*Magda* Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='understandme']Mój miał przy ostatnim mierzeniu 67 cm i 51 kg, mimo że jest cały czas na diecie, ale podhalany mają trochę inną budowę :D[/QUOTE] I mają więcej futra :D [quote name='unikatowydiament']Tora normalnie boooooska :)[/QUOTE] Dzięki :loveu: Quote
*Magda* Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Na początek info: zakwitł mi kolejny storczyk :multi: A wczoraj na spacerku znalazłam: Quote
Oscar Patric Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 storczyk piękny:) U mnie niestety nie żyją długo,bo mam żyłę wodna buziaczki zasyłam Quote
łamAga Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ja ostatnio znowu sie zachwycałam niebieskim storczykiem :loveu: moja siostra stwierdziła że wyglada mało naturalnie ale mi sie bardzooo spodobał :lol: Tora :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
kalyna Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 http://img835.imageshack.us/img835/3002/dsc3623l.jpg Tora buszująca w lesie :lol: Quote
*Magda* Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='unikatowydiament']storczyk piękny:) [quote name='understandme']Ale masz ciekawego storczyka :loveu: Dziękuję ;) [quote name='kalyna']http://img835.imageshack.us/img835/3002/dsc3623l.jpg Tora buszująca w lesie :lol: :) [quote name='dOgLoV']Ja ostatnio znowu sie zachwycałam niebieskim storczykiem :loveu: moja siostra stwierdziła że wyglada mało naturalnie ale mi sie bardzooo spodobał :lol: Tora :loveu::loveu::loveu::loveu: Teraz jak byliśmy w PL, wpadłam do OBI bo szukałam ładnego kaktusa dla bratowej na urodziny. Wchodzę, patrzę... i co widzę?! Niebieskie i fioletowe storczyki :crazyeye::loveu: Były 4 różne odmiany storczyków w tych kolorach. Tak bardzo chciałam kupić wszystkie 4 sztuki :loveu::loveu::loveu: Mój mąż się nie zgodził :-(:shake: Powiedział, że mam już ich tyle, że nie ma gdzie już ich stawiać,a on nie będzie wiózł kwiatków 1000km :placz: Nawet na jedną sztukę się nie zgodził :shake: Wyszłam z OBI bez kwiatka, ale zastrzegłam mu, że następnym razem je biorę i już :mad: Quote
*Magda* Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Tora, po raz kolejny pokazała, jak obecność psa potrafi zmienić człowieka :) Wczoraj wieczorem jak wróciłam z pracy, mąż oświadczył mi, że był z Torą na spacerze przez 3 godziny :crazyeye:, bo mu się nudziło samemu w domu. I to ten sam człowiek, który 2 lata temu, wykłucał się ze mną, że żadnego psa nie będzie, bo pies nam nie potrzebny! To wrzucę jeszcze kilka zdjęć, sprawcy metamorfozy mojego męża :) Quote
*Magda* Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Dostałam dziś wyniki badań i lekarstwo dla Lumpka. Lumpek ma w uchu "paciorkowiec ropny błękitny" :-( Czeka nas kilku tygodniowe leczenie, które może nie przynieść całkowitego wyleczenia :shake: Quote
łamAga Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Zdjęcia rewelacja :loveu::loveu::loveu::loveu: biedny lumpek , mam nadzieje ze go to nie boli :-( Quote
Vilena Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='magdabroy']Dostałam dziś wyniki badań i lekarstwo dla Lumpka. Lumpek ma w uchu "paciorkowiec ropny błękitny" :-( Czeka nas kilku tygodniowe leczenie, które może nie przynieść całkowitego wyleczenia :shake:[/QUOTE] Przykro mi z powodu Lumpka. U nas też ciągle problem z uszami jak nie u psa to u kota :shake: Na pewno wszystko dobrze się skończy i uszko będzie zdrowe :) Jak to robisz, że teraz kwitnie Ci storczyk? Mój od zeszłego roku to same liście... całe lato nie zakwitł skubany. Quote
*Magda* Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 dOgLoV napisał(a):Zdjęcia rewelacja :loveu::loveu::loveu::loveu: Dzięki ;) dOgLoV napisał(a): biedny lumpek , mam nadzieje ze go to nie boli :-( Vilena napisał(a):Przykro mi z powodu Lumpka. U nas też ciągle problem z uszami jak nie u psa to u kota :shake: Na pewno wszystko dobrze się skończy i uszko będzie zdrowe :) No właśnie problem w tym, że go to boli :-( Lumpek jest wzięty z prywatnego schroniska. Już przy odbiorze, poinformowali mnie, że ma problemy z uszami. No i choroba powracała średnio raz do roku. Dostawał antybiotyki, koło roku spokoju i znowu zaczynało mu śmierdzieć z uszka, wypływała mu ropna wydzielina, trzepał głową itp. Tym razem przed wyjazdem do PL zauważyłam