dusje Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Asia, moze napisz PW do Andzike,Selenga,mru,koosiek? Oferuja pomoc w transporcie /auto/ na terenie W-wy. Tutaj masz jeszcze wiecej osob, ale te przeze mnie wymienione na pewno sa aktywne na dogo, co do pozostalych z mapy pomocy nie jestem pewna http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=1®ion=7 Asia, za pamieci - przy transporcie PKP Lusia musi miec zaswiadzczenie o szczepieniu przeciw wsciekliznie i kaganiec, no i bilet :lol: Dojazd autobusami do kliniki jest na jej stronce http://www.klinikavet.pl/index.php?id=04 Kurcze,na Centralniaku i wokol niego jest taki ruch i tlum ludzi; boje sie, ze sunia moze sie wystraszyc i prysnac w sina dal :shake: Nie wiem, czy to dobry pomysl z autobusem..... Quote
dusje Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='A-s-i-a']Zrobię, co się da;)] A ja zacytuje siebie sama :eviltong: Kurcze,na Centralniaku i wokol niego jest taki ruch i tlum ludzi; boje sie, ze sunia moze sie wystraszyc i prysnac w sina dal Nie wiem, czy to dobry pomysl z autobusem..... Quote
A-s-i-a Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Ty masz zawsze rację :fadein: . A co by było, gdyby spanikowała nie tylko Lusia? :lol: Napisałam pw do koosiek. Mam nadzieję, że jutro da odpowiedź. Quote
fiorsteinbock Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Boshe, pomyslalam, ze pierwsze co zrobie jak zaloguje sie to zajrze do Lusi ciekawa jak minal jej dzien. Mialam nadzieje, ze znajde lepsze wiesci od Asi, niz te o rozlanym srodku czyszczacym :( Asiu, tak sie martwie o nia...Ale widze swiatelko w tunelu. Dzialacie i moze lada moment sunia bedzie bezpieczna. Dziewczyny, kto sie zajmie jej finansami? Bo nei wiem nawet na czyje konto wplacac pieniadze. Asiu, czy ty mozesz udistepnic swoje konto i prowadzic finanse? Quote
A-s-i-a Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='dusje'] Dojazd autobusami do kliniki jest na jej stronce http://www.klinikavet.pl/index.php?id=04 Jesteś NIESAMOWITA! O co poproszę - już mam :loveu: Quote
A-s-i-a Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Boshe, pomyslalam, ze pierwsze co zrobie jak zaloguje sie to zajrze do Lusi ciekawa jak minal jej dzien. Mialam nadzieje, ze znajde lepsze wiesci od Asi, niz te o rozlanym srodku czyszczacym :( Asiu, tak sie martwie o nia...Ale widze swiatelko w tunelu. Dzialacie i moze lada moment sunia bedzie bezpieczna. Dziewczyny, kto sie zajmie jej finansami? Bo nei wiem nawet na czyje konto wpłacać pieniądze. Asiu, czy ty mozesz udistepnic swoje konto i prowadzić finanse? Nawet nie wiesz, co wtedy czułam... Myślałam, że mi serce wyskoczy! Teraz ją zwyczajnie zamknęłam w piwnicy. Trudno. Troszkę poplakała, ale teraz jest cichutko. Byle - mam nadzieję - do czwartku. Jeśli tylko mogę prowadzić finanse, to dlaczego nie? A jak się z tego potem powinnam rozliczać? Czy wkleić tutaj nr konta? Czy założyć nowy wątek? To doradźcie mi jeszcze, proszę, na jaką fundację działającą na Dogo wpłacić 1% podatku? Quote
fiorsteinbock Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Rozliczenie zazwyczaj umieszczamy w poscie nr 1 lub 2 Wpisujesz regularnie kazda wplate na konto i kazdy wydatek aby wyliczyc saldo. Musialabys pilnowac oplat za hotelik i ewentualnie innych platnosci jak np. wet. Konta nie podawaj na forum publicznym, bo zbiorki pieniedzy moga organizowac tylko fundacje/stowarzyszenia czy instytucje majace odpowiednie pozwolenia. Nr konta bedziesz musiala wysylac chetnym na PW. Mozesz zaczac ode mnie i Zosia123 :) Quote
