Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w piatek zapytam w schronisku i urzedzie miasta czy sfinansują sterylizację bezdomnej suni. Może sie uda. Jeżeli nie to poprosze fundacje NERO o pomoc, juz kilka razy mi pomogli. Sama sterylizacja to pikuś. Największy problem to co dalej. Rozwieszam ogłoszenia po mieście. Po artykule z gazety nikt jeszcze nie dzwonił. Poczekam. Jeszcze mamy troszkę czasu na sterylizację. Może coś, ktoś.......

Posted

;)Ok,to czekamy na wiesci do piatku.Jesli nic z tego nie wyjdzie,to trzeba bedzie sie wziasc ostro do roboty i zorganizowac pieniazki na sterylke i jakis tymczas.Damy rade;)Nuczko trzymaj sie:-(

Posted

Akurat pisałam do Pikoli, jak umieścić bannerek, to napiszę też tutaj :)

jak dodać bannerek objaśniła mi inna osoba - może zajrzyj najpierw tutaj, post nr 128 bodajże: http://www.dogomania.pl/threads/202926-Bolu%C5%9B...DRASTYCZNE-FOTY!/page6

Nasz bannerek z Nuką można wstawić analogicznie (tak właśnie zrobiłam z Alfem, którego teraz mam)
Najpierw podajemy adres tematu, a potem adres obrazka, czyli: URL="http://www.dogomania.pl/threads/203182-Uratujmy-suni%C4%99-szczeniaki-uratowane
całość powinna być w kwadratowym nawiasie [ ]
zaraz po zamknięciu tego nawiasu, bez spacji, dodajemy http://img849.imageshack.us/img849/3135/nuka.jpg
całość zamykamy znakami " class="ipsImage" alt=""> i bez spacji, ale nie mogłam tego tak napisać, bo inaczej zamiast instrukcji miałabyśmy tutaj gotowy banner ;-)

A jak to się fachowo robi, to ja nie mam pojęcia :(

Aha, mam jeszcze pytanie: była mowa o artykule w żyrardowskiej gazecie.
Ukazał się, już tak? Takie rzeczy w prasie chwytają za serce, może jakaś dobra dusza odezwie się...

Posted

Odezwała się Pani doktor internista spod Żyrardowa i opłaci sterylkę. Będzie pytała tez swoich pacejntów czy ktos zaadoptuje sunię. Sama ma cztery psy i dwa koty i nie może jej wziąć. Myślę, że wszystko jest do przełknięcia i proste poza jedną sprawą, a mianowicie jak po wyleczeniu po sterylce zawieźć ja ponownie na bazę. Ubawił mnie teks jednego z panów, powiedział, że czekaja na nastepny miot i najlepiej jakby było 9 szczeniaczków. Wezmą wszystkie. Kretyni , szkoda , że nie wzięli tamtych, które w mróz siedziały w norze.

Posted

gadzia napisał(a):
Odezwała się Pani doktor internista spod Żyrardowa i opłaci sterylkę. Będzie pytała tez swoich pacejntów czy ktos zaadoptuje sunię. Sama ma cztery psy i dwa koty i nie może jej wziąć. Myślę, że wszystko jest do przełknięcia i proste poza jedną sprawą, a mianowicie jak po wyleczeniu po sterylce zawieźć ja ponownie na bazę. Ubawił mnie teks jednego z panów, powiedział, że czekaja na nastepny miot i najlepiej jakby było 9 szczeniaczków. Wezmą wszystkie. Kretyni , szkoda , że nie wzięli tamtych, które w mróz siedziały w norze.
Pan pewnie chcial zablysnac dowcipem ale mu nie wyszlo:shake:Gadziu nie zamartwiaj sie tak,Nuka znajdzie domek,NAPEWNO ZNAJDZIE.Napewno po zabiegu nie bedzie musiala wracac na baze,do tego czasu cos wymyslimy.;)

Posted

Gdyby ktoś zechciał jednak zaopiekować się Nuką, to dowiozę w każde miejsce. A nawiasem mówiąc, przyzwyczaiłam się do niej i polubiłam ją bardzo. Codziennie u niej jestem. Trwa to krótko ale codziennie. Pamiętam jak wczesniej nie było mowy zeby podeszła a teraz jak słyszy mój samochód, to biegnie z daleka w moją stronę. Jak odjezdżam to za kazdym razem mam wyrzuty, że zostawiłam ją samą.

Posted

:-(

gadzia napisał(a):
Gdyby ktoś zechciał jednak zaopiekować się Nuką, to dowiozę w każde miejsce. A nawiasem mówiąc, przyzwyczaiłam się do niej i polubiłam ją bardzo. Codziennie u niej jestem. Trwa to krótko ale codziennie. Pamiętam jak wczesniej nie było mowy zeby podeszła a teraz jak słyszy mój samochód, to biegnie z daleka w moją stronę. Jak odjezdżam to za kazdym razem mam wyrzuty, że zostawiłam ją samą.
Wyobrazam sobie co musisz czuc.Nuce peka serduszko i Tobie tez za kazdym razem jak musicie sie rozstac:-(

Posted

[quote name='gadzia']Czy jest szansa na pomoc finansową na DT, jeżeli nie znajdzie sunia domku stałego a konieczna bedzie już sterylizacja?[/QUOTE]

coś pomogę - jaki jest całkowity koszt?

Posted

Po sterylce powinna zostać parę dni (czy to nie jest czasem nawet 9 dni?) w klinice. Zapytajcie Cioteczki weta, który będzie ją przeprowadzał.
A jak artykuł w gazecie? Dzwonią ludzie do redakcji?