Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bubu teraz jest u siebie i nie narazie ale na zawsze.
Świetnie sobie radzi i jest bardzo przejęty nową sytuacją. Bardzo się stara zachowywać się z klasą i polubił zwiedzanie okolicy sam mnie ciągnie w nowe rejony i razem odkrywamy sąsiedztwo. Z kotem sytuacja bez zmian bardzo pokojowe nastawienie i duża dawka ostrożności. Jeszcze nie załapał załatwiania grubszych potrzeb na trawce ale dzięki temu mam sprzątanie ulatwione :) wszystkim strasznie się podoba a nawet usłyszałam, że jest dużo ładnieszy niż na zdjęciach. No pozostaje mi go tylko chwalić i chwalić bo jest super psiakiem i zachowuje się wzorowo na 6 +

Posted

[quote name='kasiaj']Bubu teraz jest u siebie i nie narazie ale na zawsze.
Świetnie sobie radzi i jest bardzo przejęty nową sytuacją. Bardzo się stara zachowywać się z klasą i polubił zwiedzanie okolicy sam mnie ciągnie w nowe rejony i razem odkrywamy sąsiedztwo. Z kotem sytuacja bez zmian bardzo pokojowe nastawienie i duża dawka ostrożności. Jeszcze nie załapał załatwiania grubszych potrzeb na trawce ale dzięki temu mam sprzątanie ulatwione :) wszystkim strasznie się podoba a nawet usłyszałam, że jest dużo ładnieszy niż na zdjęciach. No pozostaje mi go tylko chwalić i chwalić bo jest super psiakiem i zachowuje się wzorowo na 6 +[/QUOTE]
Kasiu to pierwsze zdanie jest jak miód na moje serce:) Bubu miał olbrzymie szczęście że trafiłaś na jego ogłoszenie i pokochałaś go:)

Posted

[quote name='kasiaj']Bubu teraz jest u siebie i nie narazie ale na zawsze.
Świetnie sobie radzi i jest bardzo przejęty nową sytuacją. Bardzo się stara zachowywać się z klasą i polubił zwiedzanie okolicy sam mnie ciągnie w nowe rejony i razem odkrywamy sąsiedztwo. Z kotem sytuacja bez zmian bardzo pokojowe nastawienie i duża dawka ostrożności. Jeszcze nie załapał załatwiania grubszych potrzeb na trawce ale dzięki temu mam sprzątanie ulatwione :) wszystkim strasznie się podoba a nawet usłyszałam, że jest dużo ładnieszy niż na zdjęciach. No pozostaje mi go tylko chwalić i chwalić bo jest super psiakiem i zachowuje się wzorowo na 6 +[/QUOTE]

Kasia - buziole dla Ciebie i dla Bubuskiego --- chłop z klasą to i się odpowiednio zachowuje.... ;-)

Posted

[quote name='delfy2000']Kasia - buziole dla Ciebie i dla Bubuskiego --- chłop z klasą to i się odpowiednio zachowuje.... ;-)[/QUOTE]
Ode mnie też buziole i ...prosimy o zdjęcia dzielnego Bubusia w otoczeniu kociego dworu. A co? Nalezy się Księciu dwór.

Posted

Właśnie wróciliśmy z drugiego wieczornego spaceru. No wlaściwie to Bubu spędził dziś więcej czasu na zewnątrz niż na łóżku. Nasze zwiedzanie okolicy postępuje a pann B. jest niezmordowanym podrożnikiem. Ciąga mnie po każdej uliczce i ma strasznie dużo radochy z tego. Narazie w kontaktach z innymi psami jest bardzo ostrożny i tylko ogląda z daleka. Właśnie poznaliśmy bardzo fajną dziewczynę. Szła sobie ze starszym panem bardzo elegancka sznaucerka miniaturka. Pan powiedział, że jest bardzo przyjacielska więc kto wie może w przyszłości będziemy mieć jakiś romans. Narazie poprzestaliśmy na obserwacji. Bubuś z jednej strony jest bardzo odważny ma jusz za sobą podróż z Józefowa SKMką tramwaj a dziś dużo spacerów po mieście. Bardzo lubi się przyglądać wszytkiemu i tylko czasem się przestraszy troszeczkę. Sytuacja z kotem dziś przedstawia się tak, że Bubu po wcześniejszych nieprzyjaznych zachowaniach Bruna ( kota) jest bardzo zdystansowany i schodzi mu z drogi a nawet ucieka gdzy kot przechodzi koło jego aktualnego miejsca spoczynku. Mieliśmy dzisiaj mały przełom kot stojąc na stołku wąchał bubusia nos i patrzyli na siebie przez chwilę. poprostu cudnie a teraz idziemy spać jutro szykujemy się na większy spacer. Ponieważ nawet po tak intensywny dniu jak dzisiejszy Bubuś na ostatnim spacerku i tak miał ochotę pobiegać. A i jeszcze popasł się na trawniku tzn. wcinał bez opamiętania trawę czekam teraz tylko co dalej się z nią stanie tj. którą stroną się jej pozbędzie ;p
Dobranoc wszytkim

Posted

Ale malowniczy i sugestywny opis wieczorowego spaceru. Dziękujemy. Przeczytałam i jakbym tam była z Wami.
A trawa wyjdzie raczej w postaci " uwitego gniazdka" pyszczkiem..... u nas tak jest

Posted

[quote name='kasiaj'] Mieliśmy dzisiaj mały przełom kot stojąc na stołku wąchał bubusia nos i patrzyli na siebie przez chwilę. poprostu cudnie a teraz idziemy spać jutro szykujemy się na większy spacer. Ponieważ nawet po tak intensywny dniu jak dzisiejszy Bubuś na ostatnim spacerku i tak miał ochotę pobiegać. A i jeszcze popasł się na trawniku tzn. wcinał bez opamiętania trawę czekam teraz tylko co dalej się z nią stanie tj. którą stroną się jej pozbędzie ;p
Dobranoc wszytkim[/QUOTE]

Uwielbiam takie klimaty - nosek w nosek, i patrzenie w oczka... mniam ;-) zwierzaki są CUDNE !!!

A trawka albo tak jak pisała Danusia wyjdzie oddziobowo w formie gniazdka, albo mniej ciekawie...z drugiej strony....brrrrrrrrrrrrrrrr...

Posted

Skoro Bobus bezpiecznie dotarl do swojego domu, to pomozcie mi rozkrecic watek suni, ktora jest jeszcze w schronie.
Mamy juz miejsce w dt. i jedna deklaracje, na watku tylko zalozycielka i ja :(
Prosimy o pomoc w rozkrecaniu waktu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/206929-Kama-z-Orzechowic-ma-szanse-na-DT.-Bardzo-potrzebne-wsparcie-finansowe.?p=16788263#post16788263[/url]

Posted

Wieczorny spacer skrócony do minimum
wyszliśmy tylko za drzwi Bubu poczuł śnieg na futerku szybciutko załatwil potrzeby i w tył zwrot do domu.
Prze mądry i kochany Bubuś