kikou Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 tak, tak smarujemy nosio wazeliną i czasem.......masełkiem ;) ale wtedy Bronio chce mi palucha odgryźć pachnącego masełkiem... jak mówicie to teraz spróbuje jeszcze maścia z wit A może wtedy efekt sie dłużej utrzyma... Quote
mari23 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 martka1982 napisał(a):ja kojarzę,że on tak miał. może to ma coś wspólnego z tą trzustką? on wcześniej łysiał i miał problemy hormonalne, to też może mieć wpływ ten nosek można by mu czymś smarować, zwłaszcza jeśli pęka, bo wtedy go pewnie boli i czuje dyskomfort. zapytaj może weta przy okazji, psiakom smaruje się zimą łapki najzwyklejszą wazeliną, może na nosek cienką warstwę też można? ktoś coś wie na ten temat? "mój" starunio Łatuś ma bardzo suchy nosek, na brzegu aż spękany wetka okresliła to jako "hyperkeratoza nosa" i zaleciła smarowanie właśnie wazeliną, a nawet oliwką dla dzieci też myslałam o czymś z wit.A, martwię się, bo to właściwie "stan stały" a brzeg noska wygląda, jak postrzępiony :( nie jest chory na trzustkę, tylko na serce, jest na Vetmedinie, ale bierze go dopiero u mnie, 2 lata w schorniisku był bez jakichkolwiek leków może po prostu niektóre starsze pieski tak mają, bo i Bronio, i Łatuś to starowinki już Quote
kikou Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 caryca26 napisał(a):Udało się póki co uzyskać pokrycie tego minusa na 127,75 zł od anonimowego darczyńcy za co z całego serca dziękujemy. Ale chłopak jest na zero i na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda dramatycznie:( miałabym paczke ubrań głównie bluzeczek w małych rozmiarach na bazarek ale przeraźliwie nie mam czasu na to szczególnie że i tak jestem zmuszona bazarkować na pieski, na które zbieram pieniądze już od 4-5lat...kiedy jeszcze nie mieszkałam na wsi, a które też przeważnie mają puste skarbonki... ale gdyby komuś sie chciało zrobić bazarek to chętnie wyśle... wiadomo w dzisiejszych czasach ciuszki tanie i trzeba sie strasznie napracować - dużo wystawić żeby zebrać jakikolwiek pieniądz... no ale grosik do grosika... Quote
caryca26 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 kikou napisał(a):miałabym paczke ubrań głównie bluzeczek w małych rozmiarach na bazarek ale przeraźliwie nie mam czasu na to szczególnie że i tak jestem zmuszona bazarkować na pieski, na które zbieram pieniądze już od 4-5lat...kiedy jeszcze nie mieszkałam na wsi, a które też przeważnie mają puste skarbonki... ale gdyby komuś sie chciało zrobić bazarek to chętnie wyśle... wiadomo w dzisiejszych czasach ciuszki tanie i trzeba sie strasznie napracować - dużo wystawić żeby zebrać jakikolwiek pieniądz... no ale grosik do grosika... Ja mogłabym zrobić bazarek ale dopiero we wrześniu bo sierpień mam wyjazdowy. Quote
kikou Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 caryca26 napisał(a):Ja mogłabym zrobić bazarek ale dopiero we wrześniu bo sierpień mam wyjazdowy. we wrześniu to już letnich ubrań nie sprzeda sie... może ktos inny sie zbiera do bazarku i mógłby te rzeczy dorzucić? Quote
caryca26 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 No właśnie. Może znajdzie się jakaś dobra dusza? Weszła deklaracja za 08/2012 od ranias 10 zł. Bardzo dziękujemy! Quote
Incia Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Ja robię bazarki, ale teraz jeden rozliczam, jeden prowadze, a rzeczy mam na 3 następne, nie dam rady na razie... Poszła stała za sierpień dla Bingusia. Quote
caryca26 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Do deklarujących dołącza moja siostra. Deklaruje 10 zł na m-c.Za sierpień wpłaciła:) Quote
