Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaszanka napisał(a):
czyli to nie jest dla nas korzystne, a miało być tak pięknie - jakie sa szanse na uzyskanie wyroku skazującego w kolejnym terminie, skoro teraz nie zapadł?

Jest korzystne :) jeśli zostanie utrzymany wyrok z Bielska to nie mamy o co się martwić. Sąd w bielsku uznał ich za winnych i dał dość solidną karę.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czyli 26 marzec to bedzie finał sprawy tak? Nie jestem mocna w prawie więc temu pytam :) - bo rozumiem, ze albo 26-sąd wyda swój nowy wyrok albo ostatecznie podtrzyma ten bielski tak? czy znów może coś stanać po drodze ?

Posted

jaanna019 napisał(a):
Jest korzystne :) jeśli zostanie utrzymany wyrok z Bielska to nie mamy o co się martwić. Sąd w bielsku uznał ich za winnych i dał dość solidną karę.

:kciuki: z całych sił

Posted

kaszanka napisał(a):
czyli 26 marzec to bedzie finał sprawy tak? Nie jestem mocna w prawie więc temu pytam :) - bo rozumiem, ze albo 26-sąd wyda swój nowy wyrok albo ostatecznie podtrzyma ten bielski tak? czy znów może coś stanać po drodze ?

Sąd może albo utrzymać tamten wyro albo wydać swój, wszystko może.

Posted

[quote name='jaanna019']Wygraliśmy :multi:

Wyrok : WINNI !
Kara (jednakowa dla każdego z oskarżonych):
- pół roku ograniczenia wolności na rzecz nieodpłatnej pracy społecznej w wymiarze 40 godzin miesięcznie (dla każdego)
- przepadek zwierząt
- nawiązka w wysokości 2,5 tysiąca (dla każdego)

Wyrok nie jest prawomocny, ale... jestem pod wrażeniem wnikliwości Sądu. Materiał dowodowy przeanalizowany bardzo skrupulatnie. Uzasadnienie ustne wyroku trwało ok.40 minut i wg mnie jest bardzo trafione i uzasadnione.

Największą zasługę przypisuje Kasi - prawniczce, która nas reprezentowała przed Sądem.:loveu: Kasiu wielkie dzięki!
Pamiętacie ten post? To był wyrok Sądu w Bielsku.
Dziś Sąd Okręgowy go potwierdził :) WYGRALIŚMY!!!!
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Brawo! Gratuluję!
Anka waleczne stworzenie z Ciebie i się nie poddałaś! Gratuluję i Tobie i prawniczce Kasi i każdemu kto się dołożył do tego sukcesu!
pseudowłaściciele byli w sądzie?

Posted

Byłych właścicieli w Sądzie nie było. Długi to był rok, pełen zwątpień i nerwów ale opłacało się. To duży sukces i będzie miał wpływ na losy innych zwierząt, bo teraz wszyscy mam nadzieję zrozumieją, że zwierzęta należy szanować, że wychudzone psy to nie jest normalne zjawisko.

Posted

jaanna019 napisał(a):
Pamiętacie ten post? To był wyrok Sądu w Bielsku.
Dziś Sąd Okręgowy go potwierdził :) WYGRALIŚMY!!!!
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

:multi::multi: :knajpa: na tę okoliczność

Posted

wilczy zew napisał(a):
Podczytywałam i bardzo się cieszę z wyroku :multi:
jakie to będą prace społeczne??

Prace społeczne w schronisku dla psów, czyli najbardziej wychowawcza kara jaka może być.

Posted

zuanna napisał(a):
słyszałam, że już wszystkie bilety wyprzedane ;)

Dorobi się ;)
Ale w pierwszym rzędzie wszystkie miejsca zajęte. Zostały trzy siedzące w czwartym rzędzie i kilka stojących.
Można też przyjśc z własnym siedziskiem poddupnym. Ale trzeba zapłącić jak za miejsce stojące i pól siedzącego!
Uprasza się też o zabieranie popcornu na własną rękę! Jeśli ktoś będzie chciał zrobić zdjęcia to trzeba będzie zapłacić 50gr za jedno zdjęcie !
Przed atrakcją dnia obowiązkowy spacer z psami schroniskowymi! a później grupowe zdjęcie na pamiątkę :)