Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dzisiaj u Joasi od szczeniąt wspomoglam ją finansowo. Maluchy już rozbiegane. Szmcia już nie chce je karmic i oczywiście zaczyna się karcenie. One są naprawdę śliczne, malutkie. Dzisiaj zrobiłam plakaciki, ale za dużo tego i przestaję sobie radzic , nie wspomnę o domu.

Posted

Chętnie bym jakoś pomogła ale jestem tu nowa i nie bardzo wiem co mogłabym zrobić. Pieska wziąć nie mogę bo mam już jednego a przy dwójce małych dzieci to rady nie dam z dwoma psami. Może jakieś ogłoszenia, plakaty ? może w gazecie lokalnej warto ogłosić pieski? podpowiedzcie coś to pomogę- mieszkam niedaleko będzina

Posted

Każda pomoc się przyda.
Ogloszenia w gazecie, ogloszenia w internecie, ogłoszenia w formie plakacików - rozwieszane w sklepach zoologicznych itp.

Posted

Przyszłam podzielić się doświadczeniem w ogłaszaniu szczeniąt (prowadzę dla nich DT i praktycznie wszystkie mają domy po dwóch dniach ogłoszeń ;) ). Przede wszystkim, osoby decydujące się na szczeniaka interesuje kilka kwestii:
- ich wiek
- waga gdy dorosną (mnie więcej)
- charakter
- czy zostają same w domu
- czy mają wyraźną skłonność do niszczenia (niektóre szczyle gryzą tylko to, co mogą, inne wszystko)
- czy są odrobaczone/zaszczepione
- gdzie się załatwiają (u mnie np. na matę higieniczną załatwiają się szczenięta bez szczepień, niewychodzące - warto to napisać)
Przykładowe ogłoszenie mojej tymczaski, Czarnej Mamby: http://allegro.pl/szczeniak-6-tygodni-mix-jamnik-spaniel-szuka-domu-i1470064077.html

Radzę ogłaszać szczeniaki pojedynczo, nie w grupie, nadać im imiona - ludzie gdy widzą, że szczeniąt jest kilka, to mają odruch nie rozdzielania ich, a gdy widzą,że szczenię jest same, to mają wrażenie, że jest samotne i chętniej się na nie decydują.

Lepiej jest też robić kilka ogłoszeń na głównych serwisach ogłoszeniowych i odnawiać je dwa razy dziennie, żeby były na pierwszej stronie, niż robić raz na tydzień 50 stron.
Mam nadzieję, że trochę to pomoże.

Posted

Dziękuję!!
Heniu - leć z imionami!!
I płcią!!

Lady - czy mogłabyś zrobić dla tego maluszka biszkoptowego Allegro - takie zwykle niewyróżnione?
Powiedzmy, że na imię ma....hmmm....FUGO.

Cholewcia, to dziewczynka...niech będzie FUGA.

Zrobiłam na razie Alegratkę i Gumtree dla FUGI:

http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=264532439&MessageId=MSG.VIEW_AD.EDIT_AD_SUCCESSFULMXAdIdMZ264532439MXGuidMZ12e7b177-7c60-a20b-2653-d03fffffdd72

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/11696975_fugo_malutki_biszkoptowy_szczeniaczek.html

Posted

OK dziękiję za radę, narazie cisza, a ta na zdjęciu jest po porostu najpiękniejsza sunia (chociaż wszystkie są piękne i potrzebujące kochających domków). Ona jest najmniejsza i z tego co wiem najbardziej atakowana przez rodzeństwo. Nie ukrywam, że od początku mam do niej sentyment.

Posted

[quote name='henikar'] Dzisiaj kociczka ma mieć operację. Oprócz zerwanych wiązadeł USG wykazało pęknięcie przepony. Dzisiaj będzie operowana, ale szanse są marne.

Iwonka przesłąła dziś fotki kici po operacji to dopiero pierwsza operacja, ale ta powżniejsza raczej bo peknięta przepona groziła jej śmiercią. Kotka dostała na imię Lusia
[quote name='"Iweta"']A oto moja tymczasowa Lusia :D Sliczna dziewczyna i super grzeczna.
......

Posted

moja kolezanka szuka pieska, docelowo zeby byl maly ... dom moze w 100% nie sprawdzony ale mysle ze ja mialabym reke na pulsie no i wizyty czy cus to pewnie sie zgodzi ... podeslie jej fotki maluchow i zobaczymy co powie ;)

Posted

Dziękuję wszystkim.
__Lara - linki aktywowane - uściski!!!!
DZIĘKUJĘ!
Miałam jeden list w sprawie szczeniaków, od Pana Adriana.
Chciałby je zobaczyć.
Odpisałam i zobaczymy.

Posted

joana napisał(a):
Chętnie bym jakoś pomogła ale jestem tu nowa i nie bardzo wiem co mogłabym zrobić. Pieska wziąć nie mogę bo mam już jednego a przy dwójce małych dzieci to rady nie dam z dwoma psami. Może jakieś ogłoszenia, plakaty ? może w gazecie lokalnej warto ogłosić pieski? podpowiedzcie coś to pomogę- mieszkam niedaleko będzina

Joana dziekuję za zainteresowanie i pomoc. Już Ci przesłałam na pocztę plakaciki.

Posted

Lara wielkie dzięki za ogrom ogłoszeń. Wszystkim też dziękuję. Wczoraj wywiesiłam plakaty w M1 w sklepie zoologicznym, miałam zaraz dwa telefony. Jestem już umówiona na spotkanie.
Tengusia sunia jest maleńka, zatem i pieski nie powinny dużo odbiegać od matki.
Terenia 1 zdjęcia kotki otrzymałam od Iwonki. Jestem z nią w kontakcie. Muszę się zabrać za ogłoszenia kici, ale mam ręce pełne roboty. W dodatku drugi znaleziony na terenie szkoły kotek musi być dzisiaj zabrany do mnie z DT, bo go już tam nie chcą. Jestem w strasznym dole. Zatem tym bardziej jestem wdzięczna. Za każdą pomoc.

Posted

Właśnie wrócilam od szczeniaków. Dwa pieski zostały już adoptowane. Nasza modelka sunia pojechala do Katowic, natomiast czarny piesek zamieszka w Mysłowicach. Umowy podpisane, uważam, że w dwóch wypadkach ludzie odpowiedzialni, czekam na zdjęcia z nowych domków. Życzę maluchom powodzenia. Jasza co do pieska, to chyba pisano do Ciebie, a potem był telefon do mnie. Dziękuję wszystkim. Zostały 3 sunie i jeden piesek. Postaram się dostarczyc nowe zdjęcia.