Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Equus napisał(a):
a pod kątem tarczycy był badany? bo to czesty objaw niedoczynności, wyłysienia, powikłane problemy skórne i właśnie brak świądu
Nie miał badanych hormonów per se, ale lekarz wykluczył w zasadzie niedoczynność tarczycy, ponieważ cholesterol całkowity jest w normie. Przy niedoczynności jest mocno zawyżony.

Evelynkaa, pasz pw ;)

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u mnie przede wszystkim niedożywienie i alergia miała mega zmiany skórne i była łysa jak Mucho miała rany i strupy na klatce piersiowej głowie i brzuchu
ponadto miała świerzba w uszach i łojotok 99% ciała i nie wiadomo co do końca jej było ale po miesiącu zaczęły jej odrastać kłaczki
nie mówię już o pękniętym kręgosłupie i paraliżu tylnich łapek co pośrednio zostalo do dziś

z tego co widze nie jest źle
westy tak reaguja na niedożywienie a patrząc po jego rozmiarach brakuje mu dużo do westa
kłaczki w ciagu miesiąca zaczną odrastać przydała by się jakaś micha dobrego mięska z ryżem lub makaronikiem i suplementy
kupiłam DOUXO do psikania co 3 dzień super polecam
kupiłam Omega Oil NAF CANINE do dolewania w 5ml dawce do jedzonka/na porost włosów, wzmocnienie itd/
co 3 dzień stosowałam będę Douxo na kark....też aplikator
leki dosyć drogie ale skuteczne w 100%

moja wyszła z tego całkowicie a efekty widać było po 1 miesiacu

połowa fotek padła przez photobucket ale na niektórych stronach widac efekty
jestem na etapie wklejania z powrotem fotek
http://www.dogomania.pl/threads/188534-Koczka-%C5%9Bnie%C5%BCynka?p=14975386#post14975386

Posted

Dzisiaj byłam u niego :) Cudowny i taki wesoły pies, no prześwietny! Kiedy się do niego mówi to aż cały chodzi ze szczęścia. Nie jest szczekliwy, można wchodzić i wychodzić z pomieszczenia gdzie przebywa, a on nie piszczy z tęsknoty, tylko cierpliwie i grzecznie czeka. Jak tylko na horyzoncie zobaczy ludzia to śmigiełko się włącza i chodzi na najwyższych obrotach. Co do kotków to trzeba bardzo uważać, lecznicowa Wanilka - starsza kocia pani z tradycjami już wie, że tego gościa lepiej nie spotkykać na swojej drodze(do pamiętnego spotkania z Mucho myślała a nawet była przekonana, że żaden pies nie jest w stanie jej podskoczyć ;)

Posted

Helga&Ares napisał(a):
starsza kocia pani z tradycjami już wie, że tego gościa lepiej nie spotykać na swojej drodze(do pamiętnego spotkania z Mucho myślała a nawet była przekonana, że żaden pies nie jest w stanie jej podskoczyć ;)
Ojej, a co się stało? Nic nie wiem? Masz może zdjęcia małego?

Posted

To są bardzo cenne wskazówki :) Mam adoptowaną maltankę i też miała liczne wyłysienia na tle alergicznym. Pewnie wywalili go z pseudohodowli przez to schorzenie skóry, a nabawił się go karmiony syfem, westy to bardzo wrażliwe, często alergiczne psy (jak to bielasy) Dobra byłaby karma dla alergików z łososiem lub jagnięciną. Mucho jest słodki, myślę,że szybko znajdzie domek.[quote name='masuimi33']u mnie przede wszystkim niedożywienie i alergia miała mega zmiany skórne i była łysa jak Mucho miała rany i strupy na klatce piersiowej głowie i brzuchu
ponadto miała świerzba w uszach i łojotok 99% ciała i nie wiadomo co do końca jej było ale po miesiącu zaczęły jej odrastać kłaczki
nie mówię już o pękniętym kręgosłupie i paraliżu tylnich łapek co pośrednio zostalo do dziś

z tego co widze nie jest źle
westy tak reaguja na niedożywienie a patrząc po jego rozmiarach brakuje mu dużo do westa
kłaczki w ciagu miesiąca zaczną odrastać przydała by się jakaś micha dobrego mięska z ryżem lub makaronikiem i suplementy
kupiłam DOUXO do psikania co 3 dzień super polecam
kupiłam Omega Oil NAF CANINE do dolewania w 5ml dawce do jedzonka/na porost włosów, wzmocnienie itd/
co 3 dzień stosowałam będę Douxo na kark....też aplikator
leki dosyć drogie ale skuteczne w 100%

moja wyszła z tego całkowicie a efekty widać było po 1 miesiacu

połowa fotek padła przez photobucket ale na niektórych stronach widac efekty
jestem na etapie wklejania z powrotem fotek
http://www.dogomania.pl/threads/188534-Koczka-%C5%9Bnie%C5%BCynka?p=14975386#post14975386

Posted

Też taki scenariusz analizowaliśmy. Może się okazać, że po dobrej karmie i wspomagaczach włoski odrosną w oka mgnieniu.

A tu jeszcze parę foteczek: