si_bcw Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 strasznie to smutne. wydaje mi się, że Dumka jest łatwiejszym przypadkiem i trzeba mieć nadzieję, że z czasem nauczy się nie bać ludzi i ich nawet polubi. niszczenie też jest chyba do zwalczenia z czasem? biafra, dajesz jej kalm aid lub karmę RC z uspokajaczem? może lepiej się poczuje, kalm aid robi czasem cuda. jeśli nie, to może kupimy? martka? Maczka na pewno jest dużo gorszym przypadkiem i poza nadzieją, że czas coś zmieni nic chyba nie mamy... Basia przysłała jeszcze parę zdjęć z dnia transportu: Quote
martka1982 Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 nie znam środka ale jeśli Biafra się zgodzi to jasne,że kupimy w tym aucie to wygląda jak dziecko siedmiu nieszczęść.... Quote
Biafra Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 martka1982 napisał(a):nie znam środka ale jeśli Biafra się zgodzi to jasne,że kupimy w tym aucie to wygląda jak dziecko siedmiu nieszczęść.... Też nie znam środka ale będę jej podawać wszystko co zadecydujecie. Może być nawet gaz rozweselający jak macie dostęp :lol:. Jeszcze mam pytanie, czy ktoś mie ma niepotrzrebnych mikroszelek? Tzn na Maczkę. Żeby dzikusa jakoś przyzwyczajać. Obroża nie ma szans, bo szyja jest grubsza niż główka. Quote
si_bcw Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 to ja kupię KalmAid szelek niestety nie mam, rozejrzę się po bazarkach wpłynęło 5zł od ulka 1108 Quote
martka1982 Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Biafra, a byłaby możliwość abyś te szeleczki po prostu kupiła gdzieś u siebie na miejsce a my pokryjemy koszt? Quote
si_bcw Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 to byłoby najlepsze wyjście, bo jakby nie pasowały, możesz wymienić Quote
si_bcw Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 na koncie Dumki i Maczki 5zł od cioci kazik123 Quote
martka1982 Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Rozmawiałam z Biafrą. Mówi,że Dumka nie sprawia już żadnych kłopotów, choć sprawdzi ją jeszcze na niszczenie,tzn czy tamte ekscesy były wywołane stresem czy też Dumka już tak po prostu ma. Możemy zacząć ją ogłaszać, w tekście musi się znaleźć kilka ważnych info, dlatego właśnie zamierzam do niego przysiąść i napisać. Quote
annavera Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 smuci mnie ten strach Dumki :( Żal mi jej jak nie wiem co :( Maczka to zdecydowanie nie mój typ :eviltong: Quote
martka1982 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 tworzę tekst dla Dumki...jak już powstanie i Biafra zaaprobuje to będę potrzebować waszej pomocy tu się zrobiła cisza jak maczką zasiał.....;) a powinno być gwarno, głośno, burza mózgów itp gdzie wy jestescie? Quote
si_bcw Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 wszystkie ciotki korzystają z ostatnich dni wakacji ;) wpłynęło 50zł od Pawła K. Quote
martka1982 Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 tekst do ogłoszen dla Dumki. wstawiam również w pierwszy Dumka to 11 letnia subtelna suczka o bardzo smutnych oczach, która od szczeniaka tkwiła w schronisku. Od lipca 2011 przebywa w domu tymczasowym, w którym nauczyła się żyć u boku człowieka. Dumka nigdy wcześniej nie obcowała z ludźmi na tyle aby chcieć do nich podejść, wtulić się, poprosić o pieszczotę dlatego nie jest typem psa, który potrzebuje czułości czy zabawy z człowiekiem na co dzień. Z natury Dumka jest płochliwa, nieufna i zupełnie nieagresywna. Chętnie wychodzi na spacery, swoje potrzeby załatwia wyłącznie na dworze, a gdy zostaje sama w domu czeka cierpliwie na powrót właścicieli. Jest spokojna, nie szczeka. Idealnie nadaje się do mieszkania w bloku. Dumka jest po sterylizacji, zdrowa. Ma 45cm w kłębie. Quote
Nano Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 jestem w stanie zrobić Dumce allegro, tylko fajnie by było jakbyśmy dostali nowe ładne foteczki :) Quote
martka1982 Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Nano napisał(a):jestem w stanie zrobić Dumce allegro, tylko fajnie by było jakbyśmy dostali nowe ładne foteczki :) Nano a czy byłabyś również w stanie odnawiać je do skutku? jeśli nie, to daj znać. ja jej zrobię i będę odnawiać tak długo jak będzie trzeba akurat jeśli chodzi o allegro, to mogę się tym zająć i jeśli chodzi o Dumkę jak i o Maczkę. mogę również obstawiać gumtree na kraków ale reszty nie dam rady, bo mam za dużo psów Quote
Nano Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 martka1982 napisał(a):Nano a czy byłabyś również w stanie odnawiać je do skutku? jeśli nie, to daj znać. ja jej zrobię i będę odnawiać tak długo jak będzie trzeba akurat jeśli chodzi o allegro, to mogę się tym zająć i jeśli chodzi o Dumkę jak i o Maczkę. mogę również obstawiać gumtree na kraków ale reszty nie dam rady, bo mam za dużo psów z tym odnawianiem to mogę nie być zbyt sumienna - w dużej mierze zależy to od mojego kompa który czesto miewa swoje humory. To możesz im robić obu, ja będę Dumce od czasu do czasu też robiła, bo czym więcej tym lepiej :) Quote
martka1982 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 nie wiem czy można robić dwie aukcje dla tego samego psa, ktoś kiedyś pisał,że chyba nie Maczce już zrobiłam, a w takim razie zrobię również i Dumce ale co z resztą? help! czy ktoś nam może pomóc? Quote
Nano Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 można :) tym bardziej, że robią je dwie osobne osoby, ludzie to wystawiają po kilka takich samych aukcji (np. właśnie z psami) na jednym koncie... Quote
martka1982 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 aha, no to ok:) zwiększymy jej szanse:) dzieki! Quote
Nano Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Biafra dasz radę porobić nowe foteczki do ogłoszeń ? :) Quote
martka1982 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 jak chcesz to ja Ci mogę przesłać na maila wszystkie, które mam a myślę,że nadają się do ogłaszania Quote
Nano Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1796803272 tylko nie wiem pod jaką rase Dumkę podpiąc ;p zeby w tytule napisać ;p wtedy jest więcej wejść :) bo wiara np wpisuje "owczarek", "spaniel" i tak szukaja... Quote
Recommended Posts