Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Według mnie są dwie opcje-choroba lub silny stres,ograniczenie swobody hamuje stres(skojarzyło mi się z nocnym moczeniem dzieci). Czynności o stałych porach pomagają psu opanować stres.

Każde zwierzę powinno mieć nieograniczony dostęp do wody! Jedyne ograniczenia mogą wystąpić przy nauce czystości.

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja wiem, że to juz kilka dni minęło, ale jeśli wolno ;)

przychylam się i ja do rad już wczesniej udzielonych - najpierw badanie u weta, dopiero potem zoopsycholog;

6 - 7 godzin to naprawde nie jest dużo jak na dorosłego psa! w przypadku szczeniaka to i owszem, tu się może zdarzyc mała wpadka, ale dorosły pies?

dla mnie w pierwszej kolejności kwestia zdrowia fizycznego, potem, gdy wyeliminujemy kwestie ewentualnego defektu zdrowotnego - nalezy rozpatrzyć kwestię psychiki.

Posted

[quote name='jambi']6 - 7 godzin to naprawde nie jest dużo jak na dorosłego psa! w przypadku szczeniaka to i owszem, tu się może zdarzyc mała wpadka, ale dorosły pies?
[/QUOTE]
Ja bym nie wytrzymała ;)

Posted

aaa dziękuję dziewczynki - ale jak narazie tak jak napisałam porada Zerduszkowa działa - Lilek zamknięty w pomieszczeniu nie sika, dziś musiał zostac... 9 godzin sam i wytrzymał - ostatnio mój TZ-t chciał go puścic o 7 a ten rozespany tylko podniósł łebek i nie chciał iśc - wytrzymał do 9 rano. Mam nadzieję że ten stan będzie trwał.

Posted

hahah , aż tak źle ze mna nie jest :)

a tak z innej beczki - w altanie u szefa mojego TZ-ta okociła się kotka - kiciusiów było 5 - zostało 2 ( reszcie udało się znaleźc domki ). On je dokarmia ale do domu nie weźmie , a ja też nie mam jak bo Lilek je zeżre , nie ma mnie w domu całymi dniami. Nie wiecie gdzie szukac tymczasu dla kotków ?? bo ja wogóle nie mam pojęcia o kotach a szkoda mi ich na tym zimnie... Ja bym mu powiedziała że musi zapłacic za transport i szczepienia a ja bym najwyżej za karmę zapłaciła i ogłoszenia. Tylko żeby je ktoś wziął na dt. Jest jakieś forum dla kotów ??

Posted

forum miau, ale wszyscy na maxa zakoceni pewnie - ale warto założyć wątek - tylko potrzebne zdjęcia, a najlepiej jakbyś miała zdjęcia i porobić ogłoszenia - może się domki znajdą szybko

Posted

ha zupełnie o tym nie pomyślałam - kotka dzika , poprostu tam urodziła - nie bardzo mam pomysł co z tym fantem zrobic. Można byłoby ją złapac ale co z nią zrobic... on napewno jej nie weźmie - jego żona chyba by tego nie przeżyła ( to taki nowobogacki typ ) - cud boski że w altanie mogą mieszkac. Może by przynajmniej zapłacił za sterylizację... nie wiem - musze TZ-ta pogonic żeby jutro go przycisnął.

Posted

lilo napisał(a):
ha zupełnie o tym nie pomyślałam - kotka dzika , poprostu tam urodziła - nie bardzo mam pomysł co z tym fantem zrobic. Można byłoby ją złapac ale co z nią zrobic... on napewno jej nie weźmie - jego żona chyba by tego nie przeżyła ( to taki nowobogacki typ ) - cud boski że w altanie mogą mieszkac. Może by przynajmniej zapłacił za sterylizację... nie wiem - musze TZ-ta pogonic żeby jutro go przycisnął.

Pytasz co z nią zrobić po sterylce? Ja kotki po sterylce trzymam w klatce lub w łazience (zależy jaka dzika), po 5-10 dniach wypuszczam. Tylko to trzeba zrobić jak najszybciej, bo zimno się robi i wet musiałby być doświadczony żeby jak najmniej wygolić brzuszek.

Saththa napisał(a):
ja wytrzymuje i 12 h podczas snu :)

Podczas snu się nie liczy :P

Posted

zerduszko napisał(a):
Pytasz co z nią zrobić po sterylce? Ja kotki po sterylce trzymam w klatce lub w łazience (zależy jaka dzika), po 5-10 dniach wypuszczam. Tylko to trzeba zrobić jak najszybciej, bo zimno się robi i wet musiałby być doświadczony żeby jak najmniej wygolić brzuszek.

Boże ja z kotem nigdy do czynienia nie miałam, nie wiem jak się zabrac za tą akcję ... muszę się dowiedziec na ile chłop się zaangażuje to...

Posted

no to tak zrobię , może na allegro je jeszcze wrzucę i zobaczymy ... a teraz mnie ta mama martwi bo to raczej młoda kocica która będzie rodzic jeszcze wiele razy jak się jej nie wysterylizuje...

Posted

[quote name='zerduszko']

Podczas snu się nie liczy :P

Noooo spotkałam się ze stwierdzeniami, ze pies pozostawiony sam w domu spi :lol:

[quote name='WATACHA']
Saththa Ty śpisz po 12 h?

Zdarzało się :evil_lol: piękne czasy to byłu :)