Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kama210 napisał(a):

co do szczepień .. mały nie był u nas szczepiony
... bianka poddaj mi nr konta - to przeleję za szczepienie z naszych bazarków ...

Kama nie martw się, jutro jedziemy małego zaszczepić.
Jak chcesz nr konta to weź od Anity, to na szydłowieckie psiaki :evil_lol:

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Popatrzcie, jeden dzień jamniczego wychowania i jaki grzeczny aniołek, jak to się już dogaduje z innymi pieskami.:cool3:
Dzisiaj Fredi będzie już mógł spać z innymi pieskami.

Posted

mój kochany kloszardzik!!!!ale bianka....Ty sie nie dziw, ze on czasami ma doopke obsrakaną :)))
bo on ma problemy z tym

[video=youtube;RiYyS7X5x6Q]http://www.youtube.com/watch?v=RiYyS7X5x6Q[/video]

bosze jakie to sweety

Posted

bianka0 napisał(a):
Kama nie martw się, jutro jedziemy małego zaszczepić.
Jak chcesz nr konta to weź od Anity, to na szydłowieckie psiaki :evil_lol:

czyli kamy konto
ha ha ha
a Józef - jak? juz poskromiony?

Posted

Trudno powiedzieć czy poskromiony.:roll:
Ale dzisiaj jak wracaliśmy z lasu, to małego wiózł za pazuchą, bo według niego zmarzł. Już mu podtyka smakowite kąski i ciągle się upewnia, czy już go ogłaszam.

Posted

Fredi został dzisiaj zaszczepiony.
Zniósł to bardzo dzielnie, trochę płakał. Potem porozrabiał w lecznicy.
Bardzo się wszystkim podobał. każdy trochę potrzymał, pohuśtał i oddał z powrotem. A ten maluch tylko patrzył na mnie i piszczał do mnie na ręce.
Za 2 tygodnie drugie odrobaczenie. Już mamy preparat i zalecenia.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Fredi........bardzo fajne imie......
Pasuje do malej demolki......

W sobotę to była duża demolka :evil_lol:
Teraz już go trochę razem z jamniczym klanem ustawiłam. Ale na początku zachowywał się jak odkorowany, totalne szaleństwo i brak kontaktu ze stworzeniem. Przełom nastąpił w nocy, kiedy sam poszedł spać i został od nas odizolowany. Na zmianę płakał i widocznie zastanawiał się nad sobą :cool3: Rano nie ten piesek.

Aha, Fredi nie ma jeszcze pełnych trzech miesięcy.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Boziu.......bardzo przepraszam z tym spaniem.......
On spal na podusi z moja corka bo nasz lab niestety malego nie tolerowal .......

Nie ma za co przepraszać.:shake: Pierwszej nocy był bardzo pobudzony, to zrozumiałe. Ale ze względu na to , że próby wzięcia go do siebie, lub do kojca obok innych psów zostały odczytane przez Frediego jako zachęta do rozróby, wylądował na kocyku sam w dolnej kuchni. U nas może piszczeć, wrzeszczeć, przełamywać się do woli. Dom wolno stojący, dziwne dźwięki nikomu nie przeszkadzają.
Następna noc, jak widać na zdjęciu przebiegała już zupełnie inaczej. Wszyscy spaliśmy w całkowitej harmonii :p

Posted

Aimez_moi napisał(a):
On jest slodki ja wiem.....cala nocke przesypial bez zadnego problemu......

u Aimez zawsze był w towarzystwie ...

jak był u mnie "na zmianie" w ciągu dnia i zostawał sam w pokoju to nawet jak łapał drzemkę to jak widział że wychodzę i zamykam pokój od razu się zrywał i zaczynała się aria pisków za drzwiami ...
...a że przemycałam go ukradkiem przed resztą rodzinki to jak musiałm wyjśc do pracy to uprosiłam moją babcię i z nią zostawał ... ale jak go z nią zostawiałam to też długo za mną piszczał pod drzwiami ...

bo to w sumie ważne, bo jak go ktoś adoptuje to musi wiedzieć że mały nie lubi zostawać sam ...

bianka ... a u Ciebie jak ? jak go izolujesz , mniej już piszczy ??
czy też już ma cały czas towarzystwo jamniczej rodzinki ...

Posted

Cały czas jest z innymi psami.
Ale są momenty, że tak dokucza innym psom, że muszę go zamknąć na dole, na półpięterku. Wie wtedy, że jest to kara i siedzi cicho.
On musi nauczyć się zostawać chociaż trochę sam, bo będą kłopoty z adopcją.
Sonia była szalona, Nuka również, ale ten w dokuczaniu innym psom bije je na głowę.

Posted

Dzisiaj dostawiłam mu jego własny kojczyk, właśnie nareszcie w nim zasnął.
Niedługo już nie będę gdzie miała tych kojców ustawiać, pokoju zabraknie.:diabloti: