Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agula99']A tak z innej beczki. Dziaka_Figo i jakieś inne cioteczki nie pomogłybyście w ogłaszaniu takiej jednej cudnej bidulowatej suni??? Ja niestety nie umiem robić ogłoszeń :shake:może któraś z was zajrzy i pomoże, wy już wytrawne weteranki :lol:
http://www.dogomania.pl/threads/195177-Leda-od-TRZECH-LAT-szuka-domu!!!-B%C5%82agam-o-pomoc-dla-niej-i-cudowny-dom!!!/page12

Jasne, już się tam melduję.

Posted

Sonia Kangur napisał(a):
Jasne, już się tam melduję.

:lol:Dzika_Figo dzięki!!! :multi: :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Korci mnie, żeby zadzwonić, ale poczekam do popołudnia, będzie więcej wieści..

Ajlii dała znać, że wczoraj pan Merlina dał na transport 150 zł, a w sumie za ponad 400km wyszło 235 zł, więc z boguchwalskiej skarpety dopłaciłam im 85 zł. Ajlii mówi, że jej TZ ( bo to on dowoził Merlina na miejsce ) miał bardzo dobre wrażenia i ocenił nowych państwa i całe powitanie bardzo pozytywnie.
Dziekujemy Wam bardzo za wielką pomoc, zwłaszcza że nadłożyliście sporo drogi, a co za tym idzie poświęciliście więcej czasu, serdecznie dziękujemy!!!:calus::Rose::calus::Rose:

Posted

Wszystko w porządku, Merlin całymi dniami szaleje na ogrodzie, gania z piłką, ma kumpli za płotem więc lata z nimi wzdłuż siatki, w domu jest bardzo grzeczny, nie pakuje sie na łożka ( tak jak i u mnie ) ma swoje posłanko i na nim śpi, bardzo się Państwu podoba, nie mogą się nadziwić jego żywiołowości i dzikim skokom, jest bardzo towarzyski, wszystko wskazuje na to że szybko sie u nich zaaklimatyzuje

Posted

Mnie też bardzo,bardzo cieszy szczęsliwy Merlin w szczesliwym nowym domu .Zaglądalam często po cichu do cudnego kudlacza Merlinka i podziwialam jego urodę i temperament na filmikach i fot. Uroda Merlina jest ogromna -urok jego też.:loveu:

Posted

Dostałam maila z wieściami ( narazie bez fotek )

"Witam!

Merlinek zadamawia się z każdym dniem, i poznaje nowe siedlisko i otoczenie. Zaprzyjaźnił się ze swoimi sąsiadami przez siadkę. Z każdym dniem maleje jego "nienawiść" do gołębi.

Już wybrał z domowników pana od jedzenia, chociaż jest wybredny i niewiele zjada. Z wielu przysmaków jakie miał proponowane, na początku wybrał sobie kiełkaskę "studencką" ale szybko zmienił swoj jadłospis i teraz zjada słoninkę wędzoną a na deser niewielkie ilości suchej karmy a głównie sie nią bawi i roznosi po podwórku. Grubsze kęsy zakopuje w ziemię i zasypuje noskiem.

Do zabawy ma swoją paniulkę - moją córkę. Bardzo lubi zabawy z piłką a czasem ukradnie kapcia i ucieka. Lubi spacery, ładnie chodzi na smyczy, jest bardzo posłuszny i karny. Już nie skacze na przywitanie, było to trochę kłopotliwe szczególnie w deszczowe dni. Teraz cieszy się i podaje łapkę oraz odprowadza do wyjścia i praktycznie czeka w tym samym miejscu do powrotu któregoś z domowników.

Lubi pieszczoty, i fotel pana. legowisko do spania - najlepiej pasuje mu pod leżenie i spanie pod stołem na dywanie - bo czasem spadnie jakiś kęs. Sam przychodzi i domaga się drapania po brodzie, wygląda na czyściocha gdyz po posiłku przychodzi i prosi o wytarcie bródki.

Na początku były problemy z czesaniem, ale z każdym dniem i różnymi sposobami przekupstwa jest już lepiej.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za możliwość adopcji pieska oraz pomyślnego załatwienia wszelkich formalności z tym związanych.

Pozdrawiam

Jan Lewandowski

Posted

no pięknie wszystko wygląda , a tak o martwiłyśmy sie o diabełka, a raczej o opiekunów czy podołają..:razz:
Dobrze że córka się z nim wyszaleje bo to był nad wyraz ruchliwy diabełek .:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Hellooooooooooooo a gdzie są jakieś foty Merlinka??? Maile, mailami a ja bym chciała zobaczyć jego pysio,czy jest szczęśliwy!!! Nie popuszczę!!! To ja z nim łaziłam na spacery, to ja przytulałam i się wygłupiałam, chyba mi się to należy!!! :(

• 2 weeks later...
Posted

Majuska obiecała że zdjęcia się kiedyś pojawią, tylko trzeba być cierpliwym, bo wiadomo ludź to ludź, jednostka kapryśna i nie zorganizowana, zanim się zabierze za zrobienie zdjęcia, uchwycenie odpowiedniego momentu to trochę schodzi, a potem to wrzucić na skrzynkę, wysłać, nie ma łatwo ;) no to czekamy!!! :)