bianka0 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 kama210 napisał(a): co do szczepień .. mały nie był u nas szczepiony ... bianka poddaj mi nr konta - to przeleję za szczepienie z naszych bazarków ... Kama nie martw się, jutro jedziemy małego zaszczepić. Jak chcesz nr konta to weź od Anity, to na szydłowieckie psiaki :evil_lol: Quote
bianka0 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Popatrzcie, jeden dzień jamniczego wychowania i jaki grzeczny aniołek, jak to się już dogaduje z innymi pieskami.:cool3: Dzisiaj Fredi będzie już mógł spać z innymi pieskami. Quote
anita_happy Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 mój kochany kloszardzik!!!!ale bianka....Ty sie nie dziw, ze on czasami ma doopke obsrakaną :))) bo on ma problemy z tym [video=youtube;RiYyS7X5x6Q]http://www.youtube.com/watch?v=RiYyS7X5x6Q[/video] bosze jakie to sweety Quote
anita_happy Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 bianka0 napisał(a):Kama nie martw się, jutro jedziemy małego zaszczepić. Jak chcesz nr konta to weź od Anity, to na szydłowieckie psiaki :evil_lol: czyli kamy konto ha ha ha a Józef - jak? juz poskromiony? Quote
bianka0 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Trudno powiedzieć czy poskromiony.:roll: Ale dzisiaj jak wracaliśmy z lasu, to małego wiózł za pazuchą, bo według niego zmarzł. Już mu podtyka smakowite kąski i ciągle się upewnia, czy już go ogłaszam. Quote
JamniczaRodzina. Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Moja córka jak zobaczyła fotki Frediego to powiedziała ,że niezły artysta z niego musi być.:evil_lol: Quote
anita_happy Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 allegro Frediego :P http://allegro.pl/show_item.php?item=1496640686 Quote
yunona Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Fajne:lol: i czekamy na ten wymarzony domeczek ! Hopkamy do góry!:multi: Quote
anita_happy Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='anita_happy']allegro Frediego :P http://allegro.pl/show_item.php?item=1496640686 jeden obserwator Quote
Aimez_moi Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 O kurcze......) co ja widze......male tornado domowe.....:):) ma watek....:) Quote
bianka0 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Fredi został dzisiaj zaszczepiony. Zniósł to bardzo dzielnie, trochę płakał. Potem porozrabiał w lecznicy. Bardzo się wszystkim podobał. każdy trochę potrzymał, pohuśtał i oddał z powrotem. A ten maluch tylko patrzył na mnie i piszczał do mnie na ręce. Za 2 tygodnie drugie odrobaczenie. Już mamy preparat i zalecenia. Quote
Aimez_moi Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Fredi........bardzo fajne imie...... Pasuje do malej demolki...... Quote
bianka0 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Aimez_moi napisał(a):Fredi........bardzo fajne imie...... Pasuje do malej demolki...... W sobotę to była duża demolka :evil_lol: Teraz już go trochę razem z jamniczym klanem ustawiłam. Ale na początku zachowywał się jak odkorowany, totalne szaleństwo i brak kontaktu ze stworzeniem. Przełom nastąpił w nocy, kiedy sam poszedł spać i został od nas odizolowany. Na zmianę płakał i widocznie zastanawiał się nad sobą :cool3: Rano nie ten piesek. Aha, Fredi nie ma jeszcze pełnych trzech miesięcy. Quote
Aimez_moi Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Boziu.......bardzo przepraszam z tym spaniem....... On spal na podusi z moja corka bo nasz lab niestety malego nie tolerowal ....... Quote
bianka0 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Aimez_moi napisał(a):Boziu.......bardzo przepraszam z tym spaniem....... On spal na podusi z moja corka bo nasz lab niestety malego nie tolerowal ....... Nie ma za co przepraszać.:shake: Pierwszej nocy był bardzo pobudzony, to zrozumiałe. Ale ze względu na to , że próby wzięcia go do siebie, lub do kojca obok innych psów zostały odczytane przez Frediego jako zachęta do rozróby, wylądował na kocyku sam w dolnej kuchni. U nas może piszczeć, wrzeszczeć, przełamywać się do woli. Dom wolno stojący, dziwne dźwięki nikomu nie przeszkadzają. Następna noc, jak widać na zdjęciu przebiegała już zupełnie inaczej. Wszyscy spaliśmy w całkowitej harmonii :p Quote
Aimez_moi Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 On jest slodki ja wiem.....cala nocke przesypial bez zadnego problemu...... Quote
kama210 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Aimez_moi napisał(a):On jest slodki ja wiem.....cala nocke przesypial bez zadnego problemu...... u Aimez zawsze był w towarzystwie ... jak był u mnie "na zmianie" w ciągu dnia i zostawał sam w pokoju to nawet jak łapał drzemkę to jak widział że wychodzę i zamykam pokój od razu się zrywał i zaczynała się aria pisków za drzwiami ... ...a że przemycałam go ukradkiem przed resztą rodzinki to jak musiałm wyjśc do pracy to uprosiłam moją babcię i z nią zostawał ... ale jak go z nią zostawiałam to też długo za mną piszczał pod drzwiami ... bo to w sumie ważne, bo jak go ktoś adoptuje to musi wiedzieć że mały nie lubi zostawać sam ... bianka ... a u Ciebie jak ? jak go izolujesz , mniej już piszczy ?? czy też już ma cały czas towarzystwo jamniczej rodzinki ... Quote
bianka0 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Cały czas jest z innymi psami. Ale są momenty, że tak dokucza innym psom, że muszę go zamknąć na dole, na półpięterku. Wie wtedy, że jest to kara i siedzi cicho. On musi nauczyć się zostawać chociaż trochę sam, bo będą kłopoty z adopcją. Sonia była szalona, Nuka również, ale ten w dokuczaniu innym psom bije je na głowę. Quote
anita_happy Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 mistrzunio:))) bianka - ja tak samo poskramiam adhdowcow----np.astusia:)) Quote
bianka0 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Dzisiaj dostawiłam mu jego własny kojczyk, właśnie nareszcie w nim zasnął. Niedługo już nie będę gdzie miała tych kojców ustawiać, pokoju zabraknie.:diabloti: Quote
bianka0 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 anita_happy napisał(a):boziuuuuuu jaki słodki "jamolek" Zgadzam się, bardzo słodki zwłaszcza jak śpi.:evil_lol: Quote
Recommended Posts