NightQueen Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 On się urodził z uszkodzonym słuchem jak to bywa w przypadku białasów, czy to wada nabyta? wiecie? bardzo się leni? z opowieści słyszałam, sama nie zauważyłam takiej prawidłowości, że boksery się ogromnie lenią, nie wiem czy to domena rasy czy może bardziej maści psów? jak jest u białego? Quote
Bolsbokser Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 NightQueen napisał(a):On się urodził z uszkodzonym słuchem jak to bywa w przypadku białasów, czy to wada nabyta? wiecie? bardzo się leni? z opowieści słyszałam, sama nie zauważyłam takiej prawidłowości, że boksery się ogromnie lenią, nie wiem czy to domena rasy czy może bardziej maści psów? jak jest u białego? Boksery się lenią ???? To są psy a ADHD. Prawdziwy bokser nigdy się nie leni. One mają niespożyte pokłady energii, mega wesołe psy, do końca życia są głupolami. Kolor nie ma nic do rzeczy. To jakbyś powiedziała, że murzyni są bardziej energiczni od rasy białej. Albin nie słyszy od urodzenia. Ma niebieskie oko, które jest za to odpowiedzialne. Quote
dianusia921 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Hej :) Niebieskie oko odpowiedzialne za niesłyszenie ? Nie wiedziałam,że tak może być... :roll: Widać psiakowi to w ogóle nie przeszkadza ! :) Miny robi bombowe ! Chyba tylko boksery potrafia strzelać takie miny :evil_lol: Albin jest superowy ! :loveu: A to jego niebieskie oko dodaje mu bardzo dużo uroku ;) Śliczny :loveu::loveu::loveu: czytając Twoje opowieści o Albinie to niezły spryciarz z niego :) Pozdrawiamy ! Quote
NightQueen Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Bolsbokser napisał(a):Boksery się lenią ???? To są psy a ADHD. Prawdziwy bokser nigdy się nie leni. One mają niespożyte pokłady energii, mega wesołe psy, do końca życia są głupolami. Kolor nie ma nic do rzeczy. To jakbyś powiedziała, że murzyni są bardziej energiczni od rasy białej. Albin nie słyszy od urodzenia. Ma niebieskie oko, które jest za to odpowiedzialne. leni w sensie zrzuca okrywę włosową :eviltong: :roflt::roflt: ale mnie rozśmieszyłaś teraz :evil_lol::evil_lol: No właśnie kolor ma sporo do rzeczy, udowodniono że np. białe bullteriery cierpią na głuchotę, a kolorowe osobniki już ekstremalnie rzadko, właśnie gen odpowiedzialny za białą szatę często wiąże się z brakiem słuchu, wydaje mi się (aczkolwiek tu pewna nie jestem) że podobnie jest w przypadku innych tez ras np. bokserów, choć tu jak mówisz może odpowiadać za wadę co innego bo kolor oczu, choć z drugiej strony niebieskie oczy u kolorowych bokserów się nie zdarzają raczej, więc może ma to też coś wspólego z białym kolorem, ale spierać się nie będę :p Quote
Amber Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Chyba się nie zrozumiałyście, ale ja też nie używam formy "leni się" w stosunku do zrzucania okrywy włosowej tylko "linieje". Lenić się to dla mnie może ktoś leniwy ;) Quote
WATACHA Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Amber napisał(a):Chyba się nie zrozumiałyście, ale ja też nie używam formy "leni się" w stosunku do zrzucania okrywy włosowej tylko "linieje". Lenić się to dla mnie może ktoś leniwy ;) No właśnie też nie zrozumiałam z tym linieniem? Bokserka moich teściów się leni , ale chyba tak została "nauczona".Kiedyś była inna. Quote
Bolsbokser Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Sądzicie, że nie można walnąć się faflem w oko ?! A jednak, Albin potrafi Ratuj, kto może ... Quote
wykrywka Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 https://lh4.googleusercontent.com/-Cj8ykSILwrY/TkGXA2_XQjI/AAAAAAAAECM/4j9YJG3lKLg/DSC_11721.jpg Majstersztyk :crazyeye:. Robisz niesamowite zdjęcia, fakt - obiekt wyjątkowy :evil_lol:. Quote
WATACHA Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Boski ha, ha,ha, Albin potrafi :) https://lh4.googleusercontent.com/-Cj8ykSILwrY/TkGXA2_XQjI/AAAAAAAAECM/4j9YJG3lKLg/DSC_11721.jpg Quote
Sheltii Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 https://lh6.googleusercontent.com/-zNtzByyh9KY/TkGZRG4gGVI/AAAAAAAAECw/uG1fdFUmwcI/DSC_11651.jpg O kurczę! Jaki radosny :) Piękny pies :) W jakim jest wieku? Quote
Bolsbokser Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Ma 3,5 roczku :) A urodził się pod szczęśliwą gwiazdką, bo 4 października :) Quote
Bolsbokser Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 No, Albin sobie wymyślił nadzwyczaj fajną zabawę. Kiedy jest nakręcony w domu na zabawę piłką, wrzuca ją sobie do koszy z czystym praniem i szuka jej w nim. Baaaardzo fajnie. Muszę pranie wynosić do innego "magazynu" albo w trymiga rozkładać do szaf :) Bo wszystko brudzi. Quote
Bolsbokser Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Bardzo inteligentny, biorąc pod uwagę, że nauczyłam głucholca szukania, np. zabawki, smakołyka. Quote
Bolsbokser Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Trochę poniewczasie, ale ... nie mam teraz czasu, żeby ogarnąć foty. jak coś wpadnie w ręce, to wrzucam. Trochę Zimy, trochę Lata ... Quote
Bolsbokser Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Bo to jest bardzo mimiczny chłopak :) A niebieskie oko dodaje tylko tym minom teatralnego charakteru :) Quote
WATACHA Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Twardziel https://lh4.googleusercontent.com/-fW14NjiJPJ4/Tk2KeDgCBWI/AAAAAAAAEJQ/VL6Fm04YhOc/s512/DSC_6606ret2.jpg On jest niemożliwy hi,hi Quote
Bolsbokser Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Mamy portrecik :loveu::loveu::loveu: by Metheora Quote
wykrywka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Portret robi wrażenie :crazyeye:, autentycznie gały wychodzą na zewnątrz, Albin jak żywy i ma się wrażenie, że za chwilę zapyta : - co się tak gapisz bez końca, boksera nie widziałaś - :evil_lol: Quote
Bolsbokser Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Sama się przymierzam, żeby wreszcie narysować własnego psa ... tylko czasu mi wiecznie brak. "Szewc w dziurawych butach chadza ..." Sama rysuję wszystko tylko nie własnego Albina :) Quote
WATACHA Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 [quote name='wykrywka']Portret robi wrażenie :crazyeye:, autentycznie gały wychodzą na zewnątrz, Albin jak żywy i ma się wrażenie, że za chwilę zapyta : - co się tak gapisz bez końca, boksera nie widziałaś - :evil_lol: Albo pyta : "wyjechać Ci z bańki ?" ;) Quote
Amber Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Piękny portrecik :loveu: Co tam Asiu, jak ci idzie obrabianie zdjęć? Chyba czasu trochę zabrakło ostatnio ;) Quote
Recommended Posts