handzia Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Bardzo przeżywa każde rozstanie z psem, który jest u niej. Tak samo jak Ty Basiu rozważasz wyjazd Śpioszki. Sprawdza dom i nie dowierza, że psu może być dobrze jak u niej. To kochana dziewczyna. Łzy mam w oczach, dziękuję Bogu, że ją poznałam, bo dzięki niej jestem bardziej otwarta na to wszystko. Quote
basia0607 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Dziewczyny, ja z grupką ludzi (Aga i Theta, nasza wetka) rozbiłysmy 14 uklad w elblądzkim schronisku. Wszyscy nam mówili, że nic nie zrobimy a jednak się udało. Pracujemy w nim,kierujemy, a Aga z satysfakcją wręczyła poprzedniej kier, i wetce w jednej osobie wypowiedzenie z pracy. Mamy ścieżki przetarte. Nie macie pojęcia jaka jest satysfakcja gdzie teraz my rozdajemy karty, decydujemy tam skąd byłyśmy wyrzucane.A teraz jak kontrola NIKu dała nam dobrą ocenę, nic nam nie straszne. Do schroniska zciągnęłyśmy w większości dogo maniaków, ludzi sprawdzonych, Aga jest kierownikiem a ja koordynatorem d/s dobrostanu zwierząt. Dbamy o zwierzęta jak tylko potrafimy tylko, że na skomplikowane leczenie nie mamy kasy i to jest największa nasza bolączka. Quote
funia Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Kurde jak to zrobiłyscie ????? My nie dlaiśmy rady .Basiu czy masz moze tel.w plusie ? ustawiłabym numer tańszy i podzwoniłabym troche aby pogadac w tej sprawie .W Kundelku kobieta walczyła 10 lat i też jej się udało .Mówią ze to najlepsze schronisko w Polsce ... Quote
funia Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 [quote name='basia0607']Mam telefon w Heyi i Orange.[/QUOTE] Basiu ma przyjechac do mnie suczka z Puław ....Matko zobacz w jakich klatkach siedzą tam psy ....Załamałam się .Zaraz podeślę Ci link ... Ja mam w plusie i niestety ogromne rachunki do zapłacenia ,Zostaje nam jednak mail ,,,, Quote
funia Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/194892-Psy-ze-schroniska-w-PU%C5%81AWACH!!/page4 to ten link Quote
paulinken Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Poproszę na PW numer konta, coś dorzucę na ten rezonans. Quote
funia Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Biduleczka ,starunia .... taka podkulona ... Quote
basia0607 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Podam nr. konta dla Zuzi tylko wezmę go od Agi. Dzisiaj przyjechałam póżniej do pracy bo łapałam psa porzuconego przy ruchliwej trasie, podjeżdżam pod schronisko i widzę Zuzię z daleka, siedzi na górce nie ruchomo i patrzy na bramę. Poznała mój samochód, nie zdążyłam zatrąbić a ona już była, wpadła mi pod nogi z rozesmianą japą, tylko pies tak potrafi kochać. Mam zdjęcie z wypadającym odbytem, zrobiłam dzisiaj bo krwawił , widziałam to po moich butach gdy wpadła mi pod nogi. Czesia miałam dzisiaj w biurze, szczęsliwy spał na kocu pod kaloryferem, cichutko, bezszelestnie, oczy miał otwarte, miałam myśli, że przechodzi na druga stronę tęczowego mostu. Jest jak trzcina na wietrze, przeleci obok niego duży pies a Czesia przewraca podmuch powierza. Quote
Alter Ego Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Basiu, niesamowite te Twoje opowiesci. Nie wiem jak taka wrazliwa osoba jak Ty wytrzymuje patrzac na tyle cierpienia. Spioszka jest przeslodka na tych zdjeciach. Funiu czy ona jednak do Ciebie pojedzie? A moze mialbys miejsce dla jeszcze jednego biedaka: http://www.dogomania.pl/threads/198505-Potworna-bieda-w-schronisku-bez-domu-nie-ma-szans... Quote
basia0607 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Pracując w schronisku zdajemy życiowy egzamin z człowieczeństwa. Myślę, że najwięksi przestępcy by skruszeli. Pies nie odróżnia ludzi po ich statusie społecznym, zamożności, ubiorze-kocha takim jakim on jest. Quote
basia0607 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Dzwoniła pani w sprawie Żabki, zaproponowałam Śpioszkę i udało się, ale poczekajmy , nie zapeszmy. Dom pod Poznaniem. Quote
paulinken Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 basia0607 napisał(a):Dzwoniła pani w sprawie Żabki, zaproponowałam Śpioszkę i udało się, ale poczekajmy , nie zapeszmy. Dom pod Poznaniem. Jeny, byłoby cudownie. Quote
handzia Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 basia0607 napisał(a):Dzwoniła pani w sprawie Żabki, zaproponowałam Śpioszkę i udało się, ale poczekajmy , nie zapeszmy. Dom pod Poznaniem. To wspaniała wiadomość, trzymam kciuki:) Quote
handzia Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 A jak tam Zuzia? Nazbierałaś Basiu już trochę na ten rezonans? Quote
handzia Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Basieńko dodam do tego co masz na tą Twoją Zuzię choć 10 zł. Kurczę myślę o niej, wyobrażam sobie jak wybiega po Ciebie przed tą bramę. Ona bardzo chce żyć, trzeba wykorzystać wszystkie szanse, żeby była zdrowa.... Quote
basia0607 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Wczoraj przyjechałam do pracy z koleżanką jej samochodem, Zuzia nie zorientowała się. Dopiero gdy mnie usłyszała w biurze odstawiła szaleńczy taniec radosci. Na razie nie dzwoniłam w sprawie Śpioszki, bo nie mamy transportu. Wieziemy z Agą psy i kota ale w innym kierunku, Wroclaw, Warszawa. A może by napisać na wątku transportowym ? na fb. na wydarzeniach jest Zuzia i Czesio, moje biedaki. Quote
basia0607 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Każda złotówka pomoże uratować Zuzię Proszę o wpłaty tytułem - pomoc dla Zuzi OTOZ ANIMALS Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Elblągu ul. Królewiecka 233 82-300 Elbląg 41 1160 2202 0000 0001 2949 7297 BIC/SWIFT: BIGBPLPWXXX Quote
paulinken Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Ja też wpłacę parę groszy na rezonans dla Zuzieńki. Quote
basia0607 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 śpioszkę i 3 inne psy wieziemy w piatek w nocy do nowych domów. Wrocław, Warszawa, Bydgoszcz. śpioszka idzie do pani nauczycielki, która ma już jednego psa. Pani ma domek, obok mieszka jej siostra, która ma też swojego psa a obie zadecydowały, że chcą dać dom naszej suczce. Ale najwiekszym cudem byłoby zawiezienie do nowego domu Czesia,największej biedy na ziemi, którego uratowałam przed igłą. Domek wydaje sie być cudowny ale prosiłam panią o podanie ostatecznej decyzji jutro. Quote
Kava Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 lezka sie w oku kreci... tyle dobroci i nadzieji... szczesliwej drogi wam zycze Quote
Recommended Posts