Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Wilczka, obiecywałaś na tym wątku NoemiInez, ze pojedziesz do Korytnicy szukać suki ze szczeniakami, które ona widziała tam ostatni raz 2 mies temu.
Prawdopodobnie bedziemy zawozić Lorda z Kielc do Wrocławia w środę, można by zabrac po drodze te psiaki do Sosnowca, jak je tylko przywieziesz do Kielc.

NoemiInez uważa ,ze masz blisko, tylko 80 km, tak pisze na transportowym:[INDENT]"Witam,
Przepraszam, że nie odpisywałam ale od 3 dni (praca) nie miałam okazji wejść na komputer. W sprawie piesków niewiem co myśleć, bo ten gościu stamtąd powiedział że ich niewidział, ale niewiem czy można mu do końca zaufać( bo to pijak i znieczulica) także niewiem co można zrobić...;( ja teraz cały tydzień będę w pracy,więc jest lipa. Najcudowniej by było gdyby ktoś z Kielc lub Staszowa się zorientował osobiście czy są pieski,bo oni maja zaledwie ok.80km Kielce-Korytnica, ok.15 Staszów-Korytnica ,ten ktoś by je wzioł a potem by sie załatwilo transport do Sosnowca, ja im moge zapewnic wszystko, ale jak beda u mnie, lecz niemam możliwości jechać samej po nie;(;(;( "

erko nie bede tego komentowac-zapytam tylko czy umiesz czytac ze zrozumieniem?
[/INDENT]

Posted

czy ktos bylby w stanie przygarnac na jakis czas szczeniaka?
Z TZ dokarmiamy psiaki przy stadionie lesnym w kielcach, jest jeszcze ich matka i ojciec...
Mieszkaja w jakiejs spalonej ruderze, sa niezwykle przyjacielskie i bardzo glodne...
Zaden z psiakow nie jest agresywny, matka bardzo ich broni i je malo, by one wiecej mogly skorzystac..
Ida mrozy, a my nie mamy juz gdzie ich wziac, sa mlode maja ok pol roku..
Jutro dodam foty, popytajcie prosze znajomych, jeden z pieskow bardzo przypomina: [URL="http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://animal-world.com/dogs/Terrier-Dog-Breeds/images/AiredaleTerrier3WDT_Ap6F.jpg&imgrefurl=http://animal-world.com/dogs/Terrier-Dog-Breeds/AiredaleTerrier.php&usg=__Fg7Q2J02A80grtYhTpxXsFAQTPk=&h=368&w=400&sz=24&hl=pl&start=15&sig2=7L7y3DTxt0NmaTWazNM-5w&zoom=1&tbnid=ez51Uxcn1K7M5M:&tbnh=131&tbnw=141&ei=Tg70TMOfG5DMswa0o8SJCw&prev=/images%3Fq%3Dterrier%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1024%26bih%3D589%26tbs%3Disch:10%2C306&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=113&oei=RQ70TPv4L5KAswacm_3lCQ&esq=2&page=2&ndsp=15&ved=1t:429,r:5,s:15&tx=67&ty=6&biw=1024&bih=589"]http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://animal-world.com/dogs/Terrier-Dog-Breeds/images/AiredaleTerrier3WDT_Ap6F.jpg&imgrefurl=http://animal-world.com/dogs/Terrier-Dog-Breeds/AiredaleTerrier.php&usg=__Fg7Q2J02A80grtYhTpxXsFAQTPk=&h=368&w=400&sz=24&hl=pl&start=15&sig2=7L7y3DTxt0NmaTWazNM-5w&zoom=1&tbnid=ez51Uxcn1K7M5M:&tbnh=131&tbnw=141&ei=Tg70TMOfG5DMswa0o8SJCw&prev=/images%3Fq%3Dterrier%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1024%26bih%3D589%26tbs%3Disch:10%2C306&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=113&oei=RQ70TPv4L5KAswacm_3lCQ&esq=2&page=2&ndsp=15&ved=1t:429,r:5,s:15&tx=67&ty=6&biw=1024&bih=589[/URL]

takiego psiaka.. Z tego co zdazylismy zauwazyc sa 2 pieski, jedna suczka + oczywiscie mama i tata.
Matka wyglada jak wyrosniety jamnik, natomiast ojciec jest dosyc duzym pieskiem..
Niestety wszystkie kreca sie po ulicy po ktorej czesto jezdza autobusy.. na petle..

