malawaszka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 cudny ten domek :loveu: trzymam kciuki za powodzenie akcji!!!! Quote
lilo Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 komódka jeszcze nie skończona - zrobię jak będzie - maluje się na biało a poducha chyba w końcu w innym kolorze będzie bo na resztkach materiałowych upolowałam fajny kawałek złoto - granatowy. Ale zaraz postaram się zrobic obiecane fotki drewienek które już się przerabiają na fajne rzeczy :) A domek jest faktycznie parterowy , ma 3 sypialnie , salon , kuchnie , łazienkę i kotłownię. Działka natomiast jest również malutka bo tylko 6.5 ara. Chcąc budowac małe domki w fajnej cenie niestety duże działki odpadają bo każdy ar w tej okolicy to 10-12 tysięcy. Coś za coś :) Edit: No i się pochwaliłam "Karta pamięci niewłożona" - a karta gdzie ?? a no w aucie , a auto gdzie ?? a w firmie. Wrrrr zatłukę kiedyś gada... Quote
Saththa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 lilo napisał(a): Edit: No i się pochwaliłam "Karta pamięci niewłożona" - a karta gdzie ?? a no w aucie , a auto gdzie ?? a w firmie. Wrrrr zatłukę kiedyś gada... :evil_lol: a co doreszty tj wczesniejszej części Twojej opowieści to ja poczekam ;) Dziś się w cierpliwosc pobawię :lol: Quote
Saththa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 lilo napisał(a):Świetnie , dziękuję Saththo :) ale tylk odziś :lol: Quote
zerduszko Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 lilo napisał(a):A domek jest faktycznie parterowy , ma 3 sypialnie , salon , kuchnie , łazienkę i kotłownię. Działka natomiast jest również malutka bo tylko 6.5 ara. Chcąc budowac małe domki w fajnej cenie niestety duże działki odpadają bo każdy ar w tej okolicy to 10-12 tysięcy. Coś za coś :) :crazyeye: ale ceny! chyba muszę nerkę sprzedać :lol: Na zdjęcia czekam, cierpliwie ;) Quote
WATACHA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 zerduszko napisał(a)::crazyeye: ale ceny! chyba muszę nerkę sprzedać :lol: Na zdjęcia czekam, cierpliwie ;) Ja bym musiała z połowę narządów sprzedać, bo trochę podniszczone to i cena by była nie za specjalna Quote
lilo Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 No no Ciotki , tylko mi nie mówcie że u Was taniej ?? Zwłaszcza Watacha bo w W-awie to kosmos nie ceny za działki. A i Rybnik tez nie mały... Quote
WATACHA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 lilo napisał(a):No no Ciotki , tylko mi nie mówcie że u Was taniej ?? Zwłaszcza Watacha bo w W-awie to kosmos nie ceny za działki. A i Rybnik tez nie mały... Nie no jeżeli miałabym u siebie w Warszawie kupić to bym musiała cała się sprzedać... i to nie raz:evil_lol: Ale ja w Warszawie nie chciałabym mieszkać.Raczej pod tj np Legionowo Quote
zerduszko Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='lilo']No no Ciotki , tylko mi nie mówcie że u Was taniej ?? Zwłaszcza Watacha bo w W-awie to kosmos nie ceny za działki. A i Rybnik tez nie mały... Ceny są często podobne, ale dla mnie to masakra :( A już budowa i wykończenie domu, coś nie do przeskoczenia :( Quote
Saththa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ja ni e mam pojęcia jak z cenami bo ja sie nie bede denerwowac;) Quote
WATACHA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Moi rodzice się budowali, pod Warszawą.Kupili działkę jakieś 10 lat temu.Z tego co mówili 2 lata temu to wartość działki zwiększył się dwukrotnie.Najgorsze właśnie te wykończenia, ale domeczek duży i ładny.Jak można to pozwolę sobie zaprezentować ;).Nie to, żeby się człowiek chwalił, ale kupę czasu poświęcili i pieniędzy, żeby go mieć.Tylko podwóreczko takie nie za duże. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Mam nadzieję, że się nie gniewasz za te fotki :roll: Quote
