Jump to content
Dogomania

Trzy wyrzucone suczki! pilne DT/DS! Jednej po 4 m-ch w dt grozi schronisko

Recommended Posts

Posted

mógłby ktoś mi na pw dokładnie napisać gdzie one koczują? czy mają jedzenie codziennie? ktoś tam chodzi? miejsce w hotelu znajdzie się, można sprawdzić też hotele w okolicy czy jakieś zniżki dadzą, ale problem to pieniążki jak zwykle :(

myśliwi to jedno, drugie samochody, a trzecie to korabiewice :(

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

złapane siedzą u mnie w garażu. Wieczorem mam je zawieść do schroniska do Józefowa koło Legionowa, chyba że coś się do wieczora innego wymyśli. Duża i wilczkowata weszły bez problemu do samochodu i usnęły- czarna kulka dostała żel żeby usnęła- nie pomogło- więc poprostu ją zagnałam pod siatkę i złapałam. Ona była skrzywdzona przez człowieka i się bała ale po chwili jadła z ręki.

Co dalej, u mnie mogą być do wieczora- mam 9 psów i zero miejsca na kolejne, dlatego są w garażu.:shake:

Posted

czy są na dogo jacyś wolontariusze z Józefowa? Rozmawiałam z kierowniczką- żeby ich bardzo nie stresować kojcem będą na noc zamknięte w gabinecie.

Jednak powiem szczerze że one są tak milutkie że w DT długo by nie siedziały (są śliczne i milutkie)

Posted

Niech idą do Józefowa - do dobry schron - bądźmy realistami - w tej chwili i tak nie ma innej opcji, na hotel pieniędzy brak. Traktujmy schronisko jak tymczas, pieski trzeba intensywnie ogłaszać i szukać domów.
Tusinka22 - dobra robota :) Czy masz jeszcze możliwość zrobienia pieskom więcej zdjęć do ogłoszeń?

Posted

tusinka22 napisał(a):
złapane siedzą u mnie w garażu. Wieczorem mam je zawieść do schroniska do Józefowa koło Legionowa, chyba że coś się do wieczora innego wymyśli. Duża i wilczkowata weszły bez problemu do samochodu i usnęły- czarna kulka dostała żel żeby usnęła- nie pomogło- więc poprostu ją zagnałam pod siatkę i złapałam. Ona była skrzywdzona przez człowieka i się bała ale po chwili jadła z ręki.

Co dalej, u mnie mogą być do wieczora- mam 9 psów i zero miejsca na kolejne, dlatego są w garażu.:shake:

Tusinko,
wpadlam przypadkowoa na watek. jestem pelna podziwu dla twojego dzialania. Prawdziwa determinacja i milosc do zwierzat. Jestes kochana.
te malutkie sunie maja w kazdym razie perspektywe,,,, trzymam kciuki, i jestem pewna ze zajdzie sie wkrotce odpowiednie rozwiazanie....

Posted

myślę że schron w Józefowie na tę chwilę będzie najlepszy- tak jak pisałyście JAKO TYMCZAS- trzeba działać i je wyciągnąć do DT, hotelu jeśli będą stałe deklaracje. Ja mogę max ze swojej strony miesięcznie dać 100zł. To są tak śliczne i miłe psiaki, że powinny szybko znaleść dom, żal je oddawać do schroniska- powiem szczerze że nie wiem jak to wytrzymam:shake:

O Milanówku też pomyślałam ale nie znam nikogo z tego schroniska, tu rozmawiałam z kierowniczką i w sumie jest już dograne- tylko trzeba dostarczyć psiaki- wieczorem koło 19 wyruszam (pracuję do 18 więc wcześniej nie dam rady), do tego akumulator mi pada więc jeźdzę z kablami, i nie znam Warszawy...

Posted

Jeżeli schronisko ma być tymczasowym rozwiązaniem, to Milanówek jest o wiele lepszy i znacznie bliżej, nie trzeba przejeżdzać przez wawę.
Inne rozwiązanie tymczasowe to ewentualnie kojec w Jeziórku, taki jak w schronisku, za 10 zł doba tak było wcześniej. Zobacz w Milanówku też na pewno byś znalazła czas, żeby je odwiedzić raz na jakiś czas w sobotę, to nie jest daleko z Mszczonowa, są tu adopcje, są wolontariusze.

Posted

a za te trzy suczki tak mniej więcej jaka byłaby cena? rozumiem, że trzy czy tylko jedna czy dwie? wiadomo, że licząc jednostkowo to wyszłoby koło 1000 zł nawet więcej z karmą :(

Posted

Nie wiecej i nie tyle,tylko tez mi to trudno jakos wyliczyc,jeslin nie wiem,jakiej wielkosci jest ta trzecia suka np.
Musze spadac,po propstu niech ktos do mnie zadzwoni i pogadamy,a p[otem napiszecie na watku ,co i jak i bedziecie decydowac.Ta trzecia jest do zlapania w ogole?

Posted

Milanówek przyjmuje pieski TYLKO ze swoich trzech gmin, z którymi ma podpisaną umowę.
Ale to super schron w ogóle, naprawdę polecam.
Szczeniory chyba od razu tam idą do DT, w schronie bezpośrednio nie ma ani jednego.

Zrób im duuużo zdjęć, żeby było do ogłoszeń.

Posted

Szalony Kot napisał(a):
Milanówek przyjmuje pieski TYLKO ze swoich trzech gmin, z którymi ma podpisaną umowę.
Ale to super schron w ogóle, naprawdę polecam.
Szczeniory chyba od razu tam idą do DT, w schronie bezpośrednio nie ma ani jednego.

Zrób im duuużo zdjęć, żeby było do ogłoszeń.

z jakimi gminami? z gimną grodzisk na pewno nie, no i tylko zgłoszenia od straży miejskiej.
Dzwoniłam do yumanji, ale śpieszyła się na autobus, więc zaraz będę jeszcze raz dzwonić. No właśnie to wiem o Milanówku, ale tak cholernie ciężko się tam dostać :(

może je jakoś rozdzielić, jednej pomogłaby jakaś fundacja, drugą i trzecią gdzieś dokoptować, nie wiem :(

Posted

na obecną chwilę do Józefowa, o Milanówk też słyszałam dobre opinie ale nie znam tam nikogo. kurka sama nie wiem co robić, do wieczora muszę podjąć decyzję..... co z nimi zrobić dalej.....:shake:

Posted

O kurka... To nie ma co marzyć. :(

To może ten Milanówek wyjdzie?

Koniecznie trzeba zrobić psiakom zdjęcia!! Najlepiej w domowym otoczeniu, takie zawsze są cieplej odbierane. A jak nie da rady, to ogólnie dużo zdjęć...