Alla Chrzanowska Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Zgadzam się z Olgą. One kilku dni nie wytrzymają, szczególnie chłopczyk. On nie tylko jest zagłodzony!!! On jest chory!!!! To już kwestia godzin nie dni!!! Za ile on te psy sprzeda??? Quote
Glutofia Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Policjant ma OBOWIĄZEK zareagować jeśli jest zagrozone życie zwierzęcia a jest- bo mamy mróz. Moze Prokurator? Wiem że działają w trybie nadzwyczajnym nam wydali nakaz przeszukania posesji z Policją- w ciągu godziny. Tyle że powiatowy był "po naszej stronie" ale też dopiero wtedy jak kamery zobaczył. Jestem na drugim końcu kraju..cholera Quote
Olga7 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Alla Chrzanowska napisał(a):Zgadzam się z Olgą. One kilku dni nie wytrzymają, szczególnie chłopczyk. On nietylko jest zagłodzony!!! On jest chory!!!! To już kwestia godzin nie dni!!! Za ile on te psy sprzeda??? Alla - Za to co tym psom zgotowali -nalezy się nie tylko natychmiastowe odebranie psów -oraz sprawa sądowa o okrucienstwo i znęcanie sie nad psami -ale i zakaz dożywotni posiadania psów !! I nie maja prawa domagać się ani oczekiwać żadnych pieniędzy -a psy muszą byc im zabrane a nie odkupione ! Tak samo żaden weterynarz ani policjant nie robi łaski nikomu -jesli stan zwierząt wyraznie wskazuje na to ,że b.zły stan zwierząt jest wynikiem rażących zaniedbań wlascieli -i zupelnego braku opieki nad zwierzęciem . Ich OBOWIAZAKIEM jest umożliwienie ratowania takich zwierząt. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Olga prawo to jedno, życie, jak widzisz, to drugie. Jeśli zgodzi się sprzedać psy - zapłacę. Quote
Olga7 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Ja wiem,że prawo sobie a życie sobie ,ale takim sposobem to będziemy dawać chyba zly przyklad ,bo wtedy oni i inni tacy jako oni -oprawcy będą uważać ,że za maltretowane i zaglodzone zwierzęta należy się im jeszcze zaplata za te psy. W takim przypadku należy im się odebranie psów- przepadek posiadanych zwierząt a do tego kara-wyrok sądu i kara wysokiej grzywny za znęcanie się nad tymi psami .W zadnym wypadku nie maja prawa oczekiwać zaplaty za te psy. Tacy jak ci "ludzie" winni wplacać wysokie kary pienieżne na rzecz schronisk czy fundacji zwierz. Teraz najważniejsze-to jak najprędzej te psy odebrac -nawet dziś rano ! A wtedy moglyby trafic do Ally ,czy kogoś z wolontariuszy ,jak pisano w artykule. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 A psy w tym czasie umrą z głodu, zimna i chorób. Jeśli da się je wykupić, wykupię Quote
MiliVanili Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Będę dzisiaj spać z dusza na ramieniu :( Quote
Magolek Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Mili czy jest gdzieś ich oddzielny wątek, chciałam link podać na fb w wydarzeniu? Quote
MiliVanili Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 owszem jest, ale mało ludzi tam zagląda, bo to nowe forum http://www.forum.dog-niemiecki.com.pl//index.php?act=topic&topic=93&p=1#post3383 Quote
Magolek Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='MiliVanili']owszem jest, ale mało ludzi tam zagląda, bo to nowe forum http://www.forum.dog-niemiecki.com.pl//index.php?act=topic&topic=93&p=1#post3383 To nic, jak będzie link to zainteresowani będą zaglądać. Dziękuję :) Quote
dreag Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Tak jak mówiłam na zbiorczym - pięści same się zaciskają:angryy::angryy::angryy:. Boże, popatrzcie w ich oczy... Nigdy nie miałam do czynienia z dogami, są piękne... I tak pokrzywdzone! Zrezygnowane z tlącą się jednak nutką nadziei i radością zainteresowania. Niech się cieszą, niedługo koniec ich męki:shake:! Oby tylko wytrzymały:-(. Trzymam kciuki! Wysyłam maile!!!! buniaaga napisał(a):dreag czy wpłaty dla Gareta mają być na konto podane na poczatku w poście rozliczeniowym? Tak, konto podane jest na początku postu rozliczeniowego (nr 2). Moje dane bez zmian, tzn. imię, nazwisko, adres:) Ostatnio pokryłam koszty w lecznicach - 83zł + 81zł =164zł Quote
