wilczy zew Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Według mnie są dwie opcje-choroba lub silny stres,ograniczenie swobody hamuje stres(skojarzyło mi się z nocnym moczeniem dzieci). Czynności o stałych porach pomagają psu opanować stres. Każde zwierzę powinno mieć nieograniczony dostęp do wody! Jedyne ograniczenia mogą wystąpić przy nauce czystości. Quote
jambi Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 ja wiem, że to juz kilka dni minęło, ale jeśli wolno ;) przychylam się i ja do rad już wczesniej udzielonych - najpierw badanie u weta, dopiero potem zoopsycholog; 6 - 7 godzin to naprawde nie jest dużo jak na dorosłego psa! w przypadku szczeniaka to i owszem, tu się może zdarzyc mała wpadka, ale dorosły pies? dla mnie w pierwszej kolejności kwestia zdrowia fizycznego, potem, gdy wyeliminujemy kwestie ewentualnego defektu zdrowotnego - nalezy rozpatrzyć kwestię psychiki. Quote
zerduszko Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='jambi']6 - 7 godzin to naprawde nie jest dużo jak na dorosłego psa! w przypadku szczeniaka to i owszem, tu się może zdarzyc mała wpadka, ale dorosły pies? [/QUOTE] Ja bym nie wytrzymała ;) Quote
lilo Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 aaa dziękuję dziewczynki - ale jak narazie tak jak napisałam porada Zerduszkowa działa - Lilek zamknięty w pomieszczeniu nie sika, dziś musiał zostac... 9 godzin sam i wytrzymał - ostatnio mój TZ-t chciał go puścic o 7 a ten rozespany tylko podniósł łebek i nie chciał iśc - wytrzymał do 9 rano. Mam nadzieję że ten stan będzie trwał. Quote
jambi Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 zerduszko napisał(a):Ja bym nie wytrzymała ;) ja wytrzymuje :megagrin: Quote
malawaszka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 jambi napisał(a):ja wytrzymuje :megagrin: ja wytrzymuje, ale tylko jak sobie ograniczam podaż płynów :D Quote
zerduszko Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 W ciągu dnia 7h? :crazyeye: Niezłe jesteście :cool3: Quote
jambi Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 noo, tak szczerze sie przyznam, że tylko pod warunkiem że piwa akurat nie spożywam... Quote
WATACHA Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Ja raz nie sikałam 11 godzin i wcale mi się nie chciało.Ale ogólnie 7 to i dla mnie dużo.Jestem z Tobą Zerduszko :).Jest dwie na dwie ;) Quote
lilo Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 noo ja jestem maniakiem kawy i sikam po niej jak wielbłąd :) chyba bym nie wytrzymała nawet 5 godzin... Quote
zerduszko Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Pamiętam z czasów studenckich, że jak wykład był 2.15 to musowo siku przed i po zaraz tez leciałyśmy ;) ze szczęścia, że koniec chyba :lol: Quote
lilo Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 hahah , aż tak źle ze mna nie jest :) a tak z innej beczki - w altanie u szefa mojego TZ-ta okociła się kotka - kiciusiów było 5 - zostało 2 ( reszcie udało się znaleźc domki ). On je dokarmia ale do domu nie weźmie , a ja też nie mam jak bo Lilek je zeżre , nie ma mnie w domu całymi dniami. Nie wiecie gdzie szukac tymczasu dla kotków ?? bo ja wogóle nie mam pojęcia o kotach a szkoda mi ich na tym zimnie... Ja bym mu powiedziała że musi zapłacic za transport i szczepienia a ja bym najwyżej za karmę zapłaciła i ogłoszenia. Tylko żeby je ktoś wziął na dt. Jest jakieś forum dla kotów ?? Quote
zerduszko Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Jest forum, miau.pl A kotkę wysterylizuje? Jak nie, to syzyfowa praca :( Quote
malawaszka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 forum miau, ale wszyscy na maxa zakoceni pewnie - ale warto założyć wątek - tylko potrzebne zdjęcia, a najlepiej jakbyś miała zdjęcia i porobić ogłoszenia - może się domki znajdą szybko Quote
Rumi. Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 jest forum :) można szukac na lokalnym wątku na dogo, lub na forum www.forum.miau.pl Ale pewnie jak pisze waszka, wszyscy zakoceni, ale warto porobić ogłoszenia, fotki koniecznie. Quote
lilo Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 ha zupełnie o tym nie pomyślałam - kotka dzika , poprostu tam urodziła - nie bardzo mam pomysł co z tym fantem zrobic. Można byłoby ją złapac ale co z nią zrobic... on napewno jej nie weźmie - jego żona chyba by tego nie przeżyła ( to taki nowobogacki typ ) - cud boski że w altanie mogą mieszkac. Może by przynajmniej zapłacił za sterylizację... nie wiem - musze TZ-ta pogonic żeby jutro go przycisnął. Quote
zerduszko Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 lilo napisał(a):ha zupełnie o tym nie pomyślałam - kotka dzika , poprostu tam urodziła - nie bardzo mam pomysł co z tym fantem zrobic. Można byłoby ją złapac ale co z nią zrobic... on napewno jej nie weźmie - jego żona chyba by tego nie przeżyła ( to taki nowobogacki typ ) - cud boski że w altanie mogą mieszkac. Może by przynajmniej zapłacił za sterylizację... nie wiem - musze TZ-ta pogonic żeby jutro go przycisnął. Pytasz co z nią zrobić po sterylce? Ja kotki po sterylce trzymam w klatce lub w łazience (zależy jaka dzika), po 5-10 dniach wypuszczam. Tylko to trzeba zrobić jak najszybciej, bo zimno się robi i wet musiałby być doświadczony żeby jak najmniej wygolić brzuszek. Saththa napisał(a):ja wytrzymuje i 12 h podczas snu :) Podczas snu się nie liczy :P Quote
lilo Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 zerduszko napisał(a):Pytasz co z nią zrobić po sterylce? Ja kotki po sterylce trzymam w klatce lub w łazience (zależy jaka dzika), po 5-10 dniach wypuszczam. Tylko to trzeba zrobić jak najszybciej, bo zimno się robi i wet musiałby być doświadczony żeby jak najmniej wygolić brzuszek. Boże ja z kotem nigdy do czynienia nie miałam, nie wiem jak się zabrac za tą akcję ... muszę się dowiedziec na ile chłop się zaangażuje to... Quote
malawaszka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 boziuniu piękne te kotusie! zrób im kilka ogłoszeń na lokalnych portalach i powinny migiem domy znaleźć! Quote
lilo Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 no to tak zrobię , może na allegro je jeszcze wrzucę i zobaczymy ... a teraz mnie ta mama martwi bo to raczej młoda kocica która będzie rodzic jeszcze wiele razy jak się jej nie wysterylizuje... Quote
WATACHA Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Jakie maleństwa :( Saththa Ty śpisz po 12 h? Quote
Saththa Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='zerduszko'] Podczas snu się nie liczy :P Noooo spotkałam się ze stwierdzeniami, ze pies pozostawiony sam w domu spi :lol: [quote name='WATACHA'] Saththa Ty śpisz po 12 h? Zdarzało się :evil_lol: piękne czasy to byłu :) Quote
Recommended Posts