tripti Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 asiaf1 napisał(a):poproszę o nr konta do wpłat ustaliliśmy, że wpłaty będą zbierane na konto magdajedral, koleżanka tusinki - razem doglądały psiaków, jest tu na dogo, ale bardziej na miau :) jak tylko dostanę dane to prześlę. Dziękuję! tusinka22 napisał(a):w imieniu psiaków proszę o pomoc, w zbieraniu pieniążków, w DT, w ogłoszeniach. One są cudowne i kochane- potrzeba im ciepła i domu. ja też o to bardzo proszę... Quote
magdajedral Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jestem i ja - po przejściach , ale jestem. Potwierdzam, psinki czekają na dobre domki i wszelkie zabiegi leczniczo-kosmetyczne (odrobaczenie, odpchlenie, szczepienia) Marzą nam się ich sterylizacje przed adopcjami, ale to naprawdę tylko marzenia. Bo bez DT się nie uda. Postaram się częściej tu zaglądać chociaż jakoś mało się orientuję na dogo i często gęsto np. nie widzę większości wpisów. Quote
tripti Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 to tak jak ja na miau :) wysłałaś może nr konta? albo mi albo asiaf1? Quote
magdajedral Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Wysłałam na adres mailowy podany na miau. Ale już wysyłam Tobie na pw. Quote
tripti Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 otrzymałam, dziękuje! przesłałam dalej do asiaf1. Proszę bardzo jeszcze o informacje czyje deklaracje są jeszcze aktualne i w jakiej wysokości. Rozliczenia finansowe muszą być na początku wątku, post 1 lub 2, kto będzie je prowadził? ewentualnie kto odda któryś z tych postów dla mnie lub dla magdajedral (na Jej konto zbierane są pieniążki)? Quote
tusinka22 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 jeśli się uzbierają pieniążki to myślę że priorytetem będzie zaszczepienie i odrobaczenie- tylko czy w warunkach jakich są obecnie można szczepić- jestem trochę laik więc pytam (chodzi mi dokładnie o kwarantannę po szczepieniu) Quote
tripti Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 w schroniskach też szczepią i jest ok, więc pewnie można, ale i tak po odrobaczeniu trzeba odczekać ze szczepieniem. Quote
tusinka22 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 aha, no to już wiem jak to wygląda. Ja uciekam do domu- jak coś to jestem dostępna pod telefonem. Quote
magdajedral Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 rozliczenia będę robiła na pierwszej stronie na wątku na miau, więc wrzucam tutaj link. Na dogo naprawdę nie za bardzo się poruszam, tam czuję się pewniej. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=124704&p=7144520#p7144520 Quote
Delph Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Byłam dzisiaj u psiaków, trzy przecudowne dzieciaczki :loveu: Szara najweselsza, ale z czarnuszką też będzie dobrze, tylko baaaardzo potrzebuje domowego DT :-( Astkowata cudo, niestety kaszle więc trzeba je stamtąd jak najszybciej zabierać, bo za chwilę cała rodzinka będzie prychać. Mam nadzieję, że to nic poważnego, może robale po prostu, ale trochę się zmartwiłam :shake: Astkowatą sprawdzaliśmy, daje przy sobie wszystko zrobić. Na smyczy nie umie chodzić, boi się, ale to jest do przeskoczenia dosyć szybko, bo kontaktuje, idzie na wołanie, a na pokazanego smakołyka wręcz pędzi, więc nie jest źle ;) Mój znajomy będzie intensywnie szukał tymczasu dla astowatej, mam nadzieję, że coś się uda wykombinować, dziewczyny, błagam o tymczasy dla pozostałej dwójki :-(:-(:-( To takie maleńkie psie dzieci... Quote
Awit Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dgzie trafiły w końcu bo coś nie widzę? Są w Jeziórku? Quote
tripti Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Delph dziękuje raz jeszcze za wszystko :))) już przekazałam Natalii, że kaszle, do wczoraj jeszcze nie kaszlała :((( pewnie to ta woda zimna... wcześniej też może jadła śnieg, nie wiem, może zaksztusiła się czymś? tak też może być? Delph podarowała psiakom 7 kg karmy nutra - dziękujemy :) a na wątku niemrawo, haloooo? Quote
Bonsai Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Ja czytam, ale nie wiem jak pomóc.. Mogę się zaoferować z aparatem, ale nie mam jak dojechać do tej miejscowości... :( Quote
Delph Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 tripti napisał(a):może zaksztusiła się czymś? tak też może być? Dobrze by było, gdyby to było to... Długo jej nie obserwowaliśmy, więc może nie kaszle cały czas. W każdym razie zwróciliśmy na to uwagę. Ja obstawiam robale, oby nic poważniejszego... Quote
tripti Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 kurcze, to trzeba pomyśleć jak je odrobaczyć, wagę mniej więcej znamy, więc tylko kupić tabletki i podać. Quote
Lucyna Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jaka cudna ta szara malizna :buzi:... ile ona może ważyć? Zakochałam się :-( Pomyślę jak pomóc sunieczkom ... Quote
tusinka22 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 szara malizna- na moje oko około 5-6kg (jest zdecydowanie mniejsza niż na zdjęciach) Co do kaszlu to fakt przy mnie ani razu nie kaszlała- w samochodzie była ze mną około 2h i nic nie słyszałam (żeby jej nie przegrzać jechałyśmy bez ogrzewania), może jednak się zakrztusiła- a i jeszcze jedno już pod koniec drogi zwymiotowała słomą- może jej podrażniła przełyk- już sama nie wiem. Quote
tusinka22 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 kurcze fajnie by było gdyby razem opuściły hotelik i trafiły do DT(oczywiście Dt może być oddzielnie)- kochana astka to taka grzałka dla maluchów, bardzo się do niej wtulają smyki. Quote
Kava Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 tez pilnie czytam narazie z tym kaszlem to moze nie tak powazna sprawa Quote
tusinka22 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 podbije jeszcze panienki i idę spać (po wczorajszej nieprzespanej nocy oczy mam na zapałki) Quote
anita_happy Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 tripti - pytasz o fb wydarzenie 1. konto do wpłat - Fundacja lub STOW 2. MODERATOR wydarzenia co jest na wątku - do pisania co u piesków 3. tekst do wydarzenia - płaczliwy 4. zdjęcia Moderator co 2/3 dni wkleja foty...jak sie mają psy Moderator codziennie pisze - co u psów jak na razie macie ładne zdjecia Quote
tripti Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 dzięki :) może jutro to jakoś ogarniemy. Quote
Szalony Kot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=202001906492328 I do rana dziewczyny (ASTka i szara) będą miały po 20-40 ogłoszeń, w zależności jak mi pójdzie. Quote
paula82 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Czy domowy DT ma być BDT, czy może być płatny? Mogę pogadać z TZ, ale on na BDT na pewno się nie zgodzi. Quote
Recommended Posts