posklejaną sierść przy uszku, więc wiedziałm już co się święci. No i w PL z porozumieniem pani wet, została pobrana próbka do badań. No i dziś dostałam pocztą lekarstwo i diagnozę. Zadzwoniłam do PL do weta, no i dowiedziałam się, że jest to bakteria trudna do wyleczenia i może to trwać bardzo długo. Zobaczymy co będzie. Dzięki za kciuki :) Vilena napisał(a):Jak to robisz, że teraz kwitnie Ci storczyk? Mój od zeszłego roku to same liście... całe lato nie zakwitł skubany. No właśnie nic z nimi nie robię. Podlewam raz na 2-3 tygodnie (wodą destylowaną) i to wszystko ;) Rok temu jak jechałam na święta do PL, to wyłączyliśmy ogrzewanie. Po powrocie miałam 6 przemarzniętych storczyków. Nie miały kwiatów, a liście były sine i miękkie. Byłam pewna, że mogę je już wyrzucić. Ale jakoś tak zostały na oknie. A teraz mają piękne liście i więcej kwiatów niż wcześniej. No i mam jeszcze jednego storczyka, którego dostałam od siostry (w te święta będzie już 3 lata) i do dnia dzisiejszego kwitnie, nie było jeszcze tak, żeby nie było na nim kwiatka :loveu: Quote
*Magda* Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Powracając jeszcze do tematu storczyków ;) Ten też właśnie zaczyna kwitnąć. Widać jeszcze nierozwinięte pączki :) A ten już kwitnie jakiś czas i już zaczyna przekwitać :-( Quote
łamAga Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 kwiateczki :loveu: miziaki dla Lumpka :loveu: dla Tory również :loveu: Quote
Oscar Patric Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 buziaczki zasyłam:) Ja też mam słabośc do storczyków,tylko że u mnie przez mieszkanie żyła wodna płynie,i one więną:( a obecność psa zawsze dobrze wpływa,moja mama też nie chciała z Oscarkiem chodzić na spacerki,a teraz to bez problemu,i nawet jest zadowolona Quote
mychaaaaa Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 http://img441.imageshack.us/img441/599/dsc3660z.jpg aaaaaaaaa :loveu: robisz prześliczne zdjęcia :) aż nakręcam się na lustrzankę :) swoją drogą Tora wypuszcza czasem piłkę z pyska? zdrówka dla Lumpka! Quote
Lucky. Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 zdrowia dla Lumpka, za co te nasze zwierzaki muszą cierpiec, przez jakieś choróbska ... u mnie w domu było podobniej jak u ciebie z Tztem tylko u mnie tata nie chciał małego psa, a teraz Megi go najbardziej lubi a on do niej ciumcia :P Quote
*Magda* Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='dOgLoV']miziaki dla Lumpka :loveu: dla Tory również :loveu: Już wymyziane :loveu: [quote name='unikatowydiament']buziaczki zasyłam:) a obecność psa zawsze dobrze wpływa,moja mama też nie chciała z Oscarkiem chodzić na spacerki,a teraz to bez problemu,i nawet jest zadowolona Dzięki za buziaczki :) Wczoraj też byli na spacerku razem ;) [quote name='mychaaaaa']http://img441.imageshack.us/img441/599/dsc3660z.jpg aaaaaaaaa :loveu: robisz prześliczne zdjęcia :) aż nakręcam się na lustrzankę :) swoją drogą Tora wypuszcza czasem piłkę z pyska? zdrówka dla Lumpka! No to Paulina, na co czekasz?! Do sklepu po lustarznkę ;) Piłkę jak już dostanie, to wypuszcza ją tylko na komendę :p Dzięki w imieniu Lumpka :) [quote name='Lucky.']zdrowia dla Lumpka, za co te nasze zwierzaki muszą cierpiec, przez jakieś choróbska ... u mnie w domu było podobniej jak u ciebie z Tztem tylko u mnie tata nie chciał małego psa, a teraz Megi go najbardziej lubi a on do niej ciumcia :P Lumpek dziękuje ;) Gdyby nie to, że staramy się o dziecko, to namówiłabym na drugiego psa ;) I myślę, że nie byłoby już takiego problemu jak zanim kupiłam Torę :evil_lol: Quote
monika15 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Cudowne storczyki:loveu: U mnie w domu przewinęło się ich kilka, ale żaden nie dotrwał do dzisiaj:eviltong: A jak zobaczyłam niebieskie to strasznie przypominały mi smerfy:lol: http://img840.imageshack.us/img840/562/dsc3666.jpg :loveu::loveu::loveu: Oczywiście życzę dużo zdrowia Lumpkowi:lol: Quote
*Magda* Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 [quote name='monika15']Cudowne storczyki:loveu: U mnie w domu przewinęło się ich kilka, ale żaden nie dotrwał do dzisiaj:eviltong: A jak zobaczyłam niebieskie to strasznie przypominały mi smerfy:lol: http://img840.imageshack.us/img840/562/dsc3666.jpg :loveu::loveu::loveu: Oczywiście życzę dużo zdrowia Lumpkowi:lol: Dziękuję ;) Quote
Recommended Posts