andzia69 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 nie nadążam więc zacznę od końca...co do szkolenia to: czyli reasumując: z dogo: EwelinkaM Divia Linssi Wilczka Jagoda111 Backbone Agack222 [SIZE=1]moja skromna osoba[/SIZE] osoby z zewnątrz: Marcin Ś+żona Edyta B+ prawdopodobnie jej siostra Paulina L. [SIZE=1][/SIZE] jeśli kogoś pominęłam to krzyczeć! ....................... Sunia czarna ucieknięta - dalej krąży w tamtym rejonie - stacja paliw/ok. Lidla/hotelu dzisiaj zostawiłam jej w jednym miejscu jedzenie...zobaczymy czy miska będzie pusta:( a teraz wracam do czytania, bo znowu napłodziliście ileś tam stron - pewnie nie bardzo na temat... Quote
jogi Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 czy już wiadomo co jedzie do mojej teściowej? Quote
Eruane Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='eve-w']Zajęcia z behawioryzmu będzie prowadził rodowodowy (papierowy) behawiorysta (Warszawa) Kurs jest bezpłatny Osoby nieletnie mogą brać w nim udział. (prace w schronisku wykonywane są wtedy pod nadzorem osób pełnoletnich).[/QUOTE] Behawiorystę mamy na miejscu. Szkoda było sprowadzać z Warszawy. Quote
Eruane Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='andzia69']nie nadążam więc zacznę od końca...co do szkolenia to: czyli reasumując: z dogo: EwelinkaM Divia Linssi Wilczka Jagoda111 Backbone Agack222 [SIZE=1]moja skromna osoba[/SIZE] osoby z zewnątrz: Marcin Ś+żona Edyta B+ prawdopodobnie jej siostra Paulina L. jeśli kogoś pominęłam to krzyczeć! [/QUOTE] Krzyczę!!! Napisałam na priva do Ewab, więc jeszcze tu napiszę - dołącz 3-osobowa ekipę (w tym ja) z psiej szkoły Banderia. Na priva więcej napiszę. Quote
wilczka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 a kto to taki?znaczy nie behawiorysta tylko kto w kielcowku ma papiery? Quote
Potter Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='medar']A czy nie jest tak, że gdyby nie pomoc i działania Fundacji Emir, wolontariusze oraz przedstawiciele lokalnych organizacji , nadal staliby z transparentami przed UM lub schronem - nie mogąc wejść do środka? Czy nie dzięki Emirowi władze w końcu podjęły rozmowy?[/QUOTE] [B]W trakcie manifestacji [/B]zostaliśmy zaproszeni na rozmowę z zastępcą prezydenta Kielc, Tadeuszem Sayorem. W obecności mojej, Pani Agnieszki Chrzanowskiej, reprezentantki krakowskich artystów, Pani Magdy Hejdy, autorki programu TVP Kraków "Kundel bury i kocury", oraz przedstawicieli mediów Sayor oświadczył, iż: - [B]zaprasza nas jutro na szczegółowe rozmowy, - do schroniska możemy wejść choćby od następnego dnia (czyli od 18 listopada)[/B]. [B]Mamy to nagrane.[/B] Kiedy następnego dnia, 18 listopada, pojawiliśmy się (SOZ, ŚTOZ, TOZ i Viva!) w UM na obiecane rozmowy poraziła nas informacja o zlikwidowaniu schroniska. Urząd był również tak zdumiony i skonfundowany, ze poprosił o przełożenie rozmów na drugi dzień, zasłaniając się brakiem czasu, itp. Jest takie świetne przysłowie: "Panie Boże, uchroń mnie od przyjaciół, a z wrogami sobie sam poradzę." Quote
Ancyk Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101123/POWIAT0104/261225271[/URL] w komentarzach proszą o jakies informacje o psiakach do adopcj. Quote
wilczka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 ANDZIU prosze dopisz monike p,tez chce sie doksztalcic Quote
