Alla Chrzanowska Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Dziękuję dziewczyny za opisanie wszystkiego. Czekamy na dalsze wieści w miarę Waszych możliwości. Quote
zuanna Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Dzisiaj po 17 na TVN24 w programie "Prosto z Polski" była relacja z akcji! Niestety dogo mi nie chodziło i nie miałam jak wkleić info :( Dziewczyny - jesteście WIELKIE!!! Quote
jaanna019 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 No to są wieści :) dogo nareszcie chodzi :D Borys już nie załatwia się wodą, zrobił kupę rzadką ale już był w niej kał, Natasza nie wymiotuje. Psy dziś miały przymusową głodówkę, ze względu na biegunkę i wymioty. Wczoraj "pani" się ocknęła i tak nakarmiła zagłodzone psy, że mogło się to skończyć dla nich tragicznie, skończyło się biegunką i wymiotami. Oba psiaki większość czasu przesypiają, nie chcą wychodzić na mróz i wcale się nie dziwię. Są spokojne, ale nadal wystraszone, szczególnie Natasza. Wiem, że idzie ku dobremu :) dziś dostaną dietetycznie ryżyk z mięskiem, powolutku je wyprowadzimy z tego strasznego stanu i będą cudnymi, dumnymi dogami a nie kupką nieszczęścia i kosteczek. Quote
buniaaga Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 monia3a napisał(a):Przez cały dzień towarzyszyła nam telewizja TVN24 mają wszystko nagrane więc mają dobry materiał. Przekażą go do UWAGI i jutro przyjedzie właśnie uwaga dokręcić materiał. Pojedziemy również do burmistrza, który umówił się z TVNem na nagranie :o ciekawi mnie co powie. Dziś był jak zabrałyśmy psy ale nawet do nas nie podszedł, powiedział tylko ''jeszcze psy nie pojechały?'' Cieszę się, że psiaki już bezpieczne. Całą drogę do DT Borys przespał mi na kolanach, wtulił się i spał. Nataszka spała z tyłu nie chciała być z nami. Ona generalnie jest bardziej zdystansowana. monia dawaj znać kiedy będzie sprawa uwadze jestem tez bardzo ciekawa...my ludzie z bielska byliśmy już gotowi iść i protestować na ulicę!dzięki za akcję!!!Zdrowia psiakom! Quote
Alla Chrzanowska Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 jaanna019 napisał(a):No to są wieści :) dogo nareszcie chodzi :D Borys już nie załatwia się wodą, zrobił kupę rzadką ale już był w niej kał, Natasza nie wymiotuje. Psy dziś miały przymusową głodówkę, ze względu na biegunkę i wymioty. Wczoraj "pani" się ocknęła i tak nakarmiła zagłodzone psy, że mogło się to skończyć dla nich tragicznie, skończyło się biegunką i wymiotami. Oba psiaki większość czasu przesypiają, nie chcą wychodzić na mróz i wcale się nie dziwię. Są spokojne, ale nadal wystraszone, szczególnie Natasza. Wiem, że idzie ku dobremu :) dziś dostaną dietetycznie ryżyk z mięskiem, powolutku je wyprowadzimy z tego strasznego stanu i będą cudnymi, dumnymi dogami a nie kupką nieszczęścia i kosteczek. Dziękuję za wieści, dziękuję za wszystko. Oglądałam Was w TVN24. Podziwiam, tak jak nikogo!!! Quote
jaanna019 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Allu nie przesadzaj :oops: zrobiłyśmy to co kazało nam sumienie, tylko tyle, no ale byłyśmy gotowe zabrać je nawet przy sprzeciwie "wszystkich świętych" :evil_lol: Chyba napiszę do moda o wydzielenie ich wątku, co wy na to? Quote
malagos Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 a dlaczego one mają takie rosyjskie imiona, do tego ludzkie, czy są "z zagranicy?" kupione? Quote
jaanna019 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Nie raczej z okolic Bielska, ale pewna nie jestem coś mi świta, że tak mówił syn właścicieli. Quote
buniaaga Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 malagos napisał(a):a dlaczego one mają takie rosyjskie imiona, do tego ludzkie, czy są "z zagranicy?" kupione? może dlatego że blisko wschodniej granicy :cool3: Quote
Alla Chrzanowska Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 jaanna019 napisał(a):Allu nie przesadzaj :oops: zrobiłyśmy to co kazało nam sumienie, tylko tyle, no ale byłyśmy gotowe zabrać je nawet przy sprzeciwie "wszystkich świętych" :evil_lol: Chyba napiszę do moda o wydzielenie ich wątku, co wy na to? Byłoby bardzo dobrze wydzielić ich wątek, myślę, że na to zasługują jak nic Quote
Alla Chrzanowska Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 malagos napisał(a):a dlaczego one mają takie rosyjskie imiona, do tego ludzkie, czy są "z zagranicy?" kupione? Dogom bardzo często nadaje się ludzkie imiona. Moje własne dogi nazywają się: Alija, Philip Paul, Misza Murat, a Alija nie jest Amerykanką, Philip Francuzem, a Misza Rosjaninem. Quote
Magolek Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='Alla Chrzanowska']Byłoby bardzo dobrze wydzielić ich wątek, myślę, że na to zasługują jak nic Ala, wczoraj ktoś już założył im wątek: http://www.dogomania.pl/threads/202954-Zostawione-na-pastw%C4%99-losu-DOGI-NIEMIECKIE!?p=16378560#post16378560 Quote
Olga7 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='Magolek']Ala, wczoraj ktoś już założył im wątek: http://www.dogomania.pl/threads/202954-Zostawione-na-pastw%C4%99-losu-DOGI-NIEMIECKIE!?p=16378560#post16378560 Ten w/w wątek zostal chyba niepotrzebnie zalożony raczej i może jednak warto wydzielić z naszego wątku osobny wątek a tamten raczej zamknąć? Nie mogą być dwa wątki pośwęcone temu samemu tematowi,o ile wiem. Chyba,że jest jakaś inna możliwość. Quote
jaanna019 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 No wątek jest ale tu jest najwięcej info o całej sprawie, dlatego napisałam do moda o wydzielenie. Quote
Olga7 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 I slusznie Joanno.Na tym wątku informacje są bardziej wiarygodne a tam jest tylko powielanie różnych inf. np.z FB ,niekoniecznie sprawdzonych. Quote
Glutofia Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 słusznie jestem tez za wydzieleniem wątku. Już to mówiłam ale się powtórzę: dziewczyny jesteście wielkie! Kurka niczego w telewizorni nie widziałam nie wiedziałam kiedy będzie jak znajdziecie w necie wklejcie link Quote
Alla Chrzanowska Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Link do reportażu: http://www.onet.tv/%28Prosto_z_Polsk...#m=8793585,c=1 Quote
kaszanka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='Glutofia']Kaszanko droga. Sama stwierdziłaś że to twoje pierwsze w życiu forum więc bądź uprzejma i nie rozstawiaj po kątach starych bywalców. No nie rób kaszany :) Jak posiedzisz dłużej to się zorientujesz że nie zawsze czas pozwala nam na czytanie lawiny postów a często wpisuje się cokolwiek by wątek zapisac sobie w subskrybowanych tematach bo potem go nie znajdziesz :) Jak nie będziesz czegoś wiedzieć zapytaj- ciotki wytłumaczą. Cieszę się ogromnie że psiaki już bezpieczne. Nie macie pojęcia jak bardzo! po pierwsze po jakich kątach ??!!??!??!?!?!?!?!?!?!!?!?!? po drugie - jest jakiś szybszy sposób na dostanie sie na wątek. Bo ja jak nie dodam do ulubionych to muszę na piechtę szukać - tak jest za każdym razem gdy chę dowiedziec się co u Sabinki. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Kaszanko! Masz u góry, tam, gdzie się logujesz zakładkę USTAWIENIA, kliknij na nią. Quote
kaszanka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 monia3a napisał(a):Ja dotarłam pierwsza więc napiszę. Po pierwsze kaszanka musiałaś mnie źle zrozumieć, bo nie powiedziałam, że psy będą oddzielnie. Monika a to akurat nie od Ciebie usłyszałam :D. Od Ciebie usłysząłam, ze psy już są z wami - i juz o nic nie pytąłam bo to mi wystarczyło. Na tą informacje wszyscy czekali z niepokojem. Quote
kaszanka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Alla Chrzanowska napisał(a):Kaszanko! Masz u góry, tam, gdzie się logujesz zakładkę USTAWIENIA, kliknij na nią. dzięki Alla za podpowiedź. Ja na poczatku założenia konta wysłałm kilka zapytań w mailu do administratora - ale do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi, a tu prosze w kilka sekund :) taka rada Quote
Alla Chrzanowska Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Przecież już Ci Glutofia pisała - pytaj, a na pewno odpowiemy. To z tego względu zaznacza się interesujące kogoś wątki Quote
ageralion Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Ale akcja... wspolczuje stresu, bo musial byc ogromny. Chyle czola za determinacje i zimna krew w momentach, kiedy byla potrzebna. Zaslugujecie na duuuze piwo ;) Quote
Alla Chrzanowska Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 ageralion napisał(a):Ale akcja... wspolczuje stresu, bo musial byc ogromny. Chyle czola za determinacje i zimna krew w momentach, kiedy byla potrzebna. Zaslugujecie na duuuze piwo ;) To mało powiedziane, na dużo dużych piw Quote
Recommended Posts