Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No nie wygrałaś bo to Albin nie zapisywał! ;)

Eris potrafi spać ze mną do 10 nawet, smacznie chrapie. Ale są sytuacje kiedy chce wcześniej, wtedy miauczy co jakiś czas. Takie króciutkie cichutkie "hau". :lol:
[url]https://lh5.googleusercontent.com/-ND4uy7i3B1I/Tl_2VnzDFNI/AAAAAAAAES0/nmTSdb974zk/dogsfoto01.jpg[/url] idealne zdjęcie. :lol:

Posted

Albin potrafi sygnalizować, ale kiedy go oleję, bo nietomna przez sen jestem, to wtedy nasika na posłanie :(

Wracając do szkieł ... Jakość z tego tamrona zdecydowanie lepsza niż z kita, ale ... wolny AF i dość głośny, chociaż nie ma tragedii.

Sigma 70-200 to pełna profeska w porównaniu z Tamim.

Posted

Bolsbokser napisał(a):

Wracając do szkieł ... Jakość z tego tamrona zdecydowanie lepsza niż z kita, ale ... wolny AF i dość głośny, chociaż nie ma tragedii.

Sigma 70-200 to pełna profeska w porównaniu z Tamim.

skąd ja to znam, mam tamrona 17-50 f/2.8, wszystko pięknie ale zrobić zdjęcie czegoś co się porusza to katastrofa :razz:

Posted

NightQueen napisał(a):
skąd ja to znam, mam tamrona 17-50 f/2.8, wszystko pięknie ale zrobić zdjęcie czegoś co się porusza to katastrofa :razz:

No dokładnie. Szkiełko niby wysokiej klasy, niemało kosztuje, a AF dupa.

No to jutro umówiony spacerek z Betty_Labrador. Może jakieś foty uda się cyknąć.
Hehe ... czarne + białe = będzie ciężko. Ale mam już w głowie pomysła, zobaczymy jak z wykonaniem.

Cholercia, statyw padł :(

Watacha, Ty z Bielan ? A skąd ? Bo ja rodowita Żoliborzanka, z Wawrzyszewa. Chociaż teraz na Bródnie siedzę.

Posted

tamrony - nikonowe już to do siebie mają że słaby AF jest, choć podobno tamron z mocowaniem do canona ma szybki, nie wiem bo nie miałam okazji wypróbować.
Jakość na tamronach jest i tego się ukryć nie da, jako portretówki sprawdzają się świetnie.

Noo czarny z białym - to się napstrykasz w ustawieniaach :evil_lol:

Posted

Sądzę, że bardziej ma wpływ body a nie marka na szybkość AF. Umówmy się D80-ka już niedomaga :shake:
Muszę sobie na coś lepszego zamienić.

Nooo...Albin wreszcie skończył jeść.
Godzinę męczył szyję indyczą :evil_lol:

Posted

Ale z Albina maruda, Jari taką szyjkę pochłania w 0.5 minuty... A raczej pochłaniał, bo teraz nie może ich jeść :roll:

Czekam na fotki ze spacerku, gdzie się wybieracie jeśli można wiedzieć? :)

Posted

Amber napisał(a):
Ale z Albina maruda, Jari taką szyjkę pochłania w 0.5 minuty... A raczej pochłaniał, bo teraz nie może ich jeść :roll:

Czekam na fotki ze spacerku, gdzie się wybieracie jeśli można wiedzieć? :)

Nooo ... on jest pooowooolny, jeśli chodzi o jedzenie.
Ale mega szybki, jeśli chodzi o bieganie.

Ze spacerkiem to jest problem, bo będziemy koło mnie na Bródnie.
Albin nie bardzo chce się przekonać do czegokolwiek na ryjku, a w autobusach czepiają się mnie kierowcy o brak kagańca.
A on taaaaki łagodny.

Posted

Bolsbokser napisał(a):
No dokładnie. Szkiełko niby wysokiej klasy, niemało kosztuje, a AF dupa.

No to jutro umówiony spacerek z Betty_Labrador. Może jakieś foty uda się cyknąć.
Hehe ... czarne + białe = będzie ciężko. Ale mam już w głowie pomysła, zobaczymy jak z wykonaniem.

Cholercia, statyw padł :(

Watacha, Ty z Bielan ? A skąd ? Bo ja rodowita Żoliborzanka, z Wawrzyszewa. Chociaż teraz na Bródnie siedzę.

Ja rodowita Prażanka (Północ), w przyszłości Włoszka ;) (i nie piszę tu o zagranicy), a obecnie wynajmuję.Nie jestem pewna czy to Bielany czy Żoliborz, bo to tak na granicy.
Na jednym podwórku jest, że Bielany, a na drugim że Żoliborz, a przez ulicę lasek Bielański.Ale coraz bardziej mi się zdaje, że jednak jeszcze Żoliborz.Ja mieszam obecnie na Klaudyny, przy Gwiaździstej.

Posted

WATACHA napisał(a):
Ja rodowita Prażanka (Północ), w przyszłości Włoszka ;) (i nie piszę tu o zagranicy), a obecnie wynajmuję.Nie jestem pewna czy to Bielany czy Żoliborz, bo to tak na granicy.
Na jednym podwórku jest, że Bielany, a na drugim że Żoliborz, a przez ulicę lasek Bielański.Ale coraz bardziej mi się zdaje, że jednak jeszcze Żoliborz.Ja mieszam obecnie na Klaudyny, przy Gwiaździstej.

Haha ... to prawie odwrotnie jak ja :)
Z Żoliborza na Bródno.
To z Klaudyny jest blisko do Kępy Potockiej.
Klaudyny, Gwiaździsta ... to zdecydowanie Bielany. :)

Posted

Bolsbokser napisał(a):
Haha ... to prawie odwrotnie jak ja :)
Z Żoliborza na Bródno.
To z Klaudyny jest blisko do Kępy Potockiej.
Klaudyny, Gwiaździsta ... to zdecydowanie Bielany. :)

Tak, do Kępy mam dwa kroki, no może 3 ;).To dobrze, że Bielany, bo już zgłupiałam.Mnie zmyliło to, że pod samą klatką mam jakąś przychodnię żoliborską i na tabliczce z numerem bloku jest Marymont-Ruda.A Marymont jakoś mi pod Żoliborz podchodzi.

Posted

Bolsbokser napisał(a):
Nooo ... on jest pooowooolny, jeśli chodzi o jedzenie.
Ale mega szybki, jeśli chodzi o bieganie.

Ze spacerkiem to jest problem, bo będziemy koło mnie na Bródnie.
Albin nie bardzo chce się przekonać do czegokolwiek na ryjku, a w autobusach czepiają się mnie kierowcy o brak kagańca.
A on taaaaki łagodny.

Tam na tym polu przy cmentarzu? Byłam tam wczoraj. Wieczorem latały dosłownie chmary komarów. Z tłem będziesz miała kiepsko, bo tam albo ulica, albo bloki ;).

Posted

betty_labrador napisał(a):
dzisiejszy dzien byl bardzo fajny, i sesja udana rowniez :) przekonałam sie do blendy :) zakupuje ;) (poproszę linka do strony gdzie je sprzedają :) )

dzieki Asiu za miłe towarzystwo- i Twoje i psie- i za poczęstunek :)

Ja również dziękuję za miły spacerek.
Bardzo się cieszę,że Albin dogadał się z Toscą. Mógł spokojnie piłką się bawić i nie było żadnej kłótni przy tym.

Fotki później, bo teraz się spieszę i jedziemy nad wodę.