Marzycielka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='ewab']ZAPRASZAMY NA SZKOLENIE WOLONTARIUSZY, KTÓRE ODBĘDZIE SIĘ DN. 27.11. (sobota) o godz. 9.00 przy ul. Świętojańskiej 11 Szkolenie będzie obejmowało takie zagadnienia jak: 1.Pierwsza pomoc zwierzętom poszkodowanym w wypadkach, pogryzionym, chorym (szkolenie przeprowadza lekarz weterynarii) (ok. 2 godz) 2. Wolnotariat / Interwencje - sprzęt do interwencji, interwencje w terenie, interwencje w schronisku, podstawowe zasady w schronisku dla zwierząt (ok. 2 godz) 3. Behawioryzm zwierząt - problematyka zachowania zwierząt w schronisku oraz poza nim (ok. 2 godz) Proszę o wpisywanie się na listę i kontakt na pw. Szkolenie będzie przeprowadzone przy współpracy Fundacji Azylu pod Psim Aniołem:lol:.[/QUOTE] Cholerka a jak ktoś czyli ja nie mogę być na tym szkoleniu to w jaki inny sposób mogę zostać wolontariuszem? Dodam , że mogę pomóc również przy psach agresywnych bo mam doświadczenie i przez pół roku asystowałam lek wet. A co z tymi rozmowami dzisiaj? Wiadomo już coś? Quote
DuDziaczek Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='andzia69']nie nadążam więc zacznę od końca...co do szkolenia to: czyli reasumując: z dogo: EwelinkaM Divia Linssi Wilczka Jagoda111 Backbone Agack222 [SIZE=1]moja skromna osoba[/SIZE] osoby z zewnątrz: Marcin Ś+żona Edyta B+ prawdopodobnie jej siostra Paulina L. jeśli kogoś pominęłam to krzyczeć![/QUOTE] ja juz pisałam ewab na pw ;) ale napisze jeszcze tu. Oczywiście ja :evil_lol: i dopisać proszę Łukasza Ł. z poza dogo ;) Quote
Kashdog Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Do szkolenia można dopisać jeszcze mnie i Zate :) Bo osoby niepełnoletnie także mogą w tym uczestniczyć, tak ? Quote
eneda Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Dzisiaj przeżyłam[SIZE=3] [B]traume !!![/B][/SIZE] :placz::placz::placz: Wchodzę rano do kociarni, a tam maluszek 2 miesięczny leży przy kaloryferze, wyglądał jak nieżywy!! :shake: Podniosłam go szybko, był zimny, nie przytomny. :-( Pobiegłam z nim i pracownik pojechał do jednej z lecznic....byłam pewna, że wróci bez kota, bo jego stan był tragiczny. Wraca po chwili i mówi, ze dyr nie zgodził się na leczenie zwierząt poza schronem, zadzwonili po schroniskowego "weta". Trwało to pół godziny, pół godziny dłuższych cierpień.:mad: Kot był zimniutki i siny...:placz: Przyjechał duda, zobaczył go i stwierdził, że poda mu nospe. :diabloti::diabloti::diabloti: Kot się dusił, każdy jego oddech to był niesamowity wysiłek, bardzo się męczył [modliłam się, aby już ten oddech był jego ostatnim, aby odszedł sam....bo wiedziałam, że jest to kot nie do odratowania]. W końcu poprosiłam dude o morbital.:-(:-(:-( Więc postanowił zważyć kota i wtedy ogarnął mnie szał :angryy: [B] Chwycił to cierpiące, maleńkie ciałko za ogon i uderzył głową o wagę!!!![/B] Była u wielu różnych lekarzy, również wiejskich, ale nawet zwłok tak nie rzucano !!!!!!!!!!!!! :angryy: Wyszłam do uśpienia. Potem powiedziałam, że warto mu zrobić sekcję, zobaczyć co się stało, przede wszystkim sprawdzić, czy pozostałe koty mogą być zagrożone. Duda powiedział, ze ok. Powiedziałam mu wcześniej o fivie, ale jakby słyszał pierwszy