Tekla64 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 nie bez kozery nazywa sie ostatnia faza budowy WYKONCZENIOWKA wykancza sie nie tylko budowe ale przede wszystkim kieszen i nerwy wlascicieli ale jak to sie uda przezyc to juz jest blogostan pelny Quote
lilo Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 WATACHA napisał(a): Mam nadzieję, że się nie gniewasz za te fotki :roll: Nie obrażę sie , wszelkie fotki mile widziane. Domek piękny i nietani w budowie - te dekoracyjne elementy - ganki , jaskółki są strasznie drooogie. A kurde tam gdzie my budujemy to nie Tarnów tylko granicząca , bardzo modna ostatnio miejscowośc. A u mnie na osiedlu jak chcieliśmy kupic działkę to niestety z 17 tysiaków za ar trzeba wyskoczyc. To zabójcze ceny. Dobrze że ja mam dla siebie działkę ładną od teściów :) Quote
WATACHA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 lilo napisał(a):Nie obrażę sie , wszelkie fotki mile widziane. Domek piękny i nietani w budowie - te dekoracyjne elementy - ganki , jaskółki są strasznie drooogie. A kurde tam gdzie my budujemy to nie Tarnów tylko granicząca , bardzo modna ostatnio miejscowośc. A u mnie na osiedlu jak chcieliśmy kupic działkę to niestety z 17 tysiaków za ar trzeba wyskoczyc. To zabójcze ceny. Dobrze że ja mam dla siebie działkę ładną od teściów :) Dlatego wszystko to trwało parę lat.Wprowadzili się jakieś 4 lata temu, ale wykończenia trwały mniej więcej do zeszłego roku.Jeszcze jakieś tam drobiazgi zostały.Najważniejsze, że mają własny kąt i cieszą się z niego. Quote
WATACHA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Mi się marzy mały domek.Kuchnia połączona z salonem, dwie sypialnie, łazienka, toaleta oddzielnie.I nie wiem co tam się jeszcze ma...kotłownia, garderoba?.W każdym bądź razie mały, dość prosty. Quote
lilo Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 pralnia ze składzikiem ?? dwie sypialnie ?? jedna dla Was druga dla psów :) Quote
WATACHA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 lilo napisał(a):pralnia ze składzikiem ?? dwie sypialnie ?? jedna dla Was druga dla psów :) Pralnia, niekoniecznie.Druga tak w razie czego dla gości.Pieski by spały w naszej. Quote
zerduszko Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 WATACHA napisał(a):Mi się marzy mały domek.Kuchnia połączona z salonem, dwie sypialnie, łazienka, toaleta oddzielnie.I nie wiem co tam się jeszcze ma...kotłownia, garderoba?.W każdym bądź razie mały, dość prosty. Też by mnie to urządzało, choć wolałabym 3 sypialnie ;) Aaaale sobie pomarzymy :lol: Quote
WATACHA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 zerduszko napisał(a):Też by mnie to urządzało, choć wolałabym 3 sypialnie ;) Aaaale sobie pomarzymy :lol: Ja kiedyś będę miała... wcześniej czy później, ale mąż mówi, że z Warszawy to on sie dopiero wyprowadzi na emeryturze, bo nie będzie 2 godziny w korkach do pracy dojeżdżał ;) Quote
malawaszka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 lilo napisał(a):No no Ciotki , tylko mi nie mówcie że u Was taniej ?? Zwłaszcza Watacha bo w W-awie to kosmos nie ceny za działki. A i Rybnik tez nie mały... u mnie owszem :errrr: WATACHA no super ten domek Rodziców! Quote
WATACHA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Mamy też opcje (na emeryturze ;)), wyprowadzić się w okolice Wrocławia.Mąż ma tam rodzinę, podobnież tam tanie życie i piękne okolice.Ale muszę sama zobaczyć.Ciągle mamy się wybrać, ale zawsze coś. Quote
zerduszko Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 malawaszka napisał(a):u mnie owszem :errrr: To się wszystkie budujemy, koło Waszki :P Quote
Recommended Posts