Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewab']agack222, wilczka dziękuję. Wpisuję Was na listę. Myślę, że urzędnicy też dzisiaj zostali zaskoczeni rozwojem sytuacji. Być może dlatego doszli do wniosku, że dziś godz. 13.oo to był termin nie potwierdzony.[/QUOTE]
dopisz tez backbone (wiem, ze tez jest chetny i chyba sie nie obrazi, ze mowie w jego imieniu :))
Zglosi sie pare osob, podzieli sie obowiazkami kazdego i powoli bedzie z gorki..:) przynajmniej mam taka nadzieje..
A dziekowac nie ma za co, na szczescie dla niektorych pomoc zwierzetom to sama przyjemnosc....;x zdecydowanej mniejszosci, ale to zawsze cos..

Posted

[quote name='gagata']Wypowiadam sie tutaj jako osoba prywatna czyli gagata a nie jako wolontariusz Fuindacji Emir:
Jesteście wszyscy wściekli,ok, ale powiedzcie : O co? O to,że zamknięto schron ,czy o to, że bez porozumienia z Wami?
Przeciez schron trzeba było zamknąc tak czy inaczej, bo każdy pies, który tam trafiał, na dzień dobry był częstowany nosówką....To fajniejsza śmierć niż z głodu i chłodu?
Sami tu pisaliscie,że wątek jest czytany....Naprawde uważacie, że to dobre miejsce na pisanie o konkretnych planach?
A jak mozna porozumieć się z Wami, skoro sami sie nie mozecie porozumieć miedzy sobą?
Awanturujecie sie teraz,grozicie , ale po co? Nie lepiej poczekac jeszcze trochę na oficjalny komunikat Fundacji, który przecież w końcu będzie....Albo zacząć sie rozgladać za miejscami dla tych psów? Im wiecej psów zostanie w Polsce, tym mniej Li1 bedzie miała do sprawdzania w Europie....[/QUOTE]

Gagato - Iwona cokolwiek nie na temat. Wybacz, ale albo ktoś nie wie co pisze, albo robi sobie test .... m.in. na mnie. Odpowiem bez testu ... jestem wściekły - masz szczepionkę ?
Jeśli schronisko jest zamknięte, a wiemy już , że tak. Wycofano nr rejestrowy to znaczy, że w tym miejscu schroniska [B]więcej nie będzie.[/B] Nowego w Kielcach także nie. Od dziś już PUK-nięci mogą robić co chcą i robią. Policja szuka wykradzionego kota ze schroniska !!! ????. Pasztetówa bawi się w Stokłosę :crazyeye::crazyeye::crazyeye: - kto jej odwagi dodał ??? To do tej tragikomedii z kotem w tle potrzebny był Emir ?
W sprawie czytania wątku proszę jednak o odrobinę szacunku, jeśli nie do mnie to do innych. Czy Ty myślisz naprawdę, że ludzie których zawodem, codziennym zajęciem jest robienie polityki, robienie ludzi w bambusa, obracanie z prawa na lewo i bardziej lewo, a jak kto chce to i w prawo, mogą się czegoś np z moich postów dowiedzieć, czegoś czego nie zaplanowali, czegoś na co nie będą mieli gotowej odpowiedzi lub rozwiązania ?. Tylko od ich tak lub nie zależy co będzie dalej. Wniosek o likwidację to można było sobie składać po, [B]..... po zabraniu z Dymin psów nigdy przed[/B] [B]!!![/B] [B]Bo chyba dalej o psy tu chodzi ....[/B]
Nie chcę więcej czytać o teoriach spiskowych typu widzą, czytają. Tego co nie trzeba ja też nie piszę, a miałbym co.
Ostanie pytanie uważasz, że to posunięcie nie powinno być uzgodnione ? Ja uważam, że jak najbardziej tak. Powodów ważnych jest wiele, strategicznych, również dla Emira jeszcze więcej.
I jeszcze ten marny wist macie czekać. Na co ? na program niby z jutra - już z nie jutro, a w poniedziałek, a może jeszcze kiedy indziej.
Iwona .... Ty wiesz co.
Pozdrawiam i ..... nie chcę gadać , jestem zbyt ......

