Alla Chrzanowska Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 jaanna019 napisał(a):Wydaj mi się (ale ja na dogach się nie znam), że Natasza powinna ważyć co najmniej 70kg, a Borys 65kg. Więc u Nataszy 50 - 70kg = -20kg niedowagi. U Borysa 46 - 65 = -19kg. A które z nich jest wyższe? Bo waga jest też zależna od wzrostu. I jednak z reguły to samiec waży więcej niż samica. Quote
zachary Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Ifka, bardzo mądrze prawisz cioteczko.Grunt to meritum sprawy o którą nam chodzi, bo ludzi nie zmienimy, a przynajmniej tak szybko.....Ty wiesz co chcesz osiągnąć i do tego dążysz i tak trzymać! Quote
karina1002 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='zachary']Akcja była bardzo profesjonalna.Tym bardziej podziwiam Panią Prezes TOZ-u, gdyż jest tak naprawdę osobą szalenie wrażliwą, emocjonalną, a zrobiła tak świetną akcję.Oczywiście przy wsparciu silnej osoby, czyli....monia3a! Proszę mi tu nie umniejszać zasług innych osób :mad:, a szczególnie moni, która to od kilku miesięcy prowadzi tę akcję. To ona za każdym razem była w Bielsku czy to z Asią, Sylwią, Anką czy Rafałem (?? nie pamiętam imienia :) ) i która to z uporem wzywała policję i prosiła o protokoły. Oraz Asi, która jest kierowcą na zawołanie :p i służy samochodem. I tenże samochód ciągle jest zafajdany przez psy np. Borysa, który to wadalił całe jedzenie, które otrzymał o swojej "ukochanej właścicielki". Tak więc dziewczyny, czapki z głów. Podziękowania się należą Wam oraz rzeszy innych osób, które wspierały radą, pomysłami, transportem, DT, czy chociażby dobrymi fluidami. Quote
Guest monia3a Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Alla Chrzanowska napisał(a):A które z nich jest wyższe? Bo waga jest też zależna od wzrostu. I jednak z reguły to samiec waży więcej niż samica. Wyższa jest Natasza, co prawda niewiele ale jednak. Z najświeższych informacji z DT: Borys dał sobie zrobić zastrzyk bez problemu ale przy jedzeniu-jak je to można z nim robić wszystko :D jedzą co kilka godzin małe porcje, które będą już pomału zwiększane. Kupa jest już dobra, odzyskują pomału radość choć nadal są niepewne co będzie. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 monia3a napisał(a):Wyższa jest Natasza, co prawda niewiele ale jednak. Z najświeższych informacji z DT: Borys dał sobie zrobić zastrzyk bez problemu ale przy jedzeniu-jak je to można z nim robić wszystko :D jedzą co kilka godzin małe porcje, które będą już pomału zwiększane. Kupa jest już dobra, odzyskują pomału radość choć nadal są niepewne co będzie. Lejesz mi mód na duszę. Wiecie - akcja to wielka rzecz, ale i doceniana. Natomiast praca nad takimi psami nie jest już tak medialna, ale... To codzienny trud, poświęcenie czasu, serca, starań, wysiłków. Dlatego osobie, która to robi należą się ogromne podziękowania i wyrazy podziwu. Ogromnego PODZIWU! Quote
zachary Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Tak, wszystkim,których nie widać było w kadrach obiektywu, czy kamery oczywiście też jak najbardziej należą się słowa uznania! Nie umniejszam, karina1002, tylko zaobaczyłam jaannę019 i monia3a w reportażu i tak na gorąco gratulowałam.....Zdaję sobie sprawę,że sporo osób musiało przygotowywać akcję, a monia3a od dłuższego czasu kursowała do BP.Pisała o tym.Szczerze podziwiam! Quote
gawronka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dziewczyny, ryczałam razem z Wami :oops: I jeszcze "właścicielka" grozi,że Was zaskarży:angryy: Ale psiuńki wiedziały ,że idą do lepszego życia i nie spełniły woli "właścicielki" i nie ugryzły :evil_lol: Quote
kaszanka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 ifka napisał(a):a jak nie, postraszę dziewczynami z TOZ-u :) dodaj że i telewizję wezwiesz - to skruszeje :) Quote
ifka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 kaszanka napisał(a):dodaj że i telewizję wezwiesz - to skruszeje :) te typy nie kruszeją, tylko przystosowywują się do każdej zmiany warunków, dlatego są niezniszczalni; w tym przypadku kolejne 4 lata do wyborów. Quote
