savahna Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Trudno to wszystko zrozumieć. Ktoś sobie wywala beztrosko pieska, ktoś inny katuje kota, a tu ludzie ostatkiem sił i resztkami pieniędzy próbuja to wszystko naprawiać...:shake: Nie rozumiem dlaczego odgórnie jakos nie mozna tego wszystkiego uporzadkować. Dlaczego nie ułatwić sterylek, dlaczego jakiegoś mądrego programu do walki z bezdomnościa zwierzat nie wprowadzić, dlaczego ludziom którzy chcą pomagać rzuca się ciągle kłody pod nogi...?!!! Ale chyba szkoda czasu na takie rozmyślania....:roll: Psiaczki do góry, może chociaż tu się coś uda zrobić.....:cool3: Quote
vena&vivi Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Zapisuje sobie - postaram się coś przelać w przyszłym miesiącu. Quote
bric-a-brac Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Ojjjj, pomarzyć sobie można... W zasadzie spore pieniądze idą z budżetu na wyłapywanie bezpańskich psów. A gdyby tak płacić mniej, a dofinansowywać mocno sterylizacje, liczba psów może wreszcie zaczęłaby spadać. Najgorsze są wsie... tu te psy się mnożą na potęgę... Quote
Atomowka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Kaja a te 1000 zl jest przeznaczone na sterylki tej bandy? Jeżeli tak to chyba nie ma na co czekać i trzeba ciachac po kolei bo zaraz mogą kolejne szczeniory się tam pojawić Bazarek jakiś wirtualny bym zrobiła, ale zupełnie nie mam pomysłu jaki. Quote
kaja69 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Atomowka napisał(a):Kaja a te 1000 zl jest przeznaczone na sterylki tej bandy? Jeżeli tak to chyba nie ma na co czekać i trzeba ciachac po kolei bo zaraz mogą kolejne szczeniory się tam pojawić Bazarek jakiś wirtualny bym zrobiła, ale zupełnie nie mam pomysłu jaki. Tak to jest na sterylki...od środy mam juz wolne więc dopiero wtedy mogę się ruszyć tam,prędzej nie dam rady,to jest dość daleko ode mnie,a jak sama wiesz u siebie tez mam urwanie głowy...doba za krótka... Jak któraś jest już tam w ciąży to w pierwszej kolejności poleca aborcyjne...dobrze,że raczej wszystkie sa dość małe,największy jest ten pies z łańcuchem.Jak tam byłam zdjęłam mu ten łańcuch i schowałam całe to ustrojstwo,ale podobno znowu jest uwiązany bo się na ludzi rzuca:roll: Quote
_ogonek_ Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Atomowka napisał(a):Kaja a te 1000 zl jest przeznaczone na sterylki tej bandy? Jeżeli tak to chyba nie ma na co czekać i trzeba ciachac po kolei bo zaraz mogą kolejne szczeniory się tam pojawić Bazarek jakiś wirtualny bym zrobiła, ale zupełnie nie mam pomysłu jaki. Bazarek wirtualny? Proste. Albo wirtualne cegiełki (służę pomocą, ale amatorskie), lub wirtualne worki karmy itd. Różne rzeczy mogą być. Quote
_ogonek_ Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 kaja, porobię te ogłoszenia Reksia i wydarzenie dzisiaj, jak się ogarnę ;P A spójrzcie,m dostałam takie info od dogomaniaczki! Świat Karm ma super promocję na karmy FARMINA! http://swiatkarm.pl/s,farmina,580.html Kupując jeden worek karmy drugi otrzymujemy Gratis! Np. kupując 20 kg karmy Farmina Charli Standard w cenie 75 zł drugi otrzymujemy gratis! Czyli za 40 kg karmy płacimy 75 zł! Uważam, że jest to bardzo dobra oferta dla Fundacji, schronisk i osób prywatnych zajmujących się bezdomniakami w większej ilości (np. dokarmiającymi bezdomne psy)! Jeśli możecie roześlijcie ofertę do znajomych Fundacji czy schronisk, bo według mnie promocja jest SUPER! I jest to sprawdzone ;) Quote
kaja69 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 _ogonek_ napisał(a):kaja, porobię te ogłoszenia Reksia i wydarzenie dzisiaj, jak się ogarnę ;P A spójrzcie,m dostałam takie info od dogomaniaczki! I jest to sprawdzone ;) Dobrze,dobrze,cierpliwie poczekamy :) A jak z tym bazarkiem cegiełkowym zdziałacie coś ??? Lecę na zakupy ,faktycznie taka promocja,to ja rozumiem :) dzięki za info ogonku :) Quote
_ogonek_ Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 kaja69 napisał(a):Dobrze,dobrze,cierpliwie poczekamy :) A jak z tym bazarkiem cegiełkowym zdziałacie coś ??? Lecę na zakupy ,faktycznie taka promocja,to ja rozumiem :) dzięki za info ogonku :) Ja cegiełki mogem zrobić ;) Ale teraz usiłuję się ogarnąć z dwoma pakietami ogłoszeń (brak mi samozaparcia :evil_lol: ). No i FB dla piesków pani Doroty. Na zakupy leć, leć ;) Oferta ciekawa :) Quote