Posted

[quote name='gagata']Oczywiście,że rozumiem ludzka gorycz - inaczej bym tutaj nie zabierała teraz głosu.... Ale dlaczego dla wiekszosci liczy sie ludzka gorycz a nie skuteczność działania?
Przeciez tych manif, artykułów mogło byc jeszcze wiele ...ale czy przybyłoby od tego jedzenia kieleckim psom?
Czy naprawdę tak trudno poczekać na oficjalny komunikat?[/QUOTE]

Jesli ja recze swoja glowa za zbiorke pieniedzy na wlasciwy cel, i poswiecam na to mnostwo czasu, a organizacja, ktora o tym wie, mnie nie uprzedza, ze jej kierunek dzialan i cel jest inny, to ja trace te glowe i wiarygodnosc, a organizacja dla mnie jest skonczona.

Jesli od manif, artykulow nie przybedzie jedzenia dla psow, to od dzisiaj nie powinien sie pojawic zaden apel na stronie EMIR-a.

Posted

Jestem oburzona postepowaniem Emira:angryy::shake:, miałam przeczucie dobre jednak , aby im nie ufać ...........czy Wam rzeczywiście chodzi o dobro zwierząt - śmiem twierdzić ,ze nie bardzo . :shake:...Nie traktuje się tak ludzi , pokory nie macie za grosz - sądząc , po aroganckich wypowiedziach...........

Posted

[quote name='Pies Wolny']
Jeśli schronisko jest zamknięte, a wiemy już , że tak. Wycofano nr rejestrowy to znaczy, że w tym miejscu schroniska [B]więcej nie będzie.[/QUOTE] Dlaczego tak twierdzisz?

Posted

gagata-jezeli Emir bedzie adoptowala psy zagranice ,to wybacz zebym zabierala tak duzej organizacji prace.Kto adoptuje to musi sam kontrolowac.
gagata-a poniewaz jestes przy" korycie,"to powiedz co sie stanie z psami bezdomnymi pozbawianymi dachu nad glowa,walesajacymi sie ,chorymi,matkami z dziecmi,zaciazonymi,szczeniakami ,seniorami ?ida mrozy.czy Emir bedzie wszystkie zabieral do siebie czy bedzie podrzucal jak kukulka do innych przepelnionych schronisk?
Dlaczego schronisko zamknieto?
Dlaczego nie zmieniono tylko szefostwa?
Komu to zalezy na zwierzetach , komu zalezy na prestizu?
Biedne sa tylko te biedne nikomu niechciane psy i koty1

Posted

za duzo tego ostatnimi czasy,rozumiem i popieram wasza wscieklosc ale musimy dac na luz,i tak nie mozemy juz nic zrobic.boje sie tylko ze jak jutro pojedziecie na rozmowe to uslyszycie oficjalnie ze nie ma juz o czym rozmawiac bo schronu nie ma i mozemy ich w dupe pocalowac...zastanawiam sie jak emir chce sam zaopiekowac sie naszymi psami,przeciesz ich schron tez przepelniony...nie miesci mi sie w glowie

Posted

[quote name='gagata']Wypowiadam sie tutaj jako osoba prywatna czyli gagata a nie jako wolontariusz Fuindacji Emir:
Jesteście wszyscy wściekli,ok, ale powiedzcie : O co? O to,że zamknięto schron ,czy o to, że bez porozumienia z Wami?[/QUOTE]

O to, że Kielce obecnie nie mają żadnego schroniska. Schronisko nie zostało przejęte, ale zlikwidowane. Do adopcji są nie tylko psy w schronisku, ale dużo większa ilość psów poza schroniskiem, a idzie zima. Kto się nimi zajmie? Gdzie się je umieści? Wszyscy zajmują sięsprawą schroniska, zapominając nie raz, że w domach tymczasowych, hotelach, lecznicach i na ulicach jest masa zwierząt - psów i kotów, które czekaja na adopcję. Nie podołamy w zimie w tej sytuacji bez schroniska. Organizacje z Kielc poszły na rozmowę do UM bez jakiejkowiek wiedzy o zaistniałej sytuacji zw. z likwidacją schroniska. Piszesz o tym, że organizacje nie umieją się dogadać między sobą - bywa różnie. Ale w tym wypadku, poszły do urzędu wszystkie, stojąc po tej samej stronie, oprócz Emira. Nadal wszyscy czekamy na wyjaśnienia i na informację, jaki jest tak naprawdę plan w związku z bezdomnymi zwierzętami w Kielcach. Bo becnie nikt z nas nie wie, na czym stoi i jakie działania należy podjąć.

