Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mi też do Huskyego nie podobna, ale lepiej wklejać gdzie się da.
Jaszo, jeśli do schronu do z DG trafią do Chorzowa, czego byśmy nie chcieli.
W razie czego, jestem w DG na miejscu, ejśli się jakoś przydam...

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem. Właśnie wróciłam od Szamci. Adoptowany został ostatni szczeniaczek sunia.
Jeżeli chodzi o schronisko to Dąbrowa Górnicza podobnie jak Będzin mają podpisaną umowę ze schroniskiem w Chorzowie. Zaraz będę próbowła skontaktowac się z panią Agatą, fajnie gdyby ona udzielala bezpośrednich informacji.

Posted

A co z kotami? Czy one mają jakiś termin, bo jak facet nie lubi zwierząt, to je wytruje i po sprawie. Sławnie to przerabiamy w okolicach Radzymina :(
W jakim wieku te koty i czy po sterylkach, odrobaczeniach itd?

Posted

Witam Panią Agatkę (piko112). Myślę, że dostarczy wyczerpujących odpowiedzi, bo ja tylko pośredniczę w całej sprawie. W sobotę rozmawialam z Panią Agatka, która jest całym sercem oddana zwierzętom w każdym tego słowa znaczeniu. Ta gromadka, która teraz czeka na domki to tylko mały procent tego co robi Pani Agata. Na terenie zakładu i nie tylko było wiecej psiaków, którym Agatka znalazła domki w tym tymczasowe, które obecnie stały się DS. Wiem, że jeden z psiaków owczarek został umieszczony niby tylko tymczasowo u jej cioci, która jest w podeszłym wieku. Obecnie stał się dla psiny to DS, ale i tak pani Agatka sprawuje nad nim opieką. Z tego co wiem psiaki , o których mowa w wątku brały udział w akcji adopcyjnej w Silesi Citi Center. Niestety nikt je nie chciał, a zainteresowanie skupiało sie głównie na szczeniakach (ale skąd my to znamy?). W miarę możliwości pani Agatka sterylizowała i kastrowala zwierzaki, ale wszystko to robiła z własnej kieszeni, zatem rozumiecie. O ile wiem te nie były poddane zabiegowi. Z 20 kotów na terenie zakładu pozostało 7, pozostałym pani Agatka i jej mąż (bo też sie angażuje) znaleźli domki. To ludzie naprawdę zaangażowani w pomaganiu zwierzętom. Pomóżmy im też, tym bardziej, że w związku z zaistaniałą sytuacją są bezradni.

Posted

Nic mi nie przychodzi do głowy jak tylko oglaszanie.
Czy wszystkie trzy psy nadają się do mieszkania w bloku?
Czy w związku z tym, że cały czas przebywają na terenie zakladu trzeba by im znaleźć dom w ktorym bybłyby na terenie, w domu z ogrodem, kojcu?

Posted

Jasza napisał(a):
Nic mi nie przychodzi do głowy jak tylko oglaszanie.
Czy wszystkie trzy psy nadają się do mieszkania w bloku?
Czy w związku z tym, że cały czas przebywają na terenie zakladu trzeba by im znaleźć dom w ktorym bybłyby na terenie, w domu z ogrodem, kojcu?

Sunie na pewno nadają sie do mieszkania w bloku. Natomiast Brutus jest większym psem (mniejszym od owczarka niemieckiego) również nadaje się do bloku. Psy przebywały także w pomieszczeniach biurowych i nie było problemu z nimi.
Pozdrawiam

Posted

Może dobrze by było uzbierać pieniążki na sterylizację? Czy orientuje się Pani jaki mniej więcej byłby to koszt? Czasami ludzie chętniej adoptują suczki jak już są wysterylizowane.
Obejrzę jeszcze zdjęcia czy są dobre do zrobienia allegro.

Posted

piko112 napisał(a):
Dziękuję za radę. W takim razie dowiem się o koszt zabiegu i postaram się wysterylizować sunie.
Pozdrawiam

Tu nie chodzi o to aby Pani płaciła znowu sama, może na forum jakoś uzbieramy - pomożemy. Chodzi o koszt żeby było wiadomo ile pieniążków wyczarować.

Posted

Kochani !
Prawdopodobnie Fifi będzie miała domek ;-) Zgłosił sie Pan, który jest bardzo zainteresowany pieskiem. Chce wziąć Fifule do mieszkania w bloku, ponieważ wszystkie nasze pieski są dobrze nastawione do otoczenia, mam nadzieję, że wszystkie pieski znajdą ciepły i dobry domek.
W poniedziałek dowiem o sterylizację Saruni, wtedy może będzie miała większe szanse na adopcję.
Mam nadzieję, że finał sprawy będzie pozytywny.
Pozdrawiam:p

Posted

Super wiadomości :multi::multi::multi:
A fotki kociaków będą? Może im jakieś ogłoszenia trzeba porobić? A bez fotek i choćby podstawowych informacji to trudno.......