_ogonek_ Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 A, kaja poproś może moda o zmianę założyciela wątku na ciebie, albo kogoś kto regularnie otrzymuje informacje na temat sytuacji, przydałoby się uaktualnić pierwszy post w informacje dotyczące ilości psów, aktualnych potrzeb i gdzie te psiaki są ogłoszone. Quote
kaja69 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 _ogonek_ napisał(a):A, kaja poproś może moda o zmianę założyciela wątku na ciebie, albo kogoś kto regularnie otrzymuje informacje na temat sytuacji, przydałoby się uaktualnić pierwszy post w informacje dotyczące ilości psów, aktualnych potrzeb i gdzie te psiaki są ogłoszone. Pisałam do milagros,żeby sie pokazała,może dziewczyna nie ma czasu,ale się zjawi...łatwiej by mi było z kims poprowadzić,poczekajmy moze sie zjawi... Psiaki nigdzie nie sa ogłaszane... potrzebne sa dt dla szczeniorków,adopcje z tamtego miejsca są prawie niemozliwe... Quote
kaja69 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Wybieram się tam we wtorek za tydzień,tylko,zeby mi samochód do tej pory wytrzymał,bo oponki podobno mam w strzępach :( Quote
_ogonek_ Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 kaja69 napisał(a):Wybieram się tam we wtorek za tydzień,tylko,zeby mi samochód do tej pory wytrzymał,bo oponki podobno mam w strzępach :( Dasz radę :):) Quote
kaja69 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 _ogonek_ napisał(a):Dasz radę :):) Ja może i tak,tylko czy samochód ,hi hi Quote
Igiełka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 kaja69 napisał(a):Ja może i tak,tylko czy samochód ,hi hi to trzymam kciuki byś pozytywnie przeszła test wytrzymałościowy :cool3: Quote
_ogonek_ Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Igiełka napisał(a):to trzymam kciuki byś pozytywnie przeszła test wytrzymałościowy :cool3: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Ania102 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Tymczas dla szczylów rzeczywiście potrzebny, tylko skąd go wyczarowac? Quote
kaja69 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Ania102 napisał(a):Tymczas dla szczylów rzeczywiście potrzebny, tylko skąd go wyczarowac? Może ktos zna jakieś magiczne zaklęcie ??? A tak na poważnie ,pare sztuk moge wziąć,dzisiaj wyadoptowałam ostatniego ,piatego "swojego"szczeniora,ale lekko nie było.Dziewiątki nie dam rady opanować,niestety... Quote
wiolabiszop Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Witam też tu zawitałam może na coś sie przydam.Bo pracy tutaj troche będzie.Wieczorkiem zapoznam sie z wątkiem.Ale gromadka psiaczków spora. Quote
savahna Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 To troszkę dogomaniaków przybyło. Bedzie dobrze. Żeby te szczeniorki zabrać i suczki wysterylizować to już coś. Quote
kaja69 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Jeszcze do wtorku nie będzie nowych wiadomości...Dzisiaj rozmawiaąłm z p.z TOZ,żeby powiadomiły p.Darka ,żeby był w domu,bo my tych suniek nie złapiemy bez niego,a ona mówi,że ludzie we wsi jak widzą ,że onae jada to juz poczta pantoflowa powiadamiaja go a on w te pędy gna wtedy do domu :),ale i tak mają zadzwonic do sasiadki... Quote
kaja69 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 wiolabiszop napisał(a):Witam też tu zawitałam może na coś sie przydam.Bo pracy tutaj troche będzie.Wieczorkiem zapoznam sie z wątkiem.Ale gromadka psiaczków spora. Pewnie,że sie przydasz :) Quote
kasienka001 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Witam! Na razie nie mogę pomóc, ale będę opowiadać innym (razem z nr konta oczywiście) :-) Może coś spłynie na najpilniejsze potrzeby Quote
kaja69 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 kasienka001 napisał(a):Witam! Na razie nie mogę pomóc, ale będę opowiadać innym (razem z nr konta oczywiście) :-) Może coś spłynie na najpilniejsze potrzeby O super :) opowiadaj,opowiadaj Kasieńko :loveu: We wtorek porobie nowe zdjecia... Quote
toyota Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Aniu, łap te szczeniaki. U mnie już tylko 2 zostały. Jeden jest docelowo duży, a drugi mały, ale suczka. Przyda się większy wybór. Dark Water zrobiła tak piękne allegro, że spodziewam się, że telefon się rozdzwoni. Wtedy będę polecać te Twoje. Quote
Recommended Posts