Posted

Em- ...nie wiem, czy sam Emir jest w stanie wyadoptować te psy, wiem, że musi.... Uważasz,że kasza z wodą co trzeci dzień i nosówka to było wyjście dla tych psów i tych, które przed zimą by tam trafiły?
Przecież nikt nikogo nie olewa...Domagacie się informacji na Dogomanii..Na to trzeba poczekać, bo to jest powazna sprawa .
O demonstracji słyszałam, oczywiście, nawet rozważałam mozliwość wzięcia w niej udziału. Na stronie Emira o niej nie było, bo to nieduże forum a i cel manify jakby nie do konca przygotowany....
I wraca moje pytanie: Cjodzi o psy czy o urażone ego? A co z kotami?

Posted

[quote name='GoniaP']Dlaczego tak twierdzisz?[/QUOTE]

Gonia!
Ano dlatego,że nowe pozwolenie musi być zgodne z przepisami m.innymi odległość 150m od zabudowań - a ktoś pisał wcześniej,ze aktualnie jest ok.80 m!!!!!!
Trzeba wcześniej o wszystkim pomyśleć,zanim się chce "zabłysnąć"!!

Posted

[quote name='waldi481']ja chciałabym mimo wszystko wierzyć,że chodzi o dobro psów
E/W[/QUOTE]

ja też bardzo chcę wierzyć, ze chodzi o dobro psów....ze to wszystko to w trosce o nie...

ja bym poczekała z wszystkimi komentarzami do wyniku jutrzejszych rozmów - mam nadzieję owocnych...

na tą chwilę najważniejsze jest zadbanie o te bidoki, które są w schronisku...jutro jakaś organizacja (nie wiem, która) ma dostarczyć karmę, która pod nadzorem, mam nadzieję, nas tu obecnych będzie codziennie dzielona między te psie nieszczęścia...

zamknięcie schronu może i było koniecznością...tylko czemu tyle w tym wszystkim niedomówień, domysłów, podejrzeń, oskarżeń???? oby to jednak skończyło się dobrze dla zwierząt...bo inaczej wycofuję się z tego wszystkiego:shake:...czuję się źle,z tym że być może dałam się zmanipulować, ze uwierzyłam, ze zaufałam, że przecież nam wszystkim chodziło o poprawę warunkow...moja intuicja prawie nigdy mnie nie zawiodła...prawie....:-(

nie skaczmy sobie w tej chwili do gardeł, oni czytają i pewnie mają niezły ubaw i jeszcze dostają pomysły co mogą i w jaki sposób...mleko się wylało...teraz myślmy wszyscy jak pomóc tym zwierzakom, które tam są...i tym, które będą wyrzucane jak ta sunia z maluchami pod samiuśkim schronem

wracajac do sytuacji z kotem...przecież można było powiedzieć, ze kot spanikowany uciekł...skad policja wiedziała w jakiej lecznicy jest kot? przecież teraz ci weci nie będą chcieli mieć nic wspólnego z jakimkolwiek zwierzakiem ze schronu nic wspólnego:-(

Posted

miałam sie nie wypowiadac....

[quote name='xxxx52']gagata-jezeli Emir bedzie adoptowala psy zagranice ,to wybacz zebym zabierala tak duzej organizacji prace.Kto adoptuje to musi sam kontrolowac.
gagata-a poniewaz jestes przy" korycie,"to powiedz co sie stanie z psami bezdomnymi pozbawianymi dachu nad glowa,walesajacymi sie ,chorymi,matkami z dziecmi,zaciazonymi,szczeniakami ,seniorami ?ida mrozy.czy Emir bedzie wszystkie zabieral do siebie czy bedzie podrzucal jak kukulka do innych przepelnionych schronisk?
1[/QUOTE]

te bezdomniaki, "ochlapy" ostana sie kieleckim wolontariuszom i fundacjom...a dyminy teraz medialne...istna zyla zlota

probuje rozgryzc o co chodzi w tym wszystkim, o kase, o slawe, o poklask no bo napewno nie o psy.