raz taką chorobę.:angryy: Po 5 min duda wyszedł z zakrwawionymi nożyczkami i stwierdził z uśmiechem, że kot się zatruł, bo miał powiększony woreczek żółciowy.:angryy::angryy::angryy: Poryczałam się i to solidnie, pracownicy tego nie zrozumieli. Potem rycząc obejrzałam się jak zdolnej pracownicy wyskoczył kot z rąk i przeskoczył przez mur uciekając do lasu.:angryy: Drugiego kota powiedziałam, że ja przyniosę, był dzikawy, wszyscy się go bali. W końcu 3 pracowników i duda stali nade mną i nie wierzyli, jak ja łapę tego kota. Dostał wethmint i znowu duda spsikał go frontlainem 10 cm od skóry, po czym psiknął mu to do oczu, wtedy kot wgryzł się w mój palec. Zacisnęłam zęby i nic nie pokazałam, bo cholera wie co im przyjdzie do łba. Jestem wstrząśnięta. Kota mam jutro zabrać na sekcję. Quote
xxxx52 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 jak to uderzyl uderzyl kotka glowa o wage????????????????????????:placz::placz:co to za rzeznicy sa??????????????:mad::mad::mad::mad::mad::mad::angryy:? moze kotek mial zapalenie pluc????????????stad ta sinosc,gdyz kotki zaziebione nie umieja oddychac przez nos. Quote
Marzycielka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='eneda']Dzisiaj przeżyłam[SIZE=3] [B]traume !!![/B][/SIZE] :placz::placz::placz: Wchodzę rano do kociarni, a tam maluszek 2 miesięczny leży przy kaloryferze, wyglądał jak nieżywy!! :shake: Podniosłam go szybko, był zimny, nie przytomny. :-( Pobiegłam z nim i pracownik pojechał do jednej z lecznic....byłam pewna, że wróci bez kota, bo jego stan był tragiczny. Wraca po chwili i mówi, ze dyr nie zgodził się na leczenie zwierząt poza schronem, zadzwonili po schroniskowego "weta". Trwało to pół godziny, pół godziny dłuższych cierpień.:mad: Kot był zimniutki i siny...:placz: Przyjechał duda, zobaczył go i stwierdził, że poda mu nospe. :diabloti::diabloti::diabloti: Kot się dusił, każdy jego oddech to był niesamowity wysiłek, bardzo się męczył [modliłam się, aby już ten oddech był jego ostatnim, aby odszedł sam....bo wiedziałam, że jest to kot nie do odratowania]. W końcu poprosiłam dude o morbital.:-(:-(:-( Więc postanowił zważyć kota i wtedy ogarnął mnie szał :angryy: [B]Chwycił to cierpiące, maleńkie ciałko za ogon i uderzył głową o wagę!!!![/B] Była u wielu różnych lekarzy, również wiejskich, ale nawet zwłok tak nie rzucano !!!!!!!!!!!!! :angryy: Wyszłam do uśpienia. Potem powiedziałam, że warto mu zrobić sekcję, zobaczyć co się stało, przede wszystkim sprawdzić, czy pozostałe koty mogą być zagrożone. Duda powiedział, ze ok. Powiedziałam mu wcześniej o fivie, ale jakby słyszał pierwszy raz taką chorobę.:angryy: Po 5 min duda wyszedł z zakrwawionymi nożyczkami i stwierdził z uśmiechem, że kot się zatruł, bo miał powiększony woreczek żółciowy.:angryy::angryy::angryy: Poryczałam się i to solidnie, pracownicy tego nie zrozumieli. Potem rycząc obejrzałam się jak zdolnej pracownicy wyskoczył kot z rąk i przeskoczył przez mur uciekając do lasu.:angryy: Drugiego kota powiedziałam, że ja przyniosę, był dzikawy, wszyscy się go bali. W końcu 3 pracowników i duda stali nade mną i nie wierzyli, jak ja łapę tego kota. Dostał wethmint i znowu duda spsikał go frontlainem 10 cm od skóry, po czym psiknął mu to do oczu, wtedy kot wgryzł się w mój palec. Zacisnęłam zęby i nic nie pokazałam, bo cholera wie co im przyjdzie do łba. Jestem wstrząśnięta. Kota mam jutro zabrać na sekcję.[/QUOTE] No makabra!! Ale dlaczego oni tam jeszcze są??? Dlaczego nie wiemy nic o waszych dzisiejszych rozmowach?? Przecież się nic nie zmienia!!! Quote
