Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

T.O.Z. we Włocławku odkrył, że w miejscowości Zakrzewek (gmina Choceń) około 30 psów (w tym szczeniaki!) żyje w zagrodzie jednego z mieszkańców.Mężczyzna ma problemy ze sobą i wziął na siebie za dużo...Nie radzi sobie z opieką nad tyloma stworzeniami a co gorsze nad ich niekontrolowanym rozmnażaniem...Musimy jak najszybciej zebrać pieniądze na kastracje , jedzenie oraz ciepłe koce, budy...Każdy może pomóc!T.O.Z. potrzebuje wsparcia!
Potrzebne są przede wszystkim pieniądze na kastracje oraz: karma wszelkiego rodzaju, ciepłe koce, stare ubrania, miseczki, budy, leki. Bardzo prosimy o wsparcie!
[FONT=&quot]Nr konta T.O.Z. we Włocławku: 83102051700000130200796946
z dopiskiem : Zakrzewek
Jeśli chcesz pomóc, np. zorganizować jakąś zbiórkę bardzo prosimy o kontakt z panią Cecylią-prezes T.O.Z. we Włocławku: [/FONT]
[FONT=&quot]507305303
BEZ NASZEJ POMOCY NIE PRZETRWAJĄ TEJ ZIMY!
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

No dobra ,wkraczam do akcji :)
Sytuacja wyglada własnie tak,jak przedstawiła milagros...To nie jest tak,że p.Darek skupuje sobie te biedaki,one go znajduja a większość to podrzutki,nic nowego na polskich wsiach.Wystarczy ,ze ktos raz przygarnie psiaka i juz wszyscy mu podrzucaja ,bo skoro lubi zwierzaki to napewno sie ucieszy:razz: P.Darek ma faktycznie problemy z sobą,ale psom nie robi zadnej krzywdy,a wręcz przeciwnie,jak ma pieniądze znosi im podobno jedzonko,nie sa to rarytasy,ale zawsze,poza tym wszystkie spia w domu,tzn w tym co pozostało z domu...Panie z TOZ-u były u niego kilkakrotnie z jedzeniem ,kołdrami itp dla psiaków,raz byłam tez ja i dlatego wiem jak to wszystko wygląda.
Panie z TOZ-tu "wyciągnęły"z UG 1000 zł na sterylki suczek,jednak to jest kropla w morzu...psy zostały juz odrobaczone...w pierwszym tygodniu wakacji zobowiazałam sie zawieźć cztery sunie na sterylki,prędzej po prostu nie dam rady...
I tak jak pisała milagros potrzeby sa ogromne,tam jest ok 30 psów,trudno nawet zliczyc to towarzystwo,większośc to psy na pół dzikie,znaja tylko p.Darka.
Zdjęcia ,które wstawię robione były jakis czas temu,nowe porobie jak pojedziemy po sunie.Niestety ta gromadka mieszka jakies 60km ode mnie

Posted

Oj Kaja bo przestaniemy sie lubic. Każdy Twój kolejny wątek jest coraz gorszy, a je się tylko złoszczę i smucę że nie mam zupełnie jak pomóc
Kasy zero, pracy zero, moich fantów nie chcą kupowac na bazarkach. Ehhh
Może niech TOZ zrobi allegro cegiełkowe, zawsze to jakaś szansa na dodatkową kasę

P.S Czy te psiaki będą szły do adopcji, czy chodzi o pomoc doraźną? Sterylki, karma i tyle?

Posted

Atomowka napisał(a):
Oj Kaja bo przestaniemy sie lubic. Każdy Twój kolejny wątek jest coraz gorszy, a je się tylko złoszczę i smucę że nie mam zupełnie jak pomóc
Kasy zero, pracy zero, moich fantów nie chcą kupowac na bazarkach. Ehhh
Może niech TOZ zrobi allegro cegiełkowe, zawsze to jakaś szansa na dodatkową kasę

Kochana,Twoje ogłoszenia sa bezcenne :)
A tutaj będa szczeniorki :)
Z tym allegro to wiesz ,nie taka prosta sprawa...to jeszcze trzeba umiec zrobic i przede wszystkim miec czas ,bo albo sie robi w terenie albo przed kompem,dlatego każda pomoc jest na wage złota :)

I nie strasz mnie,ze mnie przestaniesz lubic ,bo sie zamknę w sobie :-(

Będa adopcje,tylko musze sie rozeznać ,które sie nadają .Będą napewno szczeniorki...