jaanna019 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Dziewczyny my tych dogów tam nie zostawimy! Dziś jedziemy i nie sądzę żebyśmy wróciły bez nich. Poruszymy niebo i ziemię na szczeblu wojewódzkim i przejedziemy się po tym lokalnym układziku, nie zostawimy na nich suchej nitki. Miejscowi lekarze weterynarii nie widzą nic złego w stanie tych psów i w oparciu o ich opinię policja i burmistrz podejmują decyzje. Dziś jedziemy tam z naszym wetem. Wykupić ich nie ma od kogo bo właścicieli nie ma. Quote
kaszanka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Ania a czy bramki tak poprostu nie da się otworzyć? Otwierasz ją psy wychodzą - bierzesz je i tyle i twoja noga nawet nie staneła na posesji i żaden policjant nie powie, że naruszasz prywatność tych ludzi, ani ty ani kto inny. Quote
Guest monia3a Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Spokojnie dziewczyny, o ile można być spokojnym przy czymś takim. Dziś jedziemy tam jak pisze Ania z naszym wetem i dostaniemy naszą opinię i z nią polatamy po urzędach, zobaczymy. Przewd wyjazdem zachaczymy naszego powiatowego i wojewódzkiego, będziemy próbować. Wczoraj powiem Wam szczerze chciałam je poprostu ukraść ale przez cały dzień wisileiśmy na telefonach, nasi prawnicy powiedzieli jednak aby tego nie robić bo źle się to dla nas skończy. Nie spałam pół nocy i poprostu dziś jak nie z władzą to same zabierzemy psy i tyle... Quote
kaszanka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Monika jestem z wami - musicie je dzisiaj z tego piekła zabrać - choćby na siłę. Quote
malagos Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Zgłoście tę sprawę do p. Macieja Żywno - wojewody podlaskiego. To normalny człowiek, zareaguje. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Dziewczyny, jeśli coś, to dzwońcie. Ania ma mój telefon. Pojechałabym z Wami, ale oznaczałoby to zostawienie Sabinki samej, a nie chcę jej tego robić. Ona bardzo ptrzebuje obecności człowieka przy sobie... Quote
Olga7 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 malagos napisał(a):Zgłoście tę sprawę do p. Macieja Żywno - wojewody podlaskiego. To normalny człowiek, zareaguje. To istotna rada -wykorzystajcie ją. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Ania jest u Wojewódzkiego Inspektora Weterynaryjnego, potem jedzie do Bielska, do psów. Mam nadzieję, że wysyłacie maile i prosicie kogo się da o ich wysłanie. Proszę, zróbcie choć tyle!!!!!!! Quote
enia Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Alla Chrzanowska napisał(a):Ania jest u Wojewódzkiego Inspektora Weterynaryjnego, potem jedzie do Bielska, do psów. Mam nadzieję, że wysyłacie maile i prosicie kogo się da o ich wysłanie. Proszę, zróbcie choć tyle!!!!!!! wysyłamy! a można choć nakarmić te psy?? to jest potworne.... Quote
Alla Chrzanowska Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Owszem, jak przedstwiciele TOZ-u tam są to je karmią, ale one teraz potrzebują pilnej opieki weterynaryjnej, a karmienie z dopadu nie rozwiąże sprawy Quote
ageralion Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Zobaczylam zdjecia i jestem przerazona. Strasznie trzymam ciuki, zeby dzisiajsza akcja sie udala i psy zostaly odebrane wlascicielom... Quote
MiliVanili Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Monia, przepraszam, narobiłam trochę larma, a nie przedstawiłam się z fundacji więc możesz dostać kilka maili z prośbą o pomoc tym dwóm bidom Quote
Recommended Posts