gadzia Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Nie ma imienia. Wymyślcie, będzie łatwiej i ja będę jakoś na nią wołać. Quote
BasiaD Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 A może Niunia..Szkoda ze nie ma domku..Tak bardzo na niego zasługuje..Niech ktoś się ulituje pliss.. Quote
gadzia Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Może ktoś zaopiekowałby się sunią chociaż na czas po sterylizacji. Quote
gadzia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Chociaz na dwa tygodnie. Litości. Naprawdę nikt nie może. Sunia nie może urodzić kolejnych maluchów. A w kaftanie po operacji tez nie może siedzieć na bazie. Pomóżcie. Quote
luka1 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 gadzia widzisz że nikogo ta psina nie interesuje. Zostaje nam i tyle. Quote
Selenga Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 gadzia możesz napisać jaka ona jest duża? ile może ważyć? może mi się uda chociaż DT jej znaleźć Quote
gadzia Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Głową sunia siega do kolan. Jest grzeczna i wazy ,nie wiem, może 12 kg. Wysterylizować ją muszę, bo napewno jest w ciąży. Kilku adoratorów codziennie tam krąży. Kwestia tylko przetrzymania jej w czasie gojenia. Cały czas ja ogłaszam. Jezeli nikt sie nie znajdzie to wróci na bazę. Zna tam ludzi to może dalej będą się nia opiekować. dziękuje, że ktos sie odedzwał. Quote
wilczek007 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 jakbym ja cos wiedziała chociaż też dałabym znac, ale niestety 90 chyba procent ciotek szuka DT, ja też, dla Tosi która straciła opiekuna i nic... Przykro mi że nic nie umiem doradzic:( sunia ma; szerloka,gumtree,ojej,moruska,adopcjapsa,mojpupil... to ogłaszam dalej i mam nadzieje, ze ktos ,gdzieś, kiedys Niuńke zechce... Quote
gadzia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Czy juz nikogo nie interesuje los suni. Szkoda bo jak odejdzie i oszczeni się w innej, nieznanej norze, to czy tam ją ktoś nakarmi. Quote
luka1 Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 no widzisz, nawet na dogo nie ma nikogo kogo by obchodziła - ot psi los Quote
BasiaD Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Jak to nikogo?? Ja cały czas o niej myślę, niestety nie mogę jej dać domku..Bardzo bym chciała żeby i ona w końcu poczuła się bezpiecznie i znalazła swój wymarzony domeczek..To taka sympatyczna mordka, zasługuje na domek najbardziej na świecie.Podnoszę Niunię do góry i trzymam bardzo mocno kciuki... Quote
BasiaD Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Naprawdę nikt nie może jej przygarnąć chociaż na czas po sterylce..Wierzyć się nie chce..Taka przesympatyczna i dzielna Sunia..Trzymam mocno kciuki..Niech się los odmieni.. Quote
Nutusia Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Czy ona ma jakiekolwiek ogłoszenia? Samo pisanie na wątku niczego nie zmieni - tutaj wszyscy są zapsieni po same pachy! Przetrzymać po sterylce, to rozumiem, że 10 dni - do zdjęcia szwów - tylko co dalej?... Psu, który przez 10 dni pozna dom, kanapę i dotyk ludzkiej ręki "zaproponować" z powrotem ulicę?... Quote
gadzia Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Jest ogłaszana gdzie tylko możliwe. Rozwieszałam ogłoszenia na mieście i w pracy. Nawet zadzwoniła do mnie pani redaktor z "Życia Żyrardowa "i napisze o niej artykuł. Powiedziała, że już kilkanaście psów dzięki jej artykułom znalazło domki. Poprosiłam ją i w następnym pojawi sie artykuł o Kostku z prosbą o domek dla niej. O suńce ukazał się też artykuł w Tygodniku Żyrardowskim . Ciągle nic. Musi być wysterylizowana nawet gdyby miała wrócić na bazę. Urodzi nastepne szczeniaki a wiecie jak duzo maluchów jest w schroniskach i DT. Mam dwie duże suki przybłędy i psa. Naprawdę nie mogę jej wziąć. Miałam szczeniaki i jakoś to znosiły ale dorosłej suni nie przyjmą. Jeżdżę do suni codziennie, zawożę jej kostki i karmę. I tak będzie dopóki nie znajdzie domku. Quote
BasiaD Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Gadzia jesteś wielka..Na pewno trezba ją wysterylizować..I nie bardzo po tym można odesłąć na bazę..Sunia jest słodka..Może ktoś się zakocha..Bardzo mi jej szkoda..Niestety ja mogę tylko pomóc finansowo.Sama nie jestem zdrowa i na dodatek kociara ( mam 2 koty).Podnoszę Niunię na początek, niech się jej poszczęści.. Quote
luka1 Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Jedyne logiczne wyjście - to schronisko. Jednak kiedy tam trafi ugrzęźnie na zawsze. Wśród wielu psów trudno się przebić i znaleźć dom. Gadzia, niech ta cieczka minie to coś pomyślimy. A wszystkim, którzy czytają ten watek powiem, że gadzia to faktycznie wieki człowiek, a jej rodzina ma tak samo jak ona - nie zostawią żadnego zwierzaka bez pomocy. Ma jedną wadę - zbyt dobry wzrok, wypatrzy bidę w najdalszym kącie :evil_lol: i choć wiele razy gadamy -" gadzia, jedź do domu, nie rozglądaj się" to i tak ciągle coś :crazyeye: Quote
BasiaD Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Podnoszę Niuńkę na początek..Domku zgłoś się ..Niunia potrzebuje na cito... Quote
BasiaD Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Dlaczego ta malutka tak spada???Czy naprawdę na dogo nie ma nikogo kto mógłby ją podratować?? Podnoszę Niunię do góry..Niech się jej poszczęści pliss...To taki słodziak..I już po przejściach.. Quote
gadzia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Pogodziłam sie z tym, że nikt jej nie chce. Ale nie poddaje sie. Rozwieszam ogłoszenia po całym Żyrardowie. może jak ukaże sie artykuł w gazecie to ktos sie zgłosi. jestem u niej codziennie. I dopóki tam będzie, ja tez będę ja odwiedzac. Quote
Recommended Posts