Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Akurat dziś rozmawiałam z Kikou i musiała go w trakcie uciszać. Czuć to on się chyba czuje całkiem nieźle, pomimo, że jest gruby jak... Waży niemal 18 kg!!!! Kikou mówi, że już mu tak małe porcje wydziela, podjadać nie ma komu, a on nic nie chudnie!
Psa jest odchudzić bardzo trudno. Wiem, bo sama kiedyś próbowałam. Szkoda że pani Grażyna go tak zapasła niemiłosiernie.

Posted

Ojej,to nie dobrze ze tak grubnie.:shake:
Moja starsza sunia tez ma ograniczane,bo by tylko jadla i jadla.Coz ,to chyba wiek,ale daje tylko chude miesko z warzywkami.
A z trzustka i watroba u Bronka w porzadku,bo nie doczytalam?

Posted

[quote name='Bjuta']Akurat dziś rozmawiałam z Kikou i musiała go w trakcie uciszać. Czuć to on się chyba czuje całkiem nieźle, pomimo, że jest gruby jak... Waży niemal 18 kg!!!! Kikou mówi, że już mu tak małe porcje wydziela, podjadać nie ma komu, a on nic nie chudnie!
Psa jest odchudzić bardzo trudno. Wiem, bo sama kiedyś próbowałam. Szkoda że pani Grażyna go tak zapasła niemiłosiernie.[/QUOTE]

zajrzałam po banerku, bo on taki do mojego Charlisia
[*] staruszka podobny...
a tu podobieństw nie koniec...

bo Charlie też po 3 miesiącach z adopcji wrócił, tylko tu kierunek był odwrotny - Bingo trafił do kikou, zaś Charliś do mnie - od kikou....

Posted

Dzięki mari23 . Podobieństwo uderzające. Dzisiaj wyjeżdżam więc już nie zdąże przygotować tekstu do ogłoszeń ale jutro zrobię i podam Ci konto do wpłaty.
To 12 zł kosztuje bo zmawiałam dla innego naszego psiaka.

Posted (edited)

[quote name='mari23']zajrzałam po banerku, bo on taki do mojego Charlisia
[*] staruszka podobny...
a tu podobieństw nie koniec...

bo Charlie też po 3 miesiącach z adopcji wrócił, tylko tu kierunek był odwrotny - Bingo trafił do kikou, zaś Charliś do mnie - od kikou....[/QUOTE]

kurcze Marysiu ale napisałaś..... :eek2::eek2::eek2:
wyszło na to jakbym to ja oddała Czarlisia...
a to było tak, że ja mieszkałam wtedy koło wrocławia i zajmowałam sie adopcjami staruszków z wrocławskiego schroniska(ale mieszkałam wtedy w bloku i miałam 4 pieski co tam już było dopustem ;) ) a Czarli został adoptowany z wrocławskiego schronu przez rodzine z miejscowości Mari, a potem przez nich oddany i tak trafił do Mari... a nie ode mnie z domu :eek2::eek2::eek2:

a "mój" Bronio-grubonio w porządku... oprócz tego że taki pulchny...raz dałam mu do jedzonka samej takiej psiej odchudzającej karmy... takie postne paskudztwo... to troche był na mnie zły, nie ruszył tego nawet... wiec po prostu jeszce ciut zmniejszyłam dawki dzienne normalnego jedzonka

Edited by kikou
Posted (edited)

[quote name='kikou']kurcze Marysiu ale napisałaś..... :eek2::eek2::eek2:
wyszło na to jakbym to ja oddała Czarlisia...
a to było tak, że ja mieszkałam wtedy koło wrocławia i zajmowałam sie adopcjami staruszków z wrocławskiego schroniska(ale mieszkałam wtedy w bloku i miałam 4 pieski co tam już było dopustem ;) ) a Czarli został adoptowany z wrocławskiego schronu przez rodzine z miejscowości Mari, a potem przez nich oddany i tak trafił do Mari... a nie ode mnie z domu :eek2::eek2::eek2:

a "mój" Bronio-grubonio w porządku... oprócz tego że taki pulchny...raz dałam mu do jedzonka samej takiej psiej odchudzającej karmy... takie postne paskudztwo... to troche był na mnie zły, nie ruszył tego nawet... wiec po prostu jeszce ciut zmniejszyłam dawki dzienne normalnego jedzonka[/QUOTE]

ze wzruszenia może źle to wyraziłam, ale tak właśnie było - chodziło mi o to, że z Tobą związane były ściśle losy staruszka:loveu:
Ty Czarlisia w schronie wypatrzyłaś, potem do mnie przywiozłaś ( razem z 2 innymi psiakami ze schroniska), właśnie dzięki Twoim ogłoszeniom zobaczyłam go, wydrukowałam plakaty i ludzie się zgłosili....
wprawdzie po 3 miesiącach go oddali, ale szczerze - dobrze sie stało! - pokochałam go jeszcze czytając Twoje ogłoszenia - z płaczem oddałam im Charlisia, to i wrócił, a ja miałam "usprawiedliwienie" dla szóstego wówczas psa w domu..... zaledwie szóstego.... ;) ;)

pamiętam, jak Ci mówiłam wtedy, że marzy mi się taki "dom spokojnej starości" dla psiaków....
ale to nie ja zrealizowałam marzenie... i już chyba nie zrealizuję, choć jak nazwać mój dom, gdzie średnia wieku 10 psów jest około 10...

a konto do wplaty za Bronusiowe ogłoszenia dostałam i właśnie lecę robić przelew

Edited by mari23