Guest monia3a Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Oj chyba nie skruszeje :D Nam powiedzieli tylko, cyt. myślałyście, że z telewizją przyjedziecie to my się przestraszymy i zgodę wydamy... chamy i prostaki Quote
Magolek Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='monia3a']Oj chyba nie skruszeje :D Nam powiedzieli tylko, cyt. myślałyście, że z telewizją przyjedziecie to my się przestraszymy i zgodę wydamy... chamy i prostaki Zgadzam się, niestety, takie typy "nie kruszeją". Gdyby wybory były tuż, tuż to wtedy może... Ale i to pod wielkim znakiem zapytania. Jak widać, mają w wielkim poważaniu ludzi, którzy ich wybrali i ich problemy. Myślę, że dużą rolę odgrywają tam znajomości. To nie metropolia, wiele osób zna się osobiście i być może "ręka rękę myje". Tak jest wszędzie, to nie jest specyfika tylko Bielska Podlaskiego. Być może właściciele psów stoją "wyżej" w hierarchii społecznej od przeciętnego mieszkańca i Panu burmistrzowi nie w smak było zgodzić się z zarzutami wobec nich, bo być może według niego to "elyta" tego miasta.:diabloti: Quote
kaszanka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Magolek napisał(a): to "elyta" tego miasta.:diabloti: no wiesz willa i dwa w "zadowalającym stanie" reprezentacyjne dogi - to nie byle co... Quote
Alla Chrzanowska Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Fajnie, że wątek wydzielony!!! Quote
Agnieszkah Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Zastanawia mnie nieścisłość wiek/książeczki/jelita 2009.Czy możliwe, aby pod presją policyjno-medialną poprosili kogoś o spreparowanie książeczek i uzupełnienie wpisów szczepień, de facto nie istniejących? Quote
Guest monia3a Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Książeczki widziałyśmy w grudniu i wtedy jeden miał 1,5 roku, a dygi o trzy miesiące starszy więc może w lecznicy jest jakiś błąd. Jeśli chodzi o szczepienia to z tego co mówiła właścicielka psy po naszej pierwszej wizycie zostały zaszczepione, nie wiem przez jakiego weta ale jest to straszne bo nie można psóww takim stanie szczepić. Quote
Guest monia3a Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/203303-Wszystko-dla-psiaków-frisbee-szarpaki-buciki-ubranka-do-13.02.2011-godz-12.00?p=16412032#post16412032 Quote
Alla Chrzanowska Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Co słychać u Borysa i Nataszy? Jak zdrówko dożków? Quote
Guest monia3a Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Borysek i Nataszka czują się dobrze, codziennie mają ciepłą michę, czułości pod dostatkiem , spacery. Odpoczywają i nabierają sił :) Quote
Alla Chrzanowska Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Dzięki Monia za informację!!! Dla mnie jest ona bardzo potrzebna, serce wyrywa mi się do tych dzieciaków. Quote
gryf80 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 brawa dla wszystkich.mam nadzieję,że w ciagu miesiaca psy dojdądo siebie-jesli chodzi o wagę Quote
MiliVanili Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 podnoszę bom również ciekawa co u nich słychać :) Quote
Guest monia3a Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Słuchajcie nie chcę zapeszać ale mam dwa potencjalnie chętne domki na nie :) Jeden z Białegostoku, a drugi znad morza. Ten drugi wydaje mi się lepszy, Pani miała całe życie dogi, teraz jakieś trzy tygodnie temu pochowała swoją dżycę, była ślepa ale bardzo kochana. Pani jest prawnikiem i już zapowiedziała, że jeśli one trafią do niej to pod żadnym pozorem ich dla właścicieli nie odda i będzie się z nimi sądzić do upadłego. Warunek jest jeden, a raczej dwa - psy muszą tolerować dzieci ( dziecko umie się obchodzić z psami ) i koniecznie muszą lubić koty, których w domu jest 4 Quote
MiliVanili Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Zanim zacznę się cieszyć to może zapytam jak wygląda sytuacja i jak psiaki reagują na dzieci i koty? Quote
Guest monia3a Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Jeszcze się nie cieszmy ;) Dziś lub jutro będą psiaki sprawdzane na koty i dzieciaki :) Quote
Recommended Posts