Posted

[quote name='gagata'] Uważasz,że kasza z wodą co trzeci dzień i nosówka to było wyjście dla tych psów i tych, które przed zimą by tam trafiły?
Przecież nikt nikogo nie olewa...Domagacie się informacji na Dogomanii..Na to trzeba poczekać, bo to jest powazna sprawa .
[/QUOTE]

Uważam, że gdyby schronisko nie zostało zamknięte a przekazane organizacjom Kieleckim byłoby naprawdę super.

Na informacje na dogomani może i trzeba czekać skoro to takie tajne wszystko, nie mówię nie. Ale organizacje kieleckie powinny dużo wcześniej o tym wiedzieć...

Posted

[quote name='waldi481']dla mnie osobiście jedna korzyść-nie wspomogę żadnej fundacji.nie można ufać!a bez zaufania nie ma niczego.
Pa
ela[/quote]

idem dito.

Posted

Czy ktoś udzialał jakiegokolwiek wywiadu dla Interwencji? Bo obstawiam, że produkuje się tam ta organizacja, która wszystko robi super i najlepiej - EMIR.

Posted

szkoda słów , przykro mi :-(:shake:, jednak nie wszystkim chodzi o to samo ................- gorzkie takie zwycięstwo - utknęłło by mi w gardle - ..............

Posted

Psie Wolny...Mogę miec tylko nadzieję,że nie masz racji....
Z drugiej strony, te wszystkie bezdomniaki z postów xxxx52 i chity trafiłyby do Dymin....Kto zna dobrą metodę na usunięcie grasujacej tam od lat nosówkowej zarazy w działającym schronie?

Ech, żałuję,że się odezwałam...

Posted

[quote name='epe']Gonia!
Ano dlatego,że nowe pozwolenie musi być zgodne z przepisami m.innymi odległość 150m od zabudowań - a ktoś pisał wcześniej,ze aktualnie jest ok.80 m!!!!!!
Trzeba wcześniej o wszystkim pomyśleć,zanim się chce "zabłysnąć"!![/QUOTE]No właśnie mnie chodziło o to, że "KTOŚ" pisał.... Nie byłam w schronie, ale ono ponoć sąsiaduje z IW, drogą i lasem. UM ma wybór, albo wydać miliony na nowy schron w innej lokalizacji, albo przystosować za mniej stary, bo przecież z obowiązków narzuconych przez UoZ nie został. I zaznaczam, że wypowiadam się jako osoba prywatna.

Posted

jest zawsze kolo ratunkowe,skoro emir zaopiekuje sie psami z dymin,a schronu jako tako nie bedzie wiec (mam nadzieje ze z wasza pomoca)otworzy sie przytulisko,napewno nie wcisnie sie tam tyle psiakow co do schrony,trzeba bedzie wybrac mniejsze zlo,odmuwic pomocy psom z poza kielc a zajac sie tylko naszymi.no bo jaka inna alternatywa?lepiej pomoc garstce ale tylko naszych kieleckich niz zadnemu...

