Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś z poznańskiego schroniska zabraliśmy westika, albo raczej jego wrak :-( Jest prawie cały łysy, śmierdzący, brudny, a resztki sierści to jeden filc. :-(
Nawet przy najlepszych chęciach schroniskowych wetów, psiak miałby tam marne szanse na powrót do zdrowia. Ograniczony budżet, 560 psów na głowie to i tak nie lada wyzwanie... :shake:
W tym przypadku trzeba specjalistycznej, indywidualnej opieki, by przywrócić temu psu godność.
Odwieźliśmy go zatem do kliniki, gdzie przejdzie kompleksowe badania diagnostyczne, bo na razie nawet nie wiadomo co mu jest.

A oto on - Mucho:

Wpływy od 02.03 do 29.03 :

Dorota K 60zl
Dobromiła A 40zl
Maria Sz 50zl
Dagmara D 100zl
Małgorzata W 200zl
Wieslaw W 35zl
Ania P 40zl
Proart Studio 60zl
Dorota K 40zł
CWYNAR 30zl
Hanna M 50zl
Ewa J 50zl
Aeksandra S 10zl
Urszula B 10zł

jest też wpłata od Proart Studio dla Zuzi i Mucho - 50zl więc liczę 25 zl dla Mucho

razem: 800zł

Rachunek z kliniki w Śremie wyniósł: 1172,40 zł
uOtwarty rachynek w klinice w Poznaniu

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Equus napisał(a):
wygląda trochę jak mieszanka z grzywaczem chińskim (łysolem), w większości chyba ta skóra jest nieuszkodzona?
Na nosie ma rany, ale tułów czysty - jak na zdjęciu.

Posted

wieso napisał(a):
Materdejo....jak mozna psa doprowadzic do takiego stanu !!!! biedaczek....ile moze miec lat ?....mimo wszystko piekny jest....
Jest młodziutki....

Posted

szkoda ze teraz dopiero sie znalazl....moglby z Fuksem przyjechac do mnie........ ale nie mamy transportu......chyba ze ktos by jechal.....ile bedzie w szpitaliku ?

Posted

wieso napisał(a):
szkoda ze teraz dopiero sie znalazl....moglby z Fuksem przyjechac do mnie........ ale nie mamy transportu......chyba ze ktos by jechal.....ile bedzie w szpitaliku ?
Jutro będę rozmawiała z lekarzem prowadzącym więc będę w stanie napisać więcej. Na razie nawet nie wiemy co mu jest, dopiero go będą diagnozować. Trudno, wobec powyższego, nawet gdybać o terminach i kosztach.

Posted

GoniaP napisał(a):
Jutro będę rozmawiała z lekarzem prowadzącym więc będę w stanie napisać więcej. Na razie nawet nie wiemy co mu jest, dopiero go będą diagnozować. Trudno, wobec powyższego, nawet gdybać o terminach i kosztach.

swieta prawda, trzeba czekac.....trzymamy kciuki....

Posted

wyglada jak grzywacz przez owłosiony łepek i łysy tułw :( nie rozumiem ludzi... jak mozna tak zaniedbac psa... :( Sama mam westa z wrocławskiego schroniska, wygladał na mordce bardzo podobnie do tego... tylko był bardziej "zdredziały" i był jednym wielkim filcem... Dopiero po ostrzyzeniu uznali ze to westik.

Bardzo dziwne ma to wylysienie... skora wydaje sie w miare ok- nie jest zaczerwieniona, poraniona od drapania, moze z braku odpowiednich skladnikow odzywczych zaczela wypadac? ale to oceni wet, czekamy na diagnoze. Mam nadzieje, ze piesek wkrotce wyzdrowieje i znajdzie nowy kochajacy domek.

Posted

Obraz nędzy i rozpaczy aż się płakać chce:placz:....co za ludzie żeby nie dbać o psiaka a jak chory to oddać do schroniska:shake:, dobrze dziewczyny że go wyciągnęliście - szybko znajdzie domek

Posted

Nie wiem czy tak szybko znajdzie domek, kto zechce takiego łysolka??? :(
BTW, czy ktoś ma na zbyciu kubraczek, który by na niego pasował? Marznie strasznie chłopczyk...

Posted

[quote name='GoniaP']...BTW, czy ktoś ma na zbyciu kubraczek, który by na niego pasował? Marznie strasznie chłopczyk...

Nie podajesz wymiarów pieska.
Ale mam propozycję.
Zerknij na te bazarki:

http://www.dogomania.pl/threads/202772 - tu są sweterki w różnych rozmiarach.
http://www.dogomania.pl/threads/201717 - ten wprawdzie zakończony, ale jest tu ciepłe ubranko-kombinezon i jeszcze inne, które nie zostały sprzedane i pewnie jeszcze można je kupić, dogadując się na PW.
Być może są jeszcze inne ubranka.

Zmierz pieska, wybierz mu ubranko i podaj mi na PW które - a ja zapłacę.

Posted

memory napisał(a):

Zmierz pieska, wybierz mu ubranko i podaj mi na PW które - a ja zapłacę.
Dziękuję Memory :) Zmierzenie muszę zlecić komuś w klinice, bo psiak jest 50km ode mnie. Jak tylko dostanę wymiary, będziemy wybierać :)

Posted

Psychicznie czuje się dobrze. Jest grzeczny, lgnie do ludzi i chciałby się bawić. Na stół diagnostyczny trafi po 14stej, więc troszkę więcej będzie wiadomo pod wieczór - trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Posted

GoniaP napisał(a):
Nie wiem czy tak szybko znajdzie domek, kto zechce takiego łysolka??? :(
BTW, czy ktoś ma na zbyciu kubraczek, który by na niego pasował? Marznie strasznie chłopczyk...

Najważniejsze żeby go wet obejrzał bo może to wcale nie choroba - widziałam kiedyś mieszankę chińskiego grzywka i łysość odziedziczył... Więc może on jest mixem westa i chińskiego łysolka (wiecie teraz to przecież takie mieszanki rasowców są bardzo w modzie)? Więc trzeba skontrolować hormony tarczycy, jakieś zeskrobiny itp i moze okaże się że taka uroda? A wtedy podgolić na grzywaczowato i będzie piękny.
Dajcie mi jego wymiary bo mam jeden kubraczek mojego pudla który może się nada.

Posted

Być może będę w piątek w Śremie. Jeśli tak-zajrzę do Niego
Ze zdjęć faktycznie wygląda trochę jak mix westa i grzywacza, ale niech ocenia ten, kto widział psiaczka na żywo

Posted

GoniaP napisał(a):
On nie ma sobie nic z grzywacza!!! :roll::roll::roll: Believe me!

A skąd ta pewność? Może fenotypowo niekoniecznie ale skąd wiesz co ma w genach? Znajomy miał psa - mieszankę jamnika z ogarem i wyglądał jak ogar co nie znaczy, że z jamniczy tatuś nic mu nie przekazał...
No ale nieistotne. Pewnie to jednak kwestie zdrowotne i to trzeba przede wszystkim sprawdzić.