groszek83 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Transporterka niestety nie posiadam:shake: Postaram się na małą uważać, wczoraj karmiłam ją przy samochodzie przy bagażniku to dziś nakarmie przy otwartych drzwiach auta. Nic na siłe, będziemy ją oswajać z tym blaszanym potworem. Anetka to faktycznie z nieba spadłaś;) ja swoim gratkiem to bym do Krakowa po prostu nie dojechała w jednym kawałku:lol: No i jak uda mi się malutką złapać to już nie będzie w Białce a odległościowo to na mapce wychodzi 137,5 kilometra więc 15 więcej. Quote
mmd Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Od razu w samochodzie ciasno obroża i smycz, a później dobrze by było jeszcze szelki i druga smycz. Straszne by było, gdyby nawiała po drodze w obcym sobie miejscu. Quote
Ania W Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Ja nie wiem czy bym nawet nie wnioskowała o obroże półzaciskową . Zacisk nawet awaryjnie zamiast szelek (też z drugą smyczą). Moja suka cudownie wychodzi ze wszystkich szelek (różne modele) i robi to naprawde szybko) i z obroży z resztą też ;) Quote
Olga132 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 tak - dwie obroże i dwie smycze to podstawa .... żadna z Was nie ma możliwości załatwienia na czas transportu jakiejs klatki? Strasznie sie boję tej podróży... Quote
Mośka Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Ten pierwszy etap (Bialka -dom Groszka) tak mnie nie przeraża ( zakładam, że Groszek bedzie przemieszczał się z sunią z samochodu do pomieszczenia na zamkniętej posesji ; czy to myślenie życzeniowe ? :cool3:) Bardziej niepokoi mnie przerzut od Anety83 do dziewczyny, ktora bedzie ją wiozla do Wwy, z samochodu do klatki. Dobrze by bylo tez to robic na zamknietym terenie... Quote
Olga132 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Zbieramy deklaracje na pomoc w opłaceniu transportu suni - bo ten wydatek jest dla nas troszke nieprzewidziany (oczywiście jak najbardziej to rozumiem ) niemniej nawet niewielkie deklaracje by nam bardzo pomogły !!!! Quote
Mośka Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Groszek już była u suni.Dziś poszło lepiej, bo sunia poznała Monikę po głosie i podbiegła do samochodu. Zjadła, ale dalej nie dała się pogłaskać. Był duży ruch jeszcze, wiec psina się wystraszyla jakiejs przechodzacej grupy i ratraka ...i uciekła. CDN :roll: Quote
Anetka83 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='groszek83']Transporterka niestety nie posiadam:shake: Postaram się na małą uważać, wczoraj karmiłam ją przy samochodzie przy bagażniku to dziś nakarmie przy otwartych drzwiach auta. Nic na siłe, będziemy ją oswajać z tym blaszanym potworem. Anetka to faktycznie z nieba spadłaś;) ja swoim gratkiem to bym do Krakowa po prostu nie dojechała w jednym kawałku:lol: No i jak uda mi się malutką złapać to już nie będzie w Białce a odległościowo to na mapce wychodzi 137,5 kilometra więc 15 więcej. Autko nasz może spalić 10 l na 100 km w zimie... 120 zł wystarczy a jak coś resztę już dołożymy. My mamy kombiaka i jak coś możemy zamontować kratkę. Ale wydaje mi się że lepiej żeby sunieczka jechała na siedzeniu. Poza tym mamy dla naszych psów dwa takie łączniki/smyczki z jeden strony mają karabinek zapinany do szelek/obroży a z drugiej dopina się je tam gdzie zapina się pasy więc w razie hamowania czy chęci wycieczek suni po samochodzie będzie bezpieczna Quote
Mośka Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 tanitka napisał(a):50 zł na transport daję :) Bardzo dziękujemy:loveu: W takim razie brakuje nam już tylko :cool3:: 120 pln - 50 pln = 70 pln Quote