Posted

Zdjęcia kotków postaram się jak najszybciej zrobić. Problem polega na tym, że ciężko jest je znaleźć - często biegają po okolicy i całym magazynie. Ich wiek nie przekracza 1 roku. Są bardzo przyjazne dla ludzi i zawsze tłumnie schodzą się do miseczek podczas dawania jedzenia.
Pozdrawiam

Posted

piko112 napisał(a):
Zdjęcia kotków postaram się jak najszybciej zrobić. Problem polega na tym, że ciężko jest je znaleźć - często biegają po okolicy i całym magazynie. Ich wiek nie przekracza 1 roku. Są bardzo przyjazne dla ludzi i zawsze tłumnie schodzą się do miseczek podczas dawania jedzenia.
Pozdrawiam

To cały urok kociaków :lol:

Posted

Pojawiła się iskierka nadziei, ponieważ Fifi znalazła domek. Niestety ta iskierka została przytłoczona tym, że psy muszą jak najszybciej opuścić plac !!!:placz: Nie mają nawet czasu do końca miesiąca ! ! ! Nowy właściciel nakazał jak najszybszego zabrania psów, ponieważ "przeszkadazają mu"! Sytuacja wydaje się nie do uratowania, bo jak w parę dni znaleźć chętnego na 2 pieski....?
Czy można gdzieś znaleźć tymczasowe lokum dla psów? Brutus jest bardzo spokojny i nie sprawia żadnych problemów. Sarunia jest podobna, lubi ludzi, potrzebuje prawdziwego i ciepłego domku.

Dodałem zdjęcia kotków szukających domu. Niestety nie są to wszystkie kociaki, bo większość w czasie robienia zdjęć była poza magazynem. Kotki nie są wysterylizowane i ich wiek nie przekracza 1 roku. Potrzebuja domu "na wczoraj".
Nowy właściciel również nie życzy sobie kotków ani na placu ani na magazynie.
Galeria ze zdjęciami kotków: www.kotkiwpotrzebie.pxd.pl
Proszę o pomoc w tej krytycznej sytuacji.
Pozdrawiam

Posted

Czasu mam nie za dużo, bo około jednego tygodnia. Mam nadzieje, że nowy nabywca nie będzie żądał wcześniejszego usunięcia psiątek. Trzeba walczyć do końca.

Posted

ok, pomogę w ogłoszeniach... tylko czy ktoś by napisał jakiś fajny tekst? ( nie mam niestety zdolności) jak chętnych nie będzie to coś postaram się napisać i tu wstawić.
będziemy walczyć, dzięki za info:)
pozdrawiam

Posted

Brutus
Wiek 4-5 lat
Bardzo dobrze ułożony pies, jest wesołego usposobienia, jest bardzo przyjazny dla ludzi, lubi tulić sie i pieścić do ludzi. Idealnie nadaje się domu jak i na plac wolno biegając. Jest bardzo czujny i sumiennie pilnuje "swojego terenu". Wszystkie polecenia grzecznie wykonuje, jest posłuszny. On przebywał w kojcu, po placu biegał luze, ale także przebywał i spał w pomieszczeniu biurowym. Jest on średniej wielkości - mniejszy od owczarka niemieckiego co widać po zdjęciach.
Brutus posiada książeczkę zdrowia, wszystkie szczepienia, odrobaczenie itp.

Sarunia
Wiek około 1,5 roku.
Bardzo przyjazna, delikatna i wrażliwa sunia, prawdziwa przytulanka. Obecnie jest smutna, ponieważ czuje, że dzieje się coś nie tak, jest bardzo inteligentna i posłuszna, słucha i wykonuje polecenia. Przebywała w kojcu, biegała po placu, ale także przebywała w pomieszczeniach biurowych. Nigdy nie sprawiała kłopotów. Idealnie nadaje się do domu, bloku oraz do kojca/przebywania na dworze.
Sunia posiada książeczkę zdrowia, wszystkie szczepienia, odrobaczenie itp.

Posted

Pieski przygarnialiśmy, ponieważ uwazam, że jeżeli jeden piesek wyżywi sie to drugi też. Udało nam wydać w dobre ręce łącznie 2 sunie - Łezkę i Fifi. Obie trafiły do wspaniałego domu. Łezka jest w Siemianowicach Śląskich, a Fifi jest w Sosnowcu w bloku. Łezka tak odwdzięcza się za otrzymana miłość. Obydwie śpią w łózkach ;-)
Przygarneliśmy dorosłego owczarka niemieckiego i znaleźliśmy dla niego domek. Była to trudna decyzja, ponieważ wiek jego właścicielki wynosi 84 lata. Zaopiekowała się i nim, a my staramy się jej pomagać w miarę możliwości.
Przez to, że dokarmialismy koty bezdomne to mieliśmy ich aż 20! Dla 10 znaleźliśmy nowy dom. Zostało ich 6 w tym 2 są przytulanki, a pozostałe są półdzikie. Koty i kotki nie są sterylizowane ani kastrowane. Też szukają domku.
Mamy jeszce kilka piesków w domach tymczasowych, gdzie okazało sie, że zostały na stałe. Jedna właścicielami są osoby starsze.