Andzike Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Myślałam, że ja mam pop....... sąsiadów - wymyślili sobie, że przerabiam psy na smalec czy inne mydło, bo co miesiąc mam inne, ale Twoi przebijają wszystko... Napiszcie o której sunia będzie w czwartek w Warszawie, pracuję w Centrum, mogłabym ją zgarnąć po pracy i zawieźć na Strzeleckiego - sama robiłam tam sterylizację Nelki i wszystko było ok. Ma tam dyżury CUDOWNA p. Irena Raczko, ale ona raczej nie będzie operować. Quote
A-s-i-a Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 [quote name='Andzike']Myślałam, że ja mam pop....... sąsiadów - wymyślili sobie, że przerabiam psy na smalec czy inne mydło, bo co miesiąc mam inne, ale Twoi przebijają wszystko... Napiszcie o której sunia będzie w czwartek w Warszawie, pracuję w Centrum, mogłabym ją zgarnąć po pracy i zawieźć na Strzeleckiego - sama robiłam tam sterylizację Nelki i wszystko było ok. Ma tam dyżury CUDOWNA p. Irena Raczko, ale ona raczej nie będzie operować.[/QUOTE] Dzięki ! :) Jeszcze będę jutro uzgadniać z Owieczką i Wetem, to dam znać na pw. Patrzyłam na rozkład jazdy i ... trudno się do tej Warszawy dostać :) A co do sąsiadów, to mogłabym książkę z "dreszczykiem" napisać. Quote
dusje Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Andzike']Myślałam, że ja mam pop....... sąsiadów - wymyślili sobie, że przerabiam psy na smalec czy inne mydło, bo co miesiąc mam inne, ale Twoi przebijają wszystko... Napiszcie o której sunia będzie w czwartek w Warszawie, pracuję w Centrum, mogłabym ją zgarnąć po pracy i zawieźć na Strzeleckiego - sama robiłam tam sterylizację Nelki i wszystko było ok. Ma tam dyżury CUDOWNA p. Irena Raczko, ale ona raczej nie będzie operować.[/QUOTE] Hehe, nocne urzedowanie babeczki? :lol: Andzike,byloby cuuuuudownie gdybys mogla obie dziewczyny dowiezc na miejsce do kliniki :multi:Zawsze bezpieczniej no i przyjemniej w obcym miescie z kims obok :lol: Patrzac po tym rozkladzie to zaden z autobusow nie jedzie z pod Centralnego choc dojezdza do kliniki. Linia 210 chyba jako jedyna wyrusza z dworca z E.Plater i wlecze sie kolo godziny na Ursynow. Trzymam kciuki za udany i szczesliwy przyjazd do W-wy i za sterylke :lol: Do jutra :lol: Quote
wire fox Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 A-s-i-u ja też poproszę o konto na PW. Trzymam kciuki,żeby wszystko się udało. Quote
enia Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='wire fox']A-s-i-u ja też poproszę o konto na PW. Trzymam kciuki,żeby wszystko się udało.[/QUOTE] przyszłam bo wkleiłaś link, zaraz poczytam .....:) Quote
wire fox Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='enia']przyszłam bo wkleiłaś link, zaraz poczytam .....:)[/QUOTE] Dzięki enia wszystkie ciocie-dobra rada bardzo pożądane!! Los Lusi bardzo przypomina mi naszą Foksię i bardzo mną wstrząsnął. A-s-i należy się nasze wsparcie, nacierpiała się dziewczyna przez tych p................ "sąsiadów". Quote
Andzike Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Dziewczyny, tylko ja jutro mocno ograniczona czasowo jestem - jeśli udałoby się dotrzeć do Warszawy ok.17 to byłoby bosko - potem może być grząsko z czasem. Ale postaram się to jakoś dograć. Asia, wysyłam telefon na PW - jak coś to dzwoń :) Quote
