Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Historia jest zakręcona ...

Mieliśmy przygodę. Kiedy tata z wójkiem, wracając z pracy, zostali napadnięci, przed klatką, przez dwóch pijanych młodych chłopaków, mama wreszcie zgodziła się na psa. Ze strachu - a taka trochę strachliwa jest.
Ale wtedy było to jej zaletą - zgodziła się na psa :)

Miał być DDB, wyszedł Bokser, w dodatku nie do końca bokser, bo w typie. Nieznaliśmy się, więc wpadliśmy w sidła handlarzy i kupiliśmy na targowisku prześlicznego malucha, którego zwaliśmy BOLS - tak do kompletu do WHISKY (ON)
Obydwoje niestety już biegają za Tęczowym Mostem.
Kiedy zaczęliśmy intensywnie i namiętnie interesować się DDB do takiego stopnia, iż zaklepaliśmy szczeniaka w hodowli, w międzyczasie tata zakochał się w bokserach.
Pewnej niedzieli odwiedził giełdę samochodową, a kiedy wrócił ... był bardzo rozemocjonowany.
Wyglądało to ta: "a wiecie, co ja widziałem na giełdzie ? takie śliczne małe bokserki. I kiedy do nich podszedłem, to z radości zaczęły robić tak (tutaj demonstracja kręcenia doopką w wykonaniu taty)
Decyzja zapadła: Będzie Bokser. I tak pojawił się BOLS.
Po stracie naszego "boksera" zaczęliśmy pomagać w Fundacji SOS Bokserom i tak pojawił się Albin (bokser bez rodowodu, po rodowodowych rodzicach)

Przedstawiam Naszą obecną rodzinkę :)

WKRÓTCE ZDJĘCIA ZOSTANĄ UZUPEŁNIONE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
TĘCZOWY MOST
[*]

RADAR vel PRINCE of BAZARRRR .... (marzec 2008 - 24.08.2012)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/407709_321916144498202_793359783_n.jpg

Fistaszek QUENDI*PL vel Ptysio (Rosyjski Niebieski)

https://lh4.googleusercontent.com/-WSSqr6vY4eA/TKJTnFXFVvI/AAAAAAAACuU/6ZqNUet9faA/s720/DSC_4370.JPG

BOLS ("Bokser") 24.09.2000-24.07.2008 Moja największa miłość za TM

https://lh6.googleusercontent.com/-MKEscQHAMsM/UmamR5pFnJI/AAAAAAAAG68/FKoYhWUxCv8/w480-h640-no/04.08.2007+075_m2.jpg

WHISKY (Owczarek Niemiecki) 1993-2010

https://lh4.googleusercontent.com/-TCQviwQPS1k/UmaldOuxh-I/AAAAAAAAG6k/pkcXaa-XT04/w640-h427-no/Scan10022.m.jpg

Edited by Bolsbokser
  • 3 months later...
Posted (edited)

NightQueen napisał(a):
cudny ten twój białas :loveu::loveu:

I jaki kochany :)
Chociaż diabeł w anielskiej skórze.

Się spotkały dwa białasy. Jeden duży, drugi mały.

Edited by Bolsbokser
Posted

Bolsbokser napisał(a):
I jaki kochany :)
Chociaż diabeł w anielskiej skórze.

nie wierze :diabloti: on - diabeł, jak ma taki grzeczny wyraz twarzy :evil_lol:

pokazuj więcej zdjeć :cool3:

Posted

NightQueen napisał(a):
nie wierze :diabloti: on - diabeł, jak ma taki grzeczny wyraz twarzy :evil_lol:

pokazuj więcej zdjeć :cool3:

Aniołkiem jest, kiedy śpi. Jak będę miała wolniejszą chwilkę,to coś wstawię.

Posted

Albin został przez Ciebie adoptowany, prawda? Bo kojarzę Was z FB chyba ;)
Sama mam białego cudaka i mam do nich ogromną słabość.
Dlatego też... dawaj zdjecia:mad:

Posted

awaria napisał(a):
Albin został przez Ciebie adoptowany, prawda? Bo kojarzę Was z FB chyba ;)
Sama mam białego cudaka i mam do nich ogromną słabość.
Dlatego też... dawaj zdjecia:mad:

si,si. Kojarzę Was :)

Posted

O, w końcu do Ciebie trafiłam Asiu :). Mogłybyście się mogły kiedyś spotkać z awarią, 2 białe boksery to byłby piękny widok :D

Posted

Amber napisał(a):
O, w końcu do Ciebie trafiłam Asiu :). Mogłybyście się mogły kiedyś spotkać z awarią, 2 białe boksery to byłby piękny widok :D

