kaja69 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 _ogonek_ napisał(a):dodałam te dane ;) Rozesłałam po znajomych,ale nie moge udostępnić:wallbash: Quote
kaja69 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Właśnie rozmawiałm z p.Prezes TOZ wygląda to tak: Jest 17 psów dorosłych i 9 szczeniorków :crazyeye: Wszystkie dorosłe psy sa już zaszczepione p/wściekliźnie i całe stado odrobaczone.Panie z TOZ-tu były tam z p.wetem .Raz w miesiącu a jak jest karma to i częściej panie jeżdżą tam i dokarmiaja całe towarzystwo. Potrzebna jest przede wszystkim karma,jakies koce ,kołdry,cokolwiek co mogłoby słuzyc za posłania dla tych psiaków.W tym domu nie ma prądu ani wody,więc nie ma mozliwości prania. Część psiaków jest chora,przydałoby się tez pokastrować kawalerów,oj dużo tam by się przydało... Może ktos ofiarowałby DT na początek chociaż dla szczeniaków,nawet dla jednego czy dwóch... Quote
_ogonek_ Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 kaja69 napisał(a):Właśnie rozmawiałm z p.Prezes TOZ wygląda to tak: Jest 17 psów dorosłych i 9 szczeniorków :crazyeye: Wszystkie dorosłe psy sa już zaszczepione p/wściekliźnie i całe stado odrobaczone.Panie z TOZ-tu były tam z p.wetem .Raz w miesiącu a jak jest karma to i częściej panie jeżdżą tam i dokarmiaja całe towarzystwo. Potrzebna jest przede wszystkim karma,jakies koce ,kołdry,cokolwiek co mogłoby słuzyc za posłania dla tych psiaków.W tym domu nie ma prądu ani wody,więc nie ma mozliwości prania. Część psiaków jest chora,przydałoby się tez pokastrować kawalerów,oj dużo tam by się przydało... Może ktos ofiarowałby DT na początek chociaż dla szczeniaków,nawet dla jednego czy dwóch... kaja, mogę zrobić wirtualne cegiełki na bazarek, hę? ;) Quote
kaja69 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 _ogonek_ napisał(a):kaja, mogę zrobić wirtualne cegiełki na bazarek, hę? ;) Super:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
_ogonek_ Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 kaja69 napisał(a):Super:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: na jutro ;);) Quote
kaja69 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Cos tu ucichło:( nikt juz nie zajrzy :( To może chociaż tutaj podpisiki złozycie http://www.8hours.eu/ Quote
savahna Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Podczytuję ale czekam na rozwój wydarzeń, niewiele mogę pomóc. Quote
kaja69 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 savahna napisał(a):Podczytuję ale czekam na rozwój wydarzeń, niewiele mogę pomóc. Gdyby to było blizej,częściej podawałabym nowe wieście,ale niestety mam ograniczenia i czasowe i finansowe...a sama juz się nie moge doczekać kiedy tam pojadę ,ale aż się boje ... Quote
savahna Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Skoro ktoś się sytuacją zainteresował, to już może być tylko lepiej. Straszne jest jednak to ile takich sytuacji lub gorszych nawet o których nie wiemy.:roll: Quote
kaja69 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 I się nie dowiemy :( smutna ta nasza psia rzeczywistość... Quote
Mariat Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 kaja69 napisał(a):I się nie dowiemy :( smutna ta nasza psia rzeczywistość... Aniu, racja, smutna ta zwierzeca rzeczywistosc i to na calym swiecie , nie tylko w Polsce. Czlowiek sobie uzurpuje prawo decydowac o wszystkim. Nie ma kraju na swiecie, gdzie bezmyslnie nie skazuje sie zwierzat na cierpienie.W imie dobrobytu czlowieka, w imie nauki, a czesto poprzez idiotyczna ingerencje i manipulacje przyroda - zawsze pod szczytnymi hasłami. Ale patrzac na ludzi na tym i wieeelu innych watkach, mozemy miec nadzieje, ze kiedys to sie zmieni. Quote
xxxx52 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 kaja69 napisał(a):Te które mam zdjęcia wrzuciłam na pierwszą stronę...to chyba nie sa okolice Wagrowca ... Ojej to nastepna zwierzeca tragedia. Czy moze poszukac dla paru psiakow nowych odpowiedzialnych opiekunow ß cala psia bande moze by wykastrowac? Czy sa porobione zdejcia pojedynczych psiakow z opisami? Quote