Posted

[quote name='rescal']To jest suche, takie wysokoenergetyczne mięsne 'skwarki', jesli gotujecie to idealny dodatek do ryżu- bedzie rozgrzwajace, jesli nie - to suche moga tez jeść. ja mysle ze jutro Ajli sama sie wypowie, mnie pytala tylko o czy wiem cos o mozliwosci transportu tego do Kielc - wiec od razu napisalam;)
Mysle ze beda mogli gdzies tą pake podrzucic[/QUOTE]

to moze udałoby się, zeby na tą (do tej?) Cytadelę gdzieś podrzucić? Może Ellig by się skontaktowała z p. Bogusią i zapytała - wtedy by kierowca nie jeździł po stolicy - bo mnie przeklnie i tak;) - a tylko pojechałby w jedno miejce? czyli Cytadela - Krajewskiego;)

Posted

[quote name='eliza_sk'][B]Ewob - dzwoniła do Ciebie babeczka z Rybnika ws. darów i druga z Gdyni ws. adopcji ?[/B][/QUOTE]

p. z Gdyni dzwoniła - ale akurat żadnych z tych wybranych przez nią suniek nie ma - jutro do niej zadzwonie czy poszukać jej czegoś innego w schronie to lepiej obfocę...tylko transport do Gdyni to mnie bardzo przeraza:(

Posted

Pytam wstępnie - ile osób byłoby chętnych do pracy z psami w schronisku według programu zatwierdzonego przez Turid Rugaas? Te osoby musiałyby wcześniej przejść u nas szkolenie teoretyczno-praktyczne. Muszę mieć jednak rozeznanie, ile osób chciałoby w tym wziąć udział. Rozumiem ,że na dogomanii nie ma wszystkich wolontariuszy, którzy byli na kursie. Nie wiemy, kiedy z tym ruszymy, narazie są ważniejsze rzeczy. Ale już liczę na jakieś deklaracje, piszcie do mnie na priva, na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub gg 6072032.

Posted

[quote name='agack222']czy ktos bylby w stanie przygarnac na jakis czas szczeniaka?
Z TZ dokarmiamy psiaki przy stadionie lesnym w kielcach, jest jeszcze ich matka i ojciec...
Mieszkaja w jakiejs spalonej ruderze, sa niezwykle przyjacielskie i bardzo glodne...
Zaden z psiakow nie jest agresywny, matka bardzo ich broni i je malo, by one wiecej mogly skorzystac..
Ida mrozy, a my nie mamy juz gdzie ich wziac, sa mlode maja ok pol roku..
Jutro dodam foty, popytajcie prosze znajomych, jeden z pieskow bardzo przypomina: [URL]http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://animal-world.com/dogs/Terrier-Dog-Breeds/images/AiredaleTerrier3WDT_Ap6F.jpg&imgrefurl=http://animal-world.com/dogs/Terrier-Dog-Breeds/AiredaleTerrier.php&usg=__Fg7Q2J02A80grtYhTpxXsFAQTPk=&h=368&w=400&sz=24&hl=pl&start=15&sig2=7L7y3DTxt0NmaTWazNM-5w&zoom=1&tbnid=ez51Uxcn1K7M5M:&tbnh=131&tbnw=141&ei=Tg70TMOfG5DMswa0o8SJCw&prev=/images%3Fq%3Dterrier%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1024%26bih%3D589%26tbs%3Disch:10%2C306&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=113&oei=RQ70TPv4L5KAswacm_3lCQ&esq=2&page=2&ndsp=15&ved=1t:429,r:5,s:15&tx=67&ty=6&biw=1024&bih=589[/URL]

takiego psiaka.. Z tego co zdazylismy zauwazyc sa 2 pieski, jedna suczka + oczywiscie mama i tata.
Matka wyglada jak wyrosniety jamnik, natomiast ojciec jest dosyc duzym pieskiem..
Niestety wszystkie kreca sie po ulicy po ktorej czesto jezdza autobusy.. na petle..[/QUOTE]
Coś chyba z linkami się poplątalo, ale domyślam się ze miałaś namyśli airdale'a Czekam na fotki - ja bardzo terrierowo niepoprawna jestem ;)

Posted

Ja szybciutko przypomnę, że pomoc w schronisku potrzebna!!!

