Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Zasadnicze pytanie, co oni jeszcze tam robią, skoro w tym tygodniu mieli wyleciec na zbity pysk. Jak rozmowy? Bo z tego co wiem ciagna sie od poniedziałku, a jest już Środa a nic nowego nie wiadomo...

Posted

po cichu podczytuje wątek i szlag mnie trafia .Te psy potrzebują pomocy a tu sie sądami straszą i prawnikami.DAJCIE SPOKÓJ jak nie możecie pomóc to nie przeszkadzajcie.Schowajcie dumę do kieszeni i wspólnie trzeba rozwiązac problem.

Posted

[quote name='backbone']Zasadnicze pytanie, co oni jeszcze tam robią, skoro w tym tygodniu mieli wyleciec na zbity pysk. Jak rozmowy? Bo z tego co wiem ciagna sie od poniedziałku, a jest już Środa a nic nowego nie wiadomo...[/QUOTE]

Tez zapytam,maja jakis ostateczny termin?

Posted

[quote name='gameta']Wolontariusze nie są od sprzątania kup! Za to pracownicy biorą pieniąfze, których to wolontariusze nie biorą, więc pomysł jest conajmniej nie na miejscu.[/QUOTE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Wolontariat, jak sama nazwa wskazuje - polega na świadczeniu pracy nieodpłatnej. Trudno zatem oczekiwać, żeby wolontariusze "brali pieniądze" za swoje działania. Rozumiem, że na miejscu jest, przyzwalanie na to, żeby czujące i myślące istoty, taplały się we własnych fekaliach? Jak można rozpatrywać tę sytuację w kategoriach tego, co wypada, a co nie? [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Pracownicy schroniska nie od dziś pobierają wynagrodzenie i nie od dziś, powszechnie wiadomym jest, że nie wypełniają swoich obowiązków w sposób rzetelny.
Odniosłam wrażenie, że praca wolontariusza polega nie tylko na dokarmianiu zwierząt, ich wyprowadzaniu i "głaskaniu", ale również na tym, żeby w takich sytuacjach, jak ta dzisiejsza - nieść realną pomoc. Sprzątanie po zwierzętach nie jest czynnością uwłaczającą. Nie szkoda czasu na przepychanki z pracownikami o to kto i jaki ma zakres kompetencji i do kogo, co należy? Jak długo zwierzęta tam przebywające mają egzystować w swoich odchodach? Do rozstrzygnięcia konkursu? A co potem? Kiedy schronisko zostanie przekazane? Nadal będziecie tkwić w przekonaniu, że takie czynności, jak usuwanie odchodów jest poniżej Waszej godności? Nikt nie mówił, że będzie łatwo.[/FONT][/SIZE]

Posted

[quote name='andzia69']dokładnie tak...niestety póki oni tam są to my sobie możemy ...dzisiaj z Enedą zwróciłyśmy im uwagę, ze przeciez w tym 'szpitaliku" jest sraka na srace i nie sprzątnięte...na co Emilka powiedziała z klasą: psy jak psy sr..ją i szcz..ją:cool3: fetor w tym przybytku był taki, że o mało nie zwróciłam tam śniadania:shake:[/QUOTE]

a sanepid nie zainteresowałby się sprawą?

Posted

[quote name='eneda']Psa z boksu agresywnych wreszcie dziś przeniosłam do bosku.

Mam pytanie, czy sunia biała łaciata ciężarna, którą do wawy dostarczyła pani z Elbląga jest już po sterylce??[/QUOTE]
Dziś sunia pojechała na badania i zabieg, dzięki uprzejmosci i pomocy Pana Marka z Patrolu Interwencyjengo Fundacji Pod Psim Aniołem, któremu bardzo serdecznie dziękuję:) ; sunia bedzie miała zrobione badania krwi, usg oraz sterylke aborcyjną. A w prezencie od Elwetu zostanie porządnie wykąpana:)

Posted

[quote name='rescal']Dziś sunia pojechała na badania i zabieg, dzięki uprzejmosci i pomocy Pana Marka z Patrolu Interwencyjengo Fundacji Pod Psim Aniołem, któremu bardzo serdecznie dziękuję:) ; sunia bedzie miała zrobione badania krwi, usg oraz sterylke aborcyjną. A w prezencie od Elwetu zostanie porządnie wykąpana:)[/QUOTE]

to i ja dołącze się do podziekowań dla Fundacji Pod Psim Aniołem:loveu: i Elwetu:loveu: i oczywiście dla ciebie Rescal i Li1 za pomoc dla naszych świętokrzyskich burków:loveu::loveu::loveu:

A jak tam mała czarna rozrabiara?

co do "agresywnego" psa z betonowego boksu - wuala:

[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/4750/manifestacja091.jpg[/IMG]

gdyby znalazł sie jeszcze ktoś z W-wy na psiaka to w sobotę jest transport - jadą juz 2 psiaki do dt, ale gdyby co to jeszcze jakiegos niewielkiego piesa pewnie wezmą;)

Posted

[quote name='rescal']Dziś sunia pojechała na badania i zabieg, dzięki uprzejmosci i pomocy Pana Marka z Patrolu Interwencyjengo Fundacji Pod Psim Aniołem, któremu bardzo serdecznie dziękuję:) ; sunia bedzie miała zrobione badania krwi, usg oraz sterylke aborcyjną. A w prezencie od Elwetu zostanie porządnie wykąpana:)[/QUOTE]

Wszystko to zalatwila Rescal. Bardzo Ci dziekuje.

Posted

[quote name='panterra'][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Wolontariat, jak sama nazwa wskazuje - polega na świadczeniu pracy nieodpłatnej. Trudno zatem oczekiwać, żeby wolontariusze "brali pieniądze" za swoje działania. Rozumiem, że na miejscu jest, przyzwalanie na to, żeby czujące i myślące istoty, taplały się we własnych fekaliach? Jak można rozpatrywać tę sytuację w kategoriach tego, co wypada, a co nie? [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Pracownicy schroniska nie od dziś pobierają wynagrodzenie i nie od dziś, powszechnie wiadomym jest, że nie wypełniają swoich obowiązków w sposób rzetelny.
Odniosłam wrażenie, że praca wolontariusza polega nie tylko na dokarmianiu zwierząt, ich wyprowadzaniu i "głaskaniu", ale również na tym, żeby w takich sytuacjach, jak ta dzisiejsza - nieść realną pomoc. Sprzątanie po zwierzętach nie jest czynnością uwłaczającą. Nie szkoda czasu na przepychanki z pracownikami o to kto i jaki ma zakres kompetencji i do kogo, co należy? Jak długo zwierzęta tam przebywające mają egzystować w swoich odchodach? Do rozstrzygnięcia konkursu? A co potem? Kiedy schronisko zostanie przekazane? Nadal będziecie tkwić w przekonaniu, że takie czynności, jak usuwanie odchodów jest poniżej Waszej godności? Nikt nie mówił, że będzie łatwo.[/FONT][/SIZE][/QUOTE]

ja moge qpki sprzatac;)

Posted

[quote name='li1']Wszystko to zalatwila Rescal. Bardzo Ci dziekuje.[/QUOTE]
no, nie wszystko, eve-w poratowala mnie kontaktem do Pana Marka:), i ze swojej strony poprosila Go o pomoc. nie odmowil, mimo ze dzis mial w ogole wolny dzien:)

Posted

[quote name='wilczka']u nas ruszyly akcje szkoly
[url]http://www.dogomania.pl/threads/196834-Na-psy-z-dymin-akcje-w-szkolach-kielce[/url]
w ramach przypomnienia,no i zapraszamy oczywiscie[/QUOTE]
Wlasciwie to moze w tym watku bedziemy wpisywac rowniez osoby chetne np do odwiedzenia jakies firmy czy cos w tym stylu ?
Szkoly szkolami ale mozna tez szukac jakis firm ktore sie dolacza

Posted

[quote name='eve-w']dobra, nie ważne kto, ważne że sunia bezpiecznie czeka na zabieg :)
Wątek poprosze! bo tu bałagan i nie można odnaleźć informacji o suńce.[/QUOTE]
Prosz;)
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/196999-Male%C5%84ka-%C5%BBabka-z-kieleckiej-mordowni-Dyminy-szuka-najlepszego-domu[/URL]!
i niesmialo prosze o pomoc w znalezieniu domku dla łobuziary

edit: to moje sunia:), Li1 - zalozysz łaciatej?

Posted

[quote name='Marzycielka']O matko dajcie sobie spokój bo mnie krew zalewa.

Ja proszę moda o usunięcie postów nie związanych ze sprawą Dymin!!!!
To jest jakaś kpina![/QUOTE]

no coooty.. a gdzie będą swoje brudy prać jeśli nie na wątku :angryy:
kuźwa... po prostu żenada!!!!!

[quote name='Linssi'][B]Link do wydarzenia na FB dot. zbiorki darow dla Dymin. ROZSYLAJCIE DO ZNAJOMYCH!![/B]

[URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=178499065497626&num_event_invites=0[/URL][/QUOTE]

[B]BŁAGAM, NIECH KTOŚ ZAMIEŚCI NA FACEBOOKU [/B](bo ja kompletnie się nie orientuje tam), że w piątek z Krakowa rusza auto do Kielc z kilkoma budami, no i może jak by ktoś chciał pomóc Dyminom, to może do nas na Floriańską dostarczyć dary dla schroniska w Kielcach!!!

Posted

no i gdyby ktos chciał wspomóc transport darów z Krakowa do Kielc to też bardzo proszę:(

Asior - dzięki!:):):) normalnie poproszę prezia naszego miasta coby ci pomnik kolejny postawił!:)

Posted

BARDZO BARDZO PROSIMY O ZRZUTĘ NA BENZYNĘ I TRANSPORT

Pani Magda (ta co drukowała ulotki na manife), z własnych pieniędzy chce płacić za transport (300 zł, bo to normalnie duże dostawcze auto) plus ze 150 na benzynę....
KTOŚ MOŻE WSPOMÓC?????

KOLEJNA SPRAWA, czy ktoś będzie łaskaw pomóc Andzi w ogłoszeniach tych kieleckich psów?? Ona już nie wie gdzie se ręce wsadzić :roll:

Posted

[quote name='Pies Wolny']Wow, Asior, a co to za nowy Hary Potter :evil_lol: wskoczył Ci do awatara ? Fajna kapelusza :razz:

Jutro ja pochodzę z kapeluszem , może co trafię, jak trafię ....... to oddam.[/QUOTE]

moja młodsza latorośl..