kaja69 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Pewnie,że przynajmniej dla kilkoro psiaków przydałby sie odpowiedzialny domek,tylko,że najpierw raczej dt,te psy sa prawie dzikie i odrazu do ds to raczej nie bardzo. Na teraz szukam dt dla szczeniorków,jest ich 9 sztuk ,im trzeba dać szansę w pierwszej kolejności... Jedyne zdjęcia jakie sa to te na pierwszej stronie,z tego co wiem nikt oprócz mnie nie obfocił towarzystwa... Quote
savahna Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Jejku aż 9 szczeniaczków....?!:crazyeye: Fotki dobre mile widziane, bez nich ani rusz....Ja wiem,ze to kawałek od Was i nie macie stałego kontaktu, ale żeby ruszyć z ogłoszeniami choćby szczylków to obfocić trzeba.:oops: Jak tambedzieci to może szczylkom na jakiejs trawce robić zdjęcia,zeby takie przytłaczjące nie były...albo na ręce wziąć....Bo szczeniaki to chyba lepiej nie na litość ogłaszać, tylko normalnie -fajne psiaki i już....:roll: Ten psiaczek nawet ładny.... Quote
kaja69 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Tam jest kilka fajnych psiaczków,tylko,że pouciekały i pochowały się jak byłam...ten jest akurat dzikusek jak większość zresztą ... Szczylki przydałoby się zabrać na dt,ja nie dam rady tylu zabrać do siebie,na ta odległość ciężko będzie wyadoptowywać,poza tym to tez moga byc juz dzikusy.Jak tam byłam był chyba jeden albo dwa szczeniory,takie starsze juz ,ale zaraz myknęły i się nie pokazały,obawiam się żeby z tymi nie było podobnie... Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Jestem i ja :( zapiszę psiaki .......tylko jak tu pomóc ? :( straszne warunki:shake: Quote
kaja69 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Nooo,moze ktos jakies bazarki na karme,czy cóś...tylko Ty Martusiu juz robisz bazarki na psy p.Doroty,więc nie będe Cie już o to prosić,bos i tak zapracowana ... Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 kaja69 napisał(a):Nooo,moze ktos jakies bazarki na karme,czy cóś...tylko Ty Martusiu juz robisz bazarki na psy p.Doroty,więc nie będe Cie już o to prosić,bos i tak zapracowana ... Kochana kolejny bazarek ruszy po niedzieli jak tylko znajdę chwilkę .......zdjęcia fantów już zrobiłam całe szczęście ;) Kochana a te psiaki też są pod opieką Pani Dorotki ? Quote
kaja69 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Kochana kolejny bazarek ruszy po niedzieli jak tylko znajdę chwilkę .......zdjęcia fantów już zrobiłam całe szczęście ;) Kochana a te psiaki też są pod opieką Pani Dorotki ? Nie ,nie te to zupełnie inna bajka...chociaz te poznałam dużo prędzej niz psiaki p.Doroty,ale że to dośc daleko ode mnie i jakos tak jakos nie wiedziałam jak się za to zabrać,myslałam,że uda mi sie tam jeszcze raz prędzej pojechac i więcej fotek strzelic ,ale nie wyszło... Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 kaja69 napisał(a):Nie ,nie te to zupełnie inna bajka...chociaz te poznałam dużo prędzej niz psiaki p.Doroty,ale że to dośc daleko ode mnie i jakos tak jakos nie wiedziałam jak się za to zabrać,myslałam,że uda mi sie tam jeszcze raz prędzej pojechac i więcej fotek strzelic ,ale nie wyszło... Będzie niebawem kolejny bazarek z fantów Agusi więc gdyby udało się uzbierać więcej pieniążków można by pomóc tym psiakom również ......ale z tego co widzę potrzeby są OGROME :(:(:( Quote
kaja69 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Wiesz ,co miało byc dla p.Doroty to niech będzie,bo na Zakrzewek troche kasy dała gmina na sterylki i sa zaszczepione i odrobaczone ,więc narazie najważniejsza to adopcja szczeniorków-o szczeniorki nie sa zaszczepione-i karma ... Wiesz ,to studnia bez dna mam wrażenie...ale i tak ogromnie sie ciesze ,że jest tyle osób chetnych do pomocy,bez Was to ja bym sobie mogła tylko palcem w bucie pomachać... Quote
savahna Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Zaglądam do piesków i ja. Zdołowana ździebko, bo na kielecczyźnie taki wysyp psów,że.....:roll: Quote
kaja69 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 savahna napisał(a):Zaglądam do piesków i ja. Zdołowana ździebko, bo na kielecczyźnie taki wysyp psów,że.....:roll: Marna to pociecha,ale na kujawach też :( Quote
Recommended Posts