Wczoraj przyjechała słoma, z backbone wsadziliśmy ją na razie do dwóch boksów, bo zaczęło się zciemniać.

Wczoraj agnieszka wyprowadziła 3 psiaki i ta nieopisana radość na pyskach :D

Dwie male sunie w dużej ciąży, chciałabym je jak najszybciej ciachnąć, ale do tego musi PUK się wynieść.

Posted

[quote name='Majaa']Coś chyba z linkami się poplątalo, ale domyślam się ze miałaś namyśli airdale'a Czekam na fotki - ja bardzo terrierowo niepoprawna jestem ;)[/QUOTE]
kurde, szczerze mowiac ja tez nie za bardzo nie ogarmiam terrierow, ale chodzilo dokladnie o takiego ze zdjecia :-)
Jak patrze na pogode i na to ile jest stopni to az mi sie slabo robi, ze one musza w tej ruderze mieszkac :C

Posted

Majaa ogarnia terriery swietnie, więc jak będą fotki, zobaczy się, co to za stwór. ;) Faktycznie pogoda okropna dla psów,które koczują na zewnątrz.:(

Posted

[quote name='Eruane']Majaa ogarnia terriery swietnie, więc jak będą fotki, zobaczy się, co to za stwór. ;) Faktycznie pogoda okropna dla psów,które koczują na zewnątrz.:([/QUOTE]
Zapraszamy ;)
[B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/194979-Projekt-quot-Psu-buda-na-zim%C3%A9%E2%80%9D-czyli-Po-powodzi-%E2%80%93-fala-opadla-odslaniaj%C3%A1c-nag%C3%A1-tragedi%C3%A9"]Psu na budę [/URL][/B]

Posted

Ciężko będzie tutaj z tym dogadanie msię co do sterylki. Będą woleli budy nie wziąć, żeby sobie kłopotów nie robić. Trzebaby się rozejrzeć, może kogoś się sensownego znajdzie, kto na to pójdzie. Bo idea fajna.

Posted

[quote name='Eruane']Ciężko będzie tutaj z tym dogadanie msię co do sterylki. Będą woleli budy nie wziąć, żeby sobie kłopotów nie robić. Trzebaby się rozejrzeć, może kogoś się sensownego znajdzie, kto na to pójdzie. Bo idea fajna.[/QUOTE]
Właśnie o to chodzi, a bez sterylki nie ma mowy. Niestety, nie mam zamiaru potem ich potomków ganiać po polach albo zbierać z drogi..
Akcję sterylkową mamy dla suk z DT i hoteli, a przeważnie to wiejskie suki i suki rodzin patologicznych generują liczbę bezdomnych psów.

Posted

[quote name='Eruane']Ciężko będzie tutaj z tym dogadanie msię co do sterylki. Będą woleli budy nie wziąć, żeby sobie kłopotów nie robić. Trzebaby się rozejrzeć, może kogoś się sensownego znajdzie, kto na to pójdzie. Bo idea fajna.[/QUOTE]

Ale czasami sá interwencje i wlascicielowi nakazuje sié poprawienie warunków, np. przedluzenie lancucha, ocieplenie budy, woda w misce i jedzie sié po tygodniu zeby to sprawdzic- jak nic nie zrobil to goscia pod paragrafy o znécanie. Nie mozna tego lekko "naciágnác" i powiedziec ze albo chlopie wspólpracujesz, albo zrobimy ci jazdé z policjá i calym balaganem? Myslé ze czésc na pewno by zmienila zdanie :diabloti:

