henikar Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Na terenie jednego z zakładów w Dąbrowie Górniczej przebywa gromadka zwierząt: wiele kociaków i trzy psy. Do chwili obecnej dla zwierząt to był ich dom. Opiekę nad zwierzętami sprawowało małżeństwo, dostarczając codzienne pożywienie oraz zapewniając całkowitą opiekę weterynaryjną Zwierzęta były co najważniejsze tolerowane przez pracowników tutejszego zakładu. Niestety sytuacja uległa diametralnej zmianie. Zakład został przejęty przez nowego właściciela, który nie toleruje zwierząt i definitywnie kazał je zabrać z terenu zakładu w trybie natychmiastowym. Osoby pełniące opiekę nad zwierzętami są zrozpaczone i bezradne. To bolesne oddawać je do schroniska po tym wszystkim co zwierzaki przeżyły. Fifi i Sara zostały znalezione 1,5 roku temu przy drodze w lesie jako szczenięta. Uratowano im życie, objęto opieką, a zakład stał się ich domem. Potem dołączył do nich błąkający się pies. Psiak nazwany Brutusem podobnie jak suczki został objęty całkowita opieką i zamieszkał wraz z suniami na terenie zakładu. Weterynarz ocenił go na około 5 lat. Z 20 kociąt osoby opiekujące się zwierzakami znalazły domy dla 10 z nich. Pozostałe 10 nadal są na terenie zakładu. Fifi, Sara i Brutus potrzebują pomocy w szukaniu domków, ich czas się kończy. Brutus - pies szukający domu Posiada książeczkę zdrowia, wszystkie szczepienia, odrobaczony. Kolor: czarny podpalany Wiek: ok. 5 lat Przyjazny dla ludzi, szuka domu "na wczoraj", grozi mu schronisko. Fifi - sunia szukająca domu Posiada książeczkę zdrowia, wszystkie szczepienia, odrobaczony. Kolor: mieszaniec, czarny podpalany Mała sunia. Wiek: ok 1,5 roku Sunia znaleziona przy drodze w lesie. Sunia znaleziona przy drodze w lesie. Prawdziwa przytulanka, przyjazna dla ludzi. Sara - sunia szukająca domu Posiada książeczkę zdrowia, wszystkie szczepienia, odrobaczony. Kolor:brązowy podpalany Wiek: ok. 1,5 roku Mała sunia. Sunia znaleziona przy drodze w lesie. Prawdziwa przytulanka, przyjazna dla ludzi. W przypadku nie znalezienia domu grozi im schronisko. Kociaki również szukają domów Kontakt w sprawie adopcji: Agata tel. 698 396 130 e-mail: [email protected] Quote
Jasza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Mam zdjęcia na poczcie tylko nie wyrabiam żeby je wgrać, momencik.... Quote
Jasza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Heniu, przepraszam za opóźnienie, ja mam już dosyć dzisiaj. Tinka umarła...kruszynka z mojego banerka. Co wątek to tragedia. Dla loli nie ma transportu. Ogarniam się, ale chyba za dużo wątków. Znasz to, prawda... Nie wiem co z psiakami... Cholera...teraz taki zastój w adopcjach, na żadne moje ogłoszenie ani pół telefonu, ani maila, no chyba, że szczeniaki.... Quote
henikar Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Agnieszko jest mi wstyd, że nie jestem na bieżąco z wątkami, ale naprawdę mam ręce pełne roboty(a w dodatku w domu remont). Dziękuję Ci bardzo, że mimo nawału pracy znajdujesz jeszcze czas dla moich wątków. Dzisiaj wieczorem postaram się nadrobić zaległości. Przykro mi z powodu Tiny. Gdzie trzeba przewieźć Lolę? Quote
Jasza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Heniu, wiem ile masz na głowie, nie musisz pisać... Czy osoby które się opiekują psami mogłyby dać im tymczas? Potrzebne byłyby na pewno zdjęcia "portretowe" wszystkich trzech. Sara jest przecudna..... Co robić???? Quote
mestudio Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Zapiszę sobie i będę zaglądała. Czy suczki są wysterylizowae, a kociaki? Quote
Jasza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='Ati']sunia ruda, mix husky http://forum.shusky.pl/ Czy to propozycja żeby ją dodać, czy Ty ją dodałaś?:roll::oops: Dziękujemy za odwiedziny. Czy ktoś mógłby pomóc wogłoszeniach... Quote
AlfaLS Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Przydałyby się zdjęcia kociaków - może wątek na miau? Quote
koosiek Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Henikar, czy one mają jakiś "deadline"? I co się stanie, jeśli do tego czasu nie zostaną zabrane? Schronisko? Jeśli tak, to które? Quote
Jasza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Henia jest na Dogo z doskoku, ja nie wiem wiele więcej. Schron - to pewnie Sosnowiec, Katowice albo Chorzów, ale pewności nie mam. Quote
henikar Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Postaram się zapoznać Panią Agatę, która bezpośrednio sprawuje opiekę nad zwierzętami z forum. Sądzę, że Ona dostarczy wyczerpujących odpowiedzi na temat zwierząt. Zdjęcia kotków też będą dostarczone. Quote
henikar Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Jasza napisał(a):Henia jest na Dogo z doskoku, ja nie wiem wiele więcej. Schron - to pewnie Sosnowiec, Katowice albo Chorzów, ale pewności nie mam. Przeleciałam szybko po wątkach i chodzi prawdopodobnie o Katowice. Wieczorem poczytam na spokojnie. Quote
Ati Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Jasza napisał(a):Czy to propozycja żeby ją dodać, czy Ty ją dodałaś?:roll::oops: Dziękujemy za odwiedziny. Czy ktoś mógłby pomóc wogłoszeniach... proponuje ja tam oglosic, jedna z dziewczyn z Husky adopcje jest wlasnie z Dabrowy Gorniczej, moze cos poradzi, albo pomoze w dzialaniach Quote
Jetrel Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ja również znajduję sie na huskyadopcje. Dziewczyna o której mówisz to Ares-ka. W razie czego mogę podać na nią numery. Quote
Jasza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Jeżeli jesteś tam zalogowana, możesz wkleić Sarę? Chociaż szczerze mówiąc ona jest pięknym kundelkiem po prostu. Quote
Recommended Posts