Charly Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 ja mam nadzieję, ze ten kot dostał wczesniej narkozę, a potem dopiero morbital..... Quote
eneda Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Duda [bo dla mnie to ani pan, ani dr] ze stołu zdjął kota trzymając tylko za ogon, kot był nieprzytomny więc był w pozycji głową do dołu. Wtedy nią pieprznął mocno o wagę, bo nie miał nad nią kontroli. Ja widząc to, że bierze go za ogon podbiegłam z krzykiem, ale rzucenie kota na wagę ze stołu trwało kilka sek. Dzisiaj się wszyscy pakowali. Nie wiem ile mają być i nie wiem co na rozmowach. Wiem, że takie mendy nie powinni chodzic po ziemi Quote
Marzycielka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='eneda']Duda [bo dla mnie to ani pan, ani dr] ze stołu zdjął kota trzymając tylko za ogon, kot był nieprzytomny więc był w pozycji głową do dołu. Wtedy nią pieprznął mocno o wagę, bo nie miał nad nią kontroli. Ja widząc to, że bierze go za ogon podbiegłam z krzykiem, ale rzucenie kota na wagę ze stołu trwało kilka sek. Dzisiaj się wszyscy pakowali. Nie wiem ile mają być i nie wiem co na rozmowach. Wiem, że takie mendy nie powinni chodzic po ziemi[/QUOTE] Dokładnie!!! Mam nadzieję, że szybko stamtąd wylecą!!! Quote
eneda Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Psa z boksu agresywnych wreszcie dziś przeniosłam do bosku. Mam pytanie, czy sunia biała łaciata ciężarna, którą do wawy dostarczyła pani z Elbląga jest już po sterylce?? Quote
Jaaga Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jesli wyniosą się pracownicy, to lekarz również? Czy ten sadysta dalej bedzie "leczył" schroniskowe zwierzaki? Zgroza. Eneda wspołczuje przezyć. Nie wiem, czy psychicznie wytrzymałabym. Quote
GoniaP Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='eneda'] (...) Dostał wethmint i znowu duda spsikał go frontlainem 10 cm od skóry, po czym psiknął mu to do oczu, wtedy kot wgryzł się w mój palec. Zacisnęłam zęby i nic nie pokazałam, bo cholera wie co im przyjdzie do łba. (...) [/QUOTE] Czy masz chociaż szczepienia p.ko tężcowi??? Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Eneda współczuję bardzo...to musiał być koszmar...tyle dobrego, że się pakują...ale wiecie co...jedno mnie strasznie dziwi..taki rozgłos..tyle hałasu a oni dalej jakby nic się nie działo...zamiast na koniec okazać chociaż trochę współczucia..chociaz o czym ja marzę..no może nie współczucia , ale sama nawet nie wiem czego...zdenerwowałam się znowu...Boshe...mordercy!!! Quote
li1 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='eneda']Psa z boksu agresywnych wreszcie dziś przeniosłam do bosku. Mam pytanie, czy sunia biała łaciata ciężarna, którą do wawy dostarczyła pani z Elbląga jest już po sterylce??[/QUOTE] Jutro ma miec sterylke. Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Tego psa co tak machał ogonkiem wtedy???Czy tam jeszcze był jakiś inny pies w innym boksie?? Quote
Recommended Posts