Jasne, świetny pomysł. Bardzo chętnie się spotkam, pod warunkiem, że awaria jest z wawy :D

jakieś wygrzebałam. Trochę mi się zejdzie z tym, bo nie chcę bez podpisu wrzucać fotek. Już mi kiedyś jakaś gówniara ukradła jedno zdjęcie Albina i wkleiła pod kłamliwym ekstem o białych Bokserach

Posted

awaria jest jak najbardziej z wawy i to nawet całkiem blisko Ciebie (spaceruje też po Bródnie z tego co mi wiadomo), a w ogóle nawet was pomyliłam ze sobą, przez psy. Bo czytałam wątek awari, no i się zgadzało - biały bokser, lasek bródkowski... I myślałam, że ty to awaria :evil_lol: Potem faktycznie zauważyłam małą różnicę, bo Baron ma ogon, a Albin nie :lol:

Posted

Amber napisał(a):
awaria jest jak najbardziej z wawy i to nawet całkiem blisko Ciebie (spaceruje też po Bródnie z tego co mi wiadomo), a w ogóle nawet was pomyliłam ze sobą, przez psy. Bo czytałam wątek awari, no i się zgadzało - biały bokser, lasek bródkowski... I myślałam, że ty to awaria :evil_lol: Potem faktycznie zauważyłam małą różnicę, bo Baron ma ogon, a Albin nie :lol:

To może ja Barona wczoraj widziałam. Mówiłam Ci, że jak jechałam spotkać się z Tobą, to widziałam koło stadniny na Bródnie białasa z ogonem. Jeżeli Baron ma czarne/ciemne prawe ucho, to jest duuuuża szansa, że to on :)
A ja miałam dzisiaj jechać po Albina. Znaczy nie wiedziałam nic o tym. Mój mąż chciał zrobić niespodziankę i pojechać ze mną po niego, ale ... zasłabłam. Może dlatego dzisiejsze żarty w wątku foto mi nie wychodziły :)

Posted

Amber napisał(a):
No to chyba to na 99% był Baron, bo awaria pisała, że chodzi w tamtych okolicach na spacery. To jego galeria http://www.dogomania.pl/threads/196021-Baron-i-Batalia-bokserowo-corsiakowo-%29 i jak najbardziej ma ciemne ucho ;) Powtórzę raz jeszcze: świat jest mały :D

Niefajnie z tym zasłabnięciem. To ma pewnie związek z tymi twoimi migrenami? Ech, biedaczko... :glaszcze:

To na pewno był on, jeśli jeszcze awaria potwierdzi, że była tam wczoraj koło 11-tej. Może nawet zauważyła w utobusie jedną babę gapiącą się na jej białasa :D
Bacznie się przyjrzałam, jedynie oczu nie dostrzegłam. Reszta się zgadza, łącznie z nakrapianiem zadka :)
Poza tym, patrząc na galerię, osoba, którą wczoraj widziałam z białasem - wyglądała właśnie tak http://i15.photobucket.com/albums/a374/carloss6/DSC_0203.jpg

Ad zasłabnięcia, tak to od migreny, reaguję na nagłe skoki ciśnienia.

Posted

awaria napisał(a):
Wczoraj o 11 w okolicach PGR Bródno to na pewno byliśmy my :D
Natomiast to:
http://i15.photobucket.com/albums/a374/carloss6/DSC_0203.jpg
to nie ja ;)

Zapewne przyglądałaś się Baronowi, a drugi koniec smyczy potraktowałaś po ekhem... macoszemu :D
Spotkamy się oczywiście bardzo chętnie, tylko nas troszkę ciężko złapać na Bródnie, bo pomieszkujemy jeszcze w Markach ;)

Masz rację, drugi koniec smyczy mnie mniej zainteresował. Utkwiłam swoje gały w białej fafluniastej mordzie.
Po prostu musimy się umówić pewnego konkretnego dnia. oczywiście bez swojego Nikosia się nie ruszam. Muszę białą mordę uwiecznić :)

Posted

Bolsbokser napisał(a):
Masz rację, drugi koniec smyczy mnie mniej zainteresował. Utkwiłam swoje gały w białej fafluniastej mordzie.
Po prostu musimy się umówić pewnego konkretnego dnia. oczywiście bez swojego Nikosia się nie ruszam. Muszę białą mordę uwiecznić :)

Mhm, odezwij się jak będziesz miała trochę czasu, może uda nam się złapać :) Będę miała okazję poznać Albina :)?

Posted

awaria napisał(a):
Mhm, odezwij się jak będziesz miała trochę czasu, może uda nam się złapać :) Będę miała okazję poznać Albina :)?

Bardzo możliwe. Wczoraj miałam po niego jechać, ale zasłabłam i - NIEWYPAŁ .
Albin jest u taty na "wakacjach" w Sulejówku. Ma tam do dyspozycji ogród. Tutaj siedziałby w bloku w te upalne dni, kiedy w pracy jesteśmy.