GoniaP Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Equus napisał(a):a pod kątem tarczycy był badany? bo to czesty objaw niedoczynności, wyłysienia, powikłane problemy skórne i właśnie brak świądu Nie miał badanych hormonów per se, ale lekarz wykluczył w zasadzie niedoczynność tarczycy, ponieważ cholesterol całkowity jest w normie. Przy niedoczynności jest mocno zawyżony. Evelynkaa, pasz pw ;) Quote
Evelynkaa Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Gonia sorki cały dzień zalatana, zadzwonie jutro. buziaki dla białaska Quote
GoniaP Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Nic się nie stało Evelynkaa :) A Mucho dziś został wykąpany i tym razem profesjonalnie przystrzyżony.... Zdjęcia będą jutro. Quote
masuimi33 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 do złudzenia sytuacja jak z moją Koką http://www.dogomania.pl/threads/187785-West-ka-z-PSEUDO-potrzebana-pomoc-jej-stan-jest-KRYTYCZNY!-Musimy-j%C4%85-ratowa%C4%87. Evelynka jak super ze pomagasz dajcie znać czy ja też mogę jakoś pomóc buziaki Quote
GoniaP Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 [quote name='masuimi33']do złudzenia sytuacja jak z moją Koką http://www.dogomania.pl/threads/187785-West-ka-z-PSEUDO-potrzebana-pomoc-jej-stan-jest-KRYTYCZNY!-Musimy-j%C4%85-ratowa%C4%87. Przeskanowałam wątek, ale nadal nie wiem jaka była diagnoza? [quote name='masuimi33']Evelynka jak super ze pomagasz dajcie znać czy ja też mogę jakoś pomóc buziaki Potrzebne są pieniążki, niestety :( Quote
masuimi33 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 u mnie przede wszystkim niedożywienie i alergia miała mega zmiany skórne i była łysa jak Mucho miała rany i strupy na klatce piersiowej głowie i brzuchu ponadto miała świerzba w uszach i łojotok 99% ciała i nie wiadomo co do końca jej było ale po miesiącu zaczęły jej odrastać kłaczki nie mówię już o pękniętym kręgosłupie i paraliżu tylnich łapek co pośrednio zostalo do dziś z tego co widze nie jest źle westy tak reaguja na niedożywienie a patrząc po jego rozmiarach brakuje mu dużo do westa kłaczki w ciagu miesiąca zaczną odrastać przydała by się jakaś micha dobrego mięska z ryżem lub makaronikiem i suplementy kupiłam DOUXO do psikania co 3 dzień super polecam kupiłam Omega Oil NAF CANINE do dolewania w 5ml dawce do jedzonka/na porost włosów, wzmocnienie itd/ co 3 dzień stosowałam będę Douxo na kark....też aplikator leki dosyć drogie ale skuteczne w 100% moja wyszła z tego całkowicie a efekty widać było po 1 miesiacu połowa fotek padła przez photobucket ale na niektórych stronach widac efekty jestem na etapie wklejania z powrotem fotek http://www.dogomania.pl/threads/188534-Koczka-%C5%9Bnie%C5%BCynka?p=14975386#post14975386 Quote
Merys Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Fundacja glosem zwierzat zalozyla Westiemu wydarzenie http://www.facebook.com/event.php?eid=195984447086606 Quote
Helga&Ares Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Pan Doktor nagrał filmik o naszym westiku;) [video=youtube;R4QhgTJheTg]http://www.youtube.com/watch?v=R4QhgTJheTg[/video] Quote
Merys Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Cudny jest :* tylko troche przestraszony, w sumie nie ma co sie dziwic. Quote
GoniaP Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Jeszcze będzie z niego Mucho ;) Waży 5,8 kg i nie lubi kotków... Quote
Helga&Ares Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 GoniaP napisał(a):Jeszcze będzie z niego Mucho ;) Waży 5,8 kg i nie lubi kotków... Wszak to najprawdziwszy terrier ;) Quote