caryca26 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Weszły pieniążki od Fibi:) 15 zł . Jest to uzupełnienie deklaracji kwiecień i maj. Fibi ma zapłacone deklaracje do czerwca 2012. Weszła też deklaracja od Incia 20 zł Dzięki cioteczki! Quote
caryca26 Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Weszły pieniążki od cioteczki żabol 50 zł - Bingo , 50 zł - Jeżyna Ustaliłam z cioteczką żabol , że skoro Jeżynka za TM to całe 100 zł należy do Binga i będzie pokryciem deklaracji za IV,V,VI,VII/2012 Ogromnie dziękujemy! Quote
caryca26 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Weszła deklaracja od cioteczki pietrucha204 za 06/2012 i 07/2012 - razem 20 zł Dzięki wielkie! Quote
piescofajnyjest Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 och ta nasza Jezynka caly czas mi po glowie chodzi....:((( Quote
caryca26 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 AgnieszkaK wpłaciła 10 zł , to osoba deklarująca na Jeżynę , kwotę tę dopisz do Bingusia. Quote
caryca26 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 Weszły deklarację od cioteczek asikowska 10 zł i Koelka 10 zł Bardzo wielkie dzięki! Quote
caryca26 Posted August 21, 2012 Author Posted August 21, 2012 Kochane cioteczki , jutro wyjeżdżam i do 5 wrzesnia nie bedzie mnie na dogo. Wszystkie wpłaty uzupełnię po powrocie i wtedy też przeslę kaskę do kikou. Mam nadzieję , że cioteczko kikou wybaczy to 5-cio dniowe opóźnienie i mam nadzieję ,ze do tego czasu uzbiera się pełna kwota... Cioteczki pamiętajcie o Bingusiu vel Bronisławie. Quote
piescofajnyjest Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 pamietamy caly czas:)) ja mam wizytacje Rodzicow, wiec nie mam czasu, zeby zagladac regularnie;) Quote
kikou Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 a u Bronia jęczonia wszystko w porzadku... jęczonia... bo on jest niemozliwy z tym piszczeniem jak tylko zobaczy że inny psiak zbliżył główke do kiziania Bronio juz sie gramoli już piska i biegnie jak obwarzanek okraglutki żeby też nadstawić nosek... zbytnio ostatnio nie schudł nasz grubonio... nie ważyłam go ale jest taki pulchny w dotyku, że niestety jeszcze długa droga przed nami... ograniczam mu to jedzonko, a on i tak zawsze "upoluje" jakiegoś kolege niejadka-marudera i coś tam sobie doje nasz łakomczuszek.... Nosek smarujemy tą mascią ochronną z wit A, posmarowany jest lepszy... potem znowu suchy i popękany.. może to potrzebuje wiecej czasu Quote
piescofajnyjest Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 :) a moze juz taka grubonia natura??? ze taki pulchniejszy bedzie troszke??? no troszke trzeba ograniczyc ;) ale...grube tez potrafi byc piekne;) Quote
martka1982 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 grube na pewno jest piękne, wystarczy spojrzeć na Bronisława;) Quote
pikola Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 kikou napisał(a):a u Bronia jęczonia wszystko w porzadku... jęczonia... bo on jest niemozliwy z tym piszczeniem jak tylko zobaczy że inny psiak zbliżył główke do kiziania Bronio juz sie gramoli już piska i biegnie jak obwarzanek okraglutki żeby też nadstawić nosek... zbytnio ostatnio nie schudł nasz grubonio... nie ważyłam go ale jest taki pulchny w dotyku, że niestety jeszcze długa droga przed nami... ograniczam mu to jedzonko, a on i tak zawsze "upoluje" jakiegoś kolege niejadka-marudera i coś tam sobie doje nasz łakomczuszek.... Nosek smarujemy tą mascią ochronną z wit A, posmarowany jest lepszy... potem znowu suchy i popękany.. może to potrzebuje wiecej czasu Uwielbiam Twoje opisy Kikou:lol:Caluski w suchy nosek Grubonia:loveu: Poszlo za sierpien i wrzesien. Quote
Recommended Posts