Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

On się urodził z uszkodzonym słuchem jak to bywa w przypadku białasów, czy to wada nabyta? wiecie?

bardzo się leni? z opowieści słyszałam, sama nie zauważyłam takiej prawidłowości, że boksery się ogromnie lenią, nie wiem czy to domena rasy czy może bardziej maści psów? jak jest u białego?

Posted

NightQueen napisał(a):
On się urodził z uszkodzonym słuchem jak to bywa w przypadku białasów, czy to wada nabyta? wiecie?

bardzo się leni? z opowieści słyszałam, sama nie zauważyłam takiej prawidłowości, że boksery się ogromnie lenią, nie wiem czy to domena rasy czy może bardziej maści psów? jak jest u białego?

Boksery się lenią ????
To są psy a ADHD. Prawdziwy bokser nigdy się nie leni. One mają niespożyte pokłady energii, mega wesołe psy, do końca życia są głupolami.
Kolor nie ma nic do rzeczy. To jakbyś powiedziała, że murzyni są bardziej energiczni od rasy białej.

Albin nie słyszy od urodzenia. Ma niebieskie oko, które jest za to odpowiedzialne.

Posted

Hej :)

Niebieskie oko odpowiedzialne za niesłyszenie ? Nie wiedziałam,że tak może być... :roll:
Widać psiakowi to w ogóle nie przeszkadza ! :)

Miny robi bombowe ! Chyba tylko boksery potrafia strzelać takie miny :evil_lol:

Albin jest superowy ! :loveu:
A to jego niebieskie oko dodaje mu bardzo dużo uroku ;)

Śliczny :loveu::loveu::loveu:

czytając Twoje opowieści o Albinie to niezły spryciarz z niego :)

Pozdrawiamy !

Posted

Bolsbokser napisał(a):
Boksery się lenią ????
To są psy a ADHD. Prawdziwy bokser nigdy się nie leni. One mają niespożyte pokłady energii, mega wesołe psy, do końca życia są głupolami.
Kolor nie ma nic do rzeczy. To jakbyś powiedziała, że murzyni są bardziej energiczni od rasy białej.

Albin nie słyszy od urodzenia. Ma niebieskie oko, które jest za to odpowiedzialne.

leni w sensie zrzuca okrywę włosową :eviltong:

:roflt::roflt: ale mnie rozśmieszyłaś teraz :evil_lol::evil_lol:

No właśnie kolor ma sporo do rzeczy, udowodniono że np. białe bullteriery cierpią na głuchotę, a kolorowe osobniki już ekstremalnie rzadko, właśnie gen odpowiedzialny za białą szatę często wiąże się z brakiem słuchu, wydaje mi się (aczkolwiek tu pewna nie jestem) że podobnie jest w przypadku innych tez ras np. bokserów, choć tu jak mówisz może odpowiadać za wadę co innego bo kolor oczu, choć z drugiej strony niebieskie oczy u kolorowych bokserów się nie zdarzają raczej, więc może ma to też coś wspólego z białym kolorem, ale spierać się nie będę :p

Posted

Chyba się nie zrozumiałyście, ale ja też nie używam formy "leni się" w stosunku do zrzucania okrywy włosowej tylko "linieje". Lenić się to dla mnie może ktoś leniwy ;)

Posted

Amber napisał(a):
Chyba się nie zrozumiałyście, ale ja też nie używam formy "leni się" w stosunku do zrzucania okrywy włosowej tylko "linieje". Lenić się to dla mnie może ktoś leniwy ;)

No właśnie też nie zrozumiałam z tym linieniem?

Bokserka moich teściów się leni , ale chyba tak została "nauczona".Kiedyś była inna.

• 2 weeks later...
Posted

No, Albin sobie wymyślił nadzwyczaj fajną zabawę. Kiedy jest nakręcony w domu na zabawę piłką, wrzuca ją sobie do koszy z czystym praniem i szuka jej w nim. Baaaardzo fajnie. Muszę pranie wynosić do innego "magazynu" albo w trymiga rozkładać do szaf :) Bo wszystko brudzi.

Posted

Portret robi wrażenie :crazyeye:, autentycznie gały wychodzą na zewnątrz, Albin jak żywy i ma się wrażenie, że za chwilę zapyta : - co się tak gapisz bez końca, boksera nie widziałaś - :evil_lol:

Posted

Sama się przymierzam, żeby wreszcie narysować własnego psa ... tylko czasu mi wiecznie brak.
"Szewc w dziurawych butach chadza ..."
Sama rysuję wszystko tylko nie własnego Albina :)

Posted

[quote name='wykrywka']Portret robi wrażenie :crazyeye:, autentycznie gały wychodzą na zewnątrz, Albin jak żywy i ma się wrażenie, że za chwilę zapyta : - co się tak gapisz bez końca, boksera nie widziałaś - :evil_lol:

Albo pyta : "wyjechać Ci z bańki ?" ;)