Posted

haha Ty się lepiej nie zamykaj
Oczywiście jak będą foty szczyli ogłoszenie ode mnie mają zagwarantowane:)
A o allegro może poproś nie wiem Isadorę, albo Agnieszkę?

Posted

Atomowka napisał(a):
haha Ty się lepiej nie zamykaj
Oczywiście jak będą foty szczyli ogłoszenie ode mnie mają zagwarantowane:)
A o allegro może poproś nie wiem Isadorę, albo Agnieszkę?

A możesz porozsyłac troche wątek ???Plizzz bardzo:loveu:

Posted

Szczeniaki na pewno wyadoptujemy. Nawet jakby nie miały ogłoszeń można proponować zainteresowanym jak będą dzwonili z tych nieaktualnych ogłoszeń. Tylko potrzebne są ich w miarę ładne fotki. Dasz radę zrobić Aniu ?

Posted

toyota napisał(a):
Szczeniaki na pewno wyadoptujemy. Nawet jakby nie miały ogłoszeń można proponować zainteresowanym jak będą dzwonili z tych nieaktualnych ogłoszeń. Tylko potrzebne są ich w miarę ładne fotki. Dasz radę zrobić Aniu ?

Łoczywiście,ze będe focić :) Kto wie czy nie przywiozę ich do siebie,bedzie łatwiej z adopcjami,bo to jednak daleko ode mnie...

Posted

kaja69 napisał(a):
Łoczywiście,ze będe focić :) Kto wie czy nie przywiozę ich do siebie,bedzie łatwiej z adopcjami,bo to jednak daleko ode mnie...

No, nie śmiałam tego proponować ;).

A ile ich tam jest ?

Tych starszych też szkoda, widać, że bardzo sponiewierane przez życie ...

Posted

Kaja pospamowałam gdzie się da, kilkanaście wątków obskoczyłam więc może ktoś się zjawi

p.s Kaja o kto robił allegro dla psiaków p,Doroty? Może teraz też pomoże?

Posted

Atomowka napisał(a):
Kaja pospamowałam gdzie się da, kilkanaście wątków obskoczyłam więc może ktoś się zjawi

p.s Kaja o kto robił allegro dla psiaków p,Doroty? Może teraz też pomoże?

Dzięki wery wery ślicznie :loveu:
Na p.Dorote robiła mi lilk_a,ale nie smiem jej już prosić,to nie humanitarne...ona tyle sie musi z tym napracować,a przecież robi jeszcze dla innych ...

_ogonek_ napisał(a):
Jeny.... :shake:
Dramat jakiś :(:(

kaja, a mają wydarzenie na FB?
Co jest wam teraz potrzebne?

Nie maja zadnego wydarzenia,dopiero ruszyłam z tematem,a na facebooku nie jestem zbyt lotna :oops:
W tej chwili najwazniejsza to karma ,za tydzień tam jade ,więc bym podrzuciła,zorientuje sie jak tam sytuacja teraz wyglada,moze zabiore szczeniorki...

omi napisał(a):
Aniu nie umiem zrobić allegro ani ogłoszeń, ale będę się tu pelentać....wątek chociaż podniosę.....

Najważniejsze ,że jesteś :) Ja tez nie potrafie robic ogłoszeń a tymbardziej allegro:evil_lol:

Posted

kaja, mogę zrobić wydarzenie na FB (masz konto?). Tylko (hipotetycznie zakładając) jeśli ktoś będzie chciał wpłacić na karmę to będziesz musiała konto podesłać. Taka opcja wchodzi w grę?

Posted

_ogonek_ napisał(a):
kaja, mogę zrobić wydarzenie na FB (masz konto?). Tylko (hipotetycznie zakładając) jeśli ktoś będzie chciał wpłacić na karmę to będziesz musiała konto podesłać. Taka opcja wchodzi w grę?

Oczywiście ,ze konto jest :) jest konto TOZ-tu i moje,ale chyba lepiej jakiejś organizacji,no nie??
Wyslij mi tez wydarzenie to porozsyłam po swoich znajomych,to jedyne co potrafie zrobić :)