Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, NikaEla napisał:

ło matko jakie cudne!!!

Dziękuję Elu :). Koleżanka, której to szyłam, jest zachwycona, ale ja jestem świadoma niedociągnięć. Szyłam w pośpiechu, "na już". Mata się trochę marszczy i ścianki tipi na górze są ciut za szerokie. Zachęcił mnie opis na jakimś blogu, w którym autorka zapewniała, że uszycie tipi to 4-5 godzin. Bujda na resorach. Samo okienko z roletą to 3 godziny. Mata na podłogę - 4 godziny. I jeszcze cała reszta. Zaczęłam w pn wieczorem, kontynuowałam we wtorek wieczorem, wczoraj cały dzień i dziś od 6 do 10 rano. Ale to trening był :) Mam jeszcze kije na 3 sztuki. Będę próbowała dalej. Fajny pomysł na prezent dla dzieciaka.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
4 minuty temu, Anula napisał:

Coś pięknego,profesjonalizm według mnie.Masz talent.

Dziękuję, to naprawdę bardzo proste szycie. Tylko niestety czasochłonne. Ale cieszę się, że choć troszkę wspomogę podopiecznych SBM.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, mama_Alfika napisał:

Dziękuję, to naprawdę bardzo proste szycie. Tylko niestety czasochłonne. Ale cieszę się, że choć troszkę wspomogę podopiecznych SBM.

Cudne.  A gdyby tak można było..... zamówić???

Posted
2 godziny temu, Isiak napisał:

To tipi jest rewelacyjne! Pierwszy raz widzę takie piękne cudo!

Dziękuję

11 minut temu, Anecik napisał:

Cudne.  A gdyby tak można było..... zamówić???

Jak z odbiorem osobistym to nie ma sprawy. Jak z wysyłką to muszę poszukać w necie kijków składanych, bo te, które mam, mają 180 cm długości.

Posted
3 minuty temu, mama_Alfika napisał:

Dziękuję

Jak z odbiorem osobistym to nie ma sprawy. Jak z wysyłką to muszę poszukać w necie kijków składanych, bo te, które mam, mają 180 cm długości.

A gdzie to,  w jakich okolicach mama Alfika zamieszkuje? ;)

Posted
7 minut temu, mama_Alfika napisał:

W Krakowie

Mam pytanie z innej bajki. Kuzynka szuka dla syna (1rok studiów, spokojny chłopak) pokoju w Krakowie (przy rodzinie najchętniej) . Może znasz kogoś kto chciałby wynająć? 

Posted
1 minutę temu, NikaEla napisał:

Mam pytanie z innej bajki. Kuzynka szuka dla syna (1rok studiów, spokojny chłopak) pokoju w Krakowie (przy rodzinie najchętniej) . Może znasz kogoś kto chciałby wynająć? 

Popytam Elu wśród znajomych

• Like 1
Posted
5 godzin temu, Anula napisał:

Coś pięknego,profesjonalizm według mnie.Masz talent.

Tak, tak, mamusia_Alficzkowa miszcz nad miszcze :)

Cudności wychodzą spod jej łapek :)

• Like 1
Posted
7 godzin temu, mama_Alfika napisał:

Koleżanka, której to szyłam, jest zachwycona,

To tak jak my, Iwonko  kochana !!!  Brak słów  i piękne DZIĘKUJĘ !!

Posted
9 godzin temu, Figunia napisał:

Cudne tipi! Aż zazdroszczę temu dzieciaczkowi...

I czemu ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy...buuuuu :(

To naprawdę nic trudnego :)

7 godzin temu, Anecik napisał:

My koło Katowic to w zasadzie rzut beretem :)

To daj znać, jakbyś była zdecydowana, bo musiałabym ocieplinę na matę zamówić. I potrzebuję wiedzieć, czy dla dziewczynki czy dla chłopca.

6 godzin temu, ona03 napisał:

Tak, tak, mamusia_Alficzkowa miszcz nad miszcze :)

Cudności wychodzą spod jej łapek :)

Iwonko, zawstydzasz mnie ...

5 godzin temu, togaa napisał:

To tak jak my, Iwonko  kochana !!!  Brak słów  i piękne DZIĘKUJĘ !!

Basieńko, cieszę się, że mogę pomóc. Wiesz, że odkąd syn z panną zamieszkali u mnie, to trudno mi rzeczywistość ogarnąć, ale staram się :). Przelew dla SBM za tipi poleciał przed chwilą :) Tak, jak się umawiałyśmy, dedykowałam go dla rannej kotki Kazi.

• Like 1
Posted

A czy byłaby możliwość wysłania takiego cudnego tipi kurierem? Długość kijków nie powinna chyba być problemem dla firmy kurierskiej. Pokazałam to cudeńko koleżance w pracy i zauroczyła się na maxa :) Pytanie jeszcze o cenę padło...

Posted
10 godzin temu, Isiak napisał:

A czy byłaby możliwość wysłania takiego cudnego tipi kurierem? Długość kijków nie powinna chyba być problemem dla firmy kurierskiej. Pokazałam to cudeńko koleżance w pracy i zauroczyła się na maxa :) Pytanie jeszcze o cenę padło...

Zorientuję się jak z tym kurierem. Tipi za wpłatę 150 zł na konto SBM. Zaznaczam, że tej tkaniny niebieskiej już nie mam.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 27.07.2018 o 20:37, mama_Alfika napisał:

Zorientuję się jak z tym kurierem. Tipi za wpłatę 150 zł na konto SBM. Zaznaczam, że tej tkaniny niebieskiej już nie mam.

Dziękuję, przekażę koleżance :) Tipi miałoby być dla chłopca, więc myślę, że inny kolor też może być poza różowym :) W poniedziałek napiszę :)