Jump to content
Dogomania

5 lat w schronisku! Reks ma dom :-) i oddał swe serce Bartkowi i Milence ;-)

Recommended Posts

Posted (edited)

Czy ten człowiek,który wyrzucił tego psa z samochodu 10 lat temu jako szczeniaka pomyślał kiedyś o nim? Jaki zgotował mu los? Może to przeczyta tak przypadkiem,więc odpowiem -6 lat tułaczki po ogródkach działkowych,dokarmiany przez działkowiczów,dzięki tym ludziom przeżył,następne 5 lat spędził w schronisku....ma tam przynajmniej swoją miskę i budę,opiekuna i wolontariuszy.
Jest to pies bardzo mądry,spokojny,przyjacielski,spragniony kontaktu z człowiekiem,
dobrze ułożony,nie sprawia kłopotów,ładnie chodzi na smyczy,zna podstawowe komendy grzecznościowe
Wiek ok.10 lat,w schronisku przebywa od lipca 2006 roku
z tygodnia na tydzień z miesiąca na miesiąc jest coraz starszy tym samym maleja jego szanse na domek, a jest bardzo dobrze ułożonym psem ktory potrafi dać duzo z siebie,czy zdarzy się cud,czy ktoś go jeszcze pokocha mimo jego wieku.czy już nie zasługuje na godne życie.

Zaginął dom…
Może ktoś widział, może ktoś wie,
gdzie taki dom jest, w którym
człowiek płacze po psie?
W którym jest miska w kącie
i boleśnie puste posłanie,
smycz na ganku,
kość pod łóżkiem zgubiona,
gumowa nadgryziona zabawka,
a na ścianie odbicie ogona…

Ja tak bardzo za tym tęsknię…
Jeśli wiesz, gdzie taki dom jest,
proszę… proszę… powiedz mi o tym –

rozpaczliwie bezdomny pies"...
/Barbara Borzymowska/

2008 r

2009r

Edited by sambo_os1
zmiana w tekscie
  • Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda,że ludziom za wyrzucenie,zbicie,głodzenie lub nie dbanie o psa nie rośnie nos jak"Pinokiowi"...dopiero byśmy mogli zobaczyć tych pseudo właścicieli :evil_lol:

Posted

Macie jakiś pomysł na dobry hotel. Taki ze spacerami, doskonałą opieką, miłością...

Bo mój taki nie ma miejsc ;)

Trzeba mu pomóc, poreklamowac wątek, nie wiadomo ile ma czasu.:shake:

Posted

Ja go znam już bardzo długo..... ogłaszam już trzy lata i nic,na dogo nie miał wątku,w chwili obecnej to już staruszek,nie będzie z niego już stróża,on potrzebuje spokoju i miłości.martwię się bo jedzenie w schronisku jest małowartościowe i starowinka schudł,muszę go koniecznie podkarmić a najgorsze jest to że bywam tam nie za często :placz: jesli chodzi o tekst to przysiądę i napiszę nowy bo ten już nie za bardzo aktualny http://owczarki.eu/psiak/360

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Podaruj-mi-Dom-a-ja-podaruje-Ci-moje-psie-Serce-W0QQAdIdZ251452964

http://allegro.pl/cale-zycie-bezdomny-pies-psy-adopcja-i1518424496.html