Mośka Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Jak wy sobie dajecie radę z tym blokowaniem reklam :mad: ? Ciekawe czy dziś sunia się ciut ośmieli. Do soboty coraz bliżej, aż się boję. Czy ktoś może nas jeszcze może wesprzeć na transport? Bazarek mile widziany...:oops: Quote
mmd Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Bywały takie bazarki na paliwo. Cegiełkowe, można było kupić za 5 zł litr czy kropelkę:) Quote
Mośka Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Ciekawe jak dziś Groszkowi pójdzie wizyta u suni :roll: Quote
Mośka Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Złe wieści... nie ma suni. Dziś się nie pojawiła. Quote
mmd Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Może poszła gdzieś na chwilę za jakimś psem. Tak bywa, że jak już wszystko dograne, to one sobie znikają na dzień-dwa i szarpią nam nerwy. Oby tylko nic się nie stało. Quote
Mośka Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Dopiero teraz na to wpadłam: http://www.bialkatatrzanska.pl/index.php/pl/kamery.html Pierwsza kamera od prawej to TEN PARKING. Niestety nie jest to obraz strumieniowy, chyba zdjęcie jest aktualizowane co 4 minuty. Gdyby ktoś zauważył sunię (ciemna) - napiszcie. Ja tez bede podgladacw ciagu dnia. Quote
mmd Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Mi się wydaje, że ten obraz od 40 minut się nie zmienia. Quote
groszek83 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 No nie ma dziewczynki. Godzine chodziłam szukałam wołałam i nic... Teraz to mi się będzie chyba w nocy śnić bo nic tylko myśle co sie z nią stało:-( Jutro podjade tam w dzień może akurat trafie. Quote
wojtuś Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Madziu i ja jestem, przeczytałem wątek Suni i nie mógłbym tak jej zostawić, żeby tylko się odnalazła. Pozdrawiam pięknie. Popatrz Moniko proszę w ciągu dnia za Sunią. Quote
Anetka83 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Trzymam kciuki za suńkę.... Mam nadzieje że w sobotę po nią pojadę!!! Quote
wojtuś Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Anetka83 napisał(a):Trzymam kciuki za suńkę.... Mam nadzieje że w sobotę po nią pojadę!!! Dzięki Anetko:loveu: Też mam nadzieję, że Sunia nie odeszła daleko, szkoda że Monika jest tam sama, bo może i okolice tego wyciągu trzeba by przeszukać. Quote
Anetka83 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 wojtuś napisał(a):Dzięki Anetko:loveu: Też mam nadzieję, że Sunia nie odeszła daleko, szkoda że Monika jest tam sama, bo może i okolice tego wyciągu trzeba by przeszukać. Najchętniej pojechałabym pomóc jej szukać. Ale to za duzy koszt. Oby jak najszybciej się znalazła. A ja (znając siebie) pewnie pobłądze ale do Białki dojadę:) A o której ma być ten transport z Ojcowa? co bym wiedziała o której musze w sobotę wyjechac :) Quote
Mośka Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 [quote name='mmd']Mi się wydaje, że ten obraz od 40 minut się nie zmienia. Wieczorem faktycznie się już nie zmieniało, ale teraz w ciągu dnia obraz zmienia się co 4 minuty. kurcze, nie udaje mi sie wstawic fotki. Robicie to przez przycisk: Wstaw grafikę? A potem kopiujecie "direct link" do okienka? Quote
Ania W Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Z tego co rozmawiałam myślę że koło południa będą chcieli wyjechać (po drodze do W-wy muszą jeszcze sukę do hoteliku zawieźć) ale na pewno mośka wszystko dogra ;) Będą mieli transporter dla niej - mam nadzieję że da się do niego załadować. Tylko żeby suka wróciła i dała się złapać..... Quote
Asiun Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Anetka83 napisał(a): A o której ma być ten transport z Ojcowa? co bym wiedziała o której musze w sobotę wyjechac :) Witajcie :-) Anetko, chciałam napisać priva, ale się nie dało - powiedziało mi, że masz zapchaną skrzynkę. Quote
Recommended Posts