Posted

[quote name='gagata']Em- ...nie wiem, czy sam Emir jest w stanie wyadoptować te psy, wiem, że musi.... [COLOR=Red]Podobno potrafi, taka decyzje sam podjal....[/COLOR] Uważasz,że kasza z wodą co trzeci dzień i nosówka to było wyjście dla tych psów i tych, które przed zimą by tam trafiły? [COLOR=Red]Nie, uwazam, ze wyjsciem bylo, ze od jutra wejda tam organizacje kieleckie. Czytalas moze o tym?[/COLOR]
Przecież nikt nikogo nie olewa...Domagacie się informacji na Dogomanii..Na to trzeba poczekać, bo to jest powazna sprawa . [COLOR=Red]Naprawde? Dobrze wiedziec, ze przez miesiac bylam zajeta niepowaznie.[/COLOR]
O demonstracji słyszałam, oczywiście, nawet rozważałam mozliwość wzięcia w niej udziału. Na stronie Emira o niej nie było, bo to nieduże forum a i cel manify jakby nie do konca przygotowany.... [COLOR=Red]????? [/COLOR][COLOR=Red]To jest tak, jak sie ufa Emirowi. Coraz bardziej widoczne.[/COLOR]
I wraca moje pytanie: Cjodzi o psy czy o urażone ego? A co z kotami?[/QUOTE] [COLOR=Red]Ktos tu przywolal slow 'prestiż'...Dzisiaj pojawil sie EMIR. Kompletnie bez porozumienia z psami :-).
[/COLOR]

Posted

[quote name='gagata']Psie Wolny...Mogę miec tylko nadzieję,że nie masz racji....
Z drugiej strony, te wszystkie bezdomniaki z postów xxxx52 i chity trafiłyby do Dymin....Kto zna dobrą metodę na usunięcie grasujacej tam od lat nosówkowej zarazy w działającym schronie?

Ech, żałuję,że się odezwałam...[/QUOTE]

gagato nie chce sie wdawac w dyskusje bo ja rowniez zaluje ze sie odezwalam, czekam na rozwiazanie oficjalne emira i tyle, chodzilo mi o to ze te bezdomniaki trafilyby do dymin pod protekcja juz kieleckich organizacji;)
tymczasem mam nadzieje ze sie wszystko wyjasni i nei bedziemy musieli snuc tych wszytskich teorii.

Posted

[quote name='GoniaP']No właśnie mnie chodziło o to, że "KTOŚ" pisał.... Nie byłam w schronie, ale ono ponoć sąsiaduje z IW, drogą i lasem. UM ma wybór, albo wydać miliony na nowy schron w innej lokalizacji, albo przystosować za mniej stary, bo przecież z obowiązków narzuconych przez UoZ nie został. I zaznaczam, że wypowiadam się jako osoba prywatna.[/QUOTE]

Gonia!
Napisał to Pies Wolny,a on jest dobrze zorientowany w przepisach.
Oby mylił się co do tych nowopowstałych zabudowań koło schronu! Bo decyzja o zamknięciu sama w sobie złym pomysłem nie jest - [B]pod warunkiem,że będzie można go ponownie otworzyć,[/B]po niezbędnych pracach!

Posted

To teraz ja:
Nie było mnie chwilke, a było tyle komentarzy..mam nadzieję, ze nie swoim postem zdecydowałam o jakże bardzo drażliwej dyskusji..nie swoim postem i pytaniami..
Ale powtórzę
do nie wiem wolontariuszki bądź nie wiem kogo w fundacji Emir..go coś tam(przepraszam zapomniałam..wybacz, nie jest to ironią, nie o to tu chodzi dzisiaj)1)Po raz kolejny jakim prawem Emir uczestniczył w negocjacjach na temat schronu?//zeby się pokazać????
2)Prosze mi powiedzieć , że Emir miał kontakt z fundacjami regionalnymi
3)Emir niech się zajmie tym co ma..i nie pisze złośliwie..jak mógł podjąć decyzję co do likwidacji schronu..k..wa nawet na chwilę??
4)kto podjął decyzję o zaniku numeru schronu
5)Jakim prawem nie informuje Emir...zbawienny wolontariuszy co się dzieje, skoro mu dywanik wyścielili
6)gdzie był Emir jak był manifest???czekał na wyścielenie podłoża???
7)wstyd przynosi um kielce jak i fundacje które czerpią korzyści na wolontariuszach
8)może by się ktoś spytał o zdanie osób tu bardzo zaangażowanych albo poprosił o obecnośc w rozmowach, bo one wiedzą wiele więcej niż fundacje..macie info tylko od nich
9)fundacje jakby działały razem chciałyby informowac wolontariat, przeciez dla Was jesteśmy
10)Jak tak Nas szanujecie to moim skromnym zdaniem róbcie sami protesty, kłoćcie się między soba a ?Nas nie mieszajcie chyba w WASZE interesy