Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni była paskudna pogoda :-(. Ale dziś wyszło słoneczko i była okazja, żeby wyjść na dłuższy spacer i jeszcze zabrać aparat :multi:. Także wrzucam kilka zdjęć, żebyście nie zapomnieli jak wyglądają moja zwierzaki ;).

Posted

[quote name='understandme']Witamy się! :loveu:

Tora jaka fajna, jak z piłeczką gania :)

Kiciuś fajna ma czarną plamke na nosku :loveu:

Zapraszam do mnie ;)[/QUOTE]

Witam, witam ;)

Tora jest nierozłączna ze swoją piłeczką :D

A Lumpek i jego plamka na nosie są jedyne w swoim rodzaju :loveu:

Zaraz do Was pobiegnę :mdrmed:

Posted

[quote name='kalyna']a ja myślałam, że z niej takie chucherko, a tu potężna kobieta jest :)[/QUOTE]

Oj, nie taka potężna :) Tylko 28 kg ;) A ile waży Sonia?? Miałaś ją ważyć przed sterylką z tego co pamiętam.

Posted

[quote name='magdabroy']Oj, nie taka potężna :) Tylko 28 kg ;) A ile waży Sonia?? Miałaś ją ważyć przed sterylką z tego co pamiętam.[/QUOTE]
36 kg i nie może schudnąć :shake::shake:

Posted

[quote name='magdabroy']A ile % wagi Sonia dostaje tej surowizny?? Może powinnaś zmniejszyć?![/QUOTE]
2%... chociaż staram się dawać mniej, no chyba, że jest mocno głodna, tzn. zachowuje się nienormalnie jak na nią....

Posted

[quote name='kalyna']2%... chociaż staram się dawać mniej, no chyba, że jest mocno głodna, tzn. zachowuje się nienormalnie jak na nią....

Może napisz do panbazyl, ona ma dość duże doświadczenie z barfem. Może Ci podpowie jak odchudzić psa na barfie ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Może napisz do panbazyl, ona ma dość duże doświadczenie z barfem. Może Ci podpowie jak odchudzić psa na barfie ;)
u nas jest jeden problem. Za mało ruchu. Jak ja jestem w domu to na spacer pójdę, piłką porzucam, zmuszę ją do biegania, bo jej uciekam itp, a mama ją wypuści na podwórko tylko :( zanim pojechałam na studia to już ładnie wyglądała a jak przyjechałam to oczy wielkie mi się zrobiły. jak przez ponad 5 dni się zmieniła,....
ale z drugiej strony ja jej nie ważę, bo nie mam jak, a ostatnimi czasy zimno na dworze się robi i widzę, że ładnie obrasta to może przez to jest taki złudzenie. I na zimę zawsze jest trochę grubsza....

Posted

Obmacaj ją, wtedy będziesz wiedzieć czy to futro, czy tłuszcz ;) Skoro ją widzisz tylko w weekendy, to lepiej widzisz zmiany w jej wyglądzie niż mama. No i jeśli ma wcięcie w talii, to myślę, że nawet te 36 kg nie jest za dużo.

Posted

[quote name='magdabroy']Obmacaj ją, wtedy będziesz wiedzieć czy to futro, czy tłuszcz ;) Skoro ją widzisz tylko w weekendy, to lepiej widzisz zmiany w jej wyglądzie niż mama. No i jeśli ma wcięcie w talii, to myślę, że nawet te 36 kg nie jest za dużo.[/QUOTE]
macam ją ciągle i już nic nie wiem. Na razie powiedziałam mamie ile dokładnie ma jej dawać, tzn. popakowałam kości tak aby łatwo było rozplanować je. I wcięcie to ona ma nawet piękne w tali.
dzisiaj wymacałam jej bioderka i zero reakcji, więc nic się chyba nie dzieje :)

no i ona ogólnie to jest potężna.

Posted

Zastanawiam się co zrobić z Tory budą przed zimą :hmmmm:. Już jest coraz zimniej na dworze, a Tora jednak spędza kilka godzin na zewnątrz jak jesteśmy w pracy. Problem w tym, że każde legowisko, które dostaje do budy, zostaje rozszarpane na drobne kawałki w ciągu 1-2 dni :angryy:. No i co ja mam z nią zrobić :???:. Zastanawiam się czy nie kupić w zoologiku siana i nie wyłożyć jej tej budy sianem?!

Posted

[quote name='magdabroy']Zastanawiam się co zrobić z Tory budą przed zimą :hmmmm:. Już jest coraz zimniej na dworze, a Tora jednak spędza kilka godzin na zewnątrz jak jesteśmy w pracy. Problem w tym, że każde legowisko, które dostaje do budy, zostaje rozszarpane na drobne kawałki w ciągu 1-2 dni :angryy:. No i co ja mam z nią zrobić :???:. Zastanawiam się czy nie kupić w zoologiku siana i nie wyłożyć jej tej budy sianem?![/QUOTE]

Bum! Milena się kłania ;)
Siano to nie jest głupi pomysł- mój Misiaczek niby ma długi włos, ale marznie- dlatego siano + skrawki ciepłych, miłych w dotyku materiałów. Ale przygotuj się na to, że Twoja córcia może je wyrzucać z budy- jak Atos