru innym) wylegują się w słoneczku i czekają na swoją kolej spacerku ,nikt przed skończeniem obowiązków nie przysiadł w kuchni na kawce,nikt nie pytał drugiego co ma robić,po prostu szli jak burza:multi::klacz::ylsuper::calus::calus::calus: Psiaki są piękne,zadbane,jak zobaczą ludzia to im się chcą ogony poodrywać wiedzą że zawsze dostaną coś miłego ,spacer alb przytulki.Nie wierzycie,przyjedżcie a juz nie będziecie chcieli wyjść.
Łezka w oku mi się zakreciła jak zobaczyłam Łezkę ona biedactwo jeszcze za PUKU była a i słodziak Miszka też że nie wspomnę o innych.Lordzik to prawdziwy arystokrata,Zołzik (no myslałam że padnę gęstym trupem) lizał mi rekę .Mozna by pisac w nieskończoność ale to trzeba przeżyć i zobaczyć na własne oczy:cool2::thumbs:

Posted

[quote name='ewab']Także dzisiaj dostaliśmy faks z UM o natychmiastowe odłowienie kolejnego psa. Z uwagą, że nienależyte wykonywanie umowy może skutkować rozwiązaniem przez Zleceniodawcę (czyli UM).
[/QUOTE]

Taaak, natychmiast odłowić psa, ale gdzie, do schroniska ? No nie , bo przeceiz tam zakaz i powiatowy juz szykuje doniesienie do prokuratury,ze psy przyjmowane wbrew niemu . Do hotelu? No raczej nie, bo we wszystkich hotelach , gdzie upychane były psy, są nie uregulowane faktury, bo UM nie daje na to pieniędzy, mimo ciagłych monitów STOZ.
Czyli zostaje tylko odłowienie i przed gabinecik urzędasów, innego wyjścia nie ma.
Nie , jeszcze jest jedno wyjście, może się tym zająć banda trojga, bo przeciez tak walczą o te biedne pieski:diabloti:.

Posted

[quote name='ewab']Także dzisiaj dostaliśmy faks z UM o natychmiastowe odłowienie kolejnego psa. Z uwagą, że nienależyte wykonywanie umowy może skutkować rozwiązaniem przez Zleceniodawcę (czyli UM).

edit
Dziś w Echodnia pisze o Abelku
[URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110627/POWIAT0104/335635341[/URL][/QUOTE]

Ewa odpisz grzecznie, że natychmiast ..... po wskazaniu przez UM miejsca hotelowania psa. Telegram lub fax.

Posted

[quote name='Kamyczek']Nie byłam w schronie kawał czasu i jak dzisiaj weszłam doznałam szoku!!!!!!!!!!
Zastanawiam się czy jest gdzieś w Polsce drugi tak czysty,uporządkowany gdzie pracownicy wszystko robią według wytycznych ,dosłownie chodzą jak w szwajcarskim zegarku a przy tym są uśmiechnięci ??? Czyli co,nasuwa się jeden wniosek ta praca ich satysfakcjonuje:sweetCyb: Mówię wam bywałam w schronie jeszcze zanim PUK sie wyniósł i chyba na zawsze zapamiętam ten smród a teraz to istny Wersal:miseczki aż lśnią,boksy czyściutkie że można by jeść z podłogi,mordki najedzone do syta(sama dawałam repety Boksiowi i jeszcze paru innym) wylegują się w słoneczku i czekają na swoją kolej spacerku ,nikt przed skończeniem obowiązków nie przysiadł w kuchni na kawce,nikt nie pytał drugiego co ma robić,po prostu szli jak burza:multi::klacz::ylsuper::calus::calus::calus: Psiaki są piękne,zadbane,jak zobaczą ludzia to im się chcą ogony poodrywać wiedzą że zawsze dostaną coś miłego ,spacer alb przytulki.Nie wierzycie,przyjedżcie a juz nie będziecie chcieli wyjść.
Łezka w oku mi się zakreciła jak zobaczyłam Łezkę ona biedactwo jeszcze za PUKU była a i słodziak Miszka też że nie wspomnę o innych.Lordzik to prawdziwy arystokrata,Zołzik (no myslałam że padnę gęstym trupem) lizał mi rekę .Mozna by pisac w nieskończoność ale to trzeba przeżyć i zobaczyć na własne oczy:cool2::thumbs:[/QUOTE]

Kamyczek kłamczuszek ... a czarna stopa mówi, że inaczej jest. Oczywiście jest pytanie czy ona wie co mówi, czy wie, ..... że mówi, a co .... co ślina rzuci. Dzięki za relacje :lol:

Posted

[quote name='Pies Wolny']Ewa odpisz grzecznie, że natychmiast ..... po wskazaniu przez UM miejsca hotelowania psa. Telegram lub fax.[/QUOTE]

hmm...hotel to nie problem, jakoś bym go upchnęła...pytanie tylko ZA CO! mamy długu tyle, że szok...UM nie płaci za hotele - wycofał sie z tego po podpisaniu umowy...to jest paranoja, abstrakcja, matrix - do schronu nie możemy, bo go nie ma i jest zawrzony...do hoteli też nie możemy, bo nikt złamanego grosza na psy nie daje - na te, które tam już siedzą od dłuższego czasu, a co dopiero na nowe...obecnie mamy jakieś dwadzieścia kilka tys. zaległosci za hotelowanie psów...ciekawa jestem co zrobi powiatowy i UM ,kiedy hotele przywiozą ok. 49 psów pod schronisko...

dostałam niedawno monit od kolejnego hotelu...:(

aaa...no i jeszcze kwestia dawania psów do hoteli - powinny być po kwarantannie...widać powinniśmy koczować na ulicy przez min. 2 tyg razem z psem na kwarantannie...

Posted

A właśnie nie. Kwarantanna ? - w nieistniejącym schronisku ? - w swojej ofercie nie podaliście info o tym, że dysponujecie własnym schronem ! . Skoro hotel wskazuje UM to tym samym udziela zlecenia hotelowi - kwoty tak małe, że mogą z wolnej ręki. Koszty to sobie zmniejszą jak doprowadzą schron do stanu używalności. Nie może być inaczej. Nie jesteście matką Teresą dla zbiurwiałych urzędasów. Wykończą Was do tego finansowo, a potem byle czarna ...., brudna od asfaltu, dokończy.
Jeśli nie będą kosztów pokrywać - nie będziecie odławiać ! Schroniska nie ma ! nie ma sensu udawać, że jest inaczej. W Kielcach jest wielu ratowników zwierzaczków - niech walczą o dostęp do nich. Jak nie powiecie dość - to po WAS. Trzeba być twardym , nie miętkim !
Zorganizujcie spotkanie z prasą, może z RM, wizyta interwencyjna u prezia osobiście - gdzie kandydatka na posełkę ? zaniewidziała ? piesków już nie lubi ? - pisać monity - kwity, kwity. ....... wiem , że ciężko ... meduza, lorneta, siekiera w ruki i po ....całości.

Posted

[quote name='Pies Wolny']A właśnie nie. Kwarantanna ? - w nieistniejącym schronisku ? - w swojej ofercie nie podaliście info o tym, że dysponujecie własnym schronem ! . [B][COLOR=red]Skoro hotel wskazuje UM to tym samym udziela zlecenia hotelowi[/COLOR][/B] - kwoty tak małe, że mogą z wolnej ręki. Koszty to sobie zmniejszą jak doprowadzą schron do stanu używalności. Nie może być inaczej. Nie jesteście matką Teresą dla zbiurwiałych urzędasów. Wykończą Was do tego finansowo, a potem byle czarna ...., brudna od asfaltu, dokończy.
Jeśli nie będą kosztów pokrywać - nie będziecie odławiać ! Schroniska nie ma ! nie ma sensu udawać, że jest inaczej. W Kielcach jest wielu ratowników zwierzaczków - niech walczą o dostęp do nich. Jak nie powiecie dość - to po WAS. Trzeba być twardym , nie miętkim !
Zorganizujcie spotkanie z prasą, może z RM, wizyta interwencyjna u prezia osobiście - gdzie kandydatka na posełkę ? zaniewidziała ? piesków już nie lubi ? - pisać monity - kwity, kwity. ....... wiem , że ciężko ... meduza, lorneta, siekiera w ruki i po ....całości.[/QUOTE]

Dziewczyny! Ewa,Andzia!
Ja z tego już nic nie rozumiem - chodzi o to co na czerwono wytłuściłam:razz:
Przecież to miasto,czyli gmina ma obowiązki w zakresie wyłapywania i opieki, a nie org. prozwierzęca!!!
Czy UM zawarł z Wami umowe na wyłapywanie?
A co potem? Czy to UM w umowie wskazal gdzie macie odstawiać wyłapane psy?
Jesli tak, to nie rozumiem - hotel powinien wystawiać rachunki na gminę,bo ta powinna zawrzeć z nim umowę na opiekę i przechowywanie!!
Coś tu jest nie halo:shake:

Posted

Tez mi sie to kupy nie trzyma, jak mozna odlawiac psy, jak nie ma schroniska? Gdzie? Dziewczyny, pisac, pisac i jeszcze raz pisac.
Ja wiem ile to zabiera czasu, ale wdepcza was w glebe tak jak pisze Pies Wolny. Kolejna nogonka by sie przydala ale nie lokalna, bo tam reka reke myje. Niech by w TV pokazali, znow waszego wlodarza bosmy sie za nim stesknili.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Tez mi sie to kupy nie trzyma, jak mozna odlawiac psy, jak nie ma schroniska? Gdzie? Dziewczyny,[B] pisac, pisac i jeszcze raz pisac.[/B]
Ja wiem ile to zabiera czasu, ale wdepcza was w glebe tak jak pisze Pies Wolny. Kolejna nogonka by sie przydala ale nie lokalna, bo tam reka reke myje. Niech by w TV pokazali, znow waszego wlodarza bosmy sie za nim stesknili.[/QUOTE]
Tak robimy.

[IMG]http://img192.imageshack.us/img192/1412/um0072011.jpg[/IMG]

Posted

Ada-jeje, pepe, to się generalnie kupy nie trzyma!!! Tak w naprawdę skrócie telegraficznym
Hotele nie są wskazane, bo UM już od dobrych tygodni za hotele nie płaci - stąd to ogromne zadłużenie w hotelach. Uważają, że zrobili remont w schronisku/kwestia dyskusyjna, czy w ogóle (w kwestii jakości) go zrobili/ i ........... już - nikogo nie obchodzi, że ten remont to sobie można o kant d... potłuc, bo i tak nie powodowałby otwarcia schroniska