Equus Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Faktycznie - teraz to nic w nim nie ma z grzywacza ;) Quote
GoniaP Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Nie ma jednoznacznej, trzeba czekać na wyniki z ZHW. Quote
dronka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Cudak. Po pierwszym strzyżeniu wyglądał jak smok z niekończącej się opowieści, a teraz to zupełnie do siebie nie podobny ;-) Quote
Jagna78 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 śliczności teraz niego :) a kiedy wyniki z ZHW??? Quote
Helga&Ares Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Dzisiaj byłam u niego :) Cudowny i taki wesoły pies, no prześwietny! Kiedy się do niego mówi to aż cały chodzi ze szczęścia. Nie jest szczekliwy, można wchodzić i wychodzić z pomieszczenia gdzie przebywa, a on nie piszczy z tęsknoty, tylko cierpliwie i grzecznie czeka. Jak tylko na horyzoncie zobaczy ludzia to śmigiełko się włącza i chodzi na najwyższych obrotach. Co do kotków to trzeba bardzo uważać, lecznicowa Wanilka - starsza kocia pani z tradycjami już wie, że tego gościa lepiej nie spotkykać na swojej drodze(do pamiętnego spotkania z Mucho myślała a nawet była przekonana, że żaden pies nie jest w stanie jej podskoczyć ;) Quote
GoniaP Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Helga&Ares napisał(a): starsza kocia pani z tradycjami już wie, że tego gościa lepiej nie spotykać na swojej drodze(do pamiętnego spotkania z Mucho myślała a nawet była przekonana, że żaden pies nie jest w stanie jej podskoczyć ;) Ojej, a co się stało? Nic nie wiem? Masz może zdjęcia małego? Quote
mshume Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 To są bardzo cenne wskazówki :) Mam adoptowaną maltankę i też miała liczne wyłysienia na tle alergicznym. Pewnie wywalili go z pseudohodowli przez to schorzenie skóry, a nabawił się go karmiony syfem, westy to bardzo wrażliwe, często alergiczne psy (jak to bielasy) Dobra byłaby karma dla alergików z łososiem lub jagnięciną. Mucho jest słodki, myślę,że szybko znajdzie domek.[quote name='masuimi33']u mnie przede wszystkim niedożywienie i alergia miała mega zmiany skórne i była łysa jak Mucho miała rany i strupy na klatce piersiowej głowie i brzuchu ponadto miała świerzba w uszach i łojotok 99% ciała i nie wiadomo co do końca jej było ale po miesiącu zaczęły jej odrastać kłaczki nie mówię już o pękniętym kręgosłupie i paraliżu tylnich łapek co pośrednio zostalo do dziś z tego co widze nie jest źle westy tak reaguja na niedożywienie a patrząc po jego rozmiarach brakuje mu dużo do westa kłaczki w ciagu miesiąca zaczną odrastać przydała by się jakaś micha dobrego mięska z ryżem lub makaronikiem i suplementy kupiłam DOUXO do psikania co 3 dzień super polecam kupiłam Omega Oil NAF CANINE do dolewania w 5ml dawce do jedzonka/na porost włosów, wzmocnienie itd/ co 3 dzień stosowałam będę Douxo na kark....też aplikator leki dosyć drogie ale skuteczne w 100% moja wyszła z tego całkowicie a efekty widać było po 1 miesiacu połowa fotek padła przez photobucket ale na niektórych stronach widac efekty jestem na etapie wklejania z powrotem fotek http://www.dogomania.pl/threads/188534-Koczka-%C5%9Bnie%C5%BCynka?p=14975386#post14975386 Quote
GoniaP Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Też taki scenariusz analizowaliśmy. Może się okazać, że po dobrej karmie i wspomagaczach włoski odrosną w oka mgnieniu. A tu jeszcze parę foteczek: Quote
Recommended Posts