xxxx52 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Ojej jakie slicznosci sa te psinki,czy zostaly odrobaczone wszystkie z mama? Takie malenstwa nikt nie wezmie na DT ??,To bardzo smutne.Przeciez grozi im w kazdej minucie niebezpieczenstwo i smierc. Nalezy im pomoc i tej malej mamie. Quote
luka1 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 xxxx52 napisał(a):Ojej jakie slicznosci sa te psinki,czy zostaly odrobaczone wszystkie z mama? Takie malenstwa nikt nie wezmie na DT ??,To bardzo smutne.Przeciez grozi im w kazdej minucie niebezpieczenstwo i smierc. Nalezy im pomoc i tej malej mamie. Tak masz rację, może możesz pomóc? Zostały dwa szczeniaki i sunia. Jak trzeba to zawieziemy. Quote
gadzia Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 wczoraj pojechalm popołudniu na baze autobusową i nie znalazlam czarnego pieska. Zwylke na gwizdnięcie przybiegały wszystkie. Zmartwiłam sie. Pojechałam dzisiaj rano i dowiedziałam się, że maluch ma domek. Zabrał go pan zajezdni. Biega sobie teraz po ogródku. Super. Szkoda tylko, bo suka i jej córeczka posmutniały. Siedzą same teraz w tych ruinach. Umówiłam sie z pania na jutro , chce obejrzec sukę. Może ją weźmie. Jest tylko problem, bo ta pani ma sukę dobermankę struszkę w domu i nie wiadomo czy dogadałyby się ze soba. trzymajcie kciuki, zeby ja wzieła. Quote
luka1 Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 miłość jak sraczka przychodzi znienacka - mam nadzieję Quote
luka1 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 i co tu pisać jak nic nie można zrobić Quote
gadzia Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Niestety nie doszło do spotkania. Myslę, że nie dojdzie. Szkoda. Quote
luka1 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 no co zrobimy z tą mała? Kto ją przygarnie. Quote
gadzia Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Dzisiaj domek znalazł ostatni szczeniaczek, brązowa sunia podobna do mamuśki. Zabrała ją pani z myślą o ogródku. Ale jak ją zobaczyła i przywiozła do domu to rozbroiła ją jej szczenięca bezbronność i zabrała ją do mieszkania. Także na chwilę obecną wszystkie szczeniaczki są w domach , mają swoich właścicieli, regularne jedzonko i ciepełko. Ale niestety ich mama jest teraz sama, w zimnej i ciemnej norze, smutna a na dodatek z cieczką, narazona na ciągła ataki psów. Byłam dzisiaj u niej, tak bardzo garnęła sie do przytulania. Proszę pomóżcie !!!!!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us[/URL [URL=http://img846.imageshack.us/i/016j.jpg/] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
BasiaD Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 biedna Mamuśka..Szoruj Niuniu na początek prosić cioteczki o pomoc na cito... Quote
luka1 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Rj4OLmhxwEw&feature=player_embedded#at=19 na dobry początek dnia Quote
gadzia Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Jeżdżę codziennie na bazę autobusową, żeby sprawdzić czy sunia tam jest, dać jej jeść , podrapać i pogłaskać. Mam nadzieję, że jak codziennie będzie miała tam kontakt z ludźmi, regularne jedzenie, to nie odejdzie. Sunia ma cieczkę. Kiedy się skończy to zawiozę ją na sterylizację. A do tego czasu muszę znaleźć osobę, która zechce po sterylizacji ją przygarnąc. Sunia jest naprawdę bardzo wdzięcznym psem, proszę dajcie jej szansę, jest tak teraz smutna. Quote
gadzia Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Dzwoniłam do pani, która wzięła ostatniego szczeniaczka. Miał byc na podwórku w ciepłej budzie a mieszka w domku na kocyku. Pani jest bardzo przejeta bo mała suńka tęskni. Duza sunia też najwyraźniej tęskni bo gdy przyjeżdżam obwąchuje samochód i szuka małych. Dajcie jej domek. Quote
luka1 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 podnoszę w nadziei,że ktoś przyłączy do nas Quote
BasiaD Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ja też podnoszę..Ta słodka Mamuśka zasługuje na domeczek..A może ta Pani od ostaniej małej się ulituje ...Trzymam kciuki.. Quote
Nutusia Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Gdyby jej przynajmniej DT dała na jakiś czas. Wtedy ruszyć z ogłoszeniami i może się uda... Quote
BasiaD Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Mamuśka wskakuj na 1 prosic cioteczki o pomoc! Quote
gadzia Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Pytałam paną, która wzięła szczeniaczka, ale ona ma starą, chorą dobermankę, która jest potwornie zazdrosna o swoją panią. Pani małą suńkę ma pod ciagła kontrolą, bo suka jest nastawiona narazie mało przyjacielsko. Gdyby tam była dorosła suczka to byłby duzy problem. Dzisiaj ponownie byłam u suczki. Zawiozłam jej pyszną , wedzoną kość. Siedzi na srodku placu smutna i patrzy ciągle w wjazd na bazę jakby czekała na maluchy albo na kogoś kto ją stamtąd zabierze. Pokryję część domku tymczasowego, po cieczce koniecznie trzeba ją wysterylizować. Proszę !!!!!! Quote
wilczek007 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 przelecialam wątek i z tego co mi się wydaje została tylko mama?To jesli nic sie nie zmieni, zrobie jej tez ogłoszenia..? Quote
luka1 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 wilczek007 napisał(a):przelecialam wątek i z tego co mi się wydaje została tylko mama?To jesli nic sie nie zmieni, zrobie jej tez ogłoszenia..? wielkie dzięki - bardzo się jej przydadzą ogłoszenia Quote
gadzia Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Suńka dostała dzisiaj ode mnie wędzoną kostkę. Wyczochrałam ją i niestety zostawiłam. Tak mi przykro, mam wyrzuty , że zabrałam jej dzieci i zostawiłam samą w tak ponurym miejscu. Ponownie proszę o domek dla suczki. Quote
wilczek007 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 może Niuńka ją nazwe żeby byo wiadomo ktora to?Niewiem , ma imie? Quote
Recommended Posts