Guest Elżbieta481
Posted

W odwiedziny do Was wybiera się Joanna Krupa...
E/W

Posted

[quote name='Eruane']Majaa ogarnia terriery swietnie, więc jak będą fotki, zobaczy się, co to za stwór. ;) Faktycznie pogoda okropna dla psów,które koczują na zewnątrz.:([/QUOTE]
terriery to na pewno nie sa, bo z matki jamnikowatej i ojca tez nie terrierowatego takie cos chyba nie wyjdzie :)
ale wygladaja zupelnie jak terrierki :P

Dzis pani dyrektor mojej szkoly spytala czy ktos chce psa.
Mowi, ze mieszka na Swietokrzyskim i tam ktos wyrzucil duzego czarnego psa mysliwskiego ;o
na poczatku myslalam, ze to moze ta psina ktora uciekla kiedys pod lecznica na stoku, ale dyrektorka mowi, ze to pies, jest w miare udomowiony, jednak jak kiedys jacys ludzie przyjechali po niego czerwonym samochodem to im uciekal.
Gdyby ktos dal rade go zaadoptowac (podobno jest mlody) to prosze pisac, pani dyrektor zaoferowala pomoc w wykarmieniu psiaka ktory mieszka teraz w prowizorycznej budzie ze sklejek, pod koszem.. :(

Posted

[quote name='agack222']
jednak jak kiedys jacys ludzie przyjechali po niego czerwonym samochodem to im uciekal.
([/QUOTE]

to pewnie puknięci po niego przyjechali!:angryy: i dobrze, że go nie zlapali:p ktoś gdzieś mowił, że to psiak chyba w typie sznaucera - no chyba, ze to kolejny, inny czarny psiak:(

Joanna Krupa...niech przyjeżdzą - może adoptuje jakąś bidę:)

Posted

Kto to jest Joanna Krupa?
Czy ktoś wie coś na temat jakiś oficjalnych ustaleń dotyczących przekazania schronu ŚTOZ-owi? Czy coś się zmieniło od 19.11 i tych ręcznie spisanych ustaleń, czy nadal wszystko jest na wariackich papierach? Czy były ustalane jakieś kwestie finansowania schronu przez miasto? Pytam bo niektórzy dziennikarze się tym interesują.

Posted

[quote name='andzia69']to moze udałoby się, zeby na tą (do tej?) Cytadelę gdzieś podrzucić? Może Ellig by się skontaktowała z p. Bogusią i zapytała - wtedy by kierowca nie jeździł po stolicy - bo mnie przeklnie i tak;) - a tylko pojechałby w jedno miejce? czyli Cytadela - Krajewskiego;)[/QUOTE]
Ale o co mam zapytac?:) Adres podalam dokladny trzeba umowic sie, ze ktos z ta karma podjedzie pod JW / jedna barama/ na ul. Krajewskiego na Żoliborzu np. o tej samej godzinie o ktorej jestescie umowieni z B. na wjazd do Jednostki albo godz. pozniej i juz:)

Posted

[quote name='andzia69']to pewnie puknięci po niego przyjechali!:angryy: i dobrze, że go nie zlapali:p ktoś gdzieś mowił, że to psiak chyba w typie sznaucera - no chyba, ze to kolejny, inny czarny psiak:(

Joanna Krupa...niech przyjeżdzą - może adoptuje jakąś bidę:)[/QUOTE]

nie wiem..byc moze z puku debile. Pono duzy czerwony samochod, probowali go lapac ale uciekal.
Pies jest podobno 'mysliwski' jak to ujela pani dyrektor. Duzy, czarny, mlody, ponoc ktos go wyrzucil z domu ale ona nie wie kto..
Piesio jest rozpieszczon bo jada tylko kotleciki i pulpeciki o makaronie nie ma mowy :D
Obiecalam p dyrektor, ze popytam czy ktos moze go wziac, jak mowilam oferuje ona pomoc w wykarmieniu go etc..3 bloki go dokarmiaja i pomagaja ale jednak to zima, prowizoryczna buda nie da mu szczescia...

Posted

Idea swietna i mozna jeszcze uderzyc do konkretnego producenta wtedy budy beda tansze np. NewZooland rozmawiac z Panem Nosalem, kupowalam tam juz kilka bud po nizszych cenach albo firma Pallets and Packages robili budy dla Schroniska w Milanowku.