Igiełka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Jestem :lol: na prośbę Cioteczki Fiorsteinbock Super że wszystko idzie w dobrym kierunku, sunia jest śliczna, pozostaje nam trzymać mocno kciuki :lol: Quote
fiorsteinbock Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 WItaj Igiełko, dzieki, ze i Ty zagladnelas. Asiu, podaj nr konta na PW zrobie przelew bo to juz jutro i kasa sie przyda :) Quote
Monica_20 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Miałam taką samą sytuację z moją Klarą, tez musiała mieszkac w piwnicy tylko, że u mnie w domu, i tym "sąsiadem" był akurat mój brat... Jacy odmieńcy potrafią byc w rodzinie... Tak samo ją wyganiał na podwórko w -30stopniowe mrozy... Schodziłam po nią w nocy, przemycałam do domu, a to nie było łatwe, ona z końcówka cieczki, a tu drugi pies w domu. Kaszląca (bo chorowała na serce), i co zrobic zeby nikt nie zauwazyl że jest w domu... W końcu wygonili ją na dobre, więc wzięłam ją i wyniosłam sie z domu. Przynajmniej Klara miała juz spokojne i szczęśliwe życie w cieple i otoczona miłością. Już jest za TM ale ciesze sie że zdążyłam ją uratowac. Lusi tez się uda, za te wszystkie cierpienia zasługuje za cudowny dom. Asia, doskonale wiem co czujesz, że nie da się spokojnie spac, z tą niepewnością, co może stac się za chwile, bo komuś przeszkadza grzecznie leżący pies w kącie. Trzymajcie się, wszystko będzie dobrze. Quote
Owieczka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Cioteczki kochane melduję się na wątku. Niestety nie bardzo mam możliwość siedzenia tutaj ale obiecuję wpadać chociaż sporadycznie. Quote
Zosia123 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Bardzo się cieszę, że jest DT!! A ja kurcze narzekam na moich sąsiadów... Ehhh... Podaj mi Asiu nr konta. Quote
dusje Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Owieczka']Cioteczki kochane melduję się na wątku. Niestety nie bardzo mam możliwość siedzenia tutaj ale obiecuję wpadać chociaż sporadycznie.[/QUOTE] Czesc Owieczko :lol: Wpadaj jak najczesciej,bedziemy czekac z niecierpliwoscia na niusy :lol: Jak dzisiaj nasza sliczna Lusia? Juz wszystko dograne? To juz jutro ta wiekopomna chwila? :lol: Asiu,wolalabym przelewac kase bezposrednio do Owieczki, zeby uniknac wzbogacania bankow.Jesli nie masz nic przeciwko temu to zaznacz prosze w deklaracji przy moim nicku -bezposredni przelew na konto DT :lol: Quote
Alter Ego Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Co u suczki, bo sie zaczynam denerwowac? Jak noc w piwnicy? :-( Czemu Asia sie nie odzywa? Quote
dusje Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Alter Ego']Co u suczki, bo sie zaczynam denerwowac? Jak noc w piwnicy? :-( Czemu Asia sie nie odzywa? Tez zapytam o to samo :lol: Oczy juz mi sie kleja, ale jeszcze wytrwale czekam na tylko dobre "uprzejmie donosze....bo wszystko w jak najlepszym porzadku" ;):evil_lol::lol: Asia wpada na dogo w takich bardziej amerykanskich strefach czasowych, wiec moze okolo 24.00 naszego czasu /oby dotrwac/ dowiemy sie co i jak ;):lol: Cierpliwosc zostanie hojnie wynagrodzona,tak Asiu? :lol: Czekamy,czekamy z odliczaniem barankow :evil_lol: Teraz w San Francisco jakas 14.00, a w NY dochodzi 17.00 Asia, z ktorego stanu piszesz? :evil_lol::lol: Quote
Recommended Posts