Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Policjant ma OBOWIĄZEK zareagować jeśli jest zagrozone życie zwierzęcia a jest- bo mamy mróz. Moze Prokurator? Wiem że działają w trybie nadzwyczajnym nam wydali nakaz przeszukania posesji z Policją- w ciągu godziny. Tyle że powiatowy był "po naszej stronie" ale też dopiero wtedy jak kamery zobaczył.
Jestem na drugim końcu kraju..cholera

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Zgadzam się z Olgą. One kilku dni nie wytrzymają, szczególnie chłopczyk. On nietylko jest zagłodzony!!! On jest chory!!!! To już kwestia godzin nie dni!!!
Za ile on te psy sprzeda???

Alla - Za to co tym psom zgotowali -nalezy się nie tylko natychmiastowe odebranie psów -oraz sprawa sądowa o okrucienstwo i znęcanie sie nad psami -ale i zakaz dożywotni posiadania psów !!
I nie maja prawa domagać się ani oczekiwać żadnych pieniędzy -a psy muszą byc im zabrane a nie odkupione !
Tak samo żaden weterynarz ani policjant nie robi łaski nikomu -jesli stan zwierząt wyraznie wskazuje na to ,że b.zły stan zwierząt jest wynikiem rażących zaniedbań wlascieli -i zupelnego braku opieki nad zwierzęciem . Ich OBOWIAZAKIEM jest umożliwienie ratowania takich zwierząt.

Posted

Ja wiem,że prawo sobie a życie sobie ,ale takim sposobem to będziemy dawać chyba zly przyklad ,bo wtedy oni i inni tacy jako oni -oprawcy będą uważać ,że za maltretowane i zaglodzone zwierzęta należy się im jeszcze zaplata za te psy.
W takim przypadku należy im się odebranie psów- przepadek posiadanych zwierząt a do tego kara-wyrok sądu i kara wysokiej grzywny za znęcanie się nad tymi psami .W zadnym wypadku nie maja prawa oczekiwać zaplaty za te psy.
Tacy jak ci "ludzie" winni wplacać wysokie kary pienieżne na rzecz schronisk czy fundacji zwierz.
Teraz najważniejsze-to jak najprędzej te psy odebrac -nawet dziś rano ! A wtedy moglyby trafic do Ally ,czy kogoś z wolontariuszy ,jak pisano w artykule.

Posted

Tak jak mówiłam na zbiorczym - pięści same się zaciskają:angryy::angryy::angryy:. Boże, popatrzcie w ich oczy... Nigdy nie miałam do czynienia z dogami, są piękne... I tak pokrzywdzone! Zrezygnowane z tlącą się jednak nutką nadziei i radością zainteresowania. Niech się cieszą, niedługo koniec ich męki:shake:! Oby tylko wytrzymały:-(. Trzymam kciuki!
Wysyłam maile!!!!

buniaaga napisał(a):
dreag czy wpłaty dla Gareta mają być na konto podane na poczatku w poście rozliczeniowym?

Tak, konto podane jest na początku postu rozliczeniowego (nr 2). Moje dane bez zmian, tzn. imię, nazwisko, adres:)
Ostatnio pokryłam koszty w lecznicach - 83zł + 81zł =164zł

Posted

Dziewczyny my tych dogów tam nie zostawimy! Dziś jedziemy i nie sądzę żebyśmy wróciły bez nich. Poruszymy niebo i ziemię na szczeblu wojewódzkim i przejedziemy się po tym lokalnym układziku, nie zostawimy na nich suchej nitki. Miejscowi lekarze weterynarii nie widzą nic złego w stanie tych psów i w oparciu o ich opinię policja i burmistrz podejmują decyzje. Dziś jedziemy tam z naszym wetem. Wykupić ich nie ma od kogo bo właścicieli nie ma.

Posted

Ania a czy bramki tak poprostu nie da się otworzyć? Otwierasz ją psy wychodzą - bierzesz je i tyle i twoja noga nawet nie staneła na posesji i żaden policjant nie powie, że naruszasz prywatność tych ludzi, ani ty ani kto inny.

Guest monia3a
Posted

Spokojnie dziewczyny, o ile można być spokojnym przy czymś takim.
Dziś jedziemy tam jak pisze Ania z naszym wetem i dostaniemy naszą opinię i z nią polatamy po urzędach, zobaczymy. Przewd wyjazdem zachaczymy naszego powiatowego i wojewódzkiego, będziemy próbować. Wczoraj powiem Wam szczerze chciałam je poprostu ukraść ale przez cały dzień wisileiśmy na telefonach, nasi prawnicy powiedzieli jednak aby tego nie robić bo źle się to dla nas skończy. Nie spałam pół nocy i poprostu dziś jak nie z władzą to same zabierzemy psy i tyle...

Posted

malagos napisał(a):
Zgłoście tę sprawę do p. Macieja Żywno - wojewody podlaskiego. To normalny człowiek, zareaguje.

To istotna rada -wykorzystajcie ją.

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Ania jest u Wojewódzkiego Inspektora Weterynaryjnego, potem jedzie do Bielska, do psów. Mam nadzieję, że wysyłacie maile i prosicie kogo się da o ich wysłanie. Proszę, zróbcie choć tyle!!!!!!!

wysyłamy!
a można choć nakarmić te psy??
to jest potworne....