[quote name='Pies Wolny']A właśnie nie. Kwarantanna ? - w nieistniejącym schronisku ? - w swojej ofercie nie podaliście info o tym, że dysponujecie własnym schronem ! . Skoro hotel wskazuje UM to tym samym udziela zlecenia hotelowi - kwoty tak małe, że mogą z wolnej ręki. Koszty to sobie zmniejszą jak doprowadzą schron do stanu używalności. Nie może być inaczej. Nie jesteście matką Teresą dla zbiurwiałych urzędasów. Wykończą Was do tego finansowo, a potem byle czarna ...., brudna od asfaltu, dokończy.
[/QUOTE]
W końcu zaczął się opór ŚTOZu przeciwko idiotycznym wymaganiom, który powinnien się był wg mnie zacząć 3 miesiące temu. Choć ja jestem zwolennikiem od dłuższego czasu, a od dzisiejszego południa nie mam wątpliwości, radykalnego rozwiązania problemu 10 "dobrze ułożonymi zdaniami" .
Pora pokazać, że nie jest się "jeleniem", "wielbłądem", czy jak kto woli "chłopcem do bicia" i ......... ciekawe, kto by się obudził z ręką w nocniku w sytuacji ekstremalnej zwanej: "to my podziękujemy, bo w tych warunkach nie da się pracować, albowiem: .........." Napewno nie ŚTOZ!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Jeszcze jedna sprawa mi się nasunęła - przecież jako pierwsi w Polsce macie pełnomocnika Wojewody d/s ochrony zwierząt:razz:
Czy ŚTOZ nie może "wykorzystać" Kariny do kontroli UM ws schroniska?
Czy wszystko jest zgodne z przepisami, jakie nakłada ustawa na gminy?:razz:
Nasz Wojewoda obiecał kontrole w gminach, właśnie w zakresie tego,jak rozwiązują ten przepis!
A przy okazji spytam - co mają pieniądze na remont nieczynnego przecież schroniska do pieniędzy,które gmina winna zapłacić hotelowi, skoro sama go wskazała do przechowywania psów wyłapanych???:crazyeye:
Przecież to sa 2 różne sprawy!!!

Posted

Dziewczyny przestancie byc swietymi Tereskami, w poprzek sie im postawic i to jak najszybciej.
Ewab, nastepne pismo w ktorym odmawiacie wylapywania zwierzat bez wskazania przez :diabloti: prezia miejsca dokad go macie odstawic, bo napewno nie do nieistniejacego schroniska, niech was lekna.Bez obawy PUK nie wroci do czegos, czego nie ma a innych jeleni nie znajda, no chyba ze swietna trojca :evil_lol:
[B]Opieka nad bezdomniakami nalezy do gminy a nie do org. [/B]Tak ja juz wczesniej bylo napisane odmowcie placenia za hotele, do ktorych kazal UM odstawic zwierzata,(to tez na pismie) niech sobie sami podpisza z nimi umowy. Pastwia sie na was zarazy, bo sie kochani dajecie. Racja jest po waszej stronie, glowy do gory.:lol:

Posted

Ewa , proszę objaśnij mi. W jakiej postaci macie umowę z miastem. Czy na prowadzenie schroniska i wyłapywanie bezdomnych psów z terenu Kielc jest umowa łączna czy osobne dwie umowy - powinny być dwie odrębne umowy, pomimo tego, że zadania te wykonuje ten sam podmiot. Jeśli osobno, to wyłapywanie jako czynność do której się zobowiązałyście ofertą nie ma nic wspólnego z utrzymywaniem tych psów po odłowieniu i niezbędnymi czynnościami wynikającymi z jego zabezpieczenia (kwarantanna i reszta).
To truizmy, ale może trzeba władzuni przypomnieć, że jeśli jest inaczej to jest BE !!
Może już o tym gadaliśmy, ale za dużo tych 'kwiatków dookoła' - nie pamietam. Jeśli jest babol trzeba zgłosić bezwzględnie wniosek o renegocjacje umowy ! Do składania próśb, nawet gorących biurwy są przyzwyczajone. To musi być jasno powiedziane, że dłużej tak się nie da.
Nikt tego nie udźwignie finansowo, nawet pluton czarnych stóp, bo i klientela coraz biedniejsza - a i 'towar' niskiej jakości.
Druga sprawa. Skoro PLW miał plan i przepis na pranie - gdzie jest teraz ? Zza pleców opiniuje Wasze prośby ? a sam.... rwa (kulszowa) jasna nie może zapytać o plany UM w zakresie schroniska - mam grać ? panie wielki polityk magistracki czy dezynfekcja i cebula pod namiotem. Sama zmiana imagu na kudłaty różnicy nie robi !!!!. O pełnomocnicy pisałem, zajmie się schronem jak Waszą posłanką zostanie ? - nie wtedy wypnie się po całości.