Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']to moze zrezygnuj całkowicie ze świńskich ....[/QUOTE]

Ale wtedy jadłaby tylko indyka, kurę, wołowinę i bardzo rzadko królika (bo drogi :roll:) i kaczkę (bo rzadko można kupić :roll:)

Posted

[quote name='magdabroy']Ale wtedy jadłaby tylko indyka, kurę, wołowinę i bardzo rzadko królika (bo drogi :roll:) i kaczkę (bo rzadko można kupić :roll:)[/QUOTE]

jeju dobrze ze ja nie karmie psów barf'em nie miała bym na to weny żeby tak porcjowac i mysleć nad tym ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']jeju dobrze ze ja nie karmie psów barf'em nie miała bym na to weny żeby tak porcjowac i mysleć nad tym ;)[/QUOTE]

Muszę jeszcze zaobserwować czy to tylko po wieprzowych karkowych czy po żeberkach też :hmmmm: Jak po żeberkach będzie dobrze, to będzie dostawać świnkę tylko w postaci żeberek i nóżek ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Muszę jeszcze zaobserwować czy to tylko po wieprzowych karkowych czy po żeberkach też :hmmmm: Jak po żeberkach będzie dobrze, to będzie dostawać świnkę tylko w postaci żeberek i nóżek ;)[/QUOTE]

a nie boisz się choroby Aujeszkyego?to może być podobno w surowych kościach wieprzowych...chyba ,że niedoinformowana jestem.

Posted

[quote name='marta.k9080']a nie boisz się choroby Aujeszkyego?to może być podobno w surowych kościach wieprzowych...chyba ,że niedoinformowana jestem.[/QUOTE]

W wieprzowych podrobach i mózgu ;) Kości i mięso są wolne od tej choroby :)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']W wieprzowych podrobach i mózgu ;) Kości i mięso są wolne od tej choroby :)[/QUOTE]

a to faktycznie niedoinformowana byłam.Dzięki:p

Posted

Gratulujemy tego wysypu zębów ;)

Nie przejmuj się Torą.. Ciap jak dostanie te twarde kości to też czasem zostawia mi rano niespodziankę... i właśnie też nie budzi mnie w nocy, co było dziwne...

Dlatego takie kości dostaje w dzień, a najlepiej rano coby na wieczór ich nie jadł. I problem się skończył... W sumie to teraz mi przypomniałaś, że dawno kości karkowych nie było u nas :roll:
Ja obserwuję qupki i jak widzę, ze zbyt suche to podaję jogurt naturalny, kefir, czy olej.. I wsio wraca do normy ;) Ostatnio przez moją głupotę je zasuszyło, ale przez 3-4 dni dostawały 2 razy dziennie coś z takich dodatków i wszystko się uregulowało... Już nie wspomnę jaka byłam posr*** jak nie widziałam, aby ją robiły...

U nas z wieprzowiny teraz królują mostki i ogony :lol: ewentualnie z tych twardych (darmowych) ale z nimi ostrożnie ;)
No, ale przecież podając wieprzowinę, to nie kocham moich psów i chcę się ich pozbyć :diabloti:

Posted

[quote name='kalyna']Gratulujemy tego wysypu zębów ;)

Nie przejmuj się Torą.. Ciap jak dostanie te twarde kości to też czasem zostawia mi rano niespodziankę... i właśnie też nie budzi mnie w nocy, co było dziwne...

Dlatego takie kości dostaje w dzień, a najlepiej rano coby na wieczór ich nie jadł. I problem się skończył... W sumie to teraz mi przypomniałaś, że dawno kości karkowych nie było u nas :roll:
Ja obserwuję qupki i jak widzę, ze zbyt suche to podaję jogurt naturalny, kefir, czy olej.. I wsio wraca do normy ;) Ostatnio przez moją głupotę je zasuszyło, ale przez 3-4 dni dostawały 2 razy dziennie coś z takich dodatków i wszystko się uregulowało... Już nie wspomnę jaka byłam posr*** jak nie widziałam, aby ją robiły...

U nas z wieprzowiny teraz królują mostki i ogony :lol: ewentualnie z tych twardych (darmowych) ale z nimi ostrożnie ;)
No, ale przecież podając wieprzowinę, to nie kocham moich psów i chcę się ich pozbyć :diabloti:

Żeby było śmiesznie, to dziś wyszedł kolejny ząb :D Dolna lewa dwójka ;) W tydzień mamy 4 zęby :crazyeye:

Kalyna, ona dostaje tylko rano kości wieprzowe ;) Wieczorem daję jej pół indyczego skrzydełka ;) Co drugi dzień dostaje jogurt, kefir lub maślankę z olejem :) Może zwiększę dawkę oleju w nabiale :hmmmm:

[quote name='M&S']

[quote name='Ptysiak']

[quote name='Ty$ka']Dzień dobry :)

Składamy świąteczne, radosne życzenia :loveu:

[quote name=':: FiGa ::']Witaj Madziu, przyszlam zyczyc Wam wesolych swiat wielkanocnych :loveu:

Dziękuję i my również życzymy Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych :loveu:

Posted

[quote name='Angi']a ja nie. Ja chcę na Litwę. :placz:Na Litwę mam 30km :D

[quote name='magdabroy']
Dziś dostałam pocztą prezent z PL w postaci książki :) Autorem jest mój tata :grins:
http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/DSC_0276_zps9f1ed9a5.jpg
Jeszcze jej nie czytałam, więc nie wiem czy polecać czy nie :oops::evil_lol:Pogratuluj tacie :)

Spóźnione wszystkiego dobrego dla Tory :)

Posted

[quote name='Izabela124.']
Pogratuluj tacie :)

Spóźnione wszystkiego dobrego dla Tory :)

Dziękuję :)

[quote name='unikatowydiament']

Dziękują Aga :)

[quote name='dOgLoV']Dobry wieczorek ;)

[quote name='marta.k9080']Hello :p:p

Dobry wieczór :)

[quote name='Angi']mówię ci hello a potem goodbye! :evil_lol:

Goodbye Angi :eviltong:

Nasz świąteczny wyrób, przed parzeniem ;)

Posted

Jaka apetyczna kiełbaska :crazyeye::loveu:

Ale ja dzisiaj nie do Ciebie tylko do Bogdana tak na szybko weszłam :eviltong:

Wszystkiego Najlepszego :